bramborák..,?
Zdravím všechny, :a:
mám dotaz ohledně přípravy bramboráku .... potřebuji si připravit směs a dělat - smažit až za 2-3hodiny, je to možné?? je tam nějaký fígl, aby mi ty brambory neshnědly?díky moc všem
Když ty brambory nastrouháš rychle a zaliješ horkým mlékem, tak to nezhnědne ;) mrkla jsem i na tu diskuzi z tvého odkazu - ta křupavost závisí na složení těsta - co největší podíl nahrubo strouhaných brambor a určitě místo části mouky strouhanku. Čím víc mouky a mléka, tím méně křupavější bramborák. No a jak tam píše někdo v diskuzi, jen maličko oleje, spíš jen omastit pánev :a:
Však to nevadí, že budou hnědé. To v tom bramboráku opravdu nepoznáš.
In reply to Však to nevadí, že budou by makisek
jsem našla takovou diskuzi: http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=42096
kdy se řeší, proč holka nemůže udělat žlutej křupavej a dělá furt tmavej...nedobrej.asi to radši budu smažit hned.
já to zakápnu citronem,smažím taky dýl,mléko nedávám vubec,a krupavý jsou krásně,nastrouhám na hrubo a přidám strouhánku ale ten žlutý bramborák z diskuze jsem ještě neviděla :s: