Deníček uživatele werama

02.06.2011

Ahoj holky, tak v sobotu jsme meli 4 mesice a dnes jsme byli v poradne. Mame za sebou 2.davku hexavakciny a jeste jsme davali druhou vcelicku, dali jsme synflorix.

Kontrola ve 4 mesicich
Kontrola ve 4 mesicich
Kontrola ve 4 mesicich
Kontrola ve 4 mesicich

mala ja bozi. Ja prikrmuju zeleninou od ukonceneho 4 mesice a v poho!!!! za chvili chci zkusit dat tam i masiko a od 5 mesice ovocne presnidavky

Ahojky,malá je krásnoučká :-). Také jsme daly synflorix. Váhu máte krásnou,to my ve 4 m. měly 6170g,ale zase 67cm. Jinak my zatím taky nepřikrmujeme, dr. mi řekl,že mám vydržet do konce 7. měsíce,ale malé mlíčko očividně stačí,takže to zatím neřeším, no jestli ti ale nepláče hlady,tak bych to také nehrotila,ale jak čtu níže,tak jste na UM,tak když ji tu mrkvičku dáš,tak myslím,že tím vůbec nic nepokazíš... S tím otáčením na bok to bude u každého miminka asi jiné,nezoufej,když jste jinak zdraví, tak to jednou přijde ;-). mějte se krásně papa

malá je nádherna a krasně roste :s: Taky se nepřetáčime na bříško tak si z toho nic nedělej až budou připraveny tak se přetočej :s: :a:

ahojky, mala je nádherná,ta posledni fotka je uzasna :) jinak s příkrmama začni, dr mi taky říkala ze kdyz vydrzim az od 5mes tim lip ale ja uz zacla, je to od uk.4 mes a cim driv si zvykne tim lip a chutna ji :) jen dodrz ten 3denni interval ze kdyby nahodou se osypala tak at vis z ceho :)

27.05.2011

Ahoj holciny, chtela jsem se zeptat male jsou zitra 4 mesice a uvazuju o prikrmech. Mam se prvne poradit s doktorkou? A co jste zacali nebo zacnete davat?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

zatím ti tý kaše asi moc nesní, ale až ti zblajzne 150 a pak za chvilku zas mlíko, může tlačit, na noc ze sladkého může pálit žáha a usnutí je naopak horší. Dokonce se může i pozvracet z "přežrání".
a takhle vlastně nenahradíš žádnou mléčnou dávku, jen přidáváš jakoby porci jídla navíc. dokojuje se dokud nesní celou dávku hned po jídle.
Ono pokud jde o zvyk usínat u prsu, tak kaše není kouzlo na celonční spánek. Pomůže většinou jen tam, kde mimi spalo celou noc a najednou se začíná budit hlady, protože mlíko už nestačí.
jinak u jídla pláčí většinou z únavy...
:a:

In reply to by Dejmalka

dík, ona právě sní jenom poloviční dávku pak jí dokojím většinou hned, naštěstí se zatím nepozvracela, no ale furt spí stejně jak bez kaše, zkusím dát v poledne ještě zeleninku - tu mi jedla 3 večery taky trošičku, někdy mi u toho nbrečí vůbec a někdy začne fakt asi z únavy i když pak jí zvednu pochovám a usmívá se, je to potvůrka

ahojky, tak my uz davame taky od 4mes pravidelne kazdy den na obed :D a uz sni celou tu malou sklenku, jde videt ze ji chutna,nic neplive. zacli jsme mrkev 3dny pak mrkev+brambor 3dny,mrkev+brambor+maso taky 3dny :D a dneska koncime 3tí den spenát+brambor :D predtim byla 3dny brokolice :-) moc ji chutná a nejlepsi je kdyz si u toho chce povidat a nebo na me udela prsk a je to vsude :D zkusila sem i jablecnou stavicku :-) mrkvovou stavicku mame uz za sebou a jede ji to :)
kasi sem zkusila merunkovou taky basti,davam lzickou vzdy vecer pred spanim ale neprijde mi ze by po ni dlouho spala vzdy se za 2h vzbudi ze ma hlad tak dostane jeste mleko :D

my zaciname s prikrmama v sobotu, budeme mit 4 mesice a zacneme s mrkvi, postupne pridavat bramboru atd atd a chci zkusit i kasicky.. Sama doktorka mi rikala, ze pokud nekojim, tak muzu zacit od ukoncenehoo 4 mesice

17.05.2011

Ahoj holky, trochu resenim usinani nasi Vendy. Z niceho nic nemuze usnout. Ani vecer ani pres den. A zacina byt ve dne dyl vzhuru.

Hmmmmmmmmmmmmmmmm co na to říct ? :///: Jeden den prospí celý a druhý zase nespí vůbec. Jeden večer dám do postýlky chvíli kouká a usne a jindy dělám vše možné ...třeba houpu na rukách nebo dám do postele a ještě na prso a neusne. Já ho balím,jenže někdy se nechá zabalit a jindy až jak usne,takže to je fakt různé. Každopádně nemáme žádný režim a řídím se podle malého. Nechám ho spát kdykoliv a jak dlouho chce a hraje si taky jak dlouho chce. Nebudím jako někdo odpoledne aby pak dítě spalo !

Ahojky tak Péta mi ted poslední dobou vztává v 6 :00:, ale já ho přebalim, nakojim a položim do postýlky. On si tam ještě hraje, povídá atd až z toho kolem 7 usne a spí do 8 ;). Pak ho rozbalim a dám na deku. V klidu se nasnídám. Pak ho obléknu a kolem 10jde zase spinkat. To ho většinou položim do kočárku, ale spí max.20min. Pak kolem 12 znova 20min. Kolem13.hod chodíme ven a vracíme se kolem 17. Většinu času bývá vzhůru a má vždy jen ty své 2Ominutovky, ale i se mi občas stane že prospí celou procházku. V 19 koupeme a ve 20jde spát. Položim ho do postýlky, stčim dudana, zapnu kolotoč a lampičku a do chvíle je klid. Někdy taky ne, ale chodim dávat dudan a rozhodně nevyndavám z postýlky. Jinak Péta spí jedině s plyšákem!!! On jinak neusne. Když nemám plyšáka tak dám plenu, nebo ručník...a taky většinou jde spát s tim že pláče a jakoby nemuže zabrat. Ale když mu strčim dudlíka, plyšáka tak hned zavírá očíčka a spinka ;)

ahoj, tak mě malá spí defacto jen na čerstvém vzduchu - balkon, nebo vycházka... a nebo u otevřeného okna - když není počasí na to, aby byla na balkoně...
ráno se vzbudí kolem páté na dlabanec, pak občas ještě usne - max. do sedmi... a před devátou je zralá zase chrupkat - to jde na balkon... vydrží třeba do půl dvanácté (někdy ji budim v půl jedné), pak jdeme ven, to občas na chvíli zabere, nebo čučí na věci kolem, občas mi usne na chvíli i před pátou, než je koupání, a kolem sedmé chodí spinkat...

Ahoj Veroniko, jeden čas jsme taky měly docela problém s usínáním, už jsem nevěděla co s ní, :00: , přehodila jsem jí ze vzteku plínku (textilní) přes hlavu a od té doby neusla jinak a byla zase spáč největší, :€): .

Ahoj,
tomu našemu prckovi byli v sobotu 3 měsíce a přes den už toho moc nenaspí sem tam 20-40 minutek. V noci je to lepší, ale nepatříme mezi ty co spí celou noc.
Budí se co 2-4 hodiny na kojení. Zabavujeme se hraním na dece, zpívám, povídám a dělám různě ze sebe šaška. Malej taky hodně vyžaduje kontak, tak ho mám ve vaku nebo v šátku a tak i vařím a uklízím a čím víc se toho děje tím je spokojenější.

06.05.2011

Ahoj holky, zajimalo by me jestli uz jste si byly ohledne vyberu delky na rodicak? Ja jsem ani nevedeli ze se o rodicak musi nejak zadat. Dostala jsem 3 ruzny papiry a mam si je nechat potvrdit.

AHojky, ted jsem si to vyřizovala taky.. Už to nedělá zaměstnavatel (účetní), ale musim si to nechat potvrdit na té spravě sociálního zabezbepečení, nebo jak se to jmenuje - ted nevim, jakou barvu ten papír má, ale je to ten, co je tam napsán ten vyměřovací základ.. Pak další je na volbu délky a jeden , kde vyplníš sebe, otce a dítě - rodná čisla a tak.. Až budeš mit potvrzený ten s tim vyměřovacim základem (potvrdí Ti to za chviličku), tak to odneseš na pracák a je to.. Nezapomen rodný list dítěte a občanky:-)

In reply to by werama

..já jsem si zašla na ten pracák, protože jsem chtěla vědět, jakej formulář jak vyplnit (respektive kde vyplnit) a pani mi dala tři a ten jeden označila, že s tim musim tam a tam.. Takže mi řekla ona, kde to potvrzují, aniž by věděla, kde jsem pracovala.. Možná je to v Praze jen na jednom míste, to fakt netušim.. Tak se kdyžtak zeptej, oni Ti poradí.. A nebo se zeptej učetní..

11.04.2011

Ahojky, mam problem.

chranena jsi,vydrz jeste dalsi ms,pokud to bude stejne tak si zajdi k dr pro jinou,pokud si pred tehu nejakou brala tak zkus tu
me to delao stejne,jenze mi nesedi zadna a pokazde mi tohle delala,
nekdy sem i krvacela 14dni pak tyden nic a zase krvaceni treba na tyden a za treba tyden zase,
vsak uvidis,telo se po porodu meni :a:

06.04.2011

Tak jsme vcera uspesne zvladli neurologii.

Neurologie za nami
Neurologie za nami
Neurologie za nami
Neurologie za nami

ahojky, nam taky to ocicko pekne hnusne hnisalo, pak se to zlepsilo a pak zase vratilo a bylo to jeste horsi. Zkusila jsem na radu koupit prirodni kapky ocuflash, 2 lahvicky stoji okolo 100 kacek, kapala jsem to asi 3 dny tim, zhorsilo se to jeste vic, hnisu tam mela uplnou hromadu, porad jsem kapala a cistila, uz to mela i zarudle, pak jsem to po 3 dnech vykapla opthalmo septonexem, vycistila a od te doby nic!!! prislo mi, ze to ten ocuflash vyplavil a pak to chtelo jen docistit.. zkus to taky. Nam masirovani taky nepomohlo..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Sari ja ho mam od narozeni a nam prave vubec nepomahal.. cistila jsem porad a porad to hnisalo. Vzdycky mela Ada zlutej hnis vsude po rasach, uplne mi ji bylo lito berusky moji. Ale ted uz to ma opravdu paradni.. nas taky doktorka strasila, ze kdyz nepomuze ten, tak antibioticky kapicky, musi se kapat kazde 3 hodiny, uz jsem se videla, jak ji to kapu v noci kdyz spinka.. a pak ze pry rovnou na ocni na procisteni kanalku!!! Tak nastesti jsme se tomu vyhly

In reply to by vikky

Aha, tak hlavně, že to přešlo a už je to v poho :one:
Nám to pomohlo, kapu asi tak 2x denně, víc si nevzpomenu, nebo jsme někde venku, ale i tak to pomohlo a očičko je čisté, už tam nic nemá. Ale radši ještě pár dní občas kápnu.

Ta poslední fotka je božííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí

31.03.2011

Byly jsme dneska v poradne a doktorka nas poslala na neurologii mala ma od narozeni vetsi fontanelu a porad ji ma vetsi tak udelat ji ultrazvuk a porad otaci hlavicku spise na jednu stranu vsichni rik

Ahoj. Velmi dobře tě chápu, jak se asi cítíš, ale nebuď na dně, zase taková tragédie to snad není a určitě je moc dobe, že vás paní doktorka na rehabilitaci poslala - i kdyby to bylo preventivně. Musím ti říct, že jsem s naším Tobínkem ve stejné nebo velmi podobné situaci jako vy. Možná jsme na tom ještě hůř. Nevím tedy s tou velikostí fontanelky, ale ve dvou měsících ji měl Tobi ještě 3,5 cm a to mi přijde taky opravdu hodně. Kolik máte vy??? Obvod hlavičky měl náš Tobi ve dvou měsících cca 37 cm, teď má 11. týdnů a má 39 cm. A vy? Nevím tedy kolik je průměr a jak to mají děti mít, ale předpokládám, že každý trošku jinak.
Co se týče rehabilitace, chodíme taky už měsíc cvičit Vojtovku. Mám to taky kvůli otáčení hlavičky na jednu stranu a celkové preferenci jedné strany. A to jsem malého od 14ti dní polohovala, dávala jsem ho tak, aby se otáčel i na druhou stranu, podkládala jsem ho na bok... nic nepomohlo. Stejně má nepěkně slehnutou hlavinku na jednom boku. Má ji fakt dost šišatou, chudinka moje. Jsem z toho taky dost smutná a mrzí mě to, ale když jsem to nemohla ovlivnit, tak co dělat? Kéž by se mu to vyrovnalo a nezůstalo mu to napořád! :( .Snad ta Vojtovka pomůže. Já tomu věřím a snažím se cvičit opravdu poctivě 3 -4x denně, i když je to občas těžké. Tobíneček u toho samozřejmě vříská jakoby ho na nože brali. Ale vím, že ho to nebolí (když u nás byl můj tatínek, tak na Tobínka při cvičení jukal a bavil ho a on si ani nevšiml, že mu ty reflexní bodíky ztlačuju), jen je mu to asi nepříjemné a hlavně to v té chvíli nechce dělat... Ale musí se to přežít. Nejsme první ani poslední, kdo cvičí a cvičili. Mrzí mě že ho trápím, ale jinak to nejde.
Náš Tobínek má ale ještě jeden další problém - mezeru mezi přímýma břišníma svalečkama a bříško se mu jakoby přelívá z jedné strany na druhou. Kvůli tomu ho nemůže ani pořádně zpevnit a tím pádem nepase koníčky tak jak má.
Podle mě tedy pase pěkně (a rád), ale podle paní doktorky by to už mělo v tomto období být dokonalejší! A hlavičku do vertikální polohy nezvedá vůbec, když se táhne dopředu za ručičky - co tedy zkoušeli na neurologii a dětská doktorka. Jinak se to zkoušet nemá.
V každém případě nebuď smutná a dívej se na to tak, že vaše malinká na tom není určitě nejhůř! Třeba budete budete cvičit jen chvilinku a všechno bude v pořádku! Stojí to za to, než aby měla později problémy!

In reply to by Martique

ja byla tak rozhozena ze jsem obvod hlavicky nejak preslechla ale rikala ze je to v poradku a velikost te fontanely nemerila myslim ze obvod byl nejakych 38-39cm ale fakt nevim.To se meri delka nebo sirka te fontanely?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka