Deníček uživatele Rradunka

22.04.2010

ahoj holky, od kdy si myslíte, že může dítě jezdit na bruslích? nebo pokud máte starší dítě, od kdy jezdilo? díky

Asi se ptáš na kolečkové ale je to asi na stejno.My začali na ledě jen tak asi po roce.Malá totiž chodila už od osmi měsíců.Navlíkla jsem ji do kšírů z kočárku abych ji měla za co držet a nadzvedávat a pomalu jsme klouzali.Samozdřejmostí však byli chrániče a helma.Navíc se ji to líbilo což je podstatné.

07.04.2010

ahoj, chtěla bych se vás zeptat, jak si mám udělat reklamu...dělám permanentní make up. nemám salon ani nechci, dělám to doma nebo jedu za zákaznicí domů, to je lepší, protože zák.

Ahojky, na netu je důležitý být zaregistrovaná ve vyhledávačích (i když většina si tě časem najde sama) a vytvářet odkazy - to znamená registrovat se do katalogů, vyměňovat odkazy s dalšíma stránkama, dát si odkaz třeba jako podpis do diskuzí atd. Dále je důležitý tzv. ranking, který získáváš jednak těmi odkazy, optimalizací stránek (pokud máš stránky generovaný třeba estrankama nebo webnodem, tak to vůbec nemusíš řešit) a pak hodnotou obsahu - tj. unikátní texty s klíčovými slovy.
Seznam katalogů včetně automatický registrace najdeš tady http://odkaz.pridat.eu/ - akorát pozor - popis stránky se stahuje automaticky z tvých stránek, je lepší to dělat ručně, abys maximálně využila možnosti katalogů. Je to docela dost časově náročný, ale čím menší konkurence, tím rychlejší vzestup. Já jsem tohle dělala pro eshop a to byl děs! Ale třeba nekomerční a více "textový" stránky se vytahujou docela rychle.

Ty letáčky jsou podle mě nejefektivnější. Vůbec to není blbý. Lepila bych to po zastávkách, ke vchodům na sídlištích, v některých obchodech jsou reklamní nástěnky a vůbec bych to vyvěsila všude možně :)
Tak ať se daří!

Ahojky,dívala jsem na stránky a je to fakt krása!!Škoda,že nebydlím poblíž..:(Já bych reklamu dala kde se dá,možná bych poprosila i nějakou kosmetičku,která by zákaznice informovala,nebo dala k nim do salónu nějakou upoutávku.Záleží na domluvě.Tam chodí nejvíce ženských...:)Jinak pak můžeš i na sbazar,mimibazar...tak se také dát reklama...ale spíš bych obešla ty salóny...

09.03.2010

Ahoj holky, kdy můžu brát přídavky na dítě? chtěla jsem volat na sociálku, ale nejdřív se zeptám vás musí být nějaký příjem do x korun?

Když jsem se na to ptala, tak mi bylo řečeno (vloni), že příjem nesmí přesáhnout 15 tis. Což u celé rodiny většinou přesáhne. Jinak se vyplácí i zpětně, ale počet měsíců ti přesně neřeknu. Každopádně bych zkusila zažádat, za vyplněná papíru nic nedáš

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ale zpětně mi je nedaj :s: denisce je už 28 měsíců, někdo mi říkal kdysi, že dostanu max. 200 nebo nic a ted mi psala sestřenka, že si jde pro přídavky zpětně a je to 4800 tak jsem se chtěla zeptat, její manžel má 2 práce, takže má asi dost, ale zase majjí 2 děti, tak nevim, zavolám tam.

26.02.2010

ahoj holky, chci se zeptat, zda některá máte na mateřské živnosták. chtěla bych si ho udělat. slyšela jsem, že mateřskou mi nevezmou, ale že soc. a zdr.

Ahojky! Tak moje kamarádka je taky na MD a nechala si udělat žinostneksý list. Tím,že je na MD tak sociální i zdravitní za ní platí stát a daně se platí jednou za rok. Pokud by byla třeba na pracáku tak mi si soc. a zdrav. platit musela sama,ale na MD nemusíš jen ty daně jednou za rok. Já se taky chystám na živnosťák. Pa :a:

20.02.2010

Ahoj holky, od září jde Deni do školky. mám z toho divnej pocit.

školka

Ahoj, my jdeme k zápisu do školky zítra a uvidíme, jestli Nikču vezmou. V červnu bude mít 3 roky a já jsem na MD s druhým miminkem, tak se uvidí. Jinak jsme na tom podobně jako vy - malá špatně mluví a nosí plínku na spaní. Jinak je šikovná, s menší pomocí se zvládne najíst a oblíct sama a je docela manuálně zručná. Má ráda děti, tak si myslím, že jí kolektiv prospěje. Máme ale jiný problém. Malá je na svůj věk docela velká, vypadá tak na 3-4 roky a mě za to každý kritizuje, jako bych snad za to mohla nebo co. Není tlustá, ale vysoká. Kamarádky syn, který je od Nikči starší o 2 měsíce, se jí bojí. Vždycky když ji vidí, začne plakat. Přitom ona by mu nikdy neublížila. A mně je to pak líto, lidi dělají, jako by byla nějakej golem. Proto mám strach, jak na ni budou děti v MŠ reagovat, že si s ní nebudou chtít hrát, budou před ní utíkat atd.
A ty neboj mamko, do září je ještě spousta času, do té doby už určitě plínu na spaní potřebovat nebudete (my se taky pokusíme být bez ní). A říká se, že kolektiv na děti působí pozitivně, naučí se mluvit a být víc samostatní. Tak se neboj, malá si určitě zvykne a bude to dobrý.

In reply to by Lucka V.

ahoj díky za podporu :) jinak neboj, že by na niki reagovaly jinak než na ostatní, možná první druhej den jo, ale pak až jí poznaj a zjistí, že není ničím jiná, jen výškou, bude to ok :) deni taky typujou víc a to není nijak veliká, měří 91 cm a je jí 28 měsíců. jsem zvědavá, jak to všechno dopadne, určitě s ní začnu jak se udělá hezčí počasí chodit mezi děti a uvidíme :) jinak bych musela asi pracovat doma a vyzvedávat jí zatím po obědě...musíme to za ten půlrok nějak vymyslet, díky :)

Ahoj,do školky by měla jít už i bez plenky na spaní,jinak Ti jí nevezmou.Já jsem 1.dceru dávala až ve 4a půl letech,dříve jsem si to neuměla představit,bylo to mrně.Tď u druhé to bude podobně,výhodou je,že můžu jít do práce,protože mám tchýni doma už,ale ve 3letech bych dítě do školky nedala.Nemáš jiné řešení než školku?

In reply to by Helinka

ahoj, jinak to nejde, manžel pracuje od rána do pěti a já bych měla nastoupit do obchodu, kde jsou 14ky krátkej dlouhej, tam se ale vrátit nechci, tak uvidíme, každopádně do práce musím, protože si nemůžu dovolit být doma a na druhou mateřskou nechci zatím :) mamka je ještě mladá, pracuje, sice do půl třetí, ale to mi je k ničemu :( a ještě dlouho pracovat bude...jinou možnost nemám, budem to muset zvládnout...

to uplne chu.Nas malej chodi do skolky od zari,kdy mu bylo presne 3r.a 1mes.Zacatky byly strasne.Plakal hodne on a ja na chodbe to uz byl ve tride rvala s nim,ale pred malym jsem musela byt silna.Bylo to velmi tezke a to je pritom velmi spolecensky a miluje deti a vubec vsechny lidi,ale je to mamanek a to byl problem.Jako malicka jsi to mela tezky a tvymu detatku moc drzim palecky at to zvladne na jednicku

14.02.2010

Ahoj holky, chci se vás zeptat, co si myslíte o permanentním make upu?

Mě se líbí obočí a linky. Mám je udělané už 2x a na linky půjdu brzy znova už zase nejsou moc vidět. Vypadá to přirozeně a nikdo to ani nepoznal. já se ani víc nemaluju, tak mám ušetřenou práci s linkama, stejně jsem si je nikdy neuměla namalovat. :a:

po pravdě, víš, že ani nevim, co to přesně je? asi bych si to taky spojila s vytetovanejma očníma linkama a tak...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

auuu, mám z toho teda ujímání :s:
moje máma si kdysi nechávala dělat právě oční linky a taky si nechala obtáhnout pusu ... no ona z toho byla nadšená, ale mě se to moc nelíbilo. ty oči vypadaly dobře asi až tak za půl roku, kdy to krapet vybledlo a nebylo to tak tvrdě černý, ale zase po nějaký době to vypadalo jak klasický tetování - mělo to takový ten modrý nádech. ale je možný, že jí to pani neudělala zrovna nějak šikovně, taky jsem nepochopila, proč má ty linky černý (ale třeba to tak ale moje máma chtěla)... je pravda, že jsme obě dvě tmavý (vlasy, oči, obočí), tak to asi svádí, ale pak vypadáme jak od kolotoče :s:
no a ta pusa, to byla vlastně jenom kontura, tak nevim, třeba si to měla domalovávat rtěnkou :s: prostě to vypadalo nedodělaně....ale ten odkaz, co tu máš, to je trochu jiný kafe, než to co jsem viděla na mámě

In reply to by Tesa

to jo, dřív to bylo jiný, byly i jiný barvy, ted nejdou do modra a ani se nedává černá, ale tm. hnědá nebo hnedočerná...je to jiný. ale říkám si, jestli mi ten kurz k něčemu byl, když si skoro všichni myslí to, co ty. i když já si to taky myslela a jak jsem se o to začala zajímat, tak jsem postupně změnila názor. říkala jsem,že bych na to nikdy nešla a ted mám všechno. včera jsem si dodělala linky :)

In reply to by Rradunka

teď už to bude jenom na tobě, jestli ti kurs k něčemu byl ;) možná zkus nejdřív přesvědčit kamarádky a příbuzné, aby změnily většinový názor (a třeba to zrovna neni většinový názor, jak jsi sama psala, taky jsi ho změnila, když jsi se o to začala zajímat, takže jde třeba jenom o to, začít se "zajímat". já osobně se maluju minimálně a myslim, že jsem zrovna ten typ, co moc přimalovávat nepotřebuje, ale třeba se mýlim...). no a když kámoškám ukážeš, jak to vlastně funguje a vypadá, tak to zase můžou sdělit svým kamarádkám a příbuzným a tak si pomalu můžeš vytvořit klientelu.

22.01.2010

Ahoj holky, mám nějaké věcičky po denisce, jsou od narození do dvou let, měly byste zájem? kdyžtak je nafotím, jsou hezké a od toho roka výš i značkové většinou.

22.01.2010

Ahoj holky, nemáte nějaký dobrý typ na stránky, kde prodávají overálky? Potřebovala bych s nějakým zapínáním, aby se mi z toho malá nedostala.

Ahoj, a zkousela jsi overalek,co se rozepina jen mezi nozickama? U krcku jsou tak max.2 patentky a jinak se prevlika pres hlavu a to v tomto veku deti jeste moc neumi. Oblect treba,ale vyslict to jde tezko. A nevo pak jsou overalky,co jsou na zip a ten je vedeny jakoby po strane.

In reply to by Miknez

zip by zmákla taky a overálky co se rozepínají dole měli jen malou velikost, musela jsem koupit ty, co se rozepínají na patentky od shora dolů. trvalo jí 3 noci, než na to přišla a teď už je ráno zase komplet nahatá. včera hlídala mamka a dala jí ho a pod to ještě tílko a punčochy a byla zase nahá. budu shánět ty na zapínání mezi nožičkama dál :-) díky

Ahoj a zkoušela jsi spací pytel, z toho by se neměla dostat:-) Jak to že se ti z těch věcí dostane?:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka