Deníček uživatele snaduztoprijde

Ahoj holky,v rychlosti popisu nas porod.Nekolikrat jsem zkousela popsat vsechno,ale v pulce jsem uz nemohla :00:
Takze kratce:

Páááni,to sis teda užila :O :O :O :O Prosím Tě a tohle byl Tvůj první porod ? Moc Ti gratuluju :k: :a:

Gratuluji k miminku a jak tak čtu, tak sis to cele uzila :O
Za několik tydnu me čeká taky porod a po tvém příspěvku si říkám, zda nejít dobrovolne na císaře :?

Ahojky, moc gratuluju;) užila sis teda se vším všudy, měla jsem o vcelku podobné v r.2011 jen mi nemuseli dávat krev, ale šití pod narkózou bylo jasné, stehů raději nevim kolik bylo, každopádně od nástřihu, až po malym roztrhlý konečník... Radši mi to asi neřikali.. Ale výsledek stojí za to a teď v listopadu mě čeká další porod, takže čas určitě vše zahojí ;))) mějte se hezky a prcek ať hezky roste;)

gratuluji k miminku, akorát z tvého porodu mám husí kůži. Nedávno tu taky někdo psal, že miminko hned neplakalo po porodu ( mělo šnůru kolem krku). Tak hlavně at jste zdravý...

Prosim o radu,
byla jsem si vyridi RP s tim,ze mi zacne 23.9.2013.
Ale uplne jsem zapomnela na dovolenou co mi zbyva 25 dni.Muzu podat zadost o proplaceni,ze by mi prisla dovolena i rodicak nebo ji musim cerpat a jit znovu na urad a pozadat o odlozeni rodicaku,aby nebyl problem,ze jsem dostala penize z rodicaku i od zamestnavatele?

Vsem diky!
Dneska jsem byla v praci,dala ucetni zadost,ze mi ji posle na centralu.I vedouci mi rikala,ze o tom vi,ze musim zadat ted pred skoncenim matersky.Radsi jsem do zadosti dopsala svoje tel. cislo,kdyby byl problem,at se nezdrzujeme dalsim posilanim dopisu sem a zpatky.

můžeš čerpat rodičák i dovolenou současně-to se nevylučuje,k rodičáku si můžeš neomezeně přivydělat,takže tam problém není ;)

Ahoj, nemusíš to měnit.. Jen si o to zažádej v práci, to je jediné. Budeš dostávat jak rodičák, tak zároveň dovolenou, nic posouvat nemusíš.. Taky to tak mám, 9.9. mi končí mateřská, začne mi rodičák a zároveň si budu čerpat dovolenou.. :-)

Rodičovský příspěvek od socky není to samé co rodičovská dovolená u zaměstnavatele. Ty jsi na mateřské dovolené, po jejím skončení když požádáš budeš čerpat řádnou dovolenou a po vyčerpání dovolené, rodičovskou dovolenou...vše je to pouze omluvenka pro zaměstnavatele, proč nejsi v práci.
Rodičovský příspěvek je dávka od státu, která s tím nemá co dělat, tudíž pobíráš oboje(dovolenou i příspěvek). O čerpání řádné dovolené i rodičovské dovolené písemně informuj svého zaměstnavatele před skončením mateřské dovolené.

Prosim o radu,kdo ma zkusenost.Mam doma lahvicku Medela Calma,ale at zkousim slozit jak chci,porad po obraceni dnem vzhuru tece.Pritom vysadou vyrobku je,ze dite musi sat,aby mleko teklo.Na pohled je

ahojky :) taky ji mam doma teda tri :) z toho jedna je taky rozbita nevim jak se to stalo dala jsem ji chlaúovi do ruky a pak tekla hodne :D no musela se koupit jina a pouzivam teda jen flasky a jeden ten uzaver a dva dudlikiy :) jinak sklada se to ze nasadis do sebe ty dve vicka to poznas das to do direk pak prevratis dudlik nasadis a ohrnes .) A JE TO POKUD TO TECE NENI S TIM NECO V PORADKU PROTOZE TEN DRUHY UZAVER U NAS TAKY VYPADA ZE MU VUBEC NIC NENI :/ a jak rikads melo by to jit jen trosicku tak aby se miminko naucilo tahat a nezpohodlnelo tahat z prsu :)

Tak minulou stredu jsem byla normalne v poradne,kde mi sestra namerila vyssi tlak.Sla jsem tam na premereni jeste odpoledne,kde byl zase vysokej.Takze dalsi mereni ve ctvrtek rano,kde mi Mudra rovnou

Nestesuj se.
Jak už tady bylo napsáno ber léky, kontroluj si tlak, odpočívej. Už jsi dost vysoko těhotná, tak když tě pošlou do nemocnice tak se taky nic nestane. Vyvolají ti porod a budeš to mít alespoň zasebou. Já jsem ležela ze stejným problémem v nemocnici od 36 tt., prášky moc nezabíraly. Tak mi vyvolali porod ve 38 tt. Tlak mi do pár týdnů klesl a malá je úplně v pohodě.U druhého těhu, jsem měla tlak celou dobu v normě. Jenom ten tlak nepodceňuj a hlídej si ho a kdyby to bylo blbé, tak to nenechávej jen tak.

In reply to by jannaa

No jo ja vim,ale clovek uz je fakt utahanej.Spat nejde,jist nejde,vsechno boli,jsem jen protivna...No a kdyz uz z ni vylezlo,ze mi napise zadanku,tak jsem byla rada,ze se to nejak pohne.Pak odbehne do druhy ordinace s tim,ze teda jeste pockame...Tak snad mu tam nic nechybi.Zitra mam prvni termin.Bud se to do stredy rozbehne samo nebo ve ctvrtek pujdu na vyvolani.Mudra rikala,at ho tam zbytecne netrapime.Utz jsem mela naposled ve 30 tt a na podlednich dvouch ozvach vzdycky chrnel jako drevo,tak ani nevim jak se mu dari.No...jistota je jen jedna.Ven musim,tak aspon bude o to vetsi prekvapko.

taky vařim doma ale zrovna včera papal od alnaturi vyjiměčně,jsem tuto značku koupila poprvé naštěstí jiná šarže :00:

Ahoj zeny,popisu svoji situaci:

holky já se zeptám jak to bude v mém případě jestli můžu :) čekám první dítě. budu mít variantu rodíčáku na 4 roky ( vybrat si nemůžu) a přítel je na úřadu práce. a bydlíme u mojí mámy. dostanu porodné ? já doufám že jo ;)

No...nevim jestli nejsem jeste vic vedle,nez pred telefonatem na gynekologickou ambulanci..

Ahoj. Tak pokud ti odešla zátka tak se asi chtějí jen ujistit, že neodtéká plodovka. Jen jim jí tam dones a nech si to pro jistotu otestovat.

Ahoj zeny,prosim o radu.Dnes jsem si dovezla kocarek X-Lander XA 2012.Sportak s hlubokou korbou X-Pram.No a po nasazeni korbicky na konstrukci se korba fakt hodne hybe.Zkousela jsem to nekolikrat rozd

Ahoj,my máme X move 2013,vše nám na prodejně ukázali a rozhodně by se to takhle hejbat nemělo. Určitě bych do tý prodejny ještě jednou zajela.

A máš tam ty správný adaptéry? Oni existují dvě velikosti, ty menší jsou na autosedačku (vajíčko) a ty větší na korbu.
Já mám XA 2011 a nikdy se nám korba nevyklala, že bych se bála najíždět na obrubák, normálka pevně držela. Teď už jezdíme dlouho sporťákem.

In reply to by Ala

Adaptery mam jen jedny.Vajicko jsem k tomu nekupovala,tak nevim jestli mam male nebo velke....Ale korba do nich pasuje me prijde akorat.Kdyz se na ten kocar s korbou mrknu ze strany,tak je ta cast,kde maji byt nohy,jakoby naklonena niz nez ta cast,kde ma byt hlavicka.A kdyz korbu chytim za tu nizsi cast tak s ni jde hybat nahoru a dolu +- 5cm.A kdyz predni kolecka nadzvednu,jako kdybych chtela na ten obrubak,tak se zacne takhle kyvat sama...Jedine me napadlo celej ten kocar zkusit nejak ,,dotahnout,,.Mrknout na kazdej sroubek atd...jestli to neni nekde povoleny...Takhle to snad nemuze bejt.Bych mimino nekde vytrousila...

In reply to by Janinka07

Sla bych tam s tim hned,ale je to pro me dost z ruky.Po telefonu s nima asi nic nevymyslim,kdyz to neuvidi.Ale jestli nejaky dotazeni nepomuze,tak budu muset opet sehnat auto a zajet tam s tim.Ale jsem si jista,ze to tam mam nacvaknuty dobre.Vsechno se pekne zaklapne.No uvidime.Snad na neco prijdem a zpatky nebudeme muset jet... :€{€:

Tak kocar jsem po vsech pro a proti vybrala.Jen vaham jestli tyrkysovou nebo fialovou.Jednou jsem zahlidla fialovej u nejaky maminky na ulici a barva je teda ve vysledku jina nez na fotce od firmy,kte

já mám zelený ale ze staré kolekce, každopádně za mě tento kočár doporučiji, fialovou jsem viděla a je nádherná, pkud budeme mít druhou holčičku, objednávám si fialovou korbičku, ted mám zelenou...Tyrkysovej jsem ještě asi neviděla :-( Jen pro upřesnění mám Espiro Enzo, ale on v tom mc veliký rozdíl není, v barvách vlastně žádny...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj já mám espiro GT.a mám tyrkysovou.a vozila jsem v ní holčičku a je to užasná barvička. :) kdyžtak ti můžu poslat nějáké fotky byl nachystanej na prodej a je to foceno v létě.kdyžtak mi pošli e-mali do osobky a já ti pošlu foto :a: :€O:

Ahoj holky,termin porodu dle utz mam 22.4.Dnes mi doktorka v poradne rekla,ze na materskou muzu nastoupit bud koncem unora nebo v pulce brezna,ale kdyz pujdu driv,tak dostanu mene penez.Chci se zeptat

muzes nastoupit 6-8t a je stale 28t takze dostanes stejny penize..spis si spocti kdy by to koncil at je to spis na koncoi mesice...pac jak prestoupis na rodicak tak ti doplati jen do 7100-podle delky...tak at dostanes co nejvic za materskou v ten mesic...:(
priklad:konec materske 15.3. tak dostanes treba 6000 materskou za tech 14dni a uz nedostanes tech 7100 rodicaku ale jen doplatek tj 1100
akdyz ti bude koncit 28 tak dostanes treba 12000 a rodicak zadnej
ale v celku dostanes skoro o 5tis vice
rozumis??

In reply to by martina2105

no ale nakonec to je taky jedno, protože tam bude mít tu částku těch 220 Kč k rozpočítání. Takže to je úplně jendo jak to vyjde... JInak já měla ještě za starých podmínek rodičák a taky mi to vyšlo tak blbě na půl měsíce a v tom měsíci už jsme to minimum měla. ale tím, že je malý narozený 1. tak jsem dostala celou dávku jen za toho prvního na konci rodičáku. takže to taky vyšlo úplně na stejno. Spíš s emi to ted mnohem více hodilo...

ahoj, tak na PPM můžeš nastoupit 8-6 týdnů před porodem. Paní doktorka má trošku zvláštní počty. Když ti řekla že můžeš nastoupit buď v půlce února nebo v půlce března. Pokud jsi na nemocenské, tak nevidím důvod proč bys nemohla jít na PPM 6týdnů před termínem porodu. Nástup 8 týdnů většinou využívají pracující těhule :-).
Jinak co se týká peněz, tak nevím jaký velký je to rozdíl. Já jsem šla u prvního těhotenství 8týdnů před termínem a u druhého 6 týdnů. Je to vlastně rozdíl 14dnů.
PPM je po dobu 28týdnů ať je čerpáš 8 nebo 6 týdnů před porodem. Takže každý dostane stejnou sumu peněz.

Výše mateřský (MD) je pořád stejná, spíš jde o to, že když na ní půjdeš osm týdnů před porodem, tak začneš dřív pobírat rodičák - to znamená, že ho budeš pobírat delší dobu - tím pádem to bude míň peněz za měsíc.Ve výsledku, ale dostaneš stejný peníze.
Je, ale každopádně výhodnější nastoupit na rodičák co nejdýl...Máš prostě pak měsíčně vyšší čásku.

tak ona to myslela asi tak, že pokud bys ted byla na nemocenské pobíráš jí a nejsi omezena ani délkou ani částkou. Takže pokud nastoupíš později tím líp pro tebe. A pak až půjdeš na rodičák budeš mít k dispozici na rozpočítání 220tis. Kč, takže čím delší dobu na ní budeš, tím menší částku budešměsíčně dostávat, chápeš?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka