co zitra k obedu?

02.07.2010

Vytahnu asi kureci tak co stim? dekuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já kuřecí prsa naložím do bílého jogurtu, přidám česnek, petrželku, trochu soli, nechám uležet a je to mňamka! Jinak já zítra dělám zapečené brambory s brokolicí.

In reply to by Kristule

hele, a nedělala se pak na to ještě nějak (fakt už si to nepamatuju) i obal z hladké mouky azbytku, že to vlastně udělalo jakoby těstíčko okolo?
jinak jogurt nebo mlíko = naložení do tohoto, obecně zkřehčuje maso

Ahojky. :a:
Maso nakrájej na tenké nudličky. Na pánvy na trochu oleje usmaž cibulku dozlatova, přidej kuřecí nudličky. Nech je opéct do zlatova a pak přidej nakrájený jablíčka na plátky a k tomu trošku kompotovanýho ananasu... Až ti začnou jablíčka hnědnout a ananas karamelizovat, přidej kari koření, promíchej a podlej trošičkou vody, aby nebylo masíčko ponořený, ale jen se v té vodě "smažilo". Masíčko přikrej pokličkou a občas přilej vodou a zamíchej. Až bude masíčko křehounký, osol směs, vypni sporák a když už bude maso jen pobublávat, přidej smetanu. Jen trochu, aby to mělo barvičku asi jako tmavší svíčková. Dochutíš solí a cukrem... Je to kuře na indický způsob a nejlepší je s uvařenou rýží.... Neboj se toho, že je to maso s ovocem a že je to nasladko... Hawai pizzza je taky s ananasem!

In reply to by Kirsche

Tak může se to dělat jen s jablkem nebo jen s ananasem či s obojím. To je jedno. Já napsala tu nejlepší variantu. Je to rychlý jídlo za 20 minut a výborný. Když nedám moc kari, dám i Martince. Mám spoustu receptů... jsem vyučená kuchařka s nástavbou a dodělávám si vyšší školu... Tak až nebudeš vědět, co uvařit třeba k večeři, snad bych toi mohla někdy pomoct. Ahojík.

In reply to by reina

Jééé to bych toho musela napsat až až... To bych seděla u počítače od rána do večera. Ale když by jsi měla nouzy, co uvařit, tak stačí napsat surovinu z čeho a já sem hodím pár receptů, ale takhle nevím, co by jste si představovali. Příště třeba napiš... mám to a to aco teď z toho...ju?

In reply to by Kirsche

ne, já to právě beru jako dobrý nápad!!!
sakryš, vím, že jsme všechny přetažené, a to horko na nás taky působí, ale nemyslela jsem to zle, ale spíš pozitivně, hodit to někam mimo téma "recepty" bo tam nechodí skoro nikdo, a jsou tam i nereceptová témata.
navíc už se tady dlouho nevařilo :) a já přemýšlím, že bych zase vyrazila na farmářské trhy, a potřebuju inspiraci co nakoupit a uvařit či připravit v těchto vedrech

smetanové brambory - oloupeš brambory, nakrájíš na tenounké plátky, skoro jako na chipsy, ve velké pánvi se silným dnem je smícháš se smetanou a kousek můžeš i osolit, a necháš pomaličku za občasného míchání, dokud se smetana nevsákne do brambor / nevypaří a brambory nejsou více-méně měkké

pak dáš do vymazané zapékací mísy, půl brambor, pak kuřecí prso (může být překrojené napůl, ať není tak vysoké), můžeš i na něj kousek sýra, klidně větší, pod něj kousek šunky (ale pak nemusíš moc kořenit ani solit), dá se tam dát i třeba listový špenát (já občas dělám vege verzi jenom se špenátem a sýrem), na to zbytek brambor, a tak na 45 minut zapéct

In reply to by reina

já to dělám rovnou v pekáči nepředsmažuji a udělá se taky. teda ale pod pokličkou. brambory nakrájím na tenké plátky, okořením (paprika, drcený kmín), přeliju šlehačkou, na vrch pokladu osmahlé kuřecí přírodní řízky, položím plátky sýra, přilopím a strčím do trouby.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky