Deníček uživatele si.no.ri.na

19.07.2013

Ahoj holky, poraďte mi prosím jak mám syna (13 měs.) naučit jíst syrové ovoce nebo zeleninu. Ovoce mi nechce ani povařené. Jsem trošku zoufalá. Díky

Mám 18 měsíčního syna a taky bojujeme, čerstvé ovoce ještě sem tam nějaké sní (ale třeba meloun taky nechce), ale syrovou zeleninu ani omylem (vařená mu nevadí jakákoli) a to před ním samozřejmě zeleninu hojně jíme, sladkým ho rozhodně nedopujem a když mu dám kousíček třeba čoko ochutnat, tak taky nechce...
i když minule párkrát olízl čerstvé rajče, to byl skoro zázrak :D no takže prostě asi trpělivost a nabízet, ale nenutit :)no jinak miluje jogurty a suché rohlíky nebo chleba, běda, jak to něčím namažu :00:

Nebud zoufalá a neřeš to... časem to třeba začne jíst. Třeba má pro to nějaký důvod, který ještě nevyplynul (alergie atd.), každopádně čím víc budeš nutit, tím budeš s nervama v pr... ty i prcek :s: Dej tomu čas.

Máme ten samý problém už od počátku, co začala baštit. Taky jsem si pořád kladla otázku, kde jsem udělala chybu, proč to nechce apod. Zkoušela jsem to, až do fáze, kdy jsem to vzdala. Až teď po 3roce začíná ochutnávat. První co byl mega úspěch je okurka, tu papá teď asi 14dní a pak jsem udělala slabounký plátek mrkve/škrabkou/ a taky ochutnala. A ještě ochutnala maloun. U nás mega velký úspěch, ale nastal až po 3roce.
Ono to přijde časem, uvidíš.
Malá je už od mala masožravec a to jí nikdo nutit nemusí :s:

to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Mám tříletého synka, který odjakživa jí absolutně vše, a k tomu 13měsíční dcerku, která jí teda vařenou zeleninu, ale z ovoce jen banán, jablko mi nesní ani vařené ani syrové, v 7 měsících asi 14 dnů jedla vařenou hrušku, od té doby nic. Krom masozeleninových příkrmů a mateřského mléka konzumuje ve větším akorát bílý jogurt a kukuřičné křupky a sem tam si dá kousek suchého chleba nebo rohlíku. A to jsem u ní při zavádění příkrmů postupovala naprosto stejně jako u bráchy a doma denně vidí, že se ovoce i zelenina jí ...

A to najednou z ničeho nic nebo už dávno nechtěl čerstvou zeleninu a ovoce? A z ovoce by nejedl třeba ani melouna nebo nektarinku? To je teďka v těhlech vedrech pro děti lábuž. No, třeba má jenom takový období. Zkoušj to furt, jezte to před ním celá rodina jako nějakou delikatesu, pochutnávejte si nad tím. A nedávejte mu žádný sladký pochutiny... Třeba mu to přijde vhod :-) a k chuti :-)

23.06.2013

Ahoj holky, jdu se s vámi poradit. V úterý máme jít s malým na roční prohlídku + očkování.
Ale?! Bude to přesně 1,5 měs. po výsevu neštovic a tak nevím jestli by nebylo lepší očkování odložit.

Tak jsem zavolala k dr a on mi řekl, že by ho klidně naočkoval, ale když jedeme na tu dovču, tak to prý necháme až se vrátíme.

11.06.2013

Ahoj holky, jdu za váma pro radu. Jak mám malého(11,5měs.) naučit jíst více pevné stravy a méně mléka. Má už 8 zoubků, všechno co mám já chce taky.

to sis ho pěkně rozmazlila broučka :D taky by mi vyhovovalo jen se napít a nekousat ;) zkoušela jsi něco co mu vyloženě chutná? případně menší kousky? já začínala křupkama,piškotama a sunarkama at ví,že existuje něco pevného kolem 7m,takže nebyla v šoku když dostala nakrájenou mrkev z kobzolem jen poštouchané nebo kousky chleba, občas měla problém polknout,rozžužlat tak to plivala a o dva týdny později už jela jak drak :) jinač mi radili toustový chleba,ten se hned rozžužle,ale u nás to nebylo třeba .
a jestli se chceš zbavit mlika v noci tak zkus mít nachystaný čaj i UM, já elis šidím protože vímž,e hlad mít v noci nemůže takže když se vzbudí a chce pít vrazím ji čaj,párkrát lokne a spí,když náááhoodou málo večeřela,tak do deseti minut řve,že chce fakt mlíko,ale stejně vypije tak30ml a spí dál... zdar a sílu :a:

20.05.2013

Ahoj holky, od kdy můžeme jít s malým po neštovicích ven? Ptám se hlavně kvůli sluníčku. Už se mu začínají odlupovat stroupky. Nejvíce pupínků měl na obličeji, teď jich má tak třetinu.

Ahoj a jak dlouho nestovice uz mate?tyden,dva?my sli ven po dvou tydnech..ale nechodili jsme mezi lidi ..jen treba na prochazku kde moc lidi nebylo..ale tomu slunicku by se asi mel vyvarovat..

In reply to by jitul21

Neštovice máme už dva týdny, po tělíčku má už skoro všechny stroupky pryč, ale ve vláskách se nám drží. Chodíme jen na chviličku a mimo děti. Díky

01.05.2013

Ahoj holky, chci se zeptat na pár věcí ohledně neštovic.
V jakém věku je vaši dítě mělo a jak to snášelo?
Mělo teploty?
A čím jste mazaly, popřípedě co proti svědění?

synek je přinesl domů loni v listopadu, to mu bylo dva a půl roku, dcerce bylo 5 měsíců, chytla je od něj. Oba měli dobrý průběh. Teploty neměli ani jeden. Mazali jsme tekutým pudrem s mentolem.

Ahoj, teď je zase nějaké 2 letá epidemie ...
Matěj je teď měl taky. Taky ze školky a z jejich třídy je mělo během posledních 2 měsíců asi 20 dětí.
Jsou mu 4 roky, výsevu předcházely teploty tak kolem 38,5, bolest hlavy a hodně zvětšené uzliny. Když se vysel, tak už bez teplot. Neštovic měl snad 200 vč. pusy a pindíka. Já mazala Imazolem a první 2 dny jsem dávala 2x denně Fenistil. Imazol jsem měla doma a dr. říkala, že mohu a musím říci, že super, jak jsme začali mazat, tak se už ze žádné neudělal puchýřek, takže opravdu velké měl asi jenom 3. Jinak se nesmí namáčet, aby se lépe hojily.
Taky čekám, jak mladší 1,5 roku, včera to bylo 14 dní od potencionální infekčnosti staršího.

a chudinka je měla všude.Pusa+uši+buchtina :r: mazala jsem tekutým pudrem a dávala fenistil kapky proti svrbění...horečku měla než vylezly pupeny ;)

tak my je právě prodělali. Syn přišel do styku s pásovým oparem a přesně za 17 dní se osypal. Ale dohromady měl jen 7 neštovic a jen jediná se podlila a praskla, jinak se zahojily. Měl jen zvýšenou teplotu a do týdne bylo po všem...
mazala jsem přípravkem Citelium - přírodní a dávala jsem homeopatika. Svědila ho jen ta hlavní a aby to neškrábal, naučila jsem ho nepoškrábat, ale bacit :)
Já myslím, že za 14 dní se ti osype, celý víkend s infekcí ve styku, která se přenese v 90 %, to je snad jistota... ale děti v tak nízkém věku to snášejí lépe než starší, tak snad to budete mít brzy v pořádku.
slyšela jsem i o koupelích v hypermanganu na asi půl minuty, prý to krásně vysuší...

17.04.2013

Ahoj maminky, synovi už je 10 měs. a tak mám dva dotazy.
1. Od kdy může kravské mléko a jaké kupujete?

ahojky. od 10 mesicu pry muzou prevarene plnotucne, ale jen 2dcl denne-nekde jsem to cetla. Nicmene ja dala poprve az ve 2 letech a dneska normalne pijeme plnotucne. a bylinky bez problemu asi od 8 mesice

Ahoj

já dávala od 18. měsíců do vaření a od 2 let na pití - a to plnotučné. Teď syn 3,5 roku pije normálně čerstvé polotučné. Syn 2 roky - pije plnotučné.

Bylinky jsem bez problému dávala od roka :-)

ahoj, tak já jsem děti v 10měsících ještě kojila. Do 2,5 let jsem jim dávala Sunar. Myslím si že Sunar a podobná mléka jsou daleko kvalitnější než krabicové mléko z obchodu.
Jídla jsem ochucovala. Bez toho by nebyla k jídlu

06.04.2013

Ahoj holky, máme problémek. Vojtík (9,5měs.) mi poslední týden odmítá příkrmy. A to jak masozelen. tak i jogurty. Chce jen mlíko (UM). A celkově mi příjde, že méně jí.

jo jo může to být od zubů.Máme to úplně stejně.Přesně podle toho že kuba začne odmítat normální jídlo a chce spíš mlíko, tak poznám že začínají zase zuby.Taky se budí v noci na mlíko a má k tomu horečky.Tohle jsme nikdy neměli, až po tom co mu začali růst stoličky.S předníma nebyl nikdy žádný problém.

15.03.2013

Ahoj maminky, mám doma půl balení kaše SINLAC 325g(zabalenou v tom veprůhledném obalu) a je nám to už k ničemu, malý ji nechce a pak tady mám ještě jednu kaši od Sunarky banánovou od ukon. 4 měsíce.

13.03.2013

Maminky máte některá doma tento vysavač? a nebo podobný? Jste s ním spokojené??
http://vysavace.heureka.cz/bosch-bbh-move-2/

Ahoj, má ho kamarádka, asi 2 roky a spokojená. My máme electrolux ergo rapido a také naprostá spokojenost :-)

My ho máme a že bych z něho byla nějak na větvy, to se říct nedá. Ten ruční nepoužívám skoro vůbec, protože mi přijde, že vůbec nic nevysaje. Jinak takhle vcelku je docela dobrej. Rychle po ruce, ale taky ho teď poslední dobou moc nevyužívám. Klasický vysavač má prostě lepší tah. Možná jiné jsou lepší. Já osobně bych asi koukla po jiném. My jsme ho dostali.

08.03.2013

Ahoj maminky. Pomalu začínám přemýšlet nad větší autosedačkou. Vojtík už nám z vajíčka lehce vyrůstá. A tak se chci zeptat, jakou značku autosedačky máte ve velikosti 9 - 36kg. Díky za tipy.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka