Deníček uživatele SarkaZ

20.01.2014

Ahoj Maminky potřebovala bych radu.
7 týdnú plně kojím a tak týden beru antikoncepci Lamyu, ale dnes se mi nejspíše dostavila menstruace, je to možné ? a mám v braní antikoncepce pokračovat ?

Ahoj, taky beru Lamyu. Menstruace je možná, taky se mi dostavila, ale jen jednou a pak už ne. Takže buď v poho a pokud bude MS trvat dŕle jak 7dní tak dr.zavolej. A normálně v antikoncepci pokračuj. Papa

05.01.2014

ahoj maminky , potřebovala bych radu.
Kojím zatím 6 neděl ale prsa po vypití od maličké jsou děs. Pokaždé když mi vysaje prso je strašně měkké a přijde mi i menší než jsem měla před otěhotněním. Tak už se děsím dne když přestanu kojit. Máte nějaká zkušenosti s přípravkama co se týče prsou ? třeba trášky ( zoilife, DecoFemm Beauty Breast...) a nebo mastičky na elasticitu a zpevnění ?

toho se neboj... pokud budeš kojit dlouho (kolem toho roku) a budeš odstavovat postupně - rušit cca jedno kojení za měsíc, tak se ti částečně tuk do prsou vrátí - už nebudou tak pevná jako před těhotenstvím, ale nebudou to "psí uši" :D - nejhorší je, když se odstaví naráz...
k tomu to chce nosit dobrou podprsenku... jinak žádný ty přípravky nefungujou... nevyhazuj za to peníze...

10.12.2013

Maminky, chtěla bych se Vás zeptat na něco o císařském řezu.
Je to přesně týden, kdy se naše malá dostala na svět pomocí císařského řezu a tak by mě zajímalo , jak o jizvu mám ted pečovat. Jizva nehnisá ani už nebolí, ale nevím jestli se má něčím mazat a nebo ne. Už začíná svědět, jak se hojí.
A kdy jste začli s pohlavním stykem :) moc děkuji za rady

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

někdo právě radí mazat a někdo ne, jsem 3 týdny po císaři a jizva už je dobrá, tak začnu asi mazat :)

In reply to by SarkaZ

já s mazáním počkala až po šestinedělí po kontrole u doktorky .. tam by ses mohla přmo zeptat co ti doporučí .. mě doporučila cokoliv mastného .. jizva mě zlobila, teklo mi z ní tak mi jí museli povolit a musela jsem jí vymačkávat .. tak jsem radši čekala .. ten betadine je super dezinfekce, tu bych ti doporučila teď ze začátku .. a po šestinedělí mazat :)

Mazala jsem detskou vazelinou a olivovym olejem, mela jsem pod jizvou zatvrdlinku a na masirovani byl olej idealni. A sex jsme meli po 5 tydnech a to jen proto,ze jsem mela kontrolu "po sestinedeli" o tyden driv a vedela jsem, ze je vsechno v poradku ;)

Mazu Contratubex gelem na jizvy
Pohl styk jakmile prestanou ocistky, a dle toho jak se citis, spravne po tom sestinedeli, ale my uz 5. tyden a v poho, na kontrolu me objednali az na 9 tyden po porodu, to bych se nacekala:)

04.12.2013

Tak a máme jí konečně doma :) Naší princeznu Taťánku. Narodila se 27.11.2013 v 11.23 císařským řezem.
Má se čile k světu a pěkně papá :)

Taťánka je na světě
Taťánka je na světě
04.11.2013

Je strašné, jak moc rychle to utíká. Začli jsme 37 týden a strach z porodu už tu je :) Věci do porodnice , už máme sbalené a dnes jdeme ještě na matriku. V týdnu nás ještě čeká kontrola, jestli malá správně roste a jestli přibrala. Přikládám fotečku pupíku z dneška :) už mám nahoře 7 kg :)

37 tt - utíká to jako voda

Kde to bříško máš?? :00: :) To je pidi bříško,ale mooooooc krásné :h: :h: Závidím :one: Kalhoty koukám,že nosíš asi taky stejné,žádné těhotenské viď?! Co bych za to dala :( Já jsem 36.týden a nahoře 17KG :00:

22.10.2013

Maminky jsem 35 tt a pomalu se chystám do porodnice :) chtěla jsem se Vás zeptat, jestli jste něco používali po nástřihu hráze, četla jsem třeba dubovou kůru gel a nebo jestlijste to oplachovali jen vodou?. A jestli jste pili ten čaj z maliníkový čaj

Hodně, hodně, hodně se sprchovat po porodu (poraněná místa zvenku), samozřejmě ne vodu dovnitř, normálně vestoje. Několikrát denně-4x například. Hodně často měnit vložky. Jinak nic-žádný nápad nemám. :D

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No Anet utíká to jako voda, hrůůza. Už máme sbalené věci s sebou kdyby náhodou :) no procházky dělám každý den s pejskem a sexujeme taky ale malá pořád kope jako o život :D Maliník si pujdu koupit dnes a začnu pít , lněné semínko už také doma mám tak zobu :)

Ahoj mě v porodnici doporučily tu dubovou kůru, tak mi ji přítel dovezl a super...byla jsem hodně zašitá a čůrat jsem chodila jen do sprchy..takže pomáha časté oplachování a ta dubová kůra, ale říká se že supr na rány je i hemagel :)

Ahoj,já sem teda nástřih neměla,ale trhla sem se jinde. Používala sem konopnou mast a taky supr. Dubovou kůru sem používala na hemeroidy.

25.09.2013

Tak dnes poprvé vážili tu naší princeznu. Jsme 31+3 tt a malá má 1700g :)a dýlka prý odpovídá normám :) tak jsme rádi :)

první vážení Sárinky :)
první vážení Sárinky :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Utíká to až moc rychle, neni to snad ani možný :) úplně se toho všeho děsím , jestli to budu zvládat a tak :)

11.09.2013

Ahoj maminky a těhulky, mám pár otázek na které bych ráda znala vaše zkušenosti a názory :) Budu ráda, když mi poradíte.

°Kolik jste přibližně přibraly v těhotenství a za jak dlouho jste se dostaly na původní váhu a jak vám to šlo dolu, jestli dobře a nebo hůř.

°Za jak dlouho se vám hojil "spodek" jestli těch 6 neděl.

1, Přibrala jsem 11kg, v porodnici nechala 7kg, zbytek šel dolů do 14 dnů a pak to šlo ještě níž. Po ukončení kojení (7měsíců) to šlo ale zase trochu nahoru.
2, Spodek jsem měla v pohodě. Na šestinedělí jsem seděla, jen to bylo trochu citlivější.
3, Měla jsem dooost nalitá prsa, takže mi to taky stříkalo horem dolem. Pořád jsem vyměňovala prsní vložky.
4, Před otěhotněním jsem měla prsa celkem malá, už v těhu se mi dost zvětšily a po nalití jsem je měla ještě trochu větší, ale hlavně jak beton. Hrozně to bolelo, že jsem ani na boku nemohla ležet. Po pár dnech se to zlepšilo. Po odstavení malé z nich byly plácačky ;-) Teď jsem podruhé těhotná, tak už se to trochu zlepšilo. Po odstavení druhého dítěte očekávám opět katastrofu :s:

1) v prvním těhotenství cca 25kg, v druhém o něco méně, dolů to šlo v obou případech celkem dobře, hodně chodím s dětmi na procházky a hodně to šlo dolů kojením, diety nedržím, nesportuju. Do dvou měsíců po porodu jsem se celkem i vešla do předtěhotenského oblečení, po prvním porodu jsem do půl roku měla o 5 kg míň než před otěhotněním, teď s druhým dítkem váhu moc neřeším. V podstatě se držím na svém díky dostatečnému přísunu koláčů a čokolády, nebýt toho, měla bych asi 40kg i s postelí :///:
2) po prvním porodu, měla jsem hodně nastřiženou hráz, to těch 6 týdnů bylo, pak jsem měla ještě tak měsíc problém s povoleným pánevním dnem a trochu to drhlo, když jsme obnovili sexuální aktivity. Po druhém porodu, bez nástřihu, i když pár stehů jsem měla, protože mě dcerka maličko natrhla, jsem byla během týdne v pohodě.
3) mě mlíko samo od sebe neteklo, jediný "problém" mám, že když kojím z jednoho prsa, spouští se mi mlíko z druhého, takže bez vložek do podprsenky se neobejdu. Moje jediná rada na kojení je psychická pohoda a dostatečný přísun tekutin, pak to jde samo.
4) před prvním těhotenstvím jsem měla velikost B, během těhotenství jsem se dopracovala na D a po ukončení kojení mi sedly podprsenky velikosti C. Teď s druhým dítětem se mi prsa nalila tak, že třetí den po porodu bych s přehledem vyplnila košíčky velikosti H (naštěstí mi to vydrželo jen necelé dva dny), kojící podprsenku na první půlrok jsem měla DD, teď mám D, dcerka má rok a čtvrt a je to přísavka, takže stále cca 4x za 24hod. kojím, starší se odstavil po prvních narozeninách. Myslím si, že s velikostí po ukončení kojení problém nebude, šacuju to zase na C, ale spíš mám hodně povolené kůže, takže budu mít prsa níž než jsem byla zvyklá :(

Ahoj, tak já nabrala 7kg od početí a v porodnici nechala deset a kojením pak ještě 3kg shodila, kojím pořád a jím tuny jídla a jde to dolů samo. Či se týče prsou, nezvětšily se mi ani v Těhu a po porodu jen lehce o půl čísla. Mléko mi z nich neteče pořád, ale jen když kojím( i když Mamka mi taky vyprávěla jak jí to teklo kudy chodila). Ale gravitace je znát, kojím zatím jen 3měsíce a jsou nějaký ten cm k zemi blíž:):):) a spodek jsem měla zahojený rychle, stehy vypadly po 10ti dnech, ale neměla jsem nástřih, jen kosmetické šití, ale vnitřek jako takový jsem cítila při velké pořebě ještě dobré 3týdny:):):)

Ahoj :)
Mám za sebou dva porody, v obou těhotenstvích jsem přibrala 20 kilo, netuším přesně, ale za půl roku jsem byla rozhodně na své váze. Teď - 2 roky po druhém porodu - vypadám myslím nejlíp, jak jsem kdy vypadala :)
Nebyla jsem ani jednou šitá, takže zahojená jsem byla prakticky přes noc.
Co se mlíka týče, tak v šestinedělí teda teklo docela dost a docela často, ale postupně se to lepšilo. I když teda pravda, asi do roka se mi (u druhého dítěte, s prvním si nepamatuju) spouštělo mlíko samovolně při kojení - myslím tedy z druhého prsu, než jsem kojila.
No a prsa...v těhu se asi kapku zvětšila, na počátku kojení taky. A teď...mám asi o 10 cm menší obvod než před otěhotněním. Sice stále kojím, ale nečekám změnu po ukončení.

Tak já jsem přibrala 21kg a 16kg jsem nechala v porodnici zůstalo mi teda 5kg a protože nejsem žádný sportovec tak je mám doteď je teda fakt, že jím i dost sladké a sním na co příjdu :-) tak to zas není tak strašné myslím.
Co se týče kojení kojila jsem jen 14 dní takže s tím ti moc neporadím nicméně v těhotenství se mi prsa zvětšily z B na C a to mi zůstalo celé tři roky.
Teď jsem podruhé těhotná 21týden prsa se zvětšují a nahoře mám 7kg takže si myslím, že to asi bude s tou váhou podobné, protože předtím to šlo nahoru hodně až před koncem byla jsem strašně nateklá.
Nastřižená jsem byla 7stehů nevím co je málo a co hodně a a bolelo to tak ten první týden. Jeden steh mi prasknul nijak se to neřešilo bylo mi řečeno že se to zatáhne. Doteď tam mám v polovině šití takový důlek ukrutně to tenkrát štípalo měla jsem i teplotu dostala jsem něco proti bolesti a led mezi nohy to bych teď nedala ale v té situaci to byl balzám na duši a já pak spala jak mimino jak se mi ulevilo. Pak během šestinedělí ty stehy postupně vypadly při sprchování. Nicméně co mě tedy trápilo dalšího půl roku jsou poporodní hemeroidy to jsem byla úplně zoufalá už jsem nevěděla co s tím no ale po půl roce jsem se dočkala a byl klid :-) ty bolesti co jsem ale měla bych nikomu nepřála a to jsem měla podotýkám celkem pohodový porod. Ale i tak to za to stálo :-)

28.08.2013

Tak dnes jsem byla s tou malou prdelkou na kontrole. A vše dopadlo v pořádku, malá s sebou už pěkně šije, hlavičkou byla dole, asi kontroluje prostor:) Zatím máme 3,5 kg nahoře.

kontrola 27+1 tt

jááá já konečně vidím trošku pupíček !!! Krásně ti už povyskočil, je teda pravda, že ty asi budeš mít i na konci pidi bříšenko, ale hlavně, že miminku se daří dobře a ty si to užíváš! Buď ráda, aspoň budeš i po porodu taková krásně štíhlounká !!! To ti můžeme s holkama jenom závidět, fotečku přidám do galerky, odpočívej a pohlaď bříšenko papa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no je ještě takovej pidi :s: no závidím tobě , že už máš tu malou prdelku u sebe :) tak at roste a dělá vám samou radost :)

25.07.2013

Tak včera jsme byli na kontrole s tou naší pipinkou. Nahoře zatím máme 2,5 kg.

Kontrola ve 22 týdnu
Kontrola ve 22 týdnu

ahoj šári, krásné fotečky a bříško máš stále pidi, se máš, aspoň se s tím nemusíš zatím tahat v těch vedrech, je to úplně na pytel :-) fotečky ti přidám do galerky. S tou tvou porodkou je mi to líto, ale to si nevybereš, ber to tak že prostě kdyby ji nezrušili a bylo plno, tak by tě stejně poslali někam jinam, takže z toho vůbec nebuď smutná... o nic nejde, hlavně, aby jsi při porodu narazila na příjemný personál a vše bylo v pořádku, pohlaď malou papa

Teda,tohle je 22tt a kde to miminko je schované,dyt nemá žádnej domeček??? :s: :s: :s: to já už byla jak balonek se všema třema dětma ;) hlavně zdravíčko :€s€:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky