Deníček uživatele ZuzikZuzik

03.03.2010

Ahoj Maminky,

Ahojky, my jsme je tam nechávali spinkat dokud se sami neprobudili.....a žádný zastávky jsme nedělali ;) pokud v tom nejsou denně tak se nic neděje...kolikrát i v postýlce dokážou vyvinout pozici, která není "zdravá" ;) :s:
Nebuj a klidně pokračuj i když usne ;)

21.02.2010

Ahoj Maminky,

Myslím si, že bys měla přejít na normální antikoncepci. Azalia má jen jeden hormon a vhodná pro kojící matky. Když už nekojíš, asi by neměla takový účinek a mohla by jsi otěhotnět. Těhotenství je sice krásná věc, ale s ročním miminkem bys to měla asi těžké :)

In reply to by Macca

díky za zprávu. No ty jo otěhotnět bych teď určitě nechtěla. Mluvila sem dneska i se svým Dr. a říkal že můžu v ní pokračovat, ale mohla bych špinit. Taky sme se domluvili s manžou že bude dávat víc pozor při "závěrečné akci" :-) přece jen peněz není na zbyt a vyhodit dvě plata to se mi nechce no. Budem dávat pozor. papapa Zuzi

Ahoj, já, když jsem přestala kojit a brala Azalii, tak jsem začala krvácet i v době, kdy jsem neměla, tak jsem tenkrát volala na gyndu a tam mi doktorka říkala, že je to tím, že již nekojím a předepsala mi normální hormonální antikoncepci, takže tak u mě. :a:

14.02.2010

Ahoj maminky,

Čištění zoubků - jak jste na to šli, od kdy? Motivační obrázky :-)
Čištění zoubků - jak jste na to šli, od kdy? Motivační obrázky :-)
Čištění zoubků - jak jste na to šli, od kdy? Motivační obrázky :-)
Čištění zoubků - jak jste na to šli, od kdy? Motivační obrázky :-)
Čištění zoubků - jak jste na to šli, od kdy? Motivační obrázky :-)
Čištění zoubků - jak jste na to šli, od kdy? Motivační obrázky :-)
Čištění zoubků - jak jste na to šli, od kdy? Motivační obrázky :-)
Čištění zoubků - jak jste na to šli, od kdy? Motivační obrázky :-)
08.02.2010

Ahoj maminky,

In reply to by enny

moc ti děkuji za zprávičku. já sem právě v těhu nakreslila jen pár takových dinosauříků, ale pokojík sem nechala zatim bilý. ted je malé už 10 měsíců a má ráda kočičky a v televizi se ji libi kouzelná školka a ta sezamová ulice, to vždycky kouka jak sova :-D už sem něco našla, tak uvidime jak to dopadne. díky moc, ty obrazy jsou tam fakt husté. a který si vybrala? a co se ti narodí? a kdy? papa Zuzi

In reply to by ZuzikZuzik

Ahoj , měla jsem tu návštěvu..tak jsem nemohla...mnooo, termín mám teď ve čtvrtek , ale objednala mě i na pondělí , tak doufám , že už tam nepřijdu :-)...čekáme Vojtu a s obrázkama na tom budu jako ty..budu slídit , co se mu líbí , ale inspiraci si vezmu z těchto stránek..mám jednu výhodu a to moooc dobrého známého , co maluje obrazy a tak ho pumpnu , aby nám vyzdobil pokoj , ale přímo na stěnu ....:-) ...a co malá ,,nezlobí ???

In reply to by enny

tak to si vzpomnínám jak kdyby to bylo dneska když sem měla 4 dny do termínu. nakonec sem 4 dny přenášela. malá je poklad. nevim po kom je taková hodná :-D já sem byla zlobivé dítě. snad po manželovi.
Já si právě chci nakreslit sama, nechtěla bych se celý život dívat na obrázek a říkat si, to malovala kamarádka nebo kámoš, protože taky mám kamarádku co krásně kreslí, ale to je otázka na dlouho, takže to chci aby měla malá ode mě :-) a taky mě to hrozně baví. v těhu sem pořád něco vyráběla a tvořila. Vojtíšek je moc krásné jméno. My máme Renátku, každého překvapuje že sme zvolili takové ryze české jméno. ale sem za něho ráda, moc se k ní hodí. to je tvoje taky první mimi?? a odkud jsi? já sem z kozlovic (okres frýdek-místek) pa zuzik

In reply to by ZuzikZuzik

Ahoj, tak mě dnes odešla hlenová zátka , tak třeba to půjde dobře :-) a v klídku :-) a ještě bez přenášení :-) ...mnooo geny se přeci dědí ob generaci , takže tě nechci strašit ale tvoje geny se promnou do vnoučátek :-) ..jenže tam budeš už fungovat jako hodná babička a všecičko jim dovolovat a přít se s dcerkou Renčou , že babče jsou od rozmazlování a že to zaistě pozná až bude taky babča :-)
Renátu mám setřenici , je to hezký jméno :-) . Já mám vyvdaný český přijmení, takže jsme museli vybírat český jméno ( žádnýho Samuela , Maxe ...Tobiase ) Vojtíšek je moje první mimčo :-) a věř mi, že vůbec nic o něm nevím :-) :-) čtu a čtu a vím, že nic nevím....vždyť víš :-) bude to naše premiera ....My jsme ze zlínskýho kraje - Uherský hradiště ...dálka , co ??? Ale přez Frýdek jsme jezdili často ...a jakmile malej bude velkej ...budem jezdit zas :-) :-) Máš někde fotku malé princezny ??

06.02.2010

Ahoj Holky,

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ty si poklad. Pošli mi prosím přímý odkaz kde bych ten článek našla. nebo ty si mi to opsala z tištěného časopisu??? jestli jo, napiš mi z kterého čísla to je, je tam fakt hodně věcí zajímavých. Moc ti děkuji :-) A kolik je tvému broučkovi?? nebo jich máš více?? Pa Zuzik

:a: Ahoj, jojo máme to s těma dětma trápení viď. My už máme sice 20 měsíců, ale to nic nemění na tom, že máme dny, někdy i týdny, kdy mi přes oběd spapá tak čtyři pět lžiček jídla a víc do něj nedostanu. Maso už vůbec ne, to už musí být, že mi spapá maso s jídlem. Když byl takle malej tak jsme zase měli opačnej problém, hotový jídlo ze skleniček jsem do něj nedostala, takže mi nezbývalo nic jiného než vařit a vzhledem k tomu, že od jeho sedmi měsíců jsem v práci tak to bylo trošku náročnější na čas, ale co bychom pro ty naše maličký neudělali. Já si myslím, že v tom věku co jste není žádný problém, že spapá jen pár lžiček a tím, že se snažíš do ní dát co nejvíc lžiček jí to ještě k tomu znechutíš. To jsem udělala jednou, když jsem mu namazala chleba lučinou a další dva měsíci sem do něj nedostala ani ten chleba samotnej. A to že papá jen příkrmy ze skleniček kupovaný vůbec nevadí, zkus jí dát čtrnáct dní pauzu a pak zase začít vařit, vím že ty příkrmy nejsou nejlevněší. Ona na to jednou přijde, že od maminky je to lepší. My máme denní režim takovýto mezi 6-7 h sunar, 9-10 snídaně - cereálie, jogurt nebo perník, rohlík 11:30-12:30 oběd co uvářím to je, když se probudí po obědě to je rozmezí 14:00-16:00 dostává přesnídávku, případně k tomu brumíka, piškoty, ovoce no a po 18:00 večeře buď teplá, nebo studená takhle to máme nastolené od té doby co máme příkrmy, když nechce papat nepapá nemá smysl ho nutit on vyhladoví a pak něco sní.

In reply to by kaška

děkuji za zprávičku. No já vím že by stačilo kdyby snědla pár lžiček, jenže co jí pak dát. Maximálně mlíko. Co si dávala když teda spapal tvůj bobik jen pár lžiček?? dokojila si nebo taky UM. Aby si pak renátka nespojila že když nepojí tak dostane mlíčko. a když má hlad tak zase pořád fňuká, takže něco jí dát musím. Kaše a přesnídávky a jogurty jí v pohodě, ale přece ji nemůžu dávat celý den jen tohle?? ve všem tom je cukr že, jak by pak vypadala.. a to je jasné že sladké je lepší než nějaká zelenina. Zítra jí dám jen čistou skleničku, a nebo sem uvažovala že uvařim koprovku, ale to je zase něco nového a můžu dopadnout jako s tím dnešním jídlem...tak nevim :-( ach jo, už at umí mluvit a řekne mi co chce papat a co ne... snad to přežiju :-D díky moc a když tak prosím ještě písni. papa Zuzik

In reply to by ZuzikZuzik

My jsme od sedmého měsíce bez mlíka pouze ho dostává ráno jak jsem psala sám se mi odstavil, zkoušela jsem alespoň večer mu dávat ještě mlíčko, ale dal si kaši a už nechtěl. Když nepapal a nepapá je bez jídla, možná trochu tvrdý, ale je, a pak dostane zase další jídlo. V deseti měsících už můžeš dávat přesnídávky, jsou i s jogurtem, vím že to není náhrada teplého jídla, ale nutit je fakt nemůžem. Nebo vem rohlík a dej jí ho do ruky, nebo kousek chleba. Já to tak dělám, když nechce normální jídlo tak aby nejedl pořád sladký, ale jinak mi vyrůstá na jogurtech a přesnídávkách, co nadělám. Přes den má misku piškotů na dojídání, nebo oloupu a nakrájím, nastrouhám jablíčko, můžeš jí dát i banán ten jí zaplácne a je to zdravý. Ale jakmikle jí budeš místo jídla, které odmítá pořád dávat něco jiného, asi si na to zvykne a na truc to dělat bude. Mám vlastní zkušenost, a to i z histerickýma scénama u jídla. A jinak ve 20 m má 11,5 kg a asi 84 cm, takže mi po tom rozhodně netloustne. Doktorka taky v rámci možností souhlasí tak proč se trápit a trápit jejich malá bříška. :a:

18.01.2010

Maminky z Frýdku-Místku, moc moc Vás prosím, poraďte mi kde bych sehnala takový ten šlehaný jogurt JURÁŠEK. Odpoledne jedu do Místku a chtěla bych ho dávat už Renátce.

22.12.2009

Holky prosím prosím, poraďte mi, já už jsem úplně na dně. Moje malá (8,5 měs.) vůbec nechce jíst. Ráno do ní musím doslova po mikro lžičkách nasoukat cca 60 ml kaše.

ahojky :) Zrovna jsme se o tomhle bavili s kamoskou tenhle tyden.Rikala jsem ji ze mala toho moc nesni a ze chce jen kupovanou stravu :( a kamoska mi rika ze muzu byt rade ze aspon neco ji,ze jeji holka nejedla proste nic,tak ze do 1 roku byla jen kojena :00: zda se mi to uz sileny jen kojit,ale kdyz nic jinyho nechcou mrnousci }:) rikala ze obcas maximalne ovocny presnidavky a cajik,jinak jen mlicko :) Asi je zbytecny to do ni cpat,kdyz to nechce.Hlavne jestli pribira ;)

Jé koukám že máme skoro stejnej problém, my taky 4 dni hezky papáme a pak 4 dni je to horor, začne řvát hned jak ji dám do židličky, takže taky nevím co s tím.

In reply to by ZuzikZuzik

Nám bude za 8 dní 7 měsců, takže papáme teprv měsíc kaše a 3 týdny obídky. No do lehátka jsem ji taky zkusila šupnout, ale moc to nepomohlo, spíš vůbec, jak uviděla mysku tak :^O^: Ale teď večer když jí krmil manžel, tak zas spráskla 120ml kaše a ani nemrkla, tak já to fakt nechápu, jsem zvědavá na zítřejší oběd, budu muset vymyslet nějaký nový fígl :s:

In reply to by Jajda007

tak si představ, já se prostě rozhodla že to dneska nebudu řešit a víš jak to dopadlo? ráno jsem umíchala trochu přesnidavky s bananem a sušenkama - renatka snědla asi 3 lžičky... pak když se jí chtělo spinkat, kolem 9, tak jsem jí nabídla prso a napila se docela dost. dobry. pak sme jeli do města a koupili ten banánový sunar od 6 měsíce. kolem druhé hodiny zase chodi spinkat, tak sem připravila vodu na ten sunar a že jak začne usínat tak jí ho zkusím dát (ona se prostě jinak než když usíná ani z prsa nenapije..) udělala sem toho ze 125 ml vody a víš kolik vypila?? 120 ml... čuměla sem jak puk. no asi ji to chutnalo protože když už po 100 ml nechtěla, tak sem ji nenutila azkusila ji to dat za chvili a ona si tu flašku SAMA VZALA A SAMA DALA DO PUSY, prostě dneska fakt úspěch. pak sme šli na prochazku a jak sme přišli domů, otevřela sem bílý jogurt. a to bylo něco nového. byla na zemi, plazí se. tak sem si sedla kousek od ní s tím jogurtem a lžičkou a říkám - chceš?? připlazila se ke mě a papala tak na tom bříšku, prostě kolik chtěla. když už nechtěla, odplazila se jinam, ale za 10 minut byla zase u mě a papala dál. takže super. snědla ten jogurt skoro celý a k tomu půlku přesnidavky. to je úúúúúspěěěěch.. :-) mám fakt radost. po 4 dnech nervů dneska pohoda. no sice bez oběda, ale Dr. říkala že se dva dny nic nestane. a co tvoje malá odmítá? všechno nebo jen třeba obědy, nebo kaše?? kaši renátka ještě jakž takž sní, no křiví se a kroutí, ale sní no.... ale uvidim. myslim že ten system když se ke mě připlazila a měla možnost kdykoli se zase odplazit jinam tak to bylo dobré. uvidime zitra. papa a díky za zprávičky Zuzik

21.12.2009

Ahoj Holky,

In reply to by Lenis

tam asi nebude ten problém. Mám na té flašce dudlík takový ten tvar ortodontický, stejný tvar má jako normální dudlík od Nuku. :-( ale děkuji za radu. Asi je to tím mlíkem. nemůže si zvyknout na tu chuť. přece jen mateřské je jiné. zajímavé je, že se mojeho mlíka ani přes to už přes celý den nedotkne....:-( Z

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka