Deníček uživatele verca.c

23.03.2009

Ahoj maminky,

zoubek se může klubat třeba i tři týdny - uvidíš trošku nalitou červenou dásničku, víc slintají a zuřivě do všeho hryžou...teda alespoň u nás to tak bylo... mě takhle malý začal taky brečet a nechala jsem zvenku prosvítat světlo ( v noci) když se vzbudí, tak "trošku" vidí kde je a nehysterčí...přišlo mi, že se bojí, kde je... pak jsem ho taky přistihla, že se třeba snažil překulit a binknul se do hlavinky a plakal...důvodů může být víc... tak papa a ať je to brzy ok...

U nás je to podobně. Sice nikdy nespala celou noc, ale budila se na kojení a bez pláče.
Nikdy neplakala. A teď mi pláče i ve spaní.
Myslím to jsou zoubky. Některou noc zapláče dvakrát, jindy co hodinu.
Jinak 2 spodní zuby už má. Tak čekám ty vrchní.
Taky ji utěšuji pohalzením a dudlikem a když to nezabre tak kojením.
Žana a Amálka

Ahoj, mám taky 5ti měsíční holčičku. Od narození se mi budí v noci 2-3x na kojení, vždy s pláčem. Ráno po probuzení se krásně směje, povídá si v postýlce, ale přes den při probuzení skoro vždy pláče. Asi je to tím, že ráno nás vidí z postýlky, ale přes den je tam sama :)

11.01.2009

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné, že když miminko prospí celou noc - 11hodin vkuse, tak jestli se mi nemůže snížit tvorba mlíčka, když je to každý den?

Děkuji!!
TAk já včera malou vzbudila o půlnoci (po třech hodinách spánku) a moc se mi to nevyplatilo, protože jsem jí nemohla pořádně vzbudit a když už jsem jí vzbudila, tak mi usla u kojení, takže i tak jsem si musela odstříkat to druhé prso. Takže to nakonec udělám tak, že o půlnoci si odstříkám (to chodím tak spát) a pak jí tak ve 4-5 hodin vzbudím a nakojím. Zdálo se mi totiž, že nemám dost mlíčka, protože malá může mít navíc i spurt, za 3 dny má ukončené 3 měsíce, a proto jsem se vás ptala. Přes den kojím co 1,5-2 hodiny. Nedávno jsem si odstřikala po dvou hodinách kojení a s hrůzou jsem zjistila, že jsem dokázala odstříkat jen 90 ml mlíčka a to fakt až do prázdných prsou. A to mi doktorka říkala, že malá si vezme na 1 dávku tak 120-160ml mlíčka. Jenže malá nehubne, spíš hezky přibírá, říkají, že je hezký cvalda. :)

In reply to by verca.c

Verčo,
pokud neodstříkáváš pravidelně, tak je celkem normální, že se Ti nepovede odstříkat tolik mlíčka, kolik vypije mimčo. Prsa poznají rozdíl a mimču dají mlíčka víc - fakt, mám to vyzkoušené. Takže se neboj, že máš málo mléka ;)

In reply to by Suza

no já odstříkávám tak 4x do týdne, ale dost nepravidelně a pouze jednou za den a to večer, kdy malá spí. Musím dělat zásoby, teď mě čeká zkouškové období a budu 3x pryč nejméně na 10 hodin. :( Ale moc jsi mě uklidnila! Díky moc

Já četla, že po třetím měsíci už to nevadí - prsa už jsou zvyklá na kojení a jen tak něco je z míry nevyvede :s: Takže záleží na tom, kolik mimču je. ;)

03.01.2009

Ahoj,

Holky díky moc za vaše rady. Nechci abyste si myslely, že jsem krkavčí matka. Já jí tam nenechám řvát moc dlouho, po kojení jí mám dlouho v náručí a pak jí dám do postýlky a to někdy spustí a pak jí stejně jdu přebalit a nakojit, i když je to třeba hodinka po kojení.Právě proto jsem napsala, abych se dozvěděla, jak to máte vy. Prostě nabrat rady od maminek, které mají třeba starší děti a ví, co se jim "vyplatilo". Jenže jsem zas toho názoru, že když je fakt "protivná", nezajímají jí hračky, nošení, prostě nic nezabírá, tak jí prostě dám do postýlky, ať se vzteká tam. Myslím, že je důležité rozlišit pláč a pláč, jak tu některé psaly. To už poznám. Ale vztekat se může i v postýlce.
Já nevím, ale naučit si dítě na to, že spí jenom v kočárku, to je podle mě pěkná otročina. Já tu jsem taky pro mojí berušku a snesla bych jí modré z nebe, ale tohle bych nechtěla. Tak stejně, jako jí neukolébávám večer ke spánku. Nejdřív párkrát zaplakala, abych jí měla v náručí, ale pak stejně usnula a doteď usíná sama v postýlce a nemyslím, že by tím strádala. Položím jí do postýlky, jsem tak chvilku s ní a když vidím, že si tře očička a chce spinkat, tak jí nechám a jdu pryč. Ale jinak je přes celý den s námi, hodně se jí věnujeme a už asi dva dny jsem upustila od toho režimu a když na ní vidím, že je unavená a tře si očička, tak jí dám do postýlky a zatím pokaždé zabrala. Takže za radu, abych upustila od režimu, moc děkuji! :) V ostatních odpovědích jsem si našla to, co mi sedí nejvíc. Asi na celkovou změnu má vliv ten režim, že od něho upustím a aspoň jedno řvaní za den máme za námi. Ale v těch pět je to prostě vztekání a to jí v té postýlce nechávám. většinou stejně usne anebo jí nakojím a to pak usne určitě, ale mám pocit, jakoby se vztekat chtěla.

Jestli jí nutíš spát ve 13h a jí se nechce,tak se nediv,že brečí,já nechávám Natálku,aby si sama určila,kdy bude přes den spát,věř,že se to časem všechno srovná,vybrečet bych jí nenechala :n:ani ted natož ve 2,5 měsících

Ahoj naše malá byla děsně hodná holčička, takže když brečela, tak jsem jí nenechávala, určitě nebrečela bezdůvodně a tak jsem jí dopřála ten komfort a pokud to šlo, tak jsem jí nenechávala plakat. Jo a není nijak zvlášť rozmazlená a má krásný denní režim ;)

dbát nák razantně na režim a že nechat dítě takhle malý vyřvat je dost kruté. četla jsem někde že dítě začne bejt tzv. vyčůranější od 4 měsíce kdy si rychle navykne na lepší...ale ted co píšeš je brzy. A já malého beru když řve ted taky hned a nenechávám nák vyřvat jako půl hodiny :00: to bych nevydržela ho nechat trápit!!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka