Deníček uživatele Verunka27

14.04.2011

Tady posílám domeček našeho drobečka, dneska se snad dozvíme, jestli čekáme holčičku nebo chlapečka! :dance: :a:

21tt-Verunka27
21tt-Verunka27

Ahoj Veru fotečku jsi měla poslat mi na mail at to máme všechny po hromadě to jsem se o to nemusela tak starat a snažit se aby to bylo pohromadě! :r:

14.04.2011

Zdravím těhulky, maminky a snažilky. Pořád mi vrtá hlavou :? , jak to budu mít po RD. 24.6.2011 budou malýmu 3 roky, takže mi končí rodičovská dovolená(7600,-).

Holky moc vám všem děkuju, určitě mi to pomohlo. Jsem zaměstnaná na dobu neurčitou, takže by neměl být problém. :qu: Požádám si tedy o neschopenku a pak o MD tedy těch 6 týdnů před porodem. O té dovolené jsem vůbec nevěděla, takže se určitě ozvu. Díky všem papa :a:

Pokud jsi zaměstnaná, tak zajdi za zaměstnavatelem, na sociálce Ti neporadí, nemají s pobíráním mateřské nic společného. Na mateřskou můžeš nastoupit 6 až 8 týdnů před porodem a pokud jsi zaměstnaná, tak nárok na mateřskou máš bez problémů i když neodpracuješ ani den. Akorát, že Ti vychází při nástupu 8 týdnů před datum až od 29.6., takže Ti vychází 5 dnů mezi tím a to nebudeš ani na RD ani na mateřské a u zaměstnavatele to musí být nějak omluvené, takže buď si nech napsat neschopenku na těch pár dní anebo já bych to udělala tak: nechala bych si napsat neschopenku na delší dobu a nastoupila na MD až 6 týdnů před porodem, tj.13.7.
Pak ještě nezapomeň, že ti vznikne za rok 2011 nárok na 20 dní dovolené, tak si po skončení MD požádej o její čerpání.

Ahojky, na MD muzes nastoupit 6-8 tydnu pred terminem porodu, takze by ti to melo krasne vyjit...pokud mas narok na materskou teda..ale podle toho co pises asi jo. Takze se domluv se svoji dr. ze budes chtit nastoupit na MD tech 8 tydnu pred porodem a at ti to udelaji tak, aby ti to navazovalo :one:

Ahojky,jsem na tom podobně jako ty.V únoru 10.2. mě skončila rodičovská dovolená,jelikož jsem otěhotněla a termín porodu mám 9.7.tak teď jsem na neschopence a mám zjištěno,že bych měla jít zase uplně stejně na mateřskou jako při prvním dítěti.A hlaně jestli máš v práci smlouvu na dobu neurčito,tak je to v pohodě,na tom taky záleží,jinak si myslím,že by tě šoupli automaticky na čtyři roky.

Jestli mas narok na materskou,nevim...to si vyzjisti na socialce...a pokud ano,tak na tu ze zakona muzes nastoupit 6 tydnu pred porodem..takze stejne budes potrebovat neschopenku.V pripade ,za na materskou narok mas,tak ji budes potrebovat na 2 tydny a pokud narok nemas,tak na cele 2 mesice....ale mozna by to ti take mohli uznat nastup na 8 tydnu pred porodem...zajdi na socialku..

10.02.2011

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá z vás zkušenost s použitím Lakmuusových papírků-modrých (růžové neměly).

Papírky v lékárně vyzvedával přítel a lékárník taky neměl ponětí o testování plodovky, je fakt, že už mám doma 2,5ročního syna a o těchto proužcích jsem se dozvěděla taky nedávno. Kouknu ještě na net, jestli tam najdu rozlišení barev. Jinak moc děkuju za reakce. :a:

já mám doma teda ty růžové a pokud si dobře pamatuji tak plodová voda by je měla zbarvit zeleně.dle pH. Mě odtékala celou noc plodovka a vždy se to zbarvilo do zelena a tak jsme jeli do porodnice ráno a odpoledne jsem rodila. Jo a jinak porodní asistentka na mě koukala jak na zjevení, neslyšela o papírkách:-))

Myslím, že nemusíš mít strach, já jsem se taky bála, ale nakonec to voda nebyla. Použila jsem na testování PH papírky. Když mi v noci praskla voda, myslela jsem, že jsem se počurala, tak jsem to pro jistotu otestovala. Na lahvičce, kterou ti ochotný lékárník půjčí nebo na netu si můžeš najít jaká barva co znamená a najdi si, jaké PH má plodovka. Myslím že to bylo tmavě zelené s plodovkou.

20.05.2009

Zdravím maminky. Od jakýho věku dítěte jste začaly svým dětičkám dávat pod hlavičku polštářek? :|-|: Malýmu 24.5.

ahoj, já jsem malýmu dala polštář až v roce a čtvrt. Sám si začal do postýlky nosit polštářky a tak jsem mu pořídila jeden velkej. Do té doby spal na rovné ploše... :a:

ahojky rika se ze polstarek by se mel davat od roka, ale myslim ze pokud bys mu ho dala uz ted tak by se asi nic nestalo, samozrejme by to nemela byt nejaka duchna :s: jinak si mylsim ze zelenince atd na chut urcite prijde a navic kojeni je to nejlepsi co mu muzes dat, a vahu ma krasnou i dlouhej je dost :one: tak at ti dela jen samou radost :cc):

29.04.2009

Zdravím, tak nám bylo 10 měsíců a malej se nám až teď rozpapal.

do jednoho roka by dítě mělo vypít asi tal 1litr tekutin mi jsme moc nepily a bohůžel jsme skončili v nemocnici se zánětem močových cest.Pozor na to a pokud to jde dávat mimčům hodně pít.já musela používat i injekční stříkačku, protože nechce malá pít studený pití,ale jen teplé,tak piřád ohříváme.Teď už nám ten celelý litr tekutin vypije samozdřejmě mléčko,čajík,polévky....

nám se kluk rozjedl taky později. teď je mu taky 10 měs. a asi měsíc baští obstojně. rozhodně nemůžu moc popouštět uzdu fantazii jak všude radí, protože to pak moc nejí. takže vařim pořád dokolečka to samý. musim mu udělat hodně mrkve a petžele, to je základ :s: no a pak dávám brambory, někdy rýži, teď frčí těstoviny, pak do toho ještě může kapustičky, špenát, někdy nepohrdne brokolicí nebo květákem. z ovoce miluje banány, už mu je ani nemačkám, má radši, když mu ho nakrájím na kolečka nebo válečky a baští si sám. taky mu krájím jablko a přesnídávky dávám jenom když nám doma dojde čerstvý ovoce. mám pocit, že se mu líbí, když může jíst sám, takže když, to jde, tak mu to nachystám tak, aby se mohl sám nakrmit. jinak snad by měli vypít tak cca litr tekutin, kluk taky toho moc nevypije, max. 200ml čaje nebo vody, ale to musí mít hodně dobrý den. snažim se mu dávat víc vody do obědů, jinak to doháníme sunarem, ten může pořád (nekojim už měsíc) no a taky je nějaká voda v kaších, ty má každý den na večeři

In reply to by Tesa

Moc díky za info. Tu zeleninu vidličkou rozmačkáš ? Jinak kaše nám odmítá a dneska mi odmítl i ovocnou přesnídávku, už jsem kolikrát v koncích, vím, chce to trpělivost. Ten náš kluk je dost náročný, ale jinak je hodný.Doktorka říkala, že mu to mé mlíčko stačí, ale mě už to začíná docela vadit. A proč si přestala kojit? Malej už odmítal, nebo si ho odstavila?

In reply to by Verunka27

vidličkou už to moc nemačkám, jsem lenoch, hodím to do mixéru, ale nemixuju to uplně na kaši. no a s kojením to u nás dopadlo tak, že jsem ho musela odstavit, protože jsem jela na týden pryč a nepodařilo se nám to zkoordinovat taky, aby jel se mnou, tak zůstal s taťkou doma. no a odstříkat na celý týden do foroty se mi zdálo jetý, mlíka už taky nebylo moc a už jsem mu stejně strkala sunar. ale stejně už posledních pár dní moje mlíko nechtěl, takže když jsem se ho chystala naposledy nakojit (pomalu se slzama v očích), tak si párkrát cucnul a pokousal mě :s: takže se vlastně i odstavil sám.
no ať ti kulíšek začne pořádně baštit, ale na druhou stranu,j estli mu tohle stačí, tak proč to do něj tlačit násilím ;)

16.04.2009

Zdravím maminky!!!

děkuju všem, zkusím to s tou vařenou zeleninou a dám mu ji do ručičky. Já jsem myslela, že kravský mléko nesmí do 3 let? Jestli máte ještě nějaký supr recept, tak za něj budu moc ráda.

In reply to by Verunka27

v té příručce, kterou má u zdravotního průkazu píší, že na pití se do roka kravské mléko nedává, ale v pokrmu ho může až 200ml/denně již dřív...
...spíš jde o snížení rizika alergie, pokud máte alergii v rodině, pak by kravské mléko opravdu neměl (na pití do 3 let, v pokrmech do 2), ale dá se nahradit HA UM - s tím taky můžeš vařit :)

16.04.2009

Zdravím maminky!!!

nam je sice 7,5 mesicu
mame 8,5kg a 71cm
kojime ,ale davame od 6 mesice prikrm k obedu.
bydlime v italii a tady na to jdou jinak nez v cechach.tak muzes zkusit nas recept,treba vam bude chutnat

2mrkvicky,2brambory a 2 cukety --varit pry2,5 hodin ,ale ja to necham tak max hodinu BEZ SOLI!!!
ted tam pridavam uz i celer a dnes i cocku ,ale zacni zakladem,at nema moc tech chuti

200ml (ze zacatku staci i 100ml) toho vyvaru z ty zeleniny + ryzovou kasi na zahusteni (tu pro miminka)+1lzicku panenskeho olivoveho oleje (pro miminka s vitaminama)+2lzicky nastrouhaneho syru parmazan.

za 14 dni (ja to udelala uz po 7 dnech) do toho pridej 2 lzice ty uvareny zeleniny (rozmixovany)
za dalsi tyden 50gr.masa (kure,kruta,kralik nebo hovezi---pry delany na pare...ale ja to uvarila s tim vyvarem) nebo 30gr ze sklenicky (presnidavky
jestli uz jite drobny kousky,tak si kup testoviny pro miminka od 4-5 mesicu a muzes tam pridat 2 lzicky tech testovinek a uvar je rovnou v tech 200ml vyvaru,krasne to zhoustne a nemusis to uz zahustovat tou ryzovou kasi.
po obede ovoce,bud jablicko nebo hrusku--- me osobne po cerstvym ovoci zveda zaludek,takze presnidavku a tu mi sblajzne a rad a ma moc rad ty presnidavky s jogurtem.
ja mu ovoce davam i dopoledne .

malej kdyz vidi talir ,tak uplne jasa jakou ma radost,ze zas dostane namky....

nekde jsem nedavno cetla ,ze pokud miminka nechtej jist,tak je mozny jim ze zacatku delat jidlo s pridanim materskeho mlaka ,aby si lepe zvykli na jiny chute.

pokud to zkusis ,tak mi dej vedet,jak vam chutnalo

PS: zbytek vyvaru si zamrazim do malych kelimku a pred obedem to rozmrazim a mam uvareno minimalne na tyden dopredu.jen k tomu pri ohrivani dam ty testoviny a olej ,ktery se dava za studena a ten parmazan

16.02.2009

Zdravím všechny a prosím vás o radu :? .

tak to nevim,,terinka taky mela obdobi kdy nic nechtela....ted papa celkem krasne,Musis asi zkouset a zkouset snad se rozpapa.Jsem Ti moc neporadila co......

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka