Deníček uživatele Verisek1

19.05.2009

Ahoj holky, poradte. Kamarádka má 8 měsíčního kluka, kterej poslední dobou v noci odmítá spát.

05.01.2009

Ahoj holky, mojí Sofince (4měsíce) slzívá očičko, ale nehnisá!!!Když se narodila., tak jí slzelo, pak mě přišlo že to bylo poslední dobou lepší, ale zase poslední měsíc začlo.

Ahoj, s tím samým jsem bojovala u syna před 4 lety, chodila jsem s ním na oční, pořád mu slzelo jedno očko, nebo ho měl pořád plný slz. Dr. říkala, že to je špatně průchodný slzný kanálek, dala nám nějaké oční kapky /myslím se Optalmo-septonex/, pro případ, že by to začalo hnisat. Doporučila jemně masírovat malíčkem vnitřní koutek oka směrem k nosu, kam by to správně mělo odtékat, pomohlo to a nemuseli jsme na pročištění slzného kanálku. Není to prý nic tragického, ale slyšela jsem tam brečet asi půlroční holčičku, maminu vyšoupli na chodbu a byla to síla. Tak zkoušejte masírovat, třeba se to uvolní samo, synovi vadil přechod ze zimy do tepla a vítr, tak se toho vyvarujte a ať to dobře dopadne. :a:

10.12.2008

Ahojky holky, poradte kdy je nejlepší píchat náušničky. Myslela jsem že ve 3 měsících (což máme ted), ale dr. říká že je lepší později tak v 5.

My je máme už od sedmi neděl, ale jestli je lepší později, to nevím. Nám hnisalo jedno ouško a musely jsme jednou na vymačkání hnisu - pak už se to zahojilo v pohodě.

my pichali a to ve 3 mesicich - a je to lepsi takle protoze se to zaprve hoji tyden - diky mazani framikoinem a netaha si za to jako v pozdejsim veku - kamoska pichala az v 6 mesicich a byla nestastna jak si mala za cerstve propichy nausnice rvala PAK RVALA ZE TO BOLI A KRVACI A TAK... TAKZE JA JSEM PRO PICHNUNI TED :)

06.12.2008

Ahoj holky, když kojím malou tak mi začne po 5-6minutách brečet, někdy si odbrkne, nekdy ne, ale hlavně, pak už se nechce chytnout a nepije a když jí to prso dávám do pusinky tak brečí.

tak mě to dělá Honzík někdy taky a podle mě jsou to buď prdy, to se stává někdy a druhá věc je, že už prostě nechce, chtěl by třeba dudat, ale teče mu z toho mlíko, tak už nechce a řve, že neche. TAk ho dám pryč a on mi klidně vydrží i 3 hodinky, takže se nají. Nevypadá, že by strádal .Prostě už se nají rychleji a taky ty prdíky dělají své, ale řeknu ti, že už se těším, až pominou 3 měsíční koliky, dneska nám ty prdy a vůbec to bříško dalo fakt zabrat. Usnul až v 10 večer, chudinka moje malá.

In reply to by Pechy

ahojky paní,jak se daří?my usímáme kolem 21.hodiny a spíme až do 5.-6.hodiny ráno asi tak týden,čekám,kdy ji to přejde :s: Naštěstí na prdíky netrpíme a 3 měsíce nás čekají v pondělí,to tak strašně letí :a:

In reply to by efika

nám se daří dobře, jen nevím, jestli je spurtík, nebo se Honzik rozhodl, že už to nebude takové, jaké to bývalo, ale od 3 týdne mi v noci vstával jen 1x, teď od neděle vstává 2-3x,t ak doufám, že je to přechodné období, nejsem na to zvyklá a jsem už týden jak praštěná košťětem...už vím, co to je mít miminko :s: :s: My na prdíky taky moc netrpíme, ale dneska zrovna jo, nevím, jeslti jsem něco nesnědla, měla jsem pizzu z pizzerie, tak jestli mu tam něco vadilo. Honzulovi budou 3 měsíce za 15 dní :one:

In reply to by Pechy

jo to míma mívají ta přechodná období,sestřenka říkala,že kolem 3. měsíce taky spávali skoro celou noc,ale pak se to zase změnilo.Mě malá vstávala tak 2x-3x za noc a teď mi to připadá divné,když spí celou noc,poprvé se mi to zdálo divné,jsem si říkala,jestli se něco neděje,ale asi mám syté mlíčko a vydrží ji to celou noc.Jinak jsme měli červené vlásenky ve stoličce,ale stěry dopadly ok,tak ji dráždí asi zeleninka,kterou sním,má to jen někdy.Slyšela jsem dokonce,že to může způsobovat tučné mlíčko,tak nevím.Vy taky pěkně rostete,že?četla jsem si váš blog a fotenky. :qu: :qu: :qu:

In reply to by efika

tak to je dobře, že je to dobře :) My rosteme jak z vody, už se plazí k 6kg :) No dneska jsem spala celou noc, vzbudil se mi až v půl 6, ale usnul až v 10...no to je jedno, mě to tak ani nevadí, když ho nakojím ještě v těch 10, ale když ho nakojím v půl 10 a on je ve 12 vzhůru, no to by mě kleplo, tak snad se to už zase srovnalo :)

18.11.2008

Ahoj holky, malá má 2 měsíce a týdena ted jsem ji vážila po2 týdnecha vůbec nic nepřibrala. Do poradny jdem až další 2 týdny.

Nech to až půjdeš do poradny...kamarádce, taky měsíc nepřibrala..nic se neděje..dr. ti pak řekne, jestli příkrm nebo jak..třeba ti ještě něco přibere..uvidíš..

No a nevytáhla se do délky? Nám Gabča za měsíc přibrala 60 deka, ale z toho taky zezačátku skoro vůbec a vypadala, že zhubla... no a při měření jsem zjistila, že vyrostla o pět cm... a až na konci měsíce začala zas přibírat... já myslím, že kdyby jí to mlíčko nestačilo a měla hlad, tak se bude v noci budit sama a bude chtít najíst... a taky v noci spíme 8 hodin.. v 11 týdench měla 5,60 kg a 66 cm... a doktorka mi říkala, že prý to stačí vážit jednou za měsíc, že když rostou mimča do délky, tak na váze přibírají méně...

17.11.2008

Ahojky,moje malá má 2 měsíce a týden a pořád ještě nepase koníčky, většinou na brichu brečí a jen málo kdy se stane že zvedene hlavičku nad podložku tak 1 cm, je něco v nepořádku

Terinka zacala past az ve 4 mes....vubec nic se nedeje kazde mimi je jine.
A s tou hlavickou no nevim.....lepsi bude ,kdyz ji budes asi podepirat tak aby ji dala na druhou stranu.Nebo casto ji davej hracky na tu stranu,aby mela duvod hlavicku obracet.Nebo obrat postylku miminka se toci za svetlem.

Ahoj Verísku. Verunka se taky vztekala na bříšku. Chvilku vydržela a pak řvala. Neboj, trénujte po chvilkách, drž jí prdelku, at se jí dobře pase, ručičky jí taky drž pod tělíčkem. Půjde to, zachvilku bude zvědavá a bude po tobě vyžadovat, aby jsi jí pořád otáčela na bříško a bude ti řvát zase na zádech :s: A s tím preferování jedné strany bych taky nehrotila. Verunka když usíná, cumlá palec, ale jen pravý, levý nezvládne a pak jak usne, přetočí se k mantinelu, tam se do něj zaboří a spí celou dobu tak. Třeba ji na tu stranu taky něco táhne.

ahojky, ničeho se neboj. verča mi taky plakala na bříšku. Líbí se jim tam, až když začnou být zvědavý a chtějí všechno vidět. :s: Když tak ji dávej na balon, nám to pomohlo, taky tam řvala, ale pak si zvykla.
A hlavička na jedný straně je normální. Někdo tě naočkoval, viď? Do mě pořád hučela tchýně a manžel, že bude mít křivou hlavičku, at jí přendavam a bla bla bla. Já to nedělala, když je jí to příjemný. Pak jsem někde i četla, že miminka mají hlavičku většinou jen na jednu stranu. Vůbec to nevadí, ona sama začne otáčet, až bude chtít. Neboj se.

Tak náš Adámek taky nerad pás koníky. Když jsem ho položila na břicho, tak jen ležel a cumlal si ručičku, ale kolem třetího měsíce už hlavičku pěkně udržel, takže máte čas. Jinak při spaní taky preferuje jednu stranu, takže v kočárku si ho otáčím na tu druhou, protože máme vzadu pěknou placku, tak abychom ji neměly slehlou ještě navíc k jedný straně :-). Někde jsem četla, že děti usínají na té straně, na které byly zvyklé mít hlavičku v děloze. A teď ve čtyřech měsících už Adámek obrací hlavičku na obě strany,protože ho všechno děsně zajímá...

Na pasení má ještě dost času...a Alenka taky spí převážně na jedné straně,tak ji sleduj a uvidíš,kdyžtak se na další ko dr zeptej!

01.11.2008

Ahoj holky. dnes jsem zažila pořádnej šok.

Ahojda nám se to stalo několikrát :a: a vždycky nám pomohlo fouknout do obličeje,vždycky se hned nadechla

mám taky takovou podobnou zkušenost...když byli Mirdovi 3 měsíce,tak moje máma byla na dovolené na Ibize..když se vrátila,samo že byla opálená jako cigi..jenže promluvila na Mirdu a on se jí asi leknul,začal strašně brečet a najednou konec..už se nenadechnul,takže jsem ho vytáhla rychle z kočáru a násilím mu otevřela pusinu,měl zapadlý jazýk...pak se nadechnul..jenže to není vše..od té doby když se leknul čehokoliv,tak to uděl zase...noo a jednou jsem byli na prohlídce u dr a měldostat hexa plus prevenar..dr ho prohlíží,poslouchá srdíčko a najednou řev..tak jí říkám,já ho musím vzít na ruku nebo se nenadechne..a ona...on se nadechne..tohle s dechem mají jen větší děti...noo a najednou křičí..vezměte si ho!!!!honem!!!! přestal dýchat,takže jsem rovnou šla na otevření pusiny,byl uplně bílý a kolem pusinky modrý!!!dr mi rychle dala mokrý hadr a omývala ho vodou...nakonec se nadechnul,ale od té doby,když tam jdeme na prohlídku,tak si dává dr pozor,jak začne trochu brečet tak si ho beru na ruku..dr mi řekla,že to nesmí dojít tak daleko,jakmile uvidím že hodně brečí,tak ho hned mám vzít na ruku..jinak šokem ho vysvobodit..to znamená,třeba fouknout do obličeje,nebo do pusinky,a hlavně omýt ledovou vodou,to mu udělá šok..no dr,byla uplně v šoku,že to u miminka nikdy neviděla...takže zatím to je ok,dávám si pozor...omlouvám seza chyby,píšu v rychlosti,prcek mi tady řádí..papa

tak mě se něco podobnýho stalo když měla malá necelých 14 dní začla se dusit a nemohla popadnout dech poprvý jsem ju taky bouchala po zádech a za týden se ji to stalo zase a to už jsem ji chytla za nohy a hlavou dolů.a od té doby dobrý ťuk ťuk.

30.10.2008

ahoj holky, moje mimčo má dost potniček a docela dost dlouho.Je něco na potničky nebo musím čekat až to samo zmizí taky jich má docela dost na hlavičce ve vláskách a začínají se jí d

My jsme teda měli potničky na tvářičkách a v hlavičce mazové stroupky. Na potničky nám v lékárně doporučili zinkovou mast, která nám pomáhala :one: . A na ty stroupky ve vláskách nám předepsal doktor nějaké tělové mléko, ale to bylo jenom na předpis. Večer jsem tím malou namazala a ty stroupky vyčesala ;) . :a:

ahoj, nam na potnicky pomohlo otirat horkym cernym cajikem...a myslis mazove stroupky, ne?takna to nam pomohl sampon....

28.10.2008

Ahoj holky, moje malá poslední 3 dny spí přes noc i 6 hodin a dnes spala 7 hodin. Není to moc?Neměla bych ji na kojení budit?

Tak my máme 14.dnů a od začátku mi malá spinká celou noc. Já nakojím večer v osm a pak někdy ráno kolem šesti, někdy až kolem osmi. Přes den kojím taky málo asi 4-5, a malá dobře prospívá a nabírá na váze. Akorát já mám potom plno, a neodstříkávám!!!!!!!!!!!!

In reply to by natalek07

A to ti doktorka řekla, že je v pořádku? Tak jeslti budeš mít pořád dostatek mlíka, tak klobouk dolů. Jak ti přibývá malá, jeslti se můžu zeptat? Na to ti řekne každá laktační poradkyně, že novorozenci se mají kojit 8-10x denně a že se ti sníží tvorba mléka. Zatím ho máš třeba dost, ale třeba ze 3 neděle už to tak být nemusí. Zatím se všechno ustaluje a dává dokupy a ty máš mléka teď nadbytek, ale jeslti ti to vydrží, tak to buď fakt šťastná, nerada bych tu pak viděla, jak budeš psát, holky mám málo mlíka, co mám dělat. Držím palce, ať ti to vydrží!!!!

vůbec bych se tím nevzrušovala, jeslti ti dobře přibývá na váze, což asi poznáš až na vážení, když ti to začala dělat teď, tak to neřeš. Honzik spí 8-9 hodin v kuse a nebudím ho. Kojení nám i tak vychází na 8x denně, takže to je v pořádku (měla by si kojit 8-10x denně takhle malý mimčo). U nás je to tak,ž e Honzik usne v 8 večer - kdy je i poslední kojení, pak si kolem 11 odstříkám, z každého prsu 5 minut a pak se mi probudí ve 3,4,5 (to záleží), nakojíme a spinká zase až do 8. Pak se nám rozjede koloběh kojení po 2 hodinách, ale to mi nevadí, když v noci tak krásně spinká. Měla by si odstříkávat, nejdelší pauza by měla být max. 6 hodin v noci a 4 hodiny přes den, aby se ti tvořilo dostatek mlíčka pro tvého drobka :)
Takže mamino...užívej, je to úžasný se moci vyspat celou noc, jiné by ti záviděly :one: :one:

jeziiis bud rada! aspon si odpocnes... ja sem treba malou budila dokud sme nenebrali 3 kg(to sme meli nakazany od dr) a pak uz sem ji nechala napokoji....

Moje malá spinkala skoro od začátku min 6 hodin, teď je nám 10 týdnů a někdy spí i 8,5 hodiny a hodně zřídka se vzbudí třeba po 4, ale rozhodně ji nebuď a užívej si to :-D

20.10.2008

Ahoj holky, jestli mají vaše mimča kliku, jak se to u vás projevuje??? Jak vám vaše mimča třeba dlouho pláčou a co dělají charakteristickýho pro koliku. Díky

Terinka trpi kolikou....ted uz je to lepsi,ale bylo to strasny.Nikomu to nepreju takove zachvaty breku co mela ..........no hruza.
Kup si knizku Dite place-co delat....je super a vse tam je vyborne napsane.

Ahoj Verisku. Náš Mikulášek na koliky trpěl hodně a dlouho. Už je mu skoro 7 m. a díkybohu je to snad už za námi. Projevovalo se to tím, že strašně plakal a napínal se jako luk. Pak když jsme s ním cvičili, pokládali na bříško apod., tak prděl a uelvoval si tím.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka