Deníček uživatele Tez

10.12.2014

Holky, nezažila to některá?
Bolí mě už asi 4 týdny v krku s vystřelující bolestí do pravého ucha-jen při polykání, zívání. Byla jsem na ORL, nikde nic. Dneska jsem si volala na výsledky stěru z krku (a přiznám se, chtěla jsem, aby mi tam něco našli a už mi na to dali nějaké léky, aby to skončilo!!!). Ale výtěr byl ok.
Nevíte z čeho to je a co na to?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

U zubařky jsem byla před týdnem, spravovala mi jeden zub, ale ani potom se to nespravilo. :r:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ty jooo. :( To ti teda nezávidím, to je mi líto...
Na ten Bioparox hned kouknu, děkuji.

ahoj, kamaradka ma neco asi teda podobneho, ma to jako chronicke a je to od dutin, nema tam bakterii, ale vzdy, kdyz zacne byt takoveto pocasi, tak si to nachladi nebo co a proste to tak ma, bere na to Aerius, pry ji to pomaha. A co Samik, co mala? Jak se jinak mate. A vidis, resila jsi ty vlasy, byla jsi to ty? Jak jsi dopadla?

In reply to by muf20

Ahojky, ráda tě vidím-slyším-čtu? :)
Aha, a Aerius jsou antihistaminika, že jo? Samík je bral. V jaké podobě je má-zrovna máme doma kočku, tak beru také antihistaminika, ale jiná.
My se máme celkem ok...tak nějak se nic neděje, výkyvy ani na jednu stranu, tak není moc co psát. :00: Co vy???
Vlasy jsem já řešila...nakonec jsem koupila v DM Redhair (nebo, jak se to jmenuje), to už aplikuji asi dva měsíce, a švagrová mi na nehty poradila Selzink, a mám pcit, že co to beru, tak mi ty vlasy padají méně... ;) Chtěla jsem jít i na kožní, ale nějak jsem se tam pořád nedostala, a ted se mi zdá, že to je lepší, tak se tam ani nepohrnu.

21.10.2014

Holky, jelikož jsem před RD (která je od roku 2009) pracovala v Praze a hodinu dojížděla, nevím, jak by se to skloubilo s dětmi, jejich školkou a školou... Nejsem si jistá, že bych zvládala být v práci na osmou a mám dojem, že mi nedají půl úvazek (myslím, že už to jedna holčina zkoušela a nene).

Ahoj, platí to samý jako bys chodila do práce.To znamená, že jsi pořád zaměstná a váš pracovní poměr musí být ukončen.Někteří lidi to dělají tak, že se s novým zaměstnavatelem domluvý a tomu starýmu to oznámí, jakože už nepříjde, aby něměli kaňku v papírech a proto by je třeba už jinde nezaměstanali.Jinak bych já bych si hledala práci a novýmu zaměstanavateli řekla jak to mám a pak se zkusila domluvit ne dohodu ve staré práci.

In reply to by Kacka9

Já (bohužel) neumím lhát a tohle mám v plánu určitě říci, kdyby se mi náhodou stalo, že by o mě byl někde jinde zájem... Nicméně nemůže mi stávající zaměstnavatel nějak bránit? Ale to je asi blbost, když byl do ted zvyklý, že tam nejsem, že?

In reply to by Tez

no tak pokuď budeš mít práci ještě před skončením RD,tak dáš výpověď ve své stávající práci dva měsíce před skončením RD a máš vyřešeno,ne?Nebo tobě jde o to,že bys nastupovala do nové práce ještě před skončením RD?Většina zaměstnavatelů nemá problém s výpovědí,protože stejně za tebe mají většinou záskok po dobu RD,takže je to nijak neohrozí a pracovní poměr bez problémů ukončí.Každopádně je to určitě slušnost dát o tom vědět (teda ne,že si něco hledáš,ale že už jsi to našla).

In reply to by Tez

Může ti říct, že ti neumožní odejít dohodou a že požaduje abys měla výpovědní lhůtu, ale jak jsem psala, někteří to řeší, tak, že prostě přejdou a hotovo když to novému zaměstnavateli nevadí.JInak pokud bys našla práci, tak si co nejdřív vyřídit rozvázání pracovního poměru.Tohle je to , co o tom vím já , třeba ti někdo poradí nějak konkrétněji a líp.

12.10.2014

Holky, existuje nějaký lékař, co se zabívá vlasy? Nebo jsem odkázána jen na praktickou či kožní?
Jde mi o to, že mi takovým způsobem padají vlasy, že už si já i manžel myslíme, že bude někde problém... :n:

Ahoj mě začaly hrozně padat vlasy při kojení prvního syna a byla jsem s tím tehdy na kožní a doporučila mi vytamíny.Tak jsem poučená a tentohrát beru vytamíny a zatím dobrý.Podle mě ti chybí nějaké vytamíny.

kámošovi začly hrozně padat vlasy ze stresu,změnil práci a tam to byli nervy,časem se to samo upravilo

Ahoj no brachovi taky strasne padali vlasy- objevilo se mu to po velmi tezke nemoci. Chodil na kozni a tam mu nepomohli tak ho poslali na alerkoligii a imutoligii. Na nic neprisli vse ok. Tak to uzavreli ze to ma geneticky a ta nemoc byl spoustec. No a tete padali vlasy po kojeni a ta chodila k normalni obvodni na injekce. Chodila tak 3 mesice a pomohlo.

18.06.2014

Hezké odpoledne holky,
do ted jsem žila v přesvědčení, že OZP je celkem fajn pojištovna, všechni dr., ji vždy brali, něco proplácela ročně, nijak jsem nikdy neměla problém...
Až dnes jsem otevřela maila od mého gynekologa a tam stojí, že mě prosí o změnu zdrav. pojištovny z důvodu její platební morálky poslední roky, platí prý jen 3/5 co ostatní pojištovny.

Holky, tak jsem v pátek byla na pobočce 205-mám ji tady kousek.
Paní po mě chtěla RL i doklad o tom, že pobírám RD. Nic jsem neměla, mávla rukou, že to doložím... Do papírů napsala, že jsem to doložila(no, přiznám, tohle mi přišlo zvláštní...). A ve finále už mi neřekla, že to mám třeba příští týden doložit, nic, takže já tam s ním vyloženě nepůjdu.

OZP mám, dříve jsem s ní byla ohledně příspěvků spokojenější, poslední dobou to dost ořezávají...
Ale s problémy se mi žádný doktor nesvěřil. Asi se na to také poptám. Mám tam i dceru a druhou, která se má každým dnem narodit jsem tam chtěla přihlásit také.

A proto jsme dnes celá rodina přešli k 205 České průmyslové ;)
My měli s dětmi VZP a manžel OZP,OZP měli problémy s vyplácením,skoro na nic ti nic nedali.Tak sme rychle utekli jinam

In reply to by Tez

Já si obvolala všechny svoje doktory jestli vůbec mají s touto pojišťovnou smlouvu,měli takže bez problémů.Dnes jsem došli na pobočku,chtěli jen občanku a starou kartu pojišťovny.V prosinci nám prý přijde nová od nich a tu starou jim tam můžeme nechat oni to zajistí u bývalé pojišťovny všechno.Jinak žádné potvrzení o tom že beru rodičák sem nepotřebovala.

15.06.2014

Maminky, mám dcerku, bude jí 20měs. Vlásky má celkem dlouhé-pro představu, dělám jí vzadu culík. Vlásky sponkujeme, čelenkujeme, dáváme do culíku.
Ještě nikdy jsme je nestříhali, ani se mi moc nechce...prostě holčička.
Jde mi o to, jestli se z nějakého důvodu stříhat MUSÍ?

Stříhat se učitě nemusí :s: My jsme ostříhali Viktorku v jednom roce, ale ona vlasy neměla, takže jsme jí to šmikli co měla asi o centák, páč víc ani nebylo a pak jsem ji to nechala a stříhala jsem ji poprvé loni, tj ve 4 letech a 3 měsících, jen aby to dostalo fazonu a neměla jedny delší a jiné kratší, protože jí to pořád podrůstá a pořád houstne, před 3 dny jsem ji stříhala podruhé :s: :s: :s: Jo a na cuchání, máme s tím problém - občas i dost velkej, Vikča má vlásky hodně jemné, do téměř kudrlinek, takže hlavu umývám jedině šamponem s kondicionerem - jak vezmu obyč pro mimina, tak má vlasy jako chemlon :///: a koupila jsem ji od Schwarzkopf postřik pro snadné rozčesávání a když jí to i tak občas nejde, nebo je to hodně zacuchané, tka to stříknu a je to rozčesané bez bolesti, bez slz a raz dva :a:

Holky, děkuji za komenty...přiznám se, udělaly jste mi radost. Stříhat jí nechci.
Nicméně, má pořád takové ty jemné vlásky, necuchaly se vám moc? Trošku mi přijde, že se jí vzadu cuchají, tak aby to nebylo horší a horší... :(

In reply to by Tez

Malé se taky cuchaly, jak jí to hodně povyrostlo tak se to zlepšilo, nicméně konečky jsme jí zastřihli, právě i kvůli tomu šmodrchání. Teď jsem třeba v pěti letech nechala asi 5cm šmiknout a žasnu, jak jsou ty vlasy mnohem pevnější, ty konce tomu dávaly takový ten dojem chmýříčka :D

In reply to by Tez

jj cuchaly a prostě pak najednou se ty vlasy změnily a úplně v pohodě. Mladší už je má taky super, možná ale tím, že jsem začala používat tangle teezer, že to česání je fakt o něčem jiném. Jinak jsem jednu chvíli používala i sprej na rozčesávání z DM.

In reply to by ssiissiinnkkaa

Takže se samy změnilY? taKÉ MÁM SPREJ na vlásky, tuším Oriflame. A čím jste česaly předtím? Já pro ní mám kartáč, ale sama mám také Tangle, tak že bych jí tím česala taky... :k:

04.06.2014

Holky,
dělá se mi akné-z hormonálních příčin (ne, že by plet byla špatná). Takže, pokud jsem dřív hledala pomoc na dermatologii, a dostala mastičky, krémy, tak pomohli max. na měsíc. Jediné, co mi pomáhá je antikoncepce s vysokým obsahem hormonů, ale ta se nedá brát dlouhodobě (ted jsem ji dobrala, měla jsem ji na šest měsíců).

Ahojky,
ja uz chodim kvuli akne na kozni pul roku.Mam pry hodne velkou hormonalni nerovnovahu.Beru antinu Belara pul roku,zadne zlepseni a pry kdyz ani za dalsiho pul roku nebude zadna zmenit,tak ji mam zmenit treba za Diane.To mi rekla ohledne antiny.Jinak ona sama mi predepsala Biodermu,takze rano gel,pak Zineryt,pak krem od Biodermy zase.A na vecer mam zase Zineryt nebo Differine.Oba jsou dryaky,lec na me za toho pul roku co k ni chodim nezabraly,tak zkousi dal.Mam nehorsi stupen akne,a tyden pred,behem a tyden po MS je to katastrofa,takze trosku lepsi je to jenom tyden z mesice.inak jsem jeste pouzivala konopne kremy,ale to mi vymluvila,ze ty vubec nepomahaji.Ani B-complex nezabral.Proste mam spatne hormony,delala mi i testy na stitnou zlazu,to bylo OK,takze je potreba nejak zkrotit ty hormony,jen zatim nevime jak :( :r:

In reply to by sachmeta

pokud vím tak Belara na akné vubec není,nejlepší je Diane nebo Pramino protože to má vysoký obsah hormonu.Brala jsem Pramino a v 35 mi jí doktor už nedal právě kvuli těm hormonum a naopak mi napsal Belaru,při tom Praminu to byla pohodička,měla jsem krásnou plet

In reply to by Zdenda3

Na akne je urcite,i v letaku to pisi ;) Diane jsem brala taky,pak jsem to mela zmenene na Minervu,diane byla moc draha ted cca od roku 2008 s prestavkama tu Belaru.Ted ji beru 5mesic v kuse od posledniho porodu,tak snad zabere jako pred tehu na tu plet

To myslíš tu Minervu? ta se nesmí brát dlouhodobě? Já mám stejnej problém, ale mě to myslím řešila kterákoliv antina, protože mě se dělá akné při ovulaci a potom při MS, takže než zmizí boláky po ovu, je tu MS a mám to na ksichtě pořád, já teď antinu bohužel brát asi nemůžu - radši kvůli těm vlasům a jiným zdr. problémům, tak jsem zvědavá, co ti tu kdo poradí, páč já jsem z toho taky na prášky :)

In reply to by Jajda007

Jojo, Jani, přesně tu...já za ním předtím šla s tím, že chci něco na akné, a on říkal, že ta MInerva, ale že se může brát jen 6měs. max.A potom mi dá nějaké jiné, s nižší dávkou hormonů. No, ale manžel chodí spát v sedm (děti v osm), a od lispadu, co dělá chalupu, ho nemáme doma od pátku do neděle...jinými slovy chci říct, že sex u nás moc neee. Tak nám přišlo zbytečné platit za prášky, zatím budeme kondomovat.

02.05.2014

Holky, naše školka je fajn, učitelky ok, vycházejí vstříc... Ale už delší dobu slýchávám, že se pořád něco nelíbí ředitelce školky, a dneska mě to teda vyloženě dopálilo, protože se to týká i mě, a tak si pokládám otázku-co všechno si školka může dovolit? Jsme jako rodiče, co školku potřebují v kritice bezmocní? A kam se se stížností obrátit?

Holky, omlouvám se, nechtěla jsem rozpoutat nějaké dohady.
Nicméně mě asi některé nepochopily-jde o dnešní den, ne o velké prázdniny (v tu dobu tam dítě nemám ani jeden den, ale celé dva měsíce platím, tedy 1200,-). To bylo minulý rok, že řekla jedné mamince, že by se jí mohlo stát, že jí vyloučí dítě, když ho tam dá o velkých prázdninách.
S tím, že byla dnes otevřena jedna třída z osmi? Oni věděli, jaká bude docházka, zapisovali jsme dopředu děti, kdo přijde a kdo ne...kdyby jich měli zapsáno více, asi by otevřeli více tříd.

A Lilko, měla jsem nedávno úplně stejný problém-na nástěnce opět docházka, kdo bude a kdo ne, tak jsem se ptala učitelky, co se děje. A ona mi odpověděla, že ZŠ má prázdniny...také to vůbec nesleduji a jsem v tom mimo. :s:

In reply to by Tez

Ahoj, nO tak to je tedy něco, platit školku ve velké prázdniny a nechodit tam (nesmět tam dítě dát)...peníze vydat jen tak :(, když tam dítě nechodí. Není to na hlavu?

O velkých prázdninách to je u nás taky tak, jak píše maminka pode mnou. Kdo chodí o velkých prázdninách platí, kdo nechodí, neplatí. A ten kdo chodí, tak ten platí vyšší školkovné než běžně za celý rok. Prostě jakoby příplatek, je tam dětí méně, provoz se zaplatit musí apod, to chápu, ale platit když tam moje dítě v tu dobu nechodí? :bulva:

In reply to by Tez

Teda, tak to jsem ráda, že když můj syn v létě do školky nechodí, tak ji platit nemusíme. Běžně platíme za školku 400,-/měs. a v létě platí děti, které chodí 200,-/měs. Děti odhlášené platí 0,-.

Já bych nedělala drama z toho, že někdo před někým řekl něco, co by se tě případně mohlo týkat. Jiná věc by byla, pokud by ti ředitelka přímo něco zakázala, dítě vyloučila nebo dělala nějaké konkrétní "schválnosti". Pokud si jen postěžovala, že v době omezeného provozu školky má "na hrbu" zbytečně dítě, které mohlo být s maminkou doma, tak to mi přijde jako malicherný důvod ke stížnosti.

U nás to funguje jako všude jinde. O prázdninách bude školka v provozu dva týdny, doteď nevím, jestli tam moje dítě bude moci chodit. A kolem svátků během roku vždycky dávají "dotazník", kdo z rodičů plánuje dítě do školky dát, a nás, co vypadáme, že jsme s mladším dítkem na rodičáku vždycky slušně poprosí, zda bychom nemohli nechat doma i toho školkového sourozence. Když zrovna nemám pracovní den, tak se snažím vyjít školce vstříc. Nepřijde mi na tom nic divného. Pokud mají ze šesti tříd otevřenou jednu, tak je jasné, že tam nemůžou přijít všichni, že by to učitelky ve dvou neměly šanci zvládnout.

18.04.2014

Holky, už jsem tady viděla kolikrát tyto titulky, ale nikdy se mě to netýkalo... Tak ted bych potřebovala radu, nebo spíš zkušenosti.
Mám skoro 5.letého synka, s tím problém nebude, ale také rok a půl starou holčičku, na pohřeb chci jít a v podstatě není nikdo, kdo by je mohl pohlídat, tak mě zajímá, jestli jste měl někdo takhle staré dítě na pohřbu a jak se to dalo-nedalo zvládnout?

07.03.2014

Holky, ted mi umřel vysavač a protože potřebuji odsávat dítě, hned musím koupit nový...
No, poradtě, jaký je dobrý? Když máte děti, kočku, prach...

09.02.2014

Holky, byl na tom někdo? Funguje to? Nenašla jsem žádné diskuze, recenze...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka