Deníček uživatele steri

18.08.2013

Ahoj maminky, mám dotaz. Mám 18ti denní miminko a plně kojíme, malinká je spokojená. Do včera se mi strašně nalévalo pravé prso. Levé bylo měkké. Od včera se však už tak nenalévá ani to pravé.

Ano je to v naprostém pořádku a normální prsa se přizpůsobila požadavkům kojence, kojím, malá 21m a prsa úplně normální, žádné nalévaní a pod.

Ahoj, nevím jestli je to normální ale také jsem to měla, jen s levým. Od začátku bylo tvrdší a větší než pravé. Pak se mi to ustálilo a teď mám měkký obě stejně, jen v noci občas tvrdnou, když mám delší prodlevu.

15.08.2013

Ahoj všechny...
Dnes je to přesně 14 dní, co se nám narodil náš druhý poklad. Myslím, že na ten porod nikdy nezapomenu, ale jistota je jistota a tak si to tu hezky sepíšu, ať máme památku :-).

No :O uf ... jsem ve 34tt a i když první porod jsem celkem obstojně zvládla,ještě jsem se vnitřně nesrovnala s tím,že třeba za 3-4 týdny to příjde znovu ... Jsi statečná a zvládla jsi to na jedničku,at malá roste do krásy a jste obě zdravé :a:

02.07.2013

Ahoj holčiny... chci se zeptat... Existuje u mě varianta, že půjdu opět rodit císařem. První byl fofr a rodila jsem v celkové anestezii. Teď by měl být plánovaný a já se můžu rozhodnout.

Ahuj já mám za sebou spinál(akutní císař) a můžu jen doporučit...Sice po tom mi nebylo do zpěvu,ale to si asi nevybereš..Před tím jsem absolvovala klistýr,cévku na čůrání(nevim jak se tomu přesně říká).píchnutí do zad trošku štípe,ale já měla silný kontrakce,takže to bylo v porovnání s tím prd Smích při operaci cítíš jen škubání,ale nebolí to ani trošku,to se fakt neboj.a pohled na miminko je úžasný Srdce a abych dodala,já jsem taky hroznej srab,fakt jsem se i bála,když mi řekli,že mě neuspí :)No a mě ještě bolelo po tý operaci,když vyndavali tu hadičku z břicha(taky nevím jak se tomu říká) ale vše ok,neboj se toho,ono kolem toho porodu ti tyhle věci tak nějak přijdou normální,teď bych se spíš bála celkové narkozy...

Ahoj já rodila taky ve spinální narkoze,jinak to nešlo.Ve tři mi odvezli na sál a ve čtvrt už mi malého ukázali.Při šití jsem jim tam dokonce usnula.Probudil mi až smích doktorů,asi se to nestává. :s: Manžel šel hned se sestrou,byl u mytí malého.A asi za hodinu mi ho přinesli ukázat.24 hodin nesmíš vstát a musíš hodně pít.A manžel byl v předsálí na sál nesměl.Když mě přivezli na pokoj už na mě čekal. Přeju ti zdravé a spokojené miminko a všechno dobře dopadne ¨,neboj

Ahoj, jednoznačně spinál!!! Prvního syna jsem rodila akut.císařem a byl to celkově horor, asi i proto, že to bylo nečekané a bála jsem se o jeho život. Druhého syna jsem rodila plánovaným císařem ve spinálu a pohoda jazz!!! Ani ne za 5min. jsem slyšela malýho brečet! Ukázali mi ho, pak ho vedle ošetřovali, nechali otevřené dveře, abych na něj viděla. pak mi ho přinesli, odvázali mi ruku, abych si ho mohla pohladit. Zhruba nad prsy dávají tu plentu, abys neviděla, co se děje, takže malýho mi na hruď dát ani nemohli. Pak ho odvezli na porodní sály, kde čekal taťka, malýho vykoupali atd., taťka vše fotil.
V 7,25 mě odváželi na sál, v 7,51h byl malej venku. Necítila jsem nic, jen mě jakoby něco táhlo vpravo dole,to byl asi hák, páč jsem tam měla modřinu,pak mě asi půl hod šili atd. Po vyndání malého se mi udělalo strašný vedro, zrudla jsem, měla jsem pocit, že mám na hrudníku pytel s pískem a bylo mi divno, ptali se mě, jestli chci hadr na hlavu, že to je vše ok, že je to asi příval hormonů a všeho kolem. Ale bylo to fakt úžasný, ho hned vidět a slyšet :h: !! Pak jsem byla 1,5hod na pooperačním. 24hod. jsem nesměla vstát, obracet se atd., jen prostě ležet vodorovně na zádech a dostatečně pít. :a:

Zazila jsem jen spinal a jsrm za to rada,maleho jsem.mohla hned videt,vyfotit se s nim,a i kdyzi ho na hrud nepolozili,mela jsem prehled o mirach,slysela jsem prvni plac,videla jeho rucicky,nozicky...pichnuti nebolelo,je to fofr,do 5 minut byl malej venku a pak uz mi to hrozne uteklo,protoze jsem poslouchala jak merili maleho a prave ten srumec kolem nej :) ke konci narkozy se mi taky hur dychalo,ale nic strasneho,nijak mi to nevadilo. Den na JIPu,ale nebyla jsem tak mimo jako po narkoze treba ze slepaku,kd jsem byla jak po srazce s kamionem :D jsem rada,ze jsem u toho vseho mohla byt a nemenila bych :)

Tak za mě zase spinál!!
Je to lepší pro mimi a já s ním neměla žádný problém. Jestli teď skončím zase na sekci a budu si moct vybrat, tak zase spinál. Ale na hruď ti ho teda nedají, není tam místo.
Jinak malý byl za 10min venku a dalších 15-20min trvalo šití. Necítíla jsem nic, jen jak se mnou hýbou.
Samotné napíchnutí bylo úplně v pohodě, jenom takové malé očkování. Taky jsem se bála a málem si to rozmyslela, ale nakonec jsem do toho šla kvůli malýmu. A rozhodně nelituju.

28.06.2013

Ahoj maminky, těhulky a snažilky... Zítra vstupujeme do posledního měsíce. Poslíčky už máme a s bříškem si připadám jako velrybka :-). Už se těším, až si ten baťůžek odložím :-D.

Náš 36tt
Náš 36tt

No úplně super krásný bříško, já ho odložila před týdnem a už teď mi chybí :(, ale ten poklad co leží v postýlce je nade vše:). Tak užívej poslední týdny Těhu :)

Ahoj Steri, jsme na tom úplně stejně,ale zatím bez poslíčků ;) Máš moc krásný pupík a taky postavičku ;) Tak užívej poslední měsíc těhulkování... :€s€:

04.06.2013

Ahoj maminky, jsem ve 33tt a pomalu plánuji zabalit si tašku do porodnice. Se synem jsem měla klasickou menší cestovku a stále v ní něco hledala.

U prvního jsem měla cestovní tašku přes raneno. A u druhého bych volila střední kufr. Pohodlnější manipulace i přehlednost ve věcech :one:

no ja mela velkou cestovni tasku a ještě batoh a mit doma kufr tak ho beru.spoustu věci musíš mit svých,malo kde něco davaji a kolikrat cekat na chlapa az mi něco donese,tak si to radsi vemu sebou hned a mam klid.jedine co jsem nebrala byly věci pro mimco na cestu z porodnice,to jsem mela nachystane doma v tasce a chlap to prinesl,ale jeste stokrát jsem mu to musela připomenout at nezapomene.tak tentokrát si to vemu sebou a budu mit klid nez na to porad myslet.na me se spis divne divali v sanitce jak me vezli do porodnice :00:

22.05.2013

Ahoj holky a můj pupíčku... Jsme spolu už přesně 30+2. Začíná to být docela náročné a navíc mě doma postihlo uhnizďování, takže uklízím, vyklízím a vyhazuji...

Pupíkos ve 31tt

Ahoj Steri-postava-no krása ;-) malé je u tebe krásně-nevím,jestli jsem nezaspala jméno? My byli na velkém uz přesně před týdnem-měli jsme v 30+5 1623g tak určo na tom budete podobně-užívej si bříška a zatím žádné poslíčky-nebyla u vás bouřka?já jsem toto těhu na to strašně citlivá-teda ne já ale mimi-je jak šílený-taky jsem měla strach že porodím

In reply to by Evanesa

Ahoj Evi, malá se bude jmenovat Isabell Mary. A co vy? Už jste se rozhodli pro jméno? Bouřka u nás nebyla. Nevím, co se děje. Poslíčkuju už asi 5tý den. Zítra jdu k dr., tak uvidím, zda-li se něco neděje. Odhad máte krásný... Myslím, že my budeme mít víc. Břicho mi příjde celkem dost velké... oproti prvnímu je větší. Dlouho bylo menší, ale už ho zdárně předehnalo... Sotva se už hýbu. Jinak ty poslíčky má na svědomí asi moje uklízení. Uklízím barák jako nikdy předtím, nějak mě to chytlo a vyhazuju, přerovnávám, utírám atd atd... Naštěstí je to vše hotové. Takže už jen klasický úklid mě čeká až do porodu... A čekám na povlečení, abych mohla pomalu udělat postýlku. Jsem ráda, že to mám z krku...

krásné bříško a krásná postavička, že to je druhé těhu bych ani neřekla :€s€: Hodně štěstí a zdraví! :€O: :k:

07.05.2013

Ahoj holky, nemáte někdo zkušenost s dvěma chůvičkama v jedné domácnosti? Máme malého chlapečka, co spí ve svém pokoji a teď čekáme druhé a potřebujeme mít dvoje chůvy.

ahoj, tak mi to meli jeste jinak :-) - meli jsme 2chuvicky stejne - porizovala jsem kvuli tomu, ze jsem nehodlala po byte chodit se 2ma prijimaci (kazdeho ditete) - takze jsem dole mela u sebe 1prijimac (rodicovskou jednotku) a nahore jsem mela u kazdeho prcka v pokoji jeden vysilac (deskou jednotku) - naladene na stejnou frekvenci - takze at se ozyval jeden nebo druhej, ja to prijimala na tu jednu rod.jednotku :-) - nemohla jsem si to vynachvalit :-) .. ted uz spi spolu v pokoji, takze uz jedem zas klasicky jen na jednu chuvu :-)

:€s€: ahojky :€s€: mělo by to fungovat za předpokladu, že budete mít dvě různé frekvence

01.05.2013

Ahoj holčiny, nevíte, zda se dá někam objednat v KV na 3Dčko? A kolik to tak stojí? Chtěli bychom jen foto... Děkuji

ahojky ja tam byla objednana asi cca mesic predem na 4D a bylo mi to k nicemu jelikoz jsem uz tam byla pozde mala byla uz pry velika a neslo ji natocit ale odchazela jsem z uzasnym pocitem jelikoz jsem se uz konecne dozvedela co to cekame a taky slysela poprve srdicko az i muj pritel utrousil slzicku a pan doktor je silene hodny jinak jsem platila 100 kc a dostala jsem 4 fotky jinak bych dostala 4 fotky a DVD a opravdu to stoji 1000 kc :( ale myslim si ze za to to stoji jinak je to opravdu na proti Komercní Bance v 1patre.krasne :€O:

In reply to by Pavlína88

Přesně tak, já měla jít 22+5 ale bavila jsem se s jednou odbornicí na utz a říkala ať si to šoupnu tak jsem si to šoupla na 24+5 ... i moje Dr. právě říkala kolem 26tt to je zvláštní :( přesně tak každý si to dělá jak chce..pokud jste možná napřed a větší tak je miminko asi moc velké už ale jinak mě řekla mooje Dr. kolem 26tt protože dítě neni ani velké a ani malé prostě akorát :)

Přesně, jak píšou holky. Objednávácí doba je cca.3t. Já tam jdu 13.5. a to jsem se objednávala 23.4.
Byla jsem tam i při prvním těhu. Chtěla jsem zjistit zdrav.stav mimča, pohlaví a pak 3fotky. Kolik jsem platila už nevím, ale 1000Kč ne, měla jsem to domluvené přes známou, tak jestli proto. Teď mi to proplatí pojišťovna, tak musím jít do 14tt a stojí to 1000Kč. Pak na další tam taky půjdu, ale to už je v ceně.

29.04.2013

Ahoj maminky, chci se zeptat. První porod jsem měla sekcí. Můj gynekolog se dnes zmínil, že by bylo fajn rodit přirozeně. Což souhlasím.

prvni byl kuli vade mimca...druhy byl akutni v porodu....nekdy si rikam ze sme to meli zkusit..ale zas to ryziko...malej byl moc velkej..odhad mel 4,2kg :( do 4kg se pocita s normal porodem aspon u nas..samo pokud nejsou nake zavazne duvody...prijela sem do porodky rychlou..krasne otevrena pravidelne krizaky,vse super..jen ta vaha :( narodil se 4,1 a 52cm behem 15min byl venku...
kazdopadne bez do prirozenyho pokud muzes...

šlo to, uplně v pohodě. můj dr. to nějak neřešil, v porodnici se akorát vyděsili, že nemám váhový odhad miminka, ale pod 3,5 jsme se vešli, zkontrolovali jizvu na děloze, připravili do pohotovosti sál a šlo se na věc :-)
jinak nějaký speciální sledování v těhu nebylo.
no a porod super :-) tak držím palce, ať Ti to taky vyjde

ahoj co vím tak je zajímá tlouštka jizvy a odhad mimča, já jsem první dítě rodila akutním císařem a i když jizva a všechno bylo v pohodě, malá měla odhad nad 3800 a to už stačí k rozhodnutí pro druhého císaře.

tak nenapsala jsi zásadní věc a to proč byl císař dělán.. podle toho se potom rozhoduje jak bude veden další porod.. :)

11.04.2013

Ahojky... přidávám domeček naší malinké Isabell Mary :-) - ať má památku k dnešnímu svátku :-)

Přidá se nějaké letňátko?

Letní bříško :-) 24+3

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka