Deníček uživatele švancarka

16.02.2010

ahoj holky,

Ahojky, ja sem se byla taky kouknout na saly (ale v brne) a zrovna sme meli stesti na rvouci maminku a to se me fakt stahl zadek :jawdrop: ...Ale postupem casu me ten strach presel a uz se zas tesim, pac sem uz desne neohrabana :s: ...Jinak nastroje mi spatne nedelaji,a le to plyne asi z moji prace (jsem zdr. sestra), vic me vydesil ten krik :O ...hlavne taky proto, ze bych tam velice nerada tak vyvadela :? , tak uvidime :s: ...Ja idu zitra taky prvne na monitor a mam aji poradnu...tak sem zvedava co mi reknou :00: ...Drzim palce at vam to dobre dopadne :a:

Tak teď jsi mě pěkně vyděsila..:D No já uvidím naší porodnici poprvé právě dnes, tak snad to bude ok..:) Tak se drž, v porodnici budeme jen pár dní a přímo na sále jen pár hodin, co je to proti věčnosti, že??:D Jen nevím, proč mě to neuklidňuje..:D Pac..:k:
-----------------------------------------
Silný je ten, co stojí tváří v tvář lidské hlouposti a dokáže mlčet...

Ahojky, myslim, ze se nemas ceho bat, rodila jsem tam loni v zari, na predporodnim kurzu jsem nebyla ani jednou, byla jsem na sale od 10:30 asi do 19:00 hod, mezitim tam porodilo dost maminek, je tam slyset vsechno, to je pravda, ale vubec mi to nevadilo, mela jsem co delat sama se sebou :) Jo, a personal doktoru a PA byl skvelej, starali se o me, hodne podporovali, kdyz mi byly nejhur, mam na porod u Apolinare prijemny vzpominky, kdyz nepocitam tu bolest, kterou po narozeni synka vystridalo veliky stesti.Preju ti, at to mas podobny :a:

ahoj, to bude vsechno v pohode. jen se priprav, ze u apolinare ti to zabere tak 2 hodiny.. hlavne ty monitory. pak uz je poradna docela rychla :) krasny zbytek tehotenstvi :)

13.02.2010

čauky holky,

holky pomoc, tvrdnutí břicha - ano nebo ne? + fotka celé těhu aneb učím se ve photoshopu

díky moc za rady ohledně toho tvrdnutí....dost jste mě utěšily....manžílek byl v hospodě a já už se viděla jak ho volám do hospody at příjde, že jedem :o) dnes celý den v pohodě, takže super
jinak dnes jsem viděla 3+ 1 s donutilem a fakt jsem se bavila....holka těhotná - uplně v pohodě, najednou začne hekat a musí rozdýchávat kontrakce od začátku, zavolají záchranku a než její manžílek vyloví rybu tak porodí......no takhle bych to chtěla mít i já.....chápu že na to nemají v tv inscenaci tolik času, ale fakt mě to pobavilo :)
tak se mějte, čekám na sáblíkovou a budu jí držet palečky at máme aspon nějakou medaili :)))))

In reply to by švancarka

Ahojky, tak ta včerejší telka mě taky pobavila a to dost,,pak lidi nemají mít zkreslenou představu o délce porodu,že :O :P nicméně rychlý porod bych taky brala :one: :)

Ahoj, fotky máš fakt krásný, je vidět, že sis s tím vyhrála :one: Jiank k tomu tvrdnutí bříška-mě tvrdne taky, teď je to teda lepší, protože 14 dní beru magnézko, ale tvrdne mi pořád, sice ne tak moc jako dřív, ale přeci. Nejhorší je to v noci, malá se v bříšku asi hrozně mrská, takže když se vzbudím, tak mám třeba na jedné straně hroznou tvrdou bouli, ale jinde je bříško normální. Takže tvrdne někdy celé, někdy jen část :a:

Ahoj, mně také bříško tvrdne jen v určitých oblastech, nejdřív jsem myslela, že to tvrdnutí je, ale teď uvažuji i nad tím, že se malá může nějak zapřít i když je to poměrně velká plocha.. Tak nevim..:) A pokud jde o tu slečnu, tak to také nevím..:D A také přemýšlím nad tím, co by z toho měla, kdyby lhala, ale co, vždyť je to jedno, i kdyby lhala... Někdo jí popřeje a co, nikomu to přece neublíží..:) A naprosto souhlasím s Lyret..:)
A ta upravená fotka je báječná..:) Já na tyhle věci nemám trpělivost, naposledy jsem zkoušela to, jak tam je část černobílá a část barevná a dopadlo to tak, že jsem se u toho akorát vztekala a výsledek žádný..:D Pac..:k:
-----------------------------------------
Silný je ten, co stojí tváří v tvář lidské hlouposti a dokáže mlčet...

08.02.2010

čauvejs holky,
tak nejdřív ještě jednou přeji všem narozeným mimčům i jejim maminám hodně štěstí do nového života....... :o)

holky, poradíte? jsem bezradná, nevím jaké pleny koupit :O(

Ahojky, tak pokud u tebe pude jen o široké balení prevntivně kvůli kyčličkám, tak ani žádné kalhotky nepotřebuješ. U nás se nosí široké balení u všech dětiček do třech měsíců a stačí jen klasické bodíčko - plenka pod nim krásně drží. U prvního mimi jsme to tak řešili a nebyl problém. Doporučili nám to přímo u doktora na kyčle.......

Švancarko,být tebou,tak počkám,jestli vůbec budete široké balení potřebovat.Pokud ho ale chceš dávat za každou cenu i bez doporučení ortopeda,radila bych koupit obyčejné Sandry,ty ti na to postačí :a:

Švancarko máš krááásný pupíček :c: ...Kalhotky na plínky..no, pokud chceš používat jednorázovky a čtvercovky jen na kyčle a budeš je dávat na jednorázovku, tak bych buď a Tebou zašla do lékárny a koupila si obyč. kalhotky na plenky Sandry..Stojí do 100kč nové...Nejsou nijak kvalitní, ale Ty nebudeš potřebovat aby zadržely nehody a aby nějak extra luftovaly, když je budeš mít jen na uchycení čtvercovek. Myslím, že kupovat dražší kalhotky, je zbytečná investice. Nebo potom pokud bys chtěla, tak jedny nové kalhotky prodávám. Jsou od Popoliny..Musela jsem koupit dvoje, abych měla zadara poštu :-), ale jsou nepoužité a kvalitní. Přidala bych Ti k tomu ještě i obyč kalhotky na plenky po bráchovi zdarma, co mám doma a používat je asi nebudu, protože to jsou obyč. kalhotky..jsou tuším troje. Tak kdyžtak dej vědět a můžu Ti poslat fota kalhotek na mail. Odkaz na Popolinky je http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=30467060&tab=0 . Pak bys to měla vyřešené a investice by byla 220kč vč pošty. Tak se kdyžtak ozvi na osobní zprávu.

03.02.2010

čauky těhulky,

Ahojky, přeju ti, at se ta cukrovka rychle přestane zhoršovat :w:
Mě prcek taky nechává v noci pěkně spinkat, to jo, ale ráno jsem zvyklá vztávat nejpozději v 7 hod, a to už kope, at se jdu najíst :)
no a tvrdnutí břicha taky nevím, co je, akorát mě občas pobolívá podbříšek jako při MS.
tak se opatrujte :a:

In reply to by marcy

dnes jsem si měřila hodnoty a zatím krom večeře ok! tak snad....a s tím tvrdnutím to bude asi tak.....všichni mají poslíčky a připravují se na to postupně, my budem asi hozený do vody a bez poslíčků rovnou začnem rodit :o))))) taky mě občas pobolívá podbřišek.... papa

drzime palecky at se cukrovka umoudri a nerozjizdi se vice :n: aby sis nemusela pichat...ja tvrdnuti mela a ted nejak ustava pritom si take rikam ze by melo spis snad zacinat tvrdnout vice nebo :#o: no poraadnu mam v pa tak se optame :one:

je 35+3 to jem rodila :///: a maly mel presne 2500g :-)
to nevadi ze nemas tvrdnuti briska, ono to pak pozdej muze prijit ze dne na den ani nemrknes, jeste mas mesic cas :a:

taky mě to moje mimi nedá v noci spát.Já bych jedla klidně i ve tři ráno,ale vydržím to vždy tak do té sedmé-osmé hodiny ... jinak bych byla jako koule žrát takhle v noci.Tak snad se ti ta cukrovka urovná a neskončíš na tom píchaným inzulínu.Držím palce!Jinak já při prvním těhu též nevěděla co je poslíček a tvrdnutí a teď při druhém těhu to vím moc dobře a není o co stát,fakt.Papa

02.02.2010

ahoj holky, mám dotázek. 12.1. jsem šla na mateřskou. nevíte s jakým zpožděním chodí mateřská na účet?

oni na to maji lhutu:od 1dne nasledujiciho mesice po dodani dokumentu,takze pocitej radsi brezen
vis jak oni maji cas,jen ty musis okamzite
ale preji aby ti prisky uz v unoru
:a:

Ahojky,jak to tu čtu tak jsem měla asi štěstí.Já na mateřskou nastoupila 4.1 a dostala jsem jí hned 1.února.Tak držim palce ať vám ty peníze taky co nejdříve přijdou... :a: :a: :a: :a:

Ahojky, holky jak to tady čtu, tak vás lituju s těma penězma...Mě naštěstí mateřskou platí ještě zaměstnavatel, tak budu mít peníze na účtě ve stejnou dobu jako výplatu....Držím vám palce, aby vám to chodila za včas....

Ahojky, tak holky už ti tu psaly, že sociálka na to má 30 dnů od dodání podkladů zaměstnavatelem.... já jsem na mateřské od 4.1. a dávám sociálce čas do půlky února, protože ženské v práci jsem podklady dávala ještě před vánoci a ona říkala, že to hned odesílá.... pokud do půlky února penízky nepřijdou, tak si určo zavolám do práce, aby mi řekli přesně datum, kdy odeslali podklady a s tím vyrukuju na sociálku...... ;) mají na to 30 dnů od dodání podkladů, všude se chlubí, že už jen 1% lidí nezvládají, takže ať se činí.... určo bych to nenechala jen tak 5 měsíců čekat a neozvat se, to tak udělala moje známá, po skoro půl roce tam šla a zjistila, že nějaká baba na té sociálce ztratila ty její papíry..... :jawdrop: takže určo si zjisti, jak to poslali u tebe v práci a odpočítej 30 dnů a pak na sociálku :one: pod kterou Prahu spadáš?

31.01.2010

čauky holky,

ahojky, ja taky urcite dorazim :). Uz si budu v te dobe uzivat materskou, tak bude i vic casu. Tesim se!!!!!

Ahojky, ja uz jsem psala drive, ale urcite bych dorazila, staci jen upresnit to misto. Myslim, ze je nas tu z Phy dost, tak treba se i v takovem poctu sejdeme:-) Opatrujte se a pa :a:

30.01.2010

ČAU TĚHULKY,

lněné semínko

díky moc za rady a porady ohledně toho odporného semínka....včera se mi opravdu sliz udělal. zacpala jsem si nos, vypila a pak jčště schroupla ty semínka na dně....odpornost největšího kalibru, ale se zacpaným nosem se to dá.....bohužel med si do toho dát nemůžu - mám cukrovku :O( ale jo, dá se to.....a co bych neudělala pro lepší porod - snad to teda k něčemu bude....pak to vždy zapiju maliníkem a je to pohoda......můj žaludek totiž snese vše i když lněné semeno předevčíem málem nerozdýchal.... :) tak díky ještě jednou za rady a těhulím zdar

Moc vam to slusi, jde poznat, ze jste segry ;) Se lněným semínkem neporadím, já ho raději ani nezačla pít ://: :a:

Ahoj švancarko...S lněným semínkem mám už dlouhodobou zkušenost. Dělávala mi ho babička, když jsem byla ještě mlaďounká holčička, když jsem byla nemocná. Je výborné mimo jiné také proti kašli. Musí se vařit ve vodě a delší dobu, nejlepší je to průběžné míchat a když uvidíž, že to houstne...nejlépe hodně, tak je to hotové. Nejlepší je to scedit a vypít odvar. Chuťově nic moc, ale dobré je, když do toho dáš trochu medu nebo ovocné šťávy, to je pak docela mňamka. Jinak ta odvařená semínka se taky dají a taktéž je trochu osladit....Doufám, že ti moje rada trošku pomohla, ale s tím oslazením se to fakt dá...Tak se měj hezky a pěkný poslední lednový den:o)))))

Ahojky tak ja zacnu seminko pit az od po...teda az spis uz :s: :s: :s: :s: :s: vubec se mi do toho nechce jak to popisujes bleeee :sick: :sick: :sick: ,ale zkusime uvidime :///: Brisko uzasny mooooc ti to sekne a ze segruskou jako dvojcata skoro :dance: Skytani mame taky ,ikdyz mam to presne jak rikas ty v podbrisku uprostred skoro az mezi nohama a nedavno mi sdelili,ze je malej opet KP takze to bylo kopani???? :#o: :#o: :#o: Jsem z toho jelen,bylo to tak jemne a pravidelne ze jsem spis myslela,ze je to skytavka,ale kdyz tam nema hlavicku tak asi tezko nebo ze by se porad otacel sem a tam??No fakt nevim.Mej se krasne a papapa :a:

28.01.2010

čau holky, posílám svůj pupík z dnešního rána - 34+4 a příjde mi že už nemá kam růst... :O( bojím se že popraskám,protože je fakt obrovské.

pupendo 34+4 - sodomagomora, kam ještě poroste????? :O)))

Tak to jsme na tom podobně,já mám 111cm.Ve středu v poradně,když mi měřila SF,tak vyvalila oči,neb ve 34.tt mám 37cm,což je 3cm nad horním limitem :00: .Taky si říkám,kam ještě porostem :O .A bojím se strií,moc,moc :( .Dohromady jsem zvládla 115 týdnů těhotenství bez jedinné prasklinky a teď by mi mělo někde prdnout pár týdnů před porodem u posledního těhu?To nééé :jawdrop:

In reply to by sobotce

držím palečky at vydržíš i těch posledních 6 týdnů bez strií.....to by bylo aby nebylo Lo) pořádně maž 2x denně a ono to vyjde, taky v to věřím.....mě se začíná vytahovat pupek ven - jako celu dobu jsem ho měla dovnitř, ale ted už fakt nemá kam tak jde pomalu ven a je to docela bolest..... :O( mej se, papa

:one: KRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁSNÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ :one: :one: :one: :one:

Pupíno máš pěkný a veliký, to je pravda,, ale umím si představit, že ještě může dost narůst :)
Pokud poctivě mažeš, tak jsi udělala vše pro to, aby nepopraskalo - tak snad se nestane :)

týjo, krásný!! Já mám hodně podobné, jen asi trošku menší, obvod má metr :). Taky se obávám, kam ještě poroste, a hlavně, jka píšeš, jestli se ještě bude umět tak roztahovat, ta kůže, protože už ted je dost napjaté. hlavně ze stran dole a kolem pupíku, tak mažu co to jde :). Zatím jen jednou denně, ale asi začnu dvakrát...

26.01.2010

čau spolutěhule,

Čauky, koukám že jsme na tom podobně. Já v pondělí vyrazila v sedm na krev, koupila jsme si snídani, stavila se ke tchýni, kde jsem si udělala čajík, pojedla a vydala se do města na nákupy. Pak jsem stihla dvě návštěvy u kamarádek a najednou bylo odpoledne. Zajeli jsme s manželem koupit kočárek a cestou domů se stavili u kamaráda. Domů jsme dorazili silně po osmé. A to jsem všude jezdila autem, protože to klouzalo jako sv..a :00: Chodit pěšky, tak bych dorazila o půlnoci :s:
Tak těhulkování zdar a ať vydržíme v této kondici co nejdéle :dance:

In reply to by pešule

tak super že je nás víc akčňáků... :o) ale po včerejšku jsem si řekla že návštěvy už jen přijímám, už neobcházím.....dnes jsem se objednala poprvé do porodky, jdu 17.2. :o) se těším co mi tam řeknou :o))))) měj se

holky, díky za rady co a jak s těma blivajzama :o) snad to aspon trošku při tom porodu pomůže když už je to tak hnusný :o) jinak včera jsem spala jak miminko....poslední dobou chodím spát kolem třetí ráno, ale včera jsem zabrala v deset a spala jsem do deseti.....adik mě nechal hezky vyspat, akorát v deset mě vzbudil pohybama - asi už měl hlad.....holky, dnes radši nikam nechodte, nebo vám nastydne pupík!!! je tam -16 stupnů, aspon u nás v praze...dnes je fakt asi první den co nikomu nezávidím že musel ven :o))))) tak páček a pupíkům zdar!

No,tak to smekám,že tohle všechno zvládneš :one: .Já jsem ráda,když mám za sebou velký nákup,doma to naskládám do lednice a už nic nemusím.Jinak to semínko se prý má jedna lžíce přelít 1dcl vody a pár minutek povařit a ten vzniklý sliz vypít :sick: Včera to tady u někoho psala Dzakynky,tak se zkus kouknout.Prý jedině takhle to má efekt na ulehčení porodu,když to sníš jen tak nebo v něčem zamíchané,je to jen proti zácpě.S maliníkem taky nevím úplně přesně,tak teď piju zatím jeden šálek denně :a:

Tyblaho ty teda litas a zarizujes ty aktivistko jedna :s: b ud opatrna at neslitnes ted je to fakt desny,ikdyz ja taky dneska zase musim do mesta do banky mam uplne strach vylezt ven,ale co se da delat holt pujdu jak duchodkyne :s:

20.01.2010

čau spolutěhulky,

kontrola 33+3

Moc ti to slusi :one: A gratulujeme k uspesne poradne a trochu zavidime toho netopyrka, my jsme KP, ale stale doufam, ze ten nas prdola se umoudri a otoci se hlavickou dolu :one: Tak se opatrujte a pa :a:

pěkná fotečka a krásná maminka. 8 kg nahoře, no to je super :one:
to je fakt, užít si ještě kámošky ted, co taky doma pořád,že :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka