Deníček uživatele Šaryk

03.08.2010

Ahoj maminky,

ahojky, my máme 4 měs a malej spí 2 x dopolko půl hoďky - ale pozor - pouze v kočárku a to fakt musím jet, jinak by se mi doma uřval!!! doma když usne, tak taky jen tak na 10 min a víc neee. pak spí kolem jedné doma asi tak hodinku a když nee, tak zas kolem třetí v kočárku, takže přes den naspí tak max 2-3 hoďky. být tebou, tak zkusím ten kočár, jak vidíš, že je unavenej, ale cháúu, kdyby spal doma, tak něco poděláš nebo si odpočineš...

Ahoj Šárko, našem Janýskovi bude pět měsíců za 14 dní. Spinká jak kdy, ale je spíše vyjímka, když přes den nespí. Když byl menší, měli jsem potíže s kojením a museli jsem přejít na UM. Poto byl jak vyměněný. Tak mě napadlo, jestli třeba nemá málo mléka od Tebe? Mohl by mít hlad....Jo a našeho prcka zabíra 100% když ho nechám spát v kočárku. Trochu ho podrndám a za chvíli je tuháč:-)
Tak ať se Vám daří!! Hanka a janýsek

ahoj taky mam pětiměsičního chlapečka. je fakt že taky už přes den toho moc nenaspí jako dřív. vstane v osm, pak chvíli bambuří a ještě si zdřímne, vstane kolem 10, pak spí v poledně max.hodinku a pak odpoledne taky asi hodinku, ale dnes jsem ho hodně unavila hraním tak spal dvě.
u vas mě napadají leda tak zoubky,zda se už nehlási. co?na vedra se to svést nedá, ted takové pařáky nejsou. ale taky hold bude to čím dál tm mín toho spánku přes den. naš Max spí i v postylce i venku v kočárku ale v kočárku spí skoro dvakrát tolik co v postýlce.

19.02.2010

Ahoj těhulky,

tak se po delší pauze opět ozývám a to s obrovskou novinou. Jsme na světě!!! :jawdrop: :°~°:

tak to je překvápko :one: Tak mooocc blahopřeji :°~°: šikulka, asi se chtěl na svět kouknout dříve. No hlavně zdravíčko a štěstíčko :C]]: Mocc vám to přeji :qu: Tak se držte mamino a Mirečku:a:

ahojky holky :),

moc moc všem děkuju za podporu a za přání. Mireček je lepší a lepší, dělá nám každý den obrovskou radost a hlavně dělá obrovské pokroky. Už papá 20ml při každém krmení, takže mu už zítra odpojí výživu do žíly, tak bude bez hadiček. To se mu určitě uleví, už taky dýchá sám, jen občas mu pomáhají, když už je unavený a udýchaný. Je to šikulka. Přestal ubírat na váze a dnes poprvé přibral 20g a bude to lepší a lepší. Fakt mám z něj obrovskou radost. :\x: :qu:
Jinak žádné příznaku předčasného porodu jsem neměla, o to to byl větší šok, celé těhu vše v naprostém pořádku, všechny výsledky, ultrazvuky, no prostě všechno, řekla bych i žádný stres. No nechápu to, ani v rodině nemáme předčasné porody. No ale když se chtělo prckovi ven, tak s tím prostě člověk nic nenadělá :).
Mějte se krásně a opatrujte se, ať do dubna vydržíte. :one:

gratuluju k Mirečkovi a přeju, ať ten brzký příchod na svět rychle dožene a můžete být doma spolu :k:

Ahojik Šári,
teda koukám jak blázen,jak ty děti spěchají na svět :00: Každopádně moooc gratuluji k Mirečkovi a přeji straašně moc zdravíčka a ať jste všichni brzy pohromadě doma.Měj se pěkně Pa Lucík :a:

25.01.2010

Ahojky nastávající maminky či zkušené maminky,

mám dotaz. Je lepší Lovela gel nebo Lovela prací prášek? Jaké máte zkušenosti? Prosím poraďte.
Díky, Šárka

Ahoj tak já si koupila přášek a to prádlo tak strašně smrdělo,hlavně plínky že jsem začala používat normální prášek.Malej žádnou alergii nemá.

In reply to by Lenka Brabcová

Ahoj Leni tak holky tady hodně mluvily o Batole ale já jsem nikdy nepoužívala jiné prášky na mimi než pro nás.Jen jsme nedávala moc aviváž a na pleny látkový jsem měla persil.Ale taky si myslím že když není mimísek alergický že je to zbytečný.Nejraději používám ale gely

Koukám, že jste většina pro gel :). Ale zásadní rozdíl třeba v účinnosti praní mezi gelem a práškem asi není nebo ano?

In reply to by Šaryk

myslím že není i když třeba mám hodně špinavé myslím ty fleky apod tak raději prášek ale to u toho staršího 9ti letýho.Gel se ti lépe rozpustí ale jinak si mylsím že je to jedno.Je to prášek pro děti a alergiky

15.01.2010

Ahoj holčiny,

nic si z toho nedělej, nejsi zdaleka jediná - i já našeho prcka naposledy viděla při ultrazvukovém vyšetření ve 20.tt, to bylo 20.11. a vlastně jsem ho viděla jen na fotečce, protože monitor měl dr. natočený k sobě :-( na další ultrazvuk jdu až 8.2. Jinak mi ale moje dr. čípek kontroluje v každé poradně :?

Ahoj Šári,
já jsem byla na kontrole ve středu a probíhalo to zhruba stejně.Doktor taky zkouknul srdíčko,takže jsem prďolku taky moc dlouho neviděla pač za 3 týdny jdu taky na velký ultrazvuk,taky se nemůžu dočkat až malou zase uvidím :C]]: Ten čípek nevím jestli kontroluje,snad jo,ale nikdy mi o něm nic neřekl,ale myslím si že to pisne do průkazky,což po něm fakt nepřečtu :00: Toto letí,za chvíli se nenadějem a budem rodit :°O°: .Užívej si zbytek těhu a měj se mocinky pěkně pa Lucík

In reply to by lucicek

Ahojky,

mě to srdíčko jen poslechla, nekoukala přes monitor :). Takže jsem mrňouska neviděla vůbec. Na čípek mi koukala jen jednou a to je už zase měsíc zpátky. Takže vůbec nevím a v průkazce nic nemám. :? No ale tak snad je vše ok.
Letí to strašně, takže taky si užívej zbytek těhu a měj se moc hezky.pa Šaryk

05.01.2010

Ahojky všem,

vanička s lehátkem

Ahojky, no my zatim uvazujeme nad kyblikem, ale ja treba tedka dostala od svagrove k Vanocum takovy molitanove lehatko, ktere nezabere moc mista ve vanicke, nasaje vodu do sebe a prcek bude mit porad dost mista pro sebe.
Katka

tak já už čekám druhé mimi a u prvního jsem měla vaničku a lehátko samostatně. A už u toho zůstanu, další vaničku kupovat nebudu. Ale je pravda, že vanička byla trochu užší a lehátko se do ní tak tak vešlo a Martík tak na kopkání moc místa neměl. Vaničku mám půjčenou od švagrové! Ale hned jak povyrostl, šel do velké vany a ještě jsem v ní použila to lehátko a to už byla paráda! Snad jsem trochu poradila!!

05.01.2010

Ahojky všem,

Ahoj holčiny,

děkuju za názory. Potřebovala jsem nakopnout zase zpátky :///: . Už sem si ho dneska lupla. Mám od doktorky předepsané ve vodě rozpustné magnézko a až dojde, tak mám připravené rozpustné tablety.
Mějte se krásně a ještě jednou díky :a:

ve 25.tt je na porod hodně brzo, takže pokud ti tvrdně bříško, určitě to magnézko užívej. Ono jde o to, abys ho pak včas vysadila (myslím, že to je nějak kolem 34.-36.tt) protože ty negativní účinky vadí právě až v době porodu, v této fázi těhotenství ti magnézko naopak pomůže.

...JÁ BERU MAGNÉZIUM POŘÁD, OD ZAČÁTKU TĚHU A I PŘED PLÁNOVANÝM TĚHU 2TBL. DENNĚ, VŠE V POŘÁDKU A VÍM, ŽE MNOHÝM MÝM ZNÁMÝM MAGN. I DOPORUČUJÍ, NEVIDÍM V TOM NIC ŠPATNÉHO!! JÁ JSEM PRO A MÁM TŘETÍ TĚHU...NAVÍC VE VŠECH JSEM HO JEDLA A NIKDY NIC NEKALÉHO, A ŠPATNĚ OVLIVŇUJÍCÍHO Z TOHO NEVZEŠLO! :w: :w: :-) TAK PÁ A ZDRAVÍČKO A POHODU... :-) :a: :girl: MOŇASEK :-)

ahoj, no nevim zda to skodi miminku...proc by to jinak dvali do vsech tehotenskych vitaminu? Ja tda beru magbezko porad, brala jsem i pred tehu. Mela jsem boelsti cipku a kdyz beru magnzko tak to prestalo, a stahy podle me takhle brzo nejdou taky moc dobre...pozdeji jo. No a navic te magnezko i uklidni, je proti stresu a proti krecim. Myslim ze nemuze nijak uskodit kdyz to vsichni berou:)

Ahoj,
je to muj nazor,ale ja bych ho zacla opet brat. Ja ho brala od 5.mes.pac jsem mela bricho jako kamen a v noci bolestma nespala. Cekalo se,ze to dlouho nevydrzim a v osmem mes.jsem jich brala 8 denne,abych vydrzela aspon do 37 tydne. Byla to docela velka davka a mam krasnou zdravou holcicku,takze nemyslim,ze by to mela nejaky vliv na dite. Drzim pesticky! Pa

13.12.2009

Ahojky,

tak to gratuluju k dobrym vysledkum :\x: a lavne,ze je mrnousek zdravej a je jedno co to je a hlavne zdravi :h: Ja jsem objednana za 2-3tydny taky na velkej UTZ,takze budu mit doufam stejne zpravy.Ja jsem takovej nervak,ze se porad neceho bojim,aby se neco nestalo,ale verim mimiskovi,ze je ok.Mej se krasne s mimiskem :a:

Gratuluji :qu: ...ja bych nevydrzela nevedet co to mam v bisku a proto jsem uz ve 12.tydnu prosila doktorku aby se nam tam poradne divala:) :°*°:

In reply to by Tynik

Ahojky,

no my zatím držíme, ale otázka je jak dlouho :s: . Nemysli si, že mi nevrtá hlavou, jestli je to kluk nebo holka. Mám tušení na klučíka, ale víc bych chtěla holčičku. Takže tobě velká gratulace za holčičku :qu: . Ale jinak hlavně jsem šťastná, že jsme v pořádku a zdraví.
papa

10.12.2009

Ahojky všem,

v porádku ja to u prvniho taky nechtela vedet ale ty kulky by neprehlídnul ani slepej takze prekvápko se nekonalo :C]]: ale hlavne ze jsou zdravi a na podruhe jsem to vedet chtela a ty kulky tam byly zase :qu: pa pa

27.11.2009

Ahojky,

tak už se taky pochlubíme bříškem, už pomalinku rosteme :\x: . Jsme 19+1, začínáme 20.tt

naše bříško
naše bříško

Ma draha, ja jsem dnes 14+2, takze o pet tydnu za tebou a mam brisko dvojnasobne!!!!! :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: Ja to nechci videt na konci tehu... Ted mi vyskocilo behem tydne tak, ze uz me kolegyne v praci, ktere dosud nic netusily, zastavuji a sahaji si pro stesti... Ach jo! Ja nechci byt almara! :j)

25.11.2009

Ahojky,

přístroj na poslouchání miminka

Ahoj holky,

tak vám musím napsat. V pátek mi přišel ten skvělý přístroj, hned jsme ho vyzkoušeli, bylo to super. Mrňouska jsem našla skoro hned díky vašim radám, ležet na zádech :qu:. I když jsem srdíčko slyšela u paní doktorky, tak to bylo nádherný, manžel ho slyšel poprvé, tak se mu to moc líbilo. Posloucháme každý den, je to bezva.
Neporadila byste mi ještě některá, jak se to dá nahrát???
Díky Šárka

In reply to by Šaryk

Ahoj,tak to je super,je to opravdu skvělý přístroj :qu: ! Zrovna včera jsem v supermarketu zajížděla s vozíkem mezi ostatní a zasekl se a já se dost narazila do břicha až jsem si málem sedla na zadek. Hned doma jsem mimčo zkontrovala a bylo vše ok :qu: . Bez přístroje bych se asi zbláznila! Nahrávat jsem už taky zkoušela,měla by si mít k tomu ještě jeden kabel,ten zapojíš normálně jako sluchátka a druhý konec do počítače,já to zapojuji do otvoru kde mám nakreslená sluchátka. Pak už to normálně slyším a najedu si na START - PROGRAMY - PŘÍSLUŠENSTVÍ - ZÁBAVA - ZÁZNAM ZVUKU a pak už jen nahráváš. Mám windows xp,tak snad ti to taky půjde. Někde jsem četla,že se to dá nahrávat i ve windows media player,ale na to jsem zatím nepřišla jak.. :\x:

In reply to by mimilinko

Jojo, takhle jsem na to včera taky přišla a nahrávala sem. Přes windows media player mi to nešlo, nevím jak, takže jsem zkusila přesně to, jak píšeš. Akorát, když jsem si to pak chtěla přehrát, tak to tam strašně šustilo a srdíčko nebylo vůbec slyšet. Jediné co jsem měla špatně, bylo asi zapojení toho kabelu, měla jsem to v otvoru, kde byl nakreslený mikrofon, tak to dneska zkusím dát do sluchátek a uvidím. Díky za radu :one:
papa

Ju tak ten ja mam uz 2 mesice))je to uzasne mala je kraaaasne slyset...mozna jetse lip nez u doktora, zalezi na tom jak je natocena)))porad do toho kope a pak se schovava kdyz ji to prestava bavit))...my na to zadnej specielni gel nekupovali...pouzivam bud lubrikacni ten mam doma uz strasne dlouho...aneb krem, olejicek co jim mazu prsa a brisko))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky