Deníček uživatele sionka

26.05.2009

Maminky, potřebuji opět poradit. Malý (4 měs) má teďko období, kdy mi chce papat i co 1-1,5 hoďky. Nezažily jste něco podobného? Čím to může být? Roste?

já teda už nekojím ( bohužel ) ale kámoška to má to samý, má ho stále nacuclýho na prsu, je to tím že se potřebují pořádně napít, sice píšeš že to dělá ráno a v noci spinká, ale v noci si prý vezme víc na hlad a pak ráno žízeň, nevim tohle jí řekla dr, byli zrovna u dr tak se ji na to zeptala, tak mu nabídni trochu čajíku, toho se nemusíš bát že by pak nechtěl tvé mlíčko

In reply to by Zuzka Plachá

čaj mi plive :-( Vůbec ho nechce pít. Máma mu dala na lžíci vymačkaný 1 hrozen (cca 5 kapek) a zhltnul to jako malinu, ale čajík (koupila jsem granulovaný) prostě odmítá a vodu taky.

Ahoj, a nemá třeba žízeň? Mému je 3,5 měsíce a taky má teď častěji žízeň, tak krmím někdy taky častěji. Když jsme byli včera na procházce, vyloženě mlaskal pusinkou, jako když má žízeň.

18.05.2009

kdy jste začaly posazovat? kdy začala miminka sama sedět? Díky! :a:

tak mi Vanesu zbytečně neposazovali, sice chtěla, řvala, ale byli jsme tvrdí. Sama si sedla v 8 měsících :a:

kluka jsme posazovali jenom když jakoby seděl na nás...a moc se mu to líbilo a když jsme ho položili, tak se vztekal...bohuže to vedlo k tomu, že byl línej na to aby se snažil sednout si sám, tak jsme to nechali na něm. posadil se v necelým 10. měsíci a asi tři dny na to si stoupnul :s:

In reply to by Tesa

a prááávě-jakmile zjistil, že pohled na svět je z téhle polohy lepčí, už mi nechce ležet :///: Jenže, já si ho dám na sebe a on odlepí zádíčka od mého břicha a sedí vzpřímeně na mě bez opírání. Bojím se, že bych mu mohla ublížit. Strašně brzy držel hlavičku vzpřímeně, ale to sám. Jsou mu teprve necelé 4 měs! Nyní by se dle moudrých knih měl začít přetáčet na břicho, ale to néééé ://: Díky za info! :k:

In reply to by Zuzka Plachá

změnila jsi ikonku, co? :///: To jsou ti nedonošenci, všechno chtějí dohnat hnedko-teďko :s: Ten můj zase na bříšku posunuje nohy a zapomíná na ruce, takže občas spadne na nos :? Jak ti jde kojení? :k:

09.05.2009

Chtěli jsme s manželem nafotit, jak se směje, ale nakonec nám vyšlo něco úúúplně jiného :s: :c:

06.05.2009

tak jsem se rozhodla se tím mým lumpikem taky pochlubit! Klárko77, Zuzko, jste tam? Pošlete taky svoje prcky! Bábovko, už jsi mamina? :-)

09.04.2009

Mám 2,5 měs.chlapečka, normálně spal přes den tak 1 hoďku, pak si chvíli povídal, bděl, koukal a tak, včera začal pospávat trochu více a dneska více prospí nežli bdí.

Ahoj, tak já to měla s malým docela podobně. Od narození spal přes den docela málo, v noci to šlo. No a pak třeba přišel den, kdy prakticky pořád spal. Já už z něj pak byla na nervy, třeba jsem se ho rozhodla vzbudit, aby taky byl chvíli vzhůru..říkala jsem si, aby si nepřetočil den a noc. No a tak jsem ho vzbudila a dala třeba na bříško, aby chvíli pásl a on mi okamžitě zase vytuhl. Tak jsem ho z bříška otočila zpět na záda, probral se, zamžoural na mě a zase vytuhl. Jakoby se vůbec nedokázal udržet vzhůru...už jsem vyšilovala, co mu může být, každou chvíli jsem kontrolovala teplotu...no a za dva, tři dny to bylo zase pryč. Asi se prostě potřeboval dospat. Pak se mi ještě smála mamina, že si stěžuju, když nespí, když spí...tak prej, co teda chci:-)) Takže žádný strachy maminko, pokud nevyletí teplotka, bude dobře papat, tak bych si nedělala hlavu. Pa

05.04.2009

Mám chlapečka :cc): - začínáme 3 měsíc, celkem je šikovný, i když trochu menší - narodil se 3 týdny před termínem.

tak ho dneska nedávaje na slunko a schválně uvidíš jestli bude plakat nebo ne,no jo tak vy ste byli taky dřív, mi taky ale přesně o měsíc Nelinka se měla narodit 7.2. a narodila se 7.1. už sme všechno dohnali je to dlouhá čára, zítra jdem na kontrolu k dr a na první očkování uf. ale ty malýho zkus takhle nechat a pokud by ti to zase udělal když bude venku tak to zkus říct dr třeba bude mít nějako fintu ab neplakal a co jinak se máte? dává ti malej zabrat?

mam taky chlapecka narozeneho 4 tydny pred terminem a dnes nam byly presne 4 mesice. Maly reaguje na prdiky 2 ruznymi zpusoby, bud se vzteka a rve jak na lesy a kdyz si nemuze uprdnout tak place se slzickama, dokud ten vzduch nedostane ven. Kdyz si s nim povidam a zabavim ho, vetsinou na plac zapomene.
Pokud se toho vzduchu nemuze zbavit, obcas mu pomuzu rektalni rourkou.
Jinak myslim, ze ze slunicka to nebude.

Hodne stesti

24.03.2009

Maminky, myslím, že jsem stará a rozumná, ale ten můj malý mimísek mě dostává. Budou mu 2 měsíce a já mám pocit, že to vůbec není spokojené miminko.

nezoufej, dva měsíce je ještě moc krátká doba, aby bylo miminko rozkoukané v novém světě....náš klučík taky ve dvou měsících vesměs plakal....bylo to, jak píšeš.....měl hlad, plakal, byl po jídle, dost často plakal, chtěl spát, plakal, chtěl chovat, plakal....neboj, ještě měsíc a bude to lepší, to je přestane trápit bříško, protože se začnou více hýbat, taky budou líp vidět a zjistí,že kolem nich je spouta pěkných a zajímavých věcí, o které projeví zájem ;)

Nejsi v tom sama. muj syn zacal byt spokojenej az ted. a to je mu 6 mesicu.
2 mesicni miminka se jeste moc nesmejou. nemaji proc. vydi jen fleky....
a na prdiky ti poradim kapky. Ja sem vyzkousela vsechno mozne co radily maminky a pomohly jen a jen probioticke kapky.. Upravuji nejen prdiky ale i zazivani. tim padem i zaludek. v lekarne je sezenes za 600 kc. kdybys je chtela levneji mam jeste troje, takze kdyby sis to rozmyslela tak mi napis na Lizatko3@seznam.cz
jinak pry pomahaji jeste baby calm, sab simplex a cvicit hodne s nozickama.

Opravdu se netrap, musis byt v klidu. sama nejlip vim jak to je tezke. ale prejde to... jednou ano...

Hanka a Davídek

19.03.2009

Holky, kolik vám váží/la vaše miminka v 6 týdnu jak se chodí do poradny?
Mě dr.řekl, že jsem moooc přibrali:

Ahoj,
pokud plně kojíš, tak to není zase tak moc velký přírustek. A hlavně u kojených dětí nevadí, když přibírají víc a jsou baculky, oni to pak vyběhají.
Náš Honzík měl porodní váhu 3,45 kg a měřil 50 cm a v 6 a půl týdnech měl už 5,41 kg a 56 cm. Ve 2 měsících pak měl už 6,13 kg a 59 cm.
Jestli chceš, mrkni se na můj odkaz, kde mám zaznamenané všechny přírustky váhy a míry našeho Honzíka od doby, kdy byl ještě v bříšku až po současnost (máme 10 a půl měsíců):
http://www.mojetehotenstvi.cz/jak-nam-roste-na-honzik-0
Pa :a:

ahoj po porodu 4270g 50cm v 8týdnech 5600g a 55cm, ale o týden později malý vážil 6100g :jawdrop: a to mi příjde hodně
baja a erik :a:

Ahoj, tak my při porodu 2.935 g a teď v šestinedělí 4.470 g, paní Dr. nás taky chválila, prý to není ani moc, ani málo. Tak buď v pohodě.

Ahoj. Tak moje princezna mela pri porodu 3200g a 50cm, v sestinedeli 4730g a 56cm. Plne kojim. A pani doktorka nas chvalila! Ti doktori fakt nevi, co si maj vymyslet. Myslim, ze to co nasi andilci pribrali je tak akorat. I kamosky to mely podobne. Neboj. Terezka

07.03.2009

prdíky s babičkama a jejich známýma a všechny kroutily hlavou, proč už se nemá dělat lehký odvárek z kmínu nebo fenyklu.

A zkoušela jsi fenyklový čaj pít Ty? Teda jestli ještě kojíš... prý se ty správné látky dostanou přes mlíčko k mimískovi a pak tolika netrpí. Nevím, nemám zkušenost, jsem zatím těhu, ale tohle jsem vyčetla na netu...

In reply to by Draconela

piju fenyklový s kmínem a navíc, všechny kojící porcované čaje jsou s fenyklem a ty piju taky. Moc to ale nepomáhá, zato mi to chutná. Já pila fenykl i před tím. :///: Ale myslím, že už mu začínají zabírat ty probiotické kapky, protože sice prdí jako o závod, ale už u toho tolik neřičí - asi ho to tolik nebolí, spíše je mu to jen nepříjemné ://: Tak snad ... :dance:

nám tedy nic nezabralo, až když se začala hýbat tak se to zlepšilo..ale ani mi tedy nkdo nic nezakázal a fenyklový čaj normálně dostávala..ovšem moc ho zrovna nechtěla..

nezabere proste nic.. holky zkouseji fenyklovy caj, kminovy, masaze, rourky, kapky za 600kc na mesic.. a nic..
tezko rict

In reply to by lorinka

jenže zrovna já se stravuji celkem zdravě, nééé, že bych byla nějaký počuk, ale opravdu se snažím nejíst "zdravé"jídlo typu activia, která je plná srač..., ale poctivé jogurty ve sklenici. maso jím hlavně bílé a 1x týdně vepřové nebo hovězí a jelikož jsem za mlada :///: byla 10 let vegetarián, tak zelenina a ovoce - to ale méně - jsou stále základem mého jídelníčku, i když se nyní snažím nejist tu nadýmací stravu. tak čím to sakra je?! :? :w:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky