Deníček uživatele zdendulinka

27.06.2009

chtela sem se zeptat,,,jsem po predcastnem porodu ve 22 tydnu-26.5.09,pricina zatim neznamaaaa,,,ted mi do konce sestinedeli zbejva 10 dni a uz sem menstrulovala presne po 28 dnech,,,,tim ze mi zbejva

Ahoj Zdeni, vím o čem mluvíš. Já jsem musela jít na přerušení ve 20tt. protože mi v 17tt odetekla trochu plodová voda a už se nevytvořila nová a dírka se nezacelila. Hrůza. Mě říkali, že je dobré po takovémto potratu počkat půl roku. Aby se tělo zahojilo,jak u vnitř, tak duševně. A maji pravdu. Já jsem potratila v listopadu a tak jsme počkali půl roku a teď první měsíc zkoušeli a ejhle, ono to na poprvé vyšlo. Tedy test mi ukázal 2 //. Ale pro potvrzení těhotenství jdu až 15.7. to už bych měla být v 10+tt podle MS. Takže věřím, že teď po 4 už to konečně vyjde a bude vše OK.
Nech tomu čas a nikam nechvátej. Lepší je se pořádně zahojit, zatáhnout dělohu a pak zkoušet dál. Je to fakt velký zásach do organismu.
Držím palce na příště a vyčkejte. Pa

to mě mrzí :(. S tím snažením Ti nepomůžu, spíš se zeptej dr. a řiď se taky vlastním tělem, ono si řekne samo :). Držím pěsti, abys brzo na TT objevila // a mimískovi se tentokrát u Tebe líbilo celých 9 měsíců :k:

Je mi líto co se vám stalo..Na to není slo.. :( S tím snažením těžko říct,protože sto lidi sto názorů jak u tv.běžných lidí,nebo lékařů..Někdo říká hned po šestinedělí,někdo chvilku počkat..Já jsem zazžila potrat s erevizí v 5tt a byl to po mě konec světa,ale zažít to tak daleko jao ty,tak se zblázním a vím,že ty jsi prošla fakt peklem..Osobně bych to asi zksila hned po šestinedělí a nechala prjít 1,2MS,aby se tělo dostalo znova do pohody a dýl nečekat,ale je to můj názor..Moc ti držím palečky!!

ahojky.
Je mi luto, co ta postihlo, ale ja som si presla niecim podobnym az na to, ze som bola na potrate pre vyvojovu vadu plodu v 24. tyzdni.
Teraz je tomu 8 mesiacov a mozem povedat , ze polroka som mala co robit s psychikou, plakala som kazdy den.
Potom sme mali v rodine dalsie umrtia a ja som sa akosi postupne zmierovala stym co sa stalo.
Snazili sme sa asi po 4.- 5. mesiacoch, ale ja som mala zdravotne problemy, takze som do unora bola skoro stale chora a brala lieky a potom to par mesiacov neslo, lebo som tym bola posadnuta.
Teraz to asi vyslo po 4. mesiacoch, drzim aj tebe pesticky, nech sa ti to podari, musis sama vediet, ci si na to pripravena, ja mam o sebe stale pochybnosti, ale viem, ze tuzba po dietati bola taka silna, ze som nedokazala bez tej myslienky zit.
Potom som sa bavila s vela ludmi, zistila som , ze skoro kazda zena ma trapenie s detmi, otehotnenim a v strednom veku maju skoro vsetky zeny deti, tak som sa trosku ukludnila, ze snad raz zazijem aj ja ten pocit byt matkou a budem pocut slovo mama.
Tak verim, ze 2x to vyjde, v to musis verit aj ty, zmierit sa s tym, co sa stalo, alebo aspon sa naucit s tym zit.
Mne pomohla jedna internetova stranka, sice som si tam poplakala, ale zistila som, ze su na tom zeny aj horsie, ak chces napisem ti ju.
Drzkaj sa, vela energie a chuti do zivota.

Ahoj Zdeni, to ja taky netusima bude lepsi kdyz se zeptas radeji odbornika...ale preju ti at zazijes uz jen to krasne a mas zdrave miminko a to brzy :)

08.06.2009

:( ahoj holky,,,,patri sem vsechny temata a tak se svama podelim i o tu moji!!!!!!byla sem ve 22 druhym tydnu a 26.5.,,,,jsem mela predcasny porod.vecer v osum hod me zacalo pobolivat bricho a ja mys

ach jooooo :r: :r: :r: je mi to moc lito!!! :( sama jsem ted ve 22t a cekam na vysledky z amniocentezy.... kdyz budou spatne, ceka me to same :r: drz se, bude lip :h: :h: :h: zabka+kaja

Muselo a musi to byt hrozny :(
jak muze byt nejaky zakon na to,kdy je dite "plod" a kdy uz je "dite" ???
A kdy je potrat a kdy porod!!!
Pane boze :( uplne jsem dostala husi kuzi,ze se ani nepokusili Tveho chlapecka zachranit :(
Bohuzel i toto se na svete deje :(
Fazolka taky takhle prisla o holcicku ve 21tt :(
Tak at je brzy lepe a preji mimiska v brisku
http://www.prckoviste.cz/davidek

To nechápu,to je hrozný!je mi to moc líto! :r: Doufám,že už tě potkají jen ty nejlepší věci...Tyto zprávy jsou moc smutné...Upřímnou soustrast...A že to příští těhotenství,tě nic takového nepotká!

Je mi to moc líto... :§) to je hrozné

Musím ale napsat něco na obranu lékařů. Studuju v oboru, a tak vím, že mimiku se vyvinou plicní sklípky až ve 24/25 týdnu. To znamená, že pokud se narodí (potratí) dřív, nemůže přežít a lékaři s tím nemohou nic dělat. Kdyby nemělo vyvinuté ledviny, mohli by mu možná pomoct. Kdyby nemělo vyvinutý žaludek a střeva, taky by to asi šlo. (nevím jak to líp vysvětlit) Ale plíce nenahradí, nemají, jak tomu miminku dodat kyslík a bez něj žít nemůže. Vlastně neměli ani jak se snažit. Hrozné ale je, že ti to nevysvětlili. To chování je někdy strašné!

A za doktorem jezdit vždycky hned! I kdyby se měl stokrát vztekat, tak nám to může být jedno.

Každé miminko se vyvíjí trochu jinak rychle, takže některé zachrání na začátku 24. týdne, jiné nepřežije ani když se narodí ve 25. týdnu. Ale o 2 týdny dřív, to je hodně. Je to 14 dnů a během těch miminko stihne vyvinout na potřebnou úroveň například právě ty plíce. Na váze miminka tolik nezáleží. Důvodem, proč to dřív nejde, jsou ty plíce :(

Přeju víc štěstíčka a ať se to příště podaří!

27.03.2009

ahojjjjjj,,,holky v jakym tydnu by mi lekar mohl rict co to bude????,jdu ted v 15tydnu na ultrazvuk ,myslite ze uzzzzzz??????jsem nedockavaaaaaaaa

já si myslím,že hodně záleží,jaký má kdo ultrazvuk,někde je jen obyčejný,někde je ten 3D a tam se to pozná už tak ve 14-15 týdnu,taky jak se mimčo mrská a otáčí...Prostě se chce ptát,doktoři to kolikrát sami vůbec neřeknou a vidí to...

In reply to by tery

to mně také po mém telefonickém dotazu na DS (z rychlého 24h testu po odběru AMC) sdělila slečna z recepce TO hlavní. Že se riziko nepotvrdilo a je to zdravé mrně. Kdybych se sama nezeptala na druh pohlaví, tak už ten hovor slečna chtěla ukončit. Pak na velkém UZ ve 20tt se předem paní doktorka sama zeptala, zda chceme znát předem pohlaví a já jí prozradila, že už to není tajemství a že už o kloučkovi (pokud je to již z té vody 100% zjištěno a je to nezvratné) víme :s: :one: .

ahojky mě dr.řekl ve 12tt,že tuší,ale neřekne,tak už mi bylo trošku jasné,že to asi bude kluk.A já si tak moc přála holku,doma kluka už máme!A v 16tt jsem viděla pindíka pěkně a ve 20tt mi to potvrdily,tam jsem mu pindíka vyděla uplně dokonale i nám to napsala do papíru,že čekáme chlapáka.No u holčiček je to těžší,tam to není občas vidět sni později,ale vtom 20tt si myslým,že už to poznají na 100%tak uvidíš,třeba to už pujde vidět...jinak si budeš muset počkat ;) páá

ahojky mě to doktor řekl už ve 12tt, že čekáme chlapečka tak snad pokud se tvé miminko ukáže by to mělo už jít poznat::)

18.03.2009

chtela sem se zeptat,,,v po jsem byla na velkym uz.protoze sem 12tyden a je vse zatim ok,,,,delali mi velky krevni nabery asi 7 skumavek ,,,nevite co se z tech testu da zjistit????

Ahoj já byla dneska taky na odběru, jsem taky ve 12 týdnu, tak jsem se poptala, patří sem vše co píše Jarcis plus ještě žloutenky typu B a C.

mě dělali screening na vývojové vady (biochemie), krevní obraz, krevní skupinu, Rh faktor, testy na Syfilis a HIV a asi spoustu dalšího:-)
Jarka

30.01.2009

ahoj holky,,,tak sem v tom uz 4tyden,,,tak sem se dockala ,,,,,,

ahojky tak to moc gratuluji:)já jsem v 6 týdnu tak to budeme mít mimi obě v září:)krásně si to užívej a mějte se krásně :a:

19.01.2009

ahoj holky,,tak uz patrim mezi vas,,,,,, jsem v tom,,,hahahaaa sice malo jsem,,,,ted uz jen aby se to udrzelo!!!!!v sobotu sem mela hcg 99 a dneska 192,,,,,pristi po jdu na ultrazvuk zda uz bude neco

Tak to je supéééér. Opatruj se. A z dcerky budeš mít velkou pomocnici, to je taky dobrý :one:

17.01.2009

TAK SEM TED VOLALA NA VISLEDKY A SESTRA MI REKLA ZE MAM ZVISENY HODNOTY 99,,,,NEROZUMIM TOMU ,PRY TO JE POZITIVNI A PRY TO MUZE BEJT ZACATEK TEHU,,,,MYSLITE ZE TA CYSTA BY MOHLA OVLIVNIT TAKY KREVNII

se těhotenství bere nad 500 hCG, jinak ten výsledek může být různou hormonální stimulací, bývá někdy ipoovulačně, je otázka co ta cysta.. jedině druhé vyšetření krve ukáže zda se hcg násobí, a to by bylo těhu, když bude podobné nebo nižší tak to těhu není..

ahojky no ja myslím že budeš těhulka...ale asi musíš ještě vydržet,hcg je nízke ale je...takže držím palečky

17.01.2009

ahoj holky,,,tak mi doktorka pred trema dnema delala ultrazvuk a rekla mi ze mam cystu na vajecniku a ze urcite ted nejsem tehotna!!!!uz dlouho se snazime o miminko,,a uz sem ztracela nadeji ,,,vcera

TAK SEM TED VOLALA NA HCG Z KRVE A MAM HO ZVISENY ,NAKA HODNOTA 99 NEROZUMIM TOMU ,,,MYSLITE ZE TO KREVNI HCG MUZE BEJT TAKY POZITIVNI TOU CYSTOU???

ASI HOLKY MATE PRAVDU REKLI MI TO SAME CO MI VSICHNI PISETE,,,ZA HOD. BUDU MIT TEST Z KRVE,,A MUJ MANZEL??,JE SMUTNEJSI NEZ JA JO JO TO JE ZIVOT,,CO ???VZDYCKY MAM VZTEK KDYZ VIDIM V TELCE JAK NEJAKA ZENSKA ODLOZI DITE,,,FUJ,,,

Ahojky, já tě možná trošku utěším...taky jsem se dlouho snažila a pak jsem měla nějaké problémy, bolesti neznámého původu. Jednoho dne jsem byla u gynekologa, ale na ultrazvuku nebylo nic, žádná cysta, nic. Za 10 dní jsem nastupovala do nemocnice na diagnostickou laparoskopii, ale nedostala jsem měsíčky. Test na HCG byl pozitivní. Dělali mi ultrazvuk, nebyl tam ani náznak těhotenství a měla jsem 3,5 cm cystu, která tam před těmi 10 dny nebyla. Lékař mi řekl, že se může cysta objevit hned na začátku těhotenství. Teď už končím první trimestr, těhotenství je v pořádku a cysta už zmizela. Hodně štěstí, třeba je tvá cysta také začátek těhotenství :-))))

ale tipuju tak na 98% ze je to tou cystou-...kdyz mas cystu, vyjde ti pozitivni test....radeji si nedelej moc nadeje, spis to opravdu na to tehu nevidim...ale neboj, cysta neni nic vaznyho..uvidis...my se snazime 5. mesic...dneska mi vysla slaba carka na testu, ale na test je jeste brzy, snad to vyslo, precti si muj prispevek a muze se vyjadrit..jak dllouho se snazite?

moje kamarádka měla taky pozitivní těhu test, ale těhotná nebyla, za všechno mohla ta cysta. Ono je to i myslím napsaný v návodu u testu, že může být falešně pozitivní když máš cystu. Nechci ti kazit radost, moc bych ti přála abys měla mimíska v bříšku, ale opravdu se to může stát. :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka