Zlý pes a dítě

28.01.2009

Ahoj holky.Máte někdo zlého psa,který nesnáší a třeba už i kousl dítě(jako ten náš retrívr) a přesto máte malé dítě a psa jste nedaly pryč???

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky.Všem moc děkuji za příspěvky.Jsem rozhodnutá až se na konci rojku 2009přestěhujem konečně do svého,že pes bude mýt kotec a když budu s malým venku,tak bude zavřený.Jinak má každodenní procházky,tak se špatně mít nebude.Chtěla jsem znát vaše názory,protože mě pořád mamka říká ať ho dáme pryč.Ale jak spousta z vás píše jednou ho máme tak se o něj musíme postarat a zajistit Honzíkovi bezpečí.

Ahojky, já sice zatím čekám na březen, až se s mimi uvidím, ale minulý rok jsme byli u kamarádů a byla tam dvouletá holčička. Náš labr. retriever je moc hodný, ale i tak jsem je neustále pozorovala. Bylo dojemné, jak se ten náš trouba snažil před ní schovat (píchala ho do očí a tahala ho za ocas). :s: Ale dbala jsem na to, že jakmile si zalezl do pelíšku, měl od ní klid. :s: I když jí projevoval svou lásku olyzováním a nošením hraček, i tak jsem mu 100% nevěřila a byla u nich nadosah - je to přeci jen zvíře. Přemýšlela jsem, co bych udělala, kdyby se s naší malou nesnesl - nedala bych ho pryč. Bylo by to náročné, ale musela bych je držet od sebe. On za to nemůže. Držím palečky Vám i hafíkovi. :a:

Ahojky
tak pridam taky trosku sveho...
pri prvnim diteti jsme meli doma fenku krizence jezevce...byla neskutecne hodna a neskodna...ale porad to byl pes...takze ikdyz jsem si byla skoro jista ze by mu nic neudelala tak nikdy nebyla s malym sama....a taky nikdy nic nestalo...uz h´bohuzel aRikina nezije :sick:
tedka cekame druhe dite...a mame doma 4 a pul mesicni stene boxera az se mala narodi tak ji bude pres pul roku....opet pes co ma rad deti(v povaze)..ale zase je to pes..takze zase vim ze ji nikdy nenecham s malou samotnou....JE TO PROSTE PES :w: :w: :w: :w: mame v rodine dalsi tri boxerky..ty uz jsou starsi takze u nich si budu muset dat pozor o to vetsi,...ale myslim ze nebude ani tady problem....
a tedka k tomu tvemu problemu....
Pokud pes kousne a ublizi tak ver ze to udela znova....nechci te strasit ale bud musis byt opravdu 100% ve strehu a nebo psa dat nekma jinma...myslim ze tim ze das psa do kotce apes zjisti ze je na druhe koleji kvuli diteti tak lepsi too urcite nebude...a jeste si uvedom ze pokud jde o retrivra ktery obecne ma rad lidi a obzvlast deti a presto kousnul tak neni neco v poradku se psem...MUJ NAZOR...

Michalka

Ahojky!
Přidám svůj názor a zkušenost... Máme doma psí fenku. Je z Kežmarskýho útulku. Je moc hodná a je to věrný pejsek.. Zanedlouho budeme mít u sebe malinkou Martinku. A i přesto, že vím, že Bibina (náš pejsek) je hodná, tak jí nikdy věřit nebudu. Může se stát cokoliv. Měli jsme kdysi pejska, který byl strašně hodný. Ale jakmilem moje sestra měla děti, tak je nemohla vůbec snést. Nedali jsme pejska pryč... to ne, protože je nám jasné, že pejsci za to nemůžou... mají prostě pudový chování. Ale holt se musí neustále hlídat a nesmí se jim v ničem věřit. Proč je dávat pryč? Pro svoje pohodlí? Holt se musí hlídat, hlídat, hlídat!!!

janka.82

Tak já, bych se psa, jen tak zbavit nedokázala :n: Určitě existujou i jiný způsoby. Ale v první řadě musím napsat, že se mi nelíbí, když někdo nechává miminko a psa u sebe. Rozhodně bych je nenechala o samotě.

My máme doma Leonbergera. Má 70 kilo. Když jsme si malou přivezli z porodnice, tak jsme ho nechali, ať se s ní seznámí. Nejdřív mu to bylo divný, pak jí celou olízal (musela jsem ji pak vykoupat) ale od te chvile byla jeho. Samozřejmě, že je nenechávám o samotě, protože ji nekdy sejme třeba ocasem, ale neudělá to schválně. Jen je prostě moc velikej. Jinak Zuzanku hlídá na pískovičti, v kočárku, a běda, jak by ji chtěl někdo ublížit. Teď v květnu čekáme druhé miminko, tak uděláme to samé.

In reply to by Honzka

souhlasím :one: , my je dali taky vzájemně očuchat a bylo zaděláno na obrovskou lásečku :c: . Taky malýho hlídá, to je nezkutečné :00: . Nyní se chcem pořídit další maličkou čivavu a rozhodně na tom nevidím nic špatnýho :c:

ivka222

In reply to by Honzka

tak to je krásný ;) :one:
ano myslím,že by se mělo hned vyzkoušet jetli pejsek přijme dítě do SVÉ smečky,ano on nás má jako smečku a jenom on posoudí jestli tam ještě něko může :one: jestliže tato reakce byla jak píšeš tak to je super :one:

In reply to by ivka222

že takhle to dělají všichni majitelé psů...tedy rozumní. U nás to proběhlo stejně. Belinka Honzíka olízala, tedy olízla mu ucho a odběhla žrát :s: :s: Teď k němu normálně chodí, oblízne ho, očuchává kočár, když třeba přijdu z venku, jestli tam je a venku ho hlídá, myslím, že ho do své smečky přijala :)

ivka222

In reply to by Pechy

MY JSME TO TAKY TAK UDĚLALI,MĚLI V HLAVĚ CHAOS,ALE MYSLÍM,ŽE UŽ PODLE PACHU POZNALI ŽE K NÁM TAK NĚJAK PATŘÍ A PŘIJALI HO :///:

ivka222

In reply to by Nightlin

já nevím,ale jak je zkušenost s tím že pes nemá rád děti,nečekala bych jestli moje rád mít bude :n: jednou jen škrábne a po druhé můžeš stát otočená zády a stane se něco horšího.
ale je to jen můj názor :)

In reply to by ivka222

Měla jsi někdy psa? Já myslím, že je to pes od psa, každý je jiný, mě třeba jako malou kousla naše fenka, když jsem si šla pohladit štěně a ona se o něj bála. Tak kousla, ale ne, že by mi trčela přikouslá na ruce. Ale kousla rychle a hned pustila. A to víš, já tehdy tak 7-mi letá jsem spustila takovej pláč a jekot, že během minuty za mnou fenka přišla kňučela, vrtěla ocasem a lísala se, že se omlouvá. I ten pes dokáže usoudit, že to přehnal. Teda neříkám, že každý a vždy, ale je to možné. Navíc nikdy jindy nikoho nerafla já se hafanů nebojím, spíš naopak. Celkově myslím, že je to na výchově psa. Když má sklony k agresivnosti, tak o to tvrdší výchovu a výcvik musí doma mít. žádné povolování výjimek, to se pak hafín dá "zvládnout"/naučit mít ve své smečce dítě a hlavně, to dítě musí být nad psem, ale chce to prostě každý den se věnovat cvičením i pejsanovi a taky i jen tak, aby nebyl odstrčenej.. :k:

In reply to by nevimnic

To my se mu věnujem.Hrajem si s ním.Denně procházky,procvičujem poslušnost,má velkou zahradu a když jsou u nás děti tak je zavřenej na druhý půlce zahrady.Když vidí kočár tak má radost-má ho spojený s procházkou

ivka222

In reply to by nevimnic

my máme dva psi :s: celý život vyrůstám se zvířaty a svůj názor stejně nezměním.jak by jeden pes vystartoval po malým či velkým jde z baráku a věř že to jsou naši mazlové a hýčkám je co to dá,a psa jsem nikdy nepraštila naopak manžel mi vyčítá že je rozmazluju :dance:

In reply to by ivka222

No a není to tim rozmazlováním? Páč kdyby si na člověka, který ho jen rozmazluje a nemá autorytu jen jednou zkusil, dostane se nad něj ve smečce (kdyby to byl silnější pes než člověk). Však hafín, když ho budeš mít hned od fenky a třeba bude cvičený jako vodící, tak už od začátku se musí být 100% důsledným páníčkem a není to zlý pes. Stejně tak když by si 50 kg člověk pořídil psa, který bude mít 60 kg až doroste, tak taky musí pes 100% poslouchat a mít výchovu bez ústupků od mala.... Já myslím, že není nic zlého na tom, že když někdo má strach, že by se mohlo něco stát, tak udělá rozumná opatření předem. A úplně stejně je to s tou výchovou, taky je to opatření předem... A alespoň u mě nejsou výjimkou psi, kteří by byli účelem jako mazlíci. : - ) :k:
PS: Dítě se taky každá máma snaží vychovat. A když si vychováš grázla, tak sice nepokouše, ale třeba okrade/ublíží jinak. Ale to už je až moc extrém. No, snad se nám to žádné nepodaří si vychovat někoho takového. :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuju za názor.Ale je rozdíl,když díttě kousne čivava s 2kg váh těla zlatý retrívr s víc jak 30kg..

ivka222

In reply to by Tereza Proftova

a do jaké doby to bereš jako šanci??
ale pobavilo mně tvoje psaní úplně jsem viděla to hovádko jak vítá rodinu a všichni se válejí po podlaze a on kolem vás krouží s vlnící se prdelí :s:
náš Beník(alpský brakýř jezevčíkovitý)je úplně podělanej když nás vidí,kňučí a kroutí se a číší z něj ta radost :one:

ivka222

In reply to by JaninkaU.

doufám,že v dobrém :? opravdu ten tón někdy chybí a potom tam člověku vyzní jistá ironie :00: :s: ale opravdu jsem psala co si myslím a o to si myslím i šlo né? :one:

ivka222

In reply to by sportanka a Marco

škoda,že tady nejní slyšet i tón hlasu,potom by jsi to nebrala jako zatrpklý názory.
taky jen píšu co si o tom myslím,a píšu taky,že je to jen můj názor,je to každého věc jak se k danné situaci postaví a jak se zachová,já jen reaguju ;) jak se říká-CO ČLOVĚK TO NÁZOR-přece si nebude na vše takat to by se nedalo diskutovat :00:

In reply to by Ladymarionne.

Pes poslouchá, když se na dítě jen škarešdě podíval dostal,ale žijeme s mojí mamkou zatím a mám 7letého bráchu a psovi jsou3roky a když byl štěně tak ho brácha vyloožee týral a mamka mi to nevěřila a vlastně nikomu a nic mu neřekla-strašně ho rozmazluje.Se psema to umí a tak s ní byl doma a věděla,že nesnáší děti a tak doted nechápu proč je nechala spolu.

In reply to by Ladymarionne.

Utratit ho chtěla mamka když kousl toho kloučka jak už jsem psala a já s tím pod nátlakem souhlasila.Byli to nejhorší chvíle méhoo života a veterinář jí řekl,že zdravýho psa utatit ze zákona nesmí.Kim se mi vrátil a jsem ted na něj daleko přísnější

ivka222

In reply to by lorinka

dítě si vezmeš na klín a řekneš mu co smí a co nesmí :)
vem si na klín psa a řekni mu to samé ://:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky