Deníček uživatele uz

04.02.2012

Tak máme za sebou první karneval, tak se jdu pochlubit.

první karneval

:a: moc krásné :one: , tento kostým vidím prvně. My s Šimíkem zatím nejdeme, u nás je to totiž masakr, půjdu jen se Sašou a u ní letos vyhrála maska minie, Šimík se tam potom otočí jen na chvilku, si zatancovat :dance: . Zatím pa Verča :€s€: !!!

In reply to by Pufinka

Díky, taky jsem doufala, že budeme originální a ne, že si nás paní uvaděčka hned splete s holčičkou. Jinak u nás nebyla účast tak hojná, aby to bylo nebezpečné :-)Tak ať si myška Minie užije karneval a Šimíka zdravíme.

:a: ahooj já tam byla taky s klučíkem. odkud jsi??? muj kluk měl monterky zelené svítivé, sedělu jsme u výčepu. :a:

In reply to by jeny

No jasně, neonový opravář!!! ten nešel přehlédnout :-) My jsme v Rastorech. A vy jste z Podolí? Mě dost překvapilo, kolik tam bylo dětí, protože když jsme tam chodili na hřiště, tak jsme nikdy nikoho nepotkali a na vycházkách taktéž ne, takže jsem trochu čekala, že tam bude náš bobánek tančit sám :-) A jak se synáčkovi na karnevalu líbilo?

04.10.2011

Vážení,

moje léto
moje léto
moje léto
moje léto
moje léto
moje léto
moje léto
moje léto

Tak koukám, že jsi stejnej raubíř jako já !!! Akorát mě chybí ty tvý lokny. I švica ti je závidí, ona měla v roce míň vlasů jak já.
A toho výletování s taťkem je mě líto, musíte ho s mamkou víc přemlouvat, třeba bude ještě nějakej víkend O.K. počasí a vy někam vyrazíte. Tak zatím a ylobení zdar !!!

09.08.2011

Ahoj holky, tak zas a znova boty. Vzhledem k tomu, že jsme i venku chodili v bačkůrkách a na to je teď dost zima, tak jsme prostě museli koupit boty.

zas a znova boty
zas a znova boty

Tak já vám všem moc děkuji za názory. Zařídím se podle rad odbornice a půjdeme koupit rovnou vložku. Tak ještě jednou díky.

Ahoj holky, nedá mi to a musím se taky vyjádřit. Jsem fyzioterapeutka a zrovna píšu diplomovou práci na téma plochonoží u dětí předškolního věku. Názory na plochou nohu u dětí se opravdu dost liší, ale co se týče malých dětí do 3-4 let, je u nich plochá nožička naprosto fyziologická, tzn. je to normální, klenba je vyplněna tukovým polštářkem. Pokud děťátko nemá nějaký např. vrozený problém s kyčlema a nožka se mu nepřirozeně nepropadá koleny a kotníky dovnitř, není potřeba používat žádné ortopedické vložky. Botičky je potřeba vybírat tak, aby byly co nejvíce pružné do všech směrů a pokud s ním bude malý capkat po tvrdém terénu (chodník, kachle) bylo by vhodné, aby patička a kotník byly pevné, ale doma po koberci, venku po trávě a všude po měkkčím terénu je doporučené co nejvíc dítě nechat běhat na boso, popř. mu koupit je nějaké capáčky, ponožky s protiskluzem apod., nožička se potřebuje vyvíjet, svaly musí samy pracovat, pokud bude nožka uzavřená pořád v botě, navíc s nedostatkem pohybu (pozor na dostatek místa pro pohyb prstů), nemůže se správně vyvíjet odraz nohy, nožka potřebuje velké množství stimulů, různé druhy terénu (tráva, písek, koberec, kamínky). Kdybychom nohu hned od začátku chození miminka podepřeli vložkou a ještě uzavřely do pevné a neohebné boty, svaly nebudou nucené samy pracovat. Taky bych si dala pozor na dědění botiček po sourozencích, které mohou být sešlapané. Jinak tyto pevné botky bych doporučila na pohyb v terénu, pokud bude opravdu chvíli chodit po tvrdé podlaze a doma doporučuji jednoznačně naboso, popř. ponožky s protiskluzem nebo co nejvíc měkkou botičku, aby nožka byla v teple. Pokud máte možnost, co nejvíc boty sundávat, já bych nožku i trošku masírovala, aby byla trošku stimulovaná a zvykla si na kontakt, můžete použít i míček s bodlinkama, pokud to dítě zvládne. :) Musím říct, že nohy jsou často hodně opomíjené, přitom si vemte, jakou váhu musí celý život nést. Sama mám nohu plochou a vím, jaký to pak může dělat problém v dospělosti od bolestí chodidel, kotníků, kolen, přes bolest zad až hlavy...takže nejlepší tomu co nejdřív předcházet. :) Omlouvám se za román a ať jste všichni zdraví! Markéta

In reply to by Marky85

Ahoj, jsem moc ráda, že se ozval skutečný odborník. Já právě našla tolik protichůdných informací, že mi z toho jde hlava kolem a protože to nechci zanedbat a fakt to chci dělat správně, tak jsem z toho trochu na mrtvici. Dětská dr mi na prohlídce v osmi měsících řekla, že pokud už se staví, tak by měl mít bačkůrky. Takže jsme je hned koupili, jsou látkové, kotníčkové, volná špička, pevná pata, vložka bez klenutí, podrážka měkká. Mají ten žirafí certifikát a v podobných chodí do teď. Ale průběžně tady čtu, že je to zase špatně, tak nevím. Doma koberce nemáme. Venku jsme ho nechali běhat bosky, když nebylo počasí, tak prostě chodil v těch bačkorách. Teď jsme konečně sehnali tyhle, tak jsem měla takovu radost, protože jsou takové měkké, podrážka se krásně ohne, jsou v prstech dost široké, pata je pevná...myslíš tedy, že mám tu vložku nechat, nebo jí raději nahradit "rovnou"? Ptám se jako tupec, ale už mi z toho jde hlava kolem.

In reply to by uz

Já bych tam dala rovnou vložku. Pokud nemá s nožičkama problém, nevidím důvod, proč tu klenbu podpírat, svaly na nožičce se potřebují samy zapojit, takhle si zvyknou na oporu a nebudou pak tolik pracovat, když to řeknu takhle blbě. :) Ale to je můj názor podle toho, co jsem nastudovala a co jsem viděla v praxi. Neptáš se vůbec špatně. Ono je totiž opravdu hodně různých názorů na plochou nohu u dětí a odborníci se taky vůbec neshodují, často se dost liší názor fyzioterapeutů a lékařů, ortopedů..každopádně, já se na tu nožičku snažím dívat trochu funčně, ale malýho jsem neviděla, tak nemůžu říct. Nevím, jestli třeba nemá naopak vysokou klenbu, kdy by ta stélka byla úplně kontraproduktivní. Každopádně si myslím, že on ji prostě nepotřebuje. :) Jestli si ty botky bude brát vždycky jen na chvilku, tak bych tam nechala tu co tam je, jestli v nich bude víc chodit, tak bych tam koupila rovnou. Jinak podle toho, co popisuješ by měly být botičky dobrý. :)

In reply to by Marky85

Ahojky já mám na tebe taky dotaz. Náš 2,5 letý Vikča má hodně ploché nohy a k tomu má problémy s kontníky, chodí jakoby po vnitřních stranách chodidel. Nevím jak to popsat, takže nevím jestli mi rozumíš. Hodně se mu to stáčí. Chodíme k ortopedovy a ten nám doporučil samozřejmě vložky do bot a vysoké boty na zpevnění kotníků. Tak mu kupuji v lékárně zdravotní boty (do těch není potřeba vložka, protože jsou již na to tvarované), které jsou vyšší. Zajímá mě, jestli má i doma chodit raději v papučkách od žirafky, nebo raději bosý? A jsou ty papučky se žirafkou dostačující nebo ne? Díky moc

Zdeňka a Vikča

20.07.2011

Tak už nám dorazily naše "golfky" Kočárek je nádherně lehký, krásně se s ním jede. Jen bobánek se na první jízdu moc netvářil, ale dneska už to bylo lepší.

nový stroj
nový stroj
nový stroj

In reply to by Lind_a

Jmenuje se InStep Ultra Runner, mají ho na stránkách co jsem dávala odkaz níže. Stál 5900. A podle všeho už mají jen tu kombinaci s oranžovou, pravděpodobně poslední zelený na našem území jsem téměř vydupala ze země :-). Jinak je to teda opravdu jen místo golfek. Náš bobánek se na kočárek prozatím úplně neadaptoval, protože je to trochu jako v autosedačce, je tam trochu zapadlý. No uvidíme, jak si zvykne. Jinak kočárek je superlehký, jede se sním krásně, projede všude. Akorát teda ten materiál mě trochu překvapil, ten není až tak příjemný, ale vyřešili jsme to ušitím vložky.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo, dneska jsme byli v lese na houbách a projeli jsme opravdu vše. Doufám, že si ho milostpán zamiluje tak jako já :-)

:one: právě o něm taky uvažuju ;) malá je sice ještě :€O: tak až na příští léto. To se chystáme do semmeringu, tak myslím, že ty kola by to zvládly, aspoň ty lehčí tůry.
Váhám, ale protože jsem s ním chtěla jezdit i na bruslích a to v návodu zakazujou, tak nevím :#o:
vozík za kolo se mi kvůli bruslení kupovat nechce :(
Tak pak napiš, jak se s ním jezdí.

14.06.2011

Tak už máme konečně novou autosedačku, bylo načase, protože za chvíli dosáhneme kritické váhové hranice.

zase bobánek
zase bobánek
zase bobánek
zase bobánek

Ahojky, sedačka je moc krásná a malej se určo umoudří, ono v autě to je jiný než doma v obýváku.
V té krabici to nemá chybu, asi by radši cestoval poštou v balíku. Zatím papáček a houpání zdar !!!
Verča a Šimík !!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No vidíš a ještě si i vykládá. :one: Ono to určo bude jen a jen lepší. Šimi zatím jezdí v Sašenčiné, než jí pořídíme novou. Je už vybraná jen se pro ni musíme do Brna otočit. Když jedeme všichni je holt ještě ve vajíčku, ale zatím tam má dost místa a že jede opačně mu taky nevadí.
Tak toho mýho prďolu bych taky nejraději poslala poštou pryč, hlavně večer kdy dělá caviky a já chci spát. Ale říkám si, že z toho vyroste. A poněvač mám ještě skoro 4 letou slečnu a ta chodí do školky a nosí si móresy dom, tak si říkám, že zatím je jedinečnej. Ona už mě doma řekne "to neřeš" :€z€: třebqa např. Tak že zatím Šimíkovo kňučení je úplná balada. :s: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Už jsem to někde psala, že nás houpačka zachránila. Jinak na něj totiž neplatí VUBEC NIC.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky. No doufám, že to není jeho mladší bráška :-)

31.05.2011

Tak vážení, už mi bylo 10 měsíců. Moc hezky to uteklo. Lezu jako šílenec, dokonce už i do schodů a po plotě.

10 měsíců
10 měsíců
10 měsíců
10 měsíců

Ahojky, no rostete krásně. Houpání má snad rádo každé dítko. My taky zpíváme, ale klasiku houpy houpy ....,ale teda ještě nikdy mě tam neusl. Ale za to to zvládl v židličce. Vy máte pudlíka? My totiž jednoho máme a je u nás stále v kurzu, pořád ho Šimík tahá. Proto jak ho uvidí, tak prchá k oknu na parapet. Tam se Šimík nevyškrábe. Tak zatím papáček !!! Verča a Šimík

In reply to by Pufinka

Ahoj, pudlík je tchýně. A netahá ho, protože ten pes je s prominutím debil, takže se je snažím separovat. My si pejska pořídíme až bude bobánek a případné druhé dítě trochu odrostlejší, mám vybraného griffonka, mají ho naši a je to miláček.

In reply to by uz

Tak ten náš je učiněnej mazel a dobrák, nechá se tahat a ani nezavrčí. Když malej spí v postýlce či na dvoře v kočárku, tak nepotřebuju mít ani zaplou chůvičku vždy pro mě dojde, že se tam něco děje. Mám ho už 8 let a bylo to naše "první miminko". Ono to je dle výchovy. Griffonky též znám, je to taky moc fajn pejsek. Zatím papa.

06.04.2011

Tak jsme se vydali koupit botičky. Měla jsem vyhlédnuté žirafkové Pegres a neměli naší velikost :r: Tak se teď budu pídit, kde je seženu, protože e-shop nemají.

Nemohla jsem je tam nechat

jsou ksvele kupuju u nich uz druhy rok mame asi 5 tenisky..jsou uzasne a super cena!!!!!!!!!!!!!!!!

To jsou teda botičky. Na ozdobu jak dělaný. My máme tak to naparádu koupené podobné kecky.
Poněvač ale ještě nestojíme, tak chodící botky ani nesháním. A jestli můžu poradit, tak já mám 3 a půl letou dceru a do teď chodí v žirafkách, jen tenisky má nike. Nechci ji zničit nohu. A prní botičky jsem měla taky pegrasky , tvz na první krůčky mají ještě podrážku jako bačkůrky, jsou měkkčí a lépe se s nimy capká a jako druhý už měla pořádný kotníčkový a samozřejmě že růžový.
Zatím papáček

25.03.2011

...tak jsem dnes oslavil důležité životní jubileum. Je mi už osm měsíců, což je mnohem lepší, než sedm, šest, pět, čtyři, tři, dva a jedna.

Milé kolegyně, milí kolegové...
Milé kolegyně, milí kolegové...
Milé kolegyně, milí kolegové...
Milé kolegyně, milí kolegové...

Tak ty už do schodů, tak to já ještě né, ale co není může být. Přece jsem o měsíc mladší.
Tak zatím zdarec a pozdravuj mamku. Šimík !!!

15.03.2011

Zdravím šikovné ženy!!! Vzhledem k tomu, že já jsem kopáč na manuální práce obracím se na vás s dotazem. Háčkujete někdo i na objednávku? Chtěla bych čapku pro malého.

Ahoj, já na zakázku dělám, problém je v tom, že mám teď zakázky až do začátku června. Pokud by ti to nevadilo, písni mi osobku a já ti pošlu odkaz na moje stránky, kde si můžeš vybrat.

Ahojka :) já začala háčkovat a pár na zakázku jsem udělal.. záleží jakou máš představu :) Pokud se neozva nikdo, klidně písni osobní zprávu a domluvíme se :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka