Deníček uživatele sněhovávločka

Holky, bohužel (nebo bohudík?) jsem byla o víkendu svědkem toho, jak tchán plácl přes zadek svou vnučku (skoro 3 roky). Je uvztekaná, myslím, že už mu došla trpělivost...ale !!! domnívám se, že jí to muselo bolet... babi zachraňovala situaci...ale já se v tu chvíli rozhodla, že mé dítko (také holčička, 3 roky) jim na hlídání (natož přes noc) NEDÁM !!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj,náš rarach 23 měsíců taky nedá pokoj záchodu,neustále tam něco háže,nebo si v něm máchá ruce,jen ho odeženu od toho,už mi nosí kytky z parapetu z pokojíku do kucyně ( bez újmy na kytce je to málokdy),pak zase vykramaří odpaďák a to je pořád něco. Jak píše maminka pode mnou chce to víc hlídat...HAHAAAA to asi teda vůbec nezná co tohle je,nejde to přece celej den běhat za zadkem jednomu capartovi že. Manžel udělal jako opatření aby se nedostal malej do koupelny a do špajzu to že otočil kliky nahoru,ale umí si je už otevřít.
Já osobně teda facky taky nesnáším,příčí se mi to,zato manžel mu jednu kidně lajskne,na zadek ode mě dostává několikrát denně,ale je to houby platný,nic si z toho nedělá. Takže co potom? Myslím že se mu věnujeme oba dost. Vysvětlování u něj nemá smysl,zatím mluví jen pár slovíček a člověk se s ním prostě nedomluví.

Ahojte holky :a: už asi cca 3 týdny mám šílený strach z porodu... obavy, že to nedám :r: je to můj druhý porod. První byl celkem fajn, nebála jsem se (ne tolik). Teď mám myšlenky, že to bude horší, bolestivější, že budou komplikace... vůbec se netěším na Vánoce, nejsem schopná se soustředit, pořád řeším jen porod :( ach jo... holky, cokoliv povzbudivého napíšete, budu ráda...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Hurááá!! Gratuluji! :-) jsem ráda že to bylo nakonec takhle v pohodě :-). A tiše závidím, já jsem zatím na nervy kdy to přijde a na Vánoce se moc netěším, moc je nevnímám protože pořád přemyslim kdy to prijde :-/.. jsem z toho otrávená .. Jsem ráda že ty budeš mít už klidné Vánoce s obouma dětičkama :-)

Nejvíc co pro sebe můžeš udělat je nebát se :) (jojo vím že se to lehko mluví). Můj druhý porod trval 2 hodiny. Bolesti byly dost nepatrný. Vlastně jen jedna pořádná kontrakce. A já se na něj těšila stejně jako na první.

:one:

Ahoj, pokud budou děti od sebe věkově do dvou let, tak prý ještě nejsou porodní cesty srostlé a druhý porod bývá snazší a kratší. Sama se bojím - k druhému porodu plánuji epidurál a také ti to doporučuji (pro odpočinek před největším výkonem a proti bolesti). Pokud jsi zaregistrovaná v porodnici, kde ho moc nedávají, klidně ten den zavolej do jiné porodnice. Pokud budou mít místo, tak tě vezmou (já také nakonec ten den rodila jinde). Moc držím palečky a uvidíš-za chvíli sem budeš psát, jak byl druhý porod v pohodě a jak jsi se zbytečně bála a jak máš nádherné mimi :-) :h: :s:

Ahojky Holky :a: :€O:
občas sem mrknu, ale nějak nic nevidím od Dárečků :k: jak se vám vede, co poradny, UTZ, výbavičky apod :q: :€O: :dance:

Ahoj holky, jak se vám daří a jak se cítíte?
Já nic moc, už cca měsíc mám klidový režim a podezření na předčasný porod, byla jsem i 5 dnů v nemocnici na kapačkách, břicho mi tvrdne neustále, když vstanu z gauče nebo postele a bolí. Mám taky hodně bolestivé pohyby, no řeknu vám první těhu byla pohodička, teď jen ležení, už mě to ubíjí. Konečně mi skončila nemocenská a já si to ani neužiju když musím ležet, spoustu věcí ještě ani nemám pro mimčo zařízené, ale zbalenou tašku už radši mám, kfyž mě dr stále straší že už bych mohla rodit. Dneska jsem 35tt+3, ještě snad chvilku 2v1 vydržíme, ale už se moc těším na rďolku, je to už náročný a na palici, když nic nemůžu :( Mějte se všichni fajn :a:

In reply to by MarcelínaD.

Ahoj, tak to je hrozné jen ležet, ani si nedovedu představit jak bych zařídila moct jen ležet když má člověk jednoho prcka už doma :). Já jsem 35 tt a makám jak šroub - vysávání listí na zahradě, úklid doma, ale dost mě to zmáhá, jsem myslela že to dneska snad ani nedouklízím, snad z toho neporodím dřív, ale člověku to prostě nedá. Ale jsem moc ráda že už jsem skončila minulý týden v práci a nastoupila na mateřskou. Já jdu na kontrolu ve čtvrtek tak se už zase těším, zatím jsme se teda neotočili a jsme prdelkou, ale zatím se prý jinak nic nechystá. Nahoře mám 13 kg. Tak se drž, za chvíli už budou prckové venku :a:

In reply to by Zorka

jéé jak já ti závidím, taky bych něco dělala, moje jediná činnost je praní, občas uvařím, ale jen rychlovku abych dlouho nestála a ráno vypravím dcerku do školky a někdy pro ní dojedu, tím to končí a jinak ležím :( strašná nuda. Potřebovala bych uklidit, vyžehlit, nemám koupené věci z lékárny, zařizujeme byt, no je to mazec když nic nemůžu a dneska mě neuvěřiteobě bolí čípek au au a malá kope jak ďas potvůrka. Ještě aspoň ty dva týdny až týden aby u mě prďolka vydržela a pak hurá ven, jinak mě už klepne z toho nic nedělání, nakonec by byla prča kdybch ještě přenášela, když mě dr už měsíc straší že porodím dřív, prý to tak nakonec hodně těhulek kterým hrozí předčasný porod má :00:
Díky za příspěvek, měj se a paaa :a:

In reply to by MarcelínaD.

Já malého Maxíka přes den skoro vůbec necítím, i když pohyby cítím mnohem víc než u prvního, ale většinou až večer až si lehnu a soustředím se, přes den jen sem tam (měla jsem placentu na přední stěně a teď zase). Ty čekáš druhou holčičku? Já druhého chlapečka :D . Dnes byl Alexík poprvý v soukromý školce, je mu 2 a třičtvrtě roku a byl nadšenej tak jsem moc ráda. Bude chodit 2x týdně aby byl mezi dětmi a pořádně se vyřádil. No už aby ti prckové naši hezky zdraví vylezli a měli jsme je už u sebe, že? Tak ať ti to rychle utíká, pá :a:

Ahoj holky, tak už jsem 31 tt, vše vypráno :). Dnes jsem byla na gyndě a Maxík je zatím prdelkou dolů. Kontrola za 3 týdny a mezi tím na UZ tak už se na UZ těším, asi příští čtvrtek, jsem zvědavá jak jsme velicí. Alexík mezi tím dostal nový pokojíček tak je celej nadšenej. Nahoře mám už 10 kilíček, no nic moc, ale asi to nebude dvacítka jak s Ájou. V práci necelé 4 týdny, tak snad to uteče. Hezký večer páááá :a: .

Ahojte holky, no, přiznám se trochu šok. O první dcerku jsme dlouho usilovali a tak jsme se rozhodli (je jí rok a půl) nechat volný průběh sourozenci a vypadá to, že se zadařilo hned na poprvé :dance: je to vůbec možné? Nechce se mi tomu stále uvěřit... ale teď: dcerce budou dva roky, když se druhé narodí...máte někdo také tento věkový rozdíl? Jak zvládáte?

Mně se narodila dcerka, když malému bylo 17 měsíců (tedy necelý rok a půl). Zvládnout se to dá v pohodě, ani ti to nepříjde :-). Miminko je dar a je to úžasný pocit být matkou :-). Krásné a pohodové těhotenství přeji

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jůůů, Kajulko, ahoooj :a: :///: ráda tě "slyším" :€s€: tak to klukům moc gratuluji :k: :k: :k: jj, asi je to tak ;) možná se nečekaně dočkáme druhého dítka :€O: ale roz :€O: hodně mooooc chtěného a milovaného :h: mojí holčičce je rok a půl :girl: krásné dny tvé rodině pááá :a: :€s€:

ahoj. u nas to bude hodne podobne :-D Kubickovi je dnes 11 mesicu a ja jsem v 8tt :-D necekane a ne tak uplne planovane :-D takze budeme mit rok a pul mezi prcky. zrovna vcera mi znama vykladala, jak jedna jeji kamaradka mela 10,5 mesice mezi detmi :-D

Ahoj, neboj, zvladnout se to da. Se mnou byla v porodce maminka,co porodila 4 dite a nejstarsimu ditku bylo 5 let! :00:

Ahoj,
my měli mít rozdíl 24 měsíců (měla jsem termín přesně na synovi 2. narozeniny), ale o miminko jsem bohužel v 11tt přišla.. pak se nečekaně zadařilo hned po šestinedělí, takže máme 2r a 3 měsíce... bylo to náročnější, ale dalo se.. ted čekáme 3. a budeme mít rozdíl 2r a 9 měsíců.. (takže 3 děcka do 5 let..)
Jinak švagrová má děti 20 měsíců a druhá dokonce jen 12 a 2 dny.. a taky to dávají.. děti jsou super parťáci (i když se asi jako všechny občas perou :-))

:€s€: ahojte holky :€s€: dnes je opět krásně :€s€: jaro je tu a já se rozhodla, že se chci zase sama sobě (i manželovi) líbit ;) už mám dost neforemných bavlněných pyžam, kojících podprsenek, ap

Ahojte holky, zítra začneme s příkrmem.
Má představa:
Malá je zvyklá na 6x denně mlíčko 120ml + něco málo kojení

mezi 5-6 ráno - mlíčko
kolem 9 - mlíčko

Urcite zacni jednim prikrmem. Teprve az mas tu mlecnou davku nahrazenou celou tak (treba obed) tak zacni dalsi. Jak uz nekdo zminoval tak na www.kojeni.net najdes vse. I kdyz dnesni doporuceni jsou jina nez treba pred trema rokama...

A na piti zacni klidne vodou. Neni potreba zvykat prcky na cajiky. Uz tak maji tech novych chuti dost.

Ahojky, tak pokud ti v noci dobře spí, tak kaši na večer vyřaď a nechej jen oběd. S příkrmy se musí pomalu, nejdříve zeleninu, po dvou týdnech přidej k zelenině maso a po dvou týdnech buď večer kaši, pokud bude špatně v noci spát nebo dopolední svačinku ovoce. Po měsíci nahraď další mlíčko jídlem, buď večer kaší nebo dopolední svačinku-ovoce. Snad jsem to napsala, aspoň trošku srozumitelně :-)

začni pouze jedním příkrmem. buď jednodruhovou zeleninu nebo jen pár lžiček kaše. jinak jestli myslíš mrkví konkrétně kupovaný příkrm první lžička mrkev tak si přčti složení, je tam mám dojem jablečná štáva, takže hned od začátku mimčo učíš na sladší chuť. já to dělám tak že jsem si navařila mrkvičku, rozdělila jí do ledovačů, dala zamrazit a vžycky odeberu podle potřeby pár kostek. to samé brokolice, dýně atd. nejdou mrazit akorát brambory, ty vařím vždycky čerstvé. nebo jestli se ti nechce vařit těch pár lžiček tak kup mrkev od alnatury nebo dm baybylove, ty nemají tu jablečnou štávu, ale je to je mrkev a případně kapku oleje. jinak fajn návady an zavádění příkrmů najdeš na kojeni.net je to i pro nekojící :)

holky, kdo máte, prosím zkušenosti... doporučujete?

inglesina espresso...máte?

Toto je super kočárek,měla jsem tu čest v něm vézt syna mé kamarádky.Super se ovládá a kamarádka je s ním moc spokojená.Já mám zkušenost s hlubokým kočárkem od této firmy a taky veliká spokojenost :one: :one: :one:

Jsou bez páteřní :€{€: je to hnus.Upřímně si myslím,že k tomu žádnou NORMÁLNÍ matku neseženou...

Věřím (možná jsem naivní), že je tohle, díky zákonům, opravdu jen scifi. Alespoň v tzv.rozvinutých zemích. Co ale země rozvojové? :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka