Prosinčátka 2008:-)

30.01.2009

Ahoj holčičky, tak jak se máte a jak vám rostou prdolky?Nelince je dnes 8 týdnů a mě 27let :§) U nás všechno dobrý, akorát musíme na výplach slznýho kanálku, protože malé pořád hnisá to očičko..jinak už á 5530g, takže macek, koukněte na fotku, na toho našeho syslíka. Krásně už se smějem, no prostě už je s ní prča. A co vy? Zdravím všechny prosincovky i s miminkama...papapapa :k:
http://www.mojetehotenstvi.cz/ja-carevna-nelinka

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky prosincovky. Naše Anička taky pěkně roste, na kontrole v šesti týdnech měla 4700g a 55cm. Nejdřív podle dr. přibýrala málo a pak zase až dost :-). Už se naučila pěkně vztekat. Večer usíná až kolem jedenácté, ale před tím řve a řve ( a to tak krásně spinkala ) už tak od sedmi. Ale zase dlouho spinká, vztává na první raní kojení až kolem půl šesté. Taky je asi trošku rozmazlená tím věčným chováním babiček a tetiček ;:. Naučila se dělat strašný ksichty, je to fakt legrace :///:. Prostě jí hrozně moc miluju :c:. Tak se mějte moooc krásně a mimísci ať vám rostou jako z vody. :a:

teda holky moje vy jste se ale rozepsaly :qu: to mate tak hodny mimisky ze vas nechaji takhle drbat :s: nase mala je uz taky posledni dobou andilek :///: a kristule mi taky nefungujeme na 100% s nasi mlekarnou a musime dokrmovat a odsavat, ale tak to hold je. jsem si myslela ze u takovych luxusnich prsou bude mleko mnam mnam a ono ho.... ale s tim nic moc nenadelame :r: hlavne ze je mimiskum fajn :qu: :c:

Tak od nás taky gratulace. Karolínce budou 3.2. 2 měsíce a už to začíná být veselejší. Konečně se regulérně začala smát a vydává různý zvuky a opičí se po mě, když na ni dělám grimasy :qu: je to náš poklad. A Ali, co se týče těch kanálků, můžeš mi pak dát vědět, jak jste to zvládly? Malá s těma očičkama taky furt bojeju, tak jen abych věděla, co nás eventuelně čeká. Jo a holky, jak si sem můžu vložit fotky??

In reply to by alusaP

Tak prvně jen ophtalmo septonex a pak jsem dostala nějaký antibiotický kapky, ale ty jí moc nezabraly. Už jsem měla i žádanku do nemocnice na to propláchnutí, ale furt jsem se tomu bránila. Začala jsem jí masírovat ty koutky a o něco se to zlepšilo, ale mívá je pořád zakysaný a uslzený. Za týden jdem zas na kontrolu, tak to mám sledovat a když by se to neměnilo, tak tam asi budem muset :§)

Ahojky holky, nám se sice malej narodil až 5. ledna, ale termín měl 23.12 takže se počítám mezi prosinčátka :///: . Jestli vám to tedy nebude vadit :? . Alusko přeji ti vše nejlepší k narozeninám, mě bude 3. února 28, tak si z toho nic nedělej. Vždyť je to přece krásnej věk :ww: . Malá je moc hezká, je vidět že se má moc dobře a že se o ní hezky staráš :one: Ten náš prcek se nám už od 2. týdne taky směje, asi to bude pěknej srandista a optimista :s: . Vložím pár fotek do fotogalerie, tak kdo budete chtít, tak se mrkněte. Zatím pá :a:

Ahojky Ali, takže předem veliká gratulace k narozeninám :k: :h: . Nelinka je fakt krásná. Mates taky roste jako z vody. ve 4 týdnech měl 4kg a 55cm. Včera nám bylo 6 týdnů a na kontrolu jdeme až 11.2.09 takže pak napíšu aktuální váhu. Jinak dcera měla teď angínu a co čert nechtěl já jí chytila též. Takže napřed léčba Bioparoxem ale to nepomohlo takže přišel na řadu Klacid, ale z něj jdou ATB do mlíčka, takže raději kojím hodně často nebo aspoň odsávám ať se to v prsou nekoncentruje malému :-( Ale snad to nejhorší máme za sebou. Brzy vložím aktuální fotečky. Jinak už se též umíme smát, né vždy, ale umíme to a milujeme voduuuuuuuuu, ale teplou tak 38C. Po dobu nejhorší nemoci byl s náma doma tatínek a já jen kojila a spala takže mu skládám poklonu. Přebaloval a převlékal i v noci. Pašák to je!!!!!

In reply to by cifrspionka

Ahoj špionko,
tak to máš stejně šikovného tatínka jako já :one: :h:, to je paráda, co :qu:. Nemít je, tak nevím nevím... mě pomáhal, když jsem měla zánět prsu....
A malá má taky ráda teplejší vodu, koupání zbožňuje.

Nazdárek ženy,též se hlásíme! Ali tobě ještě jednou vše nej :k: . Byli jsme na ortopedii, tak nožky jsou ok. Dacan se tam pěkně předvedl! Nejdřív v čekárně vykouzlil ukázkový brkanec a pak si přímo na paní dr. prdnul }:) , no chlapi no :s: .
Jinak taky rosteme jako z vody, máme kolem 4kg, to budu vědět přesně v pondělí po poradně. Krásně to všechno dohání.....
Koukám, že mi asi jako jediné nefungují mlíkárny, ale už na to peču.
Jaktože je Samík Bardotky takovej vytlemenej a ten můj prďola se usměje jen někdy po jídle a to né, kvůli nějakýmu důvodu, ale je to jen taková "obličejová křeč",bo jak se to nazývá :?
Hezký den :a:
http://www.mojetehotenstvi.cz/dnes-je-domiskovi-6-tydnu

In reply to by alusaP

No tak kdyby se mi Domča smál po ránu, tak bych se snad i urazila :s: . Jo Aluško prosím tě, jak jste došly k těm výplachům kanálků? Domčovi totiž hnisají obě očka už měsíc! Dr. mi dal Ophalmoseptonex a mám kapat 3x 1kapku a nic se neděje! Tak se ho teda v po už musím zeptat, co s tím...

In reply to by Kristule

no, tak mě dali ten opthalmo septonex už v porodnici, a řekli mi že mám kapat třeba po dvou hodinách, ale dr. řekla že je slabej, tak nám dala jiný kapky a ty taky nepomohly. Na ten výplach se chodí až od dvou měsíců, tak máte ještě chvilku čas, ale určitě na to dr. upozorni, možná ti dá jiné kapky..držím palečky Aluša+Nelinka

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Lindi, tak my jsme bříško vyřešili..začla jsem jí dávat každý den feniklovej čajíček od Hippu a od prdíků máme pokoj, občas zatlačí, ale je to fakt o moc lepší. Sice nedoporučují čajík dávat, když kojíš, ale zase když to malé pomůže tak proč ne, a ještě baby calm k tomu a je to paráda...a přeju Kristince vše nejlepčí k mini narozkám:-))Aluša+Nelinka

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já myslím, že ten feniklový čaj budou mít všude, nemusí být zrovna od hippu, hlavně aby byl pro takhle malý miminka, většinou se můžou užívat od jednoho měsíce věku..Aluša+Nelinka

teda holky vy mate vsechny nejake otesanky ne? cim vy to krmite :s: to mate misto mleka smetanu :one: ale preji vam to. mi vas snad taky dozenem :c: jinak bardotko ten tvuj prdola bude urcite komediant :qu:

In reply to by Gabrielka

to já taky nejsem spokojená, ale aspon to jde trochu dolů, já bych potřebovala shodit ještě 15kg..mám 85, a před porodem jsem se vyšplahala na ústihodných 102kg!!fuj...takže aspon něco..ale furt jsem jak velryba..Aluša+Nelinka

In reply to by alusaP

holka nekecej kde tech 85kg mas??? a kdyz jsi do ted schodila 17kg tak tech 15 taky zvladnes jsi sikula a mala ti k tomu napomuze :qu: pockej v lete se snad vsichni budeme smat v bikinkach :s: ja teda moc ne kvuly popraskanemu brisku, ale vy ostatni urcite :one:

Jé, Aluško, tak to je krásné, přeju vše nej nej nej!!! Moje ségra má taky dnes narozeniny :qu: :!k:. A nezapomeň, v pondělí mají naše princezny svátek :e): :///:.
Očičko se nelepší? My jsme naštěstí ok, ale pořád se nám "osypává" tvářička. Nevím, z čeho to může být :n: a pořád přemýšlím, co jsem třeba snědla apod....ale kdyby to bylo jídlem, má to všude, že a ne jen na obličeji. Někdy je to lepší, někdy zase ne....a pořád dokola. Tak ať už máte očko v pořádku. Jo a papáte hezky, my už jsme taky na pěti kilech. Mňam :hu: :s:.

In reply to by Cherry

Ahoj ségro, ty bláho,tvoje ségra má taky narozky? A co máme ještě společného?? To je nějak moc náhod najednou. Petro, s tou osypanou tvářičkou pozor, nám to takhle začlo taky, měla to převážně na obličeji, a dr. mi řekla, že má zřejmě alergii na bílkovinu z kravského mléka, takže já jsem vysadila mléčné výrobky a hned to zmizelo..ale musím dávat bacha, aby z toho prý nebyl atopický ekzém a taky astma, tak doufám, že se to srovná. S tím očičkem mě to štve, vubec se mi tam s ní nechce, budu řvát s ní, už to vidím, ale aspon už to bude mít dobré..no a jinak papáme dobře, je to sice macík, ale lepší než kdyby nejedla co? Tak přeju neteřince vše nej k svátku:-)Aluša+Nelinka

In reply to by alusaP

Ahoj Aluš. Jo, maras, ale neboj, ségra nemá 27 jako ty (to už by byl jo bordel :-D ), ale 25. A dceru má Elen. (to není daleko od Nela)
O tom atop. ekzému jsem taky přemýšela, já ho měla jako malinká, víš - ale má to fakt jenom na té tváři... a dr. k tomu zatím nic konkrétního neřekla, jen mazat a mazat....a čím jsi to mazala? A jak to pomohlo???
Jo, my to oko máme už dobré (po tom, co nám dr. dala nějaký roztok, kt. se má užívat jen týden). Neboj, to zvládnete, já bych taky bulela....a to už je definitivní? Ono jsou prý ještě nějaké masáže na ty oči a taky právě ten roztok (fakt nevím, co to bylo) a pak až to propíchnutí....budu držet palce!!!

In reply to by Cherry

No, my ty kapičky taky dostaly, ale masírovat oko a káonout to do koutku, jsem neměla šanci, manžel držel hlavu, já otevírala oko a kapala, ale malá bejčila a nenechala se, takže nám to nepomohlo...ten výplach nevím , někomu to zabere hned, a některý maminy tu psaly že na tom byly i několikrát, tak snad to bude dobrý. A s tím ekzémem..dr nám napsala olej na koupání bandemol, je to mastný jak prase a nějakou mast, ale to spíš pomohlo to vysazení mléčných výrobků. No, to zmizelo, ale pořád má takovou suchou hrubou kůži, tak mi dr. doporučila krém A-derma zelený..stojí teda asi 400,-, ale je to právě na problematickou, vysušenou a atopickou plet, mažu dva dny a už to má dobrý...no ale nesmím mlíko. Taky mě napadlo, kdybych nemohla kojit, čím bych jí krmila, když nutrilon je taky z mléka, to asi dělaj nějakej i pro alergiky vid? Tak zatím kojíme dobře, ale buhví jak dlouho budu mít mléko...Aluša+Nelinka

In reply to by alusaP

Aluš, my to oko vyplachovali heřmánkem, pak dávali ten Opthalmo....bla bla :-D a to nezabralo, takže až pak nám napsala nějaký ten roztok...fakt už nevím, co to bylo...jo a záněty se rády vrací.... a s tím mlíkem máš pravdu. Existuje hypoalergenní mlíko (Ha nutrilon např.) a to je samozřejmě a jak jinak, dražší....jeden už máme doma, kdyby náhodou (oba jsme alergici, takže preventivně)... proto se modlím, ať kojím co nejdýl... jsou to pálky jako :pig:, ale i dr. mi řekla, že kvůli těm našim alergiím to ani jinak než s HA mlíkem nejde.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Lindi, co se omlouváš :spid: :///: ... taky myslím, že je to ekzém, má to dost suché a rudé, občas to vypadá jako sloupané...mazala jsem to rybilkou a potom krémem hipp, občas se to zlepšilo a bylo to pěkné a na druhý den zase....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No, mě Dr. řekla, že to mám mazat něčím obyčejným, resp. tím, co není moc parfémované a drahé apod....tak rybilku mi celkem schvalovala (každá dr holt jiná)...ale já zkusila ten hipp, který je voňavý a mastný a nevysušuje :00: ...no jo no....a pořád to nemizí....jo, doporučila mi Imazol, nějak mi ale zapomněla napsat recept, ale určitě se to dá koupit i bez něj, doufám.
Jinak děkuji za radu :a:.

Nejdřív přeji všechno nejlepší mamince k narozeninám a Nelince k mini narozeninám :k:
Našemu Samuelkovi bude v neděli 7 týdnů, včera jsme byli na ortopedii, kyčle máme v pořádku, tak jsem ráda. Krásně přibíráme, na vážení půjdem sice až v ůterý, ale šoupla jsem ho na klasickou dig. váhu a ukázala mi 4,5kg a měřil 46cm, při narození měl 2720g a má 55cm tak rosteme jako z vody :one: Samuel se začal krásně smát a směje se čím dál víc a ty zvuky co u toho vydává, normálně jsem čučela :jawdrop: Přeji všem prosincovkám hodně štěstíčka s vašema mimískama :k: :h:
http://www.mojetehotenstvi.cz/samuelek-4
a ještě ten úsměv http://www.mojetehotenstvi.cz/smich-6

In reply to by bardotka16

Děkujeme:-)tak to přibíráte nádherně, to je super, my taky byly na kyčlích, je to ok, ale preventivně mám dávat ještě jednu plínu navíc, pac tu levou kyčli nemá uplně dovyvinutou, ale to tam říkali všem maminkám. Nalinka už se taky chechtá, je to boží a veselejší..konečně. Tak at pěkně rostete pa Aluša+Nelinka

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, děkujeme :\x: na tu rehabilitaci nás dr. chtěla taky poslat, malá se zase natáčí víc doprava, ale já jsem jí slíbila, že jí budu natáčet doleva, tak nás tam neposlala..to jsou pořád problémy co? Ale co bychom pro ty prcky neudělali. Baby calm dávám pořád a k tomu i čajik a prdíky jsou fuč...takže jsem ráda, ještě vypilovat večerní spaní, a budu nejštastnější maminka pod sluncem..ale ta potvurka, jak kdyby věděla, že manžel škemrá o sexík a ne a ne spát, prostě usíná až s námi i kdyby jsme se stavěli na hlavu:-))Aluša+Nelinka

Ahoj Ali a všichni ostatní, náš šmudla roste taky výstavně, už má 4,30kg, teď akorát dobaštil a funí v lehátku...je to už kus chlapa. Tobě přejeme oba jen to NEJKRÁSNĚJŠÍ k dnešním narozeninám, tiše závidím věk, mně už za chvíli bude třicet, blééé.
Tak se mějte co možná nejlíp, užívejte se, milujte se (hodilo by se množte se, ale asi nehrozí, co??? )
Paaaaaa Martina s Marečkem

In reply to by salominka

Ahoj Marti, tak to přibíráte taky pěkně, Mareček je šikovnej a koukala jsem jak pěkně pase..na to jak je malinkej je teda borec..ta naše princezna se na bříšku vzteká a je líná zvedat, ale občas se jí poštěstí. tak děkujeme za gratulace papa a pusinku Marečkovi Aluša+Nelinka

Ahoj Alušo! Tak Nelinka je borec, takový háro, to se jen tak nevidí..taky je pěknej otesánek, to je dobře, že hezky papká. S Tadýskem lámeme 5.týden a bohužel s očíčkem má taky problém, vždycky to kapeme Opthalmem, pak je klid a zase znova..a ještě ho čeká operace tříselné kýly, ale to až bude větší, pokud se to do té doby nějak nezkomplikuje. Zatím se jen tak rozkoukává a obdivuje hlavně světýlka v noci, tak jsme nechali ty vánoční ještě venku, je z toho pokaždý odvázanej :s: Ve 4.týdnech měl 4900g a od té doby si taky pěkně nasyslil, takže předpokládám, že doktorka zase omdlí..
Přejeme krááásný den!
http://www.mojetehotenstvi.cz/tadysek-5-tyden

In reply to by Veru5

Děkujeme, no vlásků má dost, tak snad jí nevypadají, to by vypadala jak lachtánek s těma jejíma tvářičkama. Nám na to očičko nezabral ani tem Opthalmo septonex, dr. říkala, že je to slabý, tak snad vám to zmizí a nebudete muset na průplach...a tu operaci teda nezávidím, chudinka malinkej, ale co se dá dělat vid? Tak at pěkně rostete papa Aluša+Nelinka

In reply to by alusaP

tak pokud vlásky padat nezačaly, tak snad zůstane jako vlasatá parádnice! počkej, za chvilku jí budeš dávat natáčky ;-) a jen at hezky papká, aspon netrpí hlady! a ty musíš mít parádní mlíčko, že ti takhle po tom hezky přibírá! já nemít příkrm, tak máme doma hubenourka.
a co to očíčko Nelinky? půjdete na ten průplach? jak se to provádí?? my to máme pořád dokola..

In reply to by Veru5

No jo, jdeme 17.2 do Motola..nevím jak to probíhá, ale prý je to tak pět minut a miinko to prý nebolí, akorát řvou protože jim držej hlavu aby se nehýbali..já už vidím ten hysterák Nelinky..ach jo ach jo..snad to bude stačit jednou, někdo na to musí jít i několikrát Aluša+Nelinka

In reply to by Veru5

Děkujeme, no vlásků má dost, tak snad jí nevypadají, to by vypadala jak lachtánek s těma jejíma tvářičkama. Nám na to očičko nezabral ani tem Opthalmo septonex, dr. říkala, že je to slabý, tak snad vám to zmizí a nebudete muset na průplach...a tu operaci teda nezávidím, chudinka malinkej, ale co se dá dělat vid? Tak at pěkně rostete papa Aluša+Nelinka

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj MaxMarko, děkujem :) No, s tou kýlou, on ji má od pasu až do pytlíčku, musíme mu to při každém přebalování zatlačovat a pořád to postupuje..ale máš pravdu, jednou se bude chlubit holkám ;-)
Popravdě, Tadýsek roste takhle až od té doby, co přikrmujem. Do té doby nic moc nenabral, já toho mlíčka neměla dost, pořídila se tedy el.odsávačka a trochu se to rozjelo, ale co jsme se vrátili z porodnice, tak mu to nestačí, on chce pít už120-150 a já dám max.40. Tak mu to dopřáváme a je z něho už malej špekounek, přestal i kvíkat..jen nám minule nabral 810g za 2 týdny, což je sad až moc..doktorka jen koukala..
Tak vám přeju s Ninou hodně štěstíčka, aby hezky papkala, vílička jedna s raráškovýma očkama :c:

ahoj holky moje teda nelinka se ma ale k svetu :qu: mi bojujeme s kojenim anastasia ze zacatku krasne bumbala ale pak nejak zlenivela a me se ted ztraci mleko. tak jsme poridily el. odsavacku a doufame ze se nam to zase rozjede jinak malou musim bohuzel dokrmovat, protoze nam pribrala teprve 900g, ale mi to vsechno dozenem :s: jinak nam je dneska 7tydnu a kocko jestli jsem to dobre pochopila tak vsechno nejlepsi k narozeninam a uzi si to poprve narozeniny jako maminka :qu:

mně je pět týdnů, vážím něco přes 4kg (před týdnem 4kg). Mám se krásně, teď zrovna spinkám mamince na rameni, nějak mě ta flaška zmohla.
V noci mě trápilo bolení, tak jsem hodně plakala a maminka nemohla spát. :-)
Očička mi taky trochu hnisají, ale není to tak hrozný.
Nelinka má slušný háro :-) A je to teda kus ženský :-)
Monička.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka