Deníček uživatele Vladimira

04.11.2009

Mám 7 měs.synka Pavlíka a od narození jsem se jaště nevyspala.

Známým holčička taky hodně zvracela a pak s nějakým doktorem specialistou zjistili, že je alergická na něco v příkrmech. Týden jí na doporučení toho doktora dávali normální jídlo - připravené pro ni (třeba rizoto a tak..) a problém byl vyřešený..
Ale to asi není ani tvoje otázka ani váš případ, že? Ale je to téma k zamyšlení.. Oni z toho byli dost překvapení. Mysleli, že jí davají to nejlepší a ono nee...

Ahojik.To je mi moc lito,no ja mam dvojcatka a v noci to je jakštakš,to vis spala bych dyl nebo i vkuse,ale zase v noci nejsou tak zlobive,ale pres den to mam hruzu,moc nespi a reknu ti,ze jsem unavena jak pes.Uple vim jak se citis.
Me je z unavy i nekdy fakt zle.Musime to nejak prezit.
No a na to ublinkavani je primo nejake specialni mlicko,tak se zeptej v lekarne.
Ted nevim presne ten nazev,ale za zkousku nic nedas,uz tady psaly i jine maminky,ze jim to mlicko pomohlo.Tak zkus dat jeste tady clanek jake mlicko proti ublinkavani a nektere maminky ti urcite poradi,co jim sedi.Mi holky taky ublinkavaji pres den,ale ne tak moc jak ty popisujes.
Vse se upravi urcite,musime vytvat.

10.02.2009

Potřebuju radu nevyznam se v těhotensky knížce.Chtěla jsem se zeptat co znamená,když mi dr.napíše FP+3 a je to napsaný na stránce kde se píše tlak a moč.Jen vím,že při minulí kontrol

Je to vrchol dělohy (fundu). Já mám taky trojku. Je to brané od pupíku nahoru, Prostě ti končí děloha 3 prsty nad pupkem). Počítá se to na prsty (prý). Dokud bylo bříško malé, tak to označení nebylo FP3 ale já měla třeba F3P (jakože 3 prsty pod pupíkem)

03.02.2009

Chtěla jsem se zeptat v kolikátým týdnu se začíná pít maliníkový čaj a jak a jaký má vliv na porod. :dog:

Ahoj, právě jsem dopila svuj první hrníček :-) Jsem ve 33.týdnu. Má se pít prý 2 x denně 4-6 týdnů před porodem a prý zesiluje děložní stahy=>rychlejší porod. Zítra si taky zajdu koupit lněný semínko, to by mělo fungovat podobně ;-)

Já ho dle rady pila od 36tt a nevím jestli to bylo čajem, ale porod byl krátkej a pohodovej. :a:

02.12.2008

Dneska jsem byla na kontrole a vše ja v pořadku :j) Chtěla jsem se objednat v Kolíně v nemocnici na 4D ultrazvuk a mají volno až na únor a to už je pozdě.To mě tak štve,prej si mám volat

no jestli pravidelne jezdis do Prahy tak to zkus tady.. nic moc extra dobre ceny :( ;o)) ale treba by meli volneji... ja byla ted v nedeli v www.gennet.cz ale taky se objednej co nejdrive... kdyz budes mit zajem ja myslim ze jsem se taky kolem toho 20 objednavala ;o))
g

19.11.2008

Tak Vás tady zdravím,chtěla jsem se zeptat. 3.prosince jedu na ultrazvuk do Gennetu v Praze budu už 22.týden a manžel se mnou nemůže jet natočí mi to tam na dvd?Byla jste tam některá? :s:

Ahoj, já byla v Gennetu na 4D tudle sobotu. Platila jsem necelých 1200,- mám nádhernou fotku a dvd a řekla bych tak s 30 min. Dvd mi daly, nic jsem si nemusela nosit. A jsou tam moc milý.

Ahoj, já jdu do Gennetu 29.11. na 4D UTZ, vím že se fotkou a 20 min DVD (které si musíš donést sama) zaplatím 1400,- Už se nemůžu dočkat... Jen se divím, že tě objednali tak brzy??? Mě objednal doktor až na 29tt!!!! Hm to je divné... A nejdeš tam na velký UTZ ve 20tt?? Já tam byla ve 22tt na velkém UTZ, ale to nebyl 3D ač jsem si to do chvíle než jsem tam přišla myslela :D

In reply to by Jesterka

Ahoj tak asi jo bude to velky UTZ ve 20.týdnu,já jsem myslela,že to je 3D UTZ nevím jaký je mezi tím rozdíl.Tenkrát,když jsem čekala holky tak byl jen normální UTZ 12.20.a 30. týden a to je vše a teď toho je tolik.Dík :dog:

In reply to by Vladimira

Tak to jsem si přesně myslela také a když jsem tam přišla, tak hned na recepci mě slečna usadila :( Každopádně, tady ti DVD neudělají jen fotečku za příplatek mám dojem že 150,- a když by jsi ji chtěla poslat mailem tak 90,- Je to moc hezké, šla bych znovu - hned :D

13.11.2008

:h: Hodně dlouho jsem tu nebyla.Štval mě pc hrozně dlouho mu všechno trvalo.A za tu dobu jsem se stihla vdát a naplánovat svatbu za měsíc je docela náročný a ještě k tomu oslava asi pro

ahojky, tak gratuluju k novemu titulu "mlada pani"-me to taky ceka, ale budem to pachat asi az v unoru-budu v 7.mesici, tak jsem na to zvedava :dance: ...ale chci jen rodinnou svatbu, takze to bude spis jen o posezeni v hospudce :\x: ...jinak super, ze mas pozitivni zpravy z UTZ, my taky a ted pujdem 26.11. na velky UTZ a hned 27.11. na detskou kardiologii na ECHO srdicka...tak jsem moc zvedava, tesim se a zaroven mam opet obavy, aby bylo vse ok...snad bude!..jinak ja cekam teprve prvni miminko, ale pohyby taky stale nemam-jsem konec 18tt, ale dr.mi na prohlidce na zacatku 17tt rikal, dle rozlozeni delohy, ze jeste min.14dni pohyby jeste neucitim, ze jdou citit, az kdyz deloha saha k pupku a ukazoval mi, kde ji mam ted-ze pry nezalezi na tloustce(ja jsem mimochodem taky trochu veprik-mam uz 75kg), ale na velikosti a roztazeni delohy...ale uz se na pohyby taky moc tesim a cekam, kdy to prijde...snad za tyden...uz by to nekdy melo...tak preju prijemny tehu a dalsi pozitivni zpravy z UTZ a kontrol :qu:

26.08.2008

ahoj holky dlouho jsem se nehlasila,ale je mi hrozně zle.Nezvracím,ale celých 24 hod.

Trochu zaměstnají trávicí ústrojí a pak je tam opět zázvor. Mně nebylo tak zle, ale pomáhala mi meduňka a heřmánek. Já zase byla pořád nervní. Ta lízátka jsem ale užívala, protože jsem se mohla ukrkat k smrti! Tak snad by ti taky pomohla. Přeju pevné nervy a sílu! :)

ahoj mně je dneska celý den uplně přesně stejně jak pišeš ty, ale ja zatim nevim jestli jsem tehule, nevim jestli neni brzy na test.ale je mi hrozně.

Ahoj já tě asi taky moc nepotěším,jsem v 18.týdnu a nevím jestli mi nevolnosti opravdu definitivně přešly nebo ne.Mě taky pomáhalo každou chvíli něco jiného ,ale vím ,že mi v těhu vadí perlivá voda a nesmím ovoce s peckou.Dřív jsem ráno po probuzení musela hned snídat ,teď už ne a z PC mi taky bylo zle,proto jsem sem ani nechodila,to se mi vždy motala šíleně hlava.

Bohužel to k tomu patří :( , mě bylo třeba zle do 19.tt, každý ráno jsem zvracela a každý týden mi pomáhalo něco jinýho... Celkem mi pomáhalo úplně ze začátku sníst kousíček rohlíku ještě v posteli a pomalu vstávat, potom už to bylo k ničemu, to jsem po ránu mohla jen jablko nebo banán, pak už nepomáhalo nic... Zkus taky pít colu, ta taky hodně holkám zabírá. Jinak ti přeju pevné nervy a věř mi, že časem bude líp :)

prošla sem si něčím podobným až na to že sem i zvracela.Dnes sem v 11tt a cítím se celkem fajn takže jediný co ti můžu poradit je vydržet a ono to přejde.Drž se :a:

21.08.2008

:( Ahoj děvčatka tak jsem byla dnes na kontrole poprvé co by jako těhulka u mýho dr.Doktůrek byl rád i sestřička,že se to povedlo.Ale byla jsem docela zklamaná jsem dnes6+6 a doufala jsem,

od 7 tt na rizikovém. Ale už jsem v II.trimestru a sexovat "něžně" už nám povolili :///: Hlavně holka klid, nohy nahooře a spinkat a spinkat a užívat si to.

In reply to by Vicari

já jsem po 2 zamlklých potratech a 2 neúspěšných IVF a navíc je mi přes 35 let. Tak dlooooouho se nám nedařilo, až jsem to do těch 35 nestihla. Teď je to ale spontánní těhu poté, co jsem se odstěhovala a tím pádem byla nucena změnit lékaře, a snad už se příroda umoudřila a pánbůh smiloval :)

od 7 tt na rizikovém. Ale už jsem v II.trimestru a sexovat "něžně" už nám povolili :///: Hlavně holka klid, nohy nahooře a spinkat a spinkat a užívat si to.

14.08.2008

Pěkný večer vám přeju všem co sem chodí a tráví dlouhý chvíle na těhle stránkách.Je to tu bezva.Mám hroznej problem.

Ahoj Vlaďko. Já v těhotenství na rotopedu jezdila. Jen si musíš hlídat tepovku, aby nevylítla moc vysoko.Myslím, že by neměla být vyšší než 140. Úplně v začátcích jsem ještě hrála i tenis. Pak už jsem jen plavala. Od 7.měsíce jsem byla totiž na rizikovým :( Pokud nebudeš mít problémy, tak ten rotoped je úplně v klidu :w: Přeju ti, ať se ti podaří moc nenabrat. ;)

Jez pětkrát denně menší porce než jsi zvyklá a hodně ovoce a zeleniny. Cvičit mužeš i jezdit na rotopedu asi do 20tt pak se ti s břichem zmnění těžiště těla a není to bezpečné. Cvičit mužeš i břišní svaly, ale s mírou. Kup si DVD s cvičením pro těhule. To budeš mít jistotu, že s tím nic nezkazíš. Já zrovna budu jedno DVD s cvičením prodávt na Aukru za 150,-, tak kdyby jsi měla zájem tak napiš zprávu. Je u toho i cvičení ve vodě a příprava k porodu, dýchání a tlačení atd.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky