Deníček uživatele Rakkra

05.12.2008

Dobré ránko, mám takový dotaz.... jsem nyní ve 21. týdnu a teď v prosinci bych měla jít na tetanovku....může se nebo ne?

tak já mam čerstvou zkušenost, protože jsem tam byla min. týden ve čtvrtek a ještě než jsem stihla říct, že jsem těhotná, tak se mě sestra ptala, jestli nejsem nemocná, že by mě hned tetanovku píchli. Tak jsem jí řekla, že nemocná ne,ale těhotná tak řekla že jsem jim udělala čáru přes rozpočet a at se přijdu až přestanu kojit.
Jinak mi obvodák vyplnil info o tom jaké jsem měla problémy a šla jsem domu

Ahojky, nejspíš tě nenaočkuje. Já ji prošvihla, tak jsem musela na 3 - a to se i ptala, jestli náhodou nekojím, že by musela počkat :?

ahoj, myslím, že bys očkávání podstoupit neměla...říkají, že v těhotenství se očkuje jen ve vážných případech a tetanovka vážný případ není pokud ji teda nemáš dýl jak 15 let. Přeočkovává se sice po deseti letech, ale protilátky máš až 15 let.
Každopádně bych teda obvoďákovi zavolala a zeptala se!
Jinak nevím proč bys měla chodit k obvoďákovi...já tam byla jen pro to, že jsem byla nemocná, tak ať něco nezanedbám...jinak mu oznámit, že jsem těhotná bych nešla..na co! Navíc já mám praktickou lékařku, která je zároveň i dětská...takže jsem tam chtěla jít jedině v tom případě, že jsem si k ní chtěla zaregistrovat miminko a to jsem udělala při té příležitosti když jsem byla nemocná...Nevím jestli jsem ti teda poradila...ale snad ano.

In reply to by Rakkra

Ahoj těhulko, tetanovku ti nedá, poškodilo by to dítě. Nevim, jakou máš těh. průkazku, ale já v ní mám kolonky pro ob. lékaře, zubaře, EKG a jakého si potom vybereme dětsk. lékaře. Obvoďák ti tam napíše, co jsi měla hlavně za nemoci a vše důležité.

02.12.2008

Ahojte :a: tak jsme dneska byli s přítelem na UTZ ve 21.týdnu a čekáme chlapečka :cc): . Oba jsme si ho moc přáli, tak se nám to vyplnilo ;) .

Ahoj.Moc gratuluju.Taky sme si moc přáli kluka.Za nedlouho jdeme na další ult.ve 30tt tak doufám,že tam ten pindík zůstal.....Tak pěkný těhulkování a hlavně hodně zdravíčka

ahojky, to ja jsem ve 14. týdnu a taky se tesim az mi na ultrazvuku reknou co to je. ja bych si prala holcicku tak uvidime. pritel zase chlapecka ale je nam to vesmes jedno hlavne at je vse v poradku. a jak to snasis, nejake nevolnosti mas nebo jsi mela? me je občas blbe az do tedka

In reply to by Jančovička

No právě že vůbec, ani jednou jsem nezvracela, ani špatně mi nebylo...fakt se mi všechno vyhnulo obloukem, za což jsem moc ráda, jediný co bylo, tak první tři měsíce, že bych mohla pořád jen spát, byla jsem hodně unavená.....a ještě mi vadí výtoky, jsou docela silný, mám i celé vlhké kalhotky, ale je to bílé, ale prý to nic není....Tak ať už se toho zbavíš, je ti fajn a krásně si to užívej pa

In reply to by Rakkra

Tak výtoky mam taky ale pry je to normalni a ani nejsou nejaky silny. Jinak blbě mi je jeste ted. No včera treba mi bylo fajn a dnes jsem skoro nic nesnedla, protoze mi bylo na zvraceni, az ted vecer trochu jim. A kolik uz jsi nabrala? ja 1kg

27.11.2008

Je to focené večer, po jídle.... :hu:

bříško máš krásný, mě se zdá malinkatý, teda vůči mě a to začínám zítra 20tt a přibrala jsem jen 1 kg :s: , příjde mi, že jsem tak v šestém měsíci (podle fotek z předchozího těhu, by to celkem odpovídalo):qu: , ale to se časem snad srovná :s:
Přeju pohodové těhu a velikananánské bříško :///: :a:

Ahoj, já jsem v 20. týdnu a přijde mi že mám jenom špek :) Nikdo mi nevěří 20 týden.. Přibrala jsem asi 3kg, což je asi málo. Pohyby zatím necítím tak mám obavy jestli je vše v pořádku. Co pohyby ? díky

Máš bříško moc krásné!!! Taky se těším, až takové budu mít. Jsem v 10.tt. a mám ho zatím spíš jen nafouklé :-)

Gratuluji!!! :qu:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:///: vůbec nejsem uražená....ale co tu čtu příspěvky od holek, co jsou asi jako já kolem 20. týdne, tak jim bříško tepr "vykukuje" .... já ho mám vykuklý už možná od 3.měsíce...taky si připadám hodně široce (už teď), bohužel se mi to usazuje na zadku a bocích, rukách...všude.... taky už mám přes 6kg nahoře :00: ://: .... :s:

26.11.2008

Ahojtě těhulky, maminky :a: .

Tak já jdu ve středu k doktorovi, ale nevím, co mu tam řeknu, protože jsem ve 20.týdnu a moc jsem to necítila.ale UZ mám v pořádku a dítě se tam pohybovalo.možná to ještě do středy příjde.možná je to tí, že chvíli nikde neposedím a pořád jsem v pohybu. uvidiím :-)

Ahoj,
no já jsem první pohyby cítila, když jsem byla v klidu u televize na gauči a připadalo mi to jako cukání ve svalu (jako když máš tik v oku a samo ti v něm škube). Poprvé (asi v 19+0) mi jen tak jednou škublo slabounce v bříšku a za dva dny úplně stejně... Potom už mi bylo jasné, že je to ono, ale ze začátku jsem taky nevěděla, jestli už kope nebo mi jen kručí ve střevech :) Všichni to popisují jako bublinky v břiše (ty jsem ale měla i netěhotná), ale mě to přišlo spíš jako cukání svalu...(ze začátku to nebylo každý den) Dnes už jsem ve 28 t.t. a je to každým dnem silnější (už je i pouhým okem vidět vlnění bříška). Když už pak víš, na co se zaměřit, tak to cítíš každým dnem víc. Doktor nějak ten termín podle prvních pohybů neřešil, myslím, že většina doktorů stejně víc dá na ultrazvuk než na termín dle PP.... Ale datum PP jsem si pamatovala :) protože je to prostě něco úžasného :)

Ahoj, jsem na tom stejně, za týden jdu k lékaři a nevim, jak to tam budu popisovat. Jinak já už mám takový tlaky, něco jako kopání, ale slabý. Bublinky jsem měla asi 14 dní a pak to začlo ze vnitř trochu šimrat. Než půjdeš k doktorovi, tak to už možná bude kopat. :s:

20.11.2008

já bych se chtěla jen zeptat, v čem máte miminka přes den v obýváku? Mátě dvě postýlky? Jednu v ložnici a druhou v obýváku? Nebo nějaké to lehátko, košík?

ta to mam jednoduchy jeliz mam postylku 30let starou ale zrekonstruovanou-namalovanou bilo zlute :) tak me nebolelo zezpodu navrtat diry a dat tam kolecka co mas treba na jezdici zidli :s: koupila sem je v zelezrstvi a ted?? s postylkou drandim jak blazen :D do kuchyne do obyvaku do druhyho pokoje k PC :)

tak mi máme dvě postýlky - jednu v ložnici a jednu v obýváku. Ale stejně je Verunka většinou v obýváku na zemi - pod ní máme takové to puzzle a na něm ještě deku. může se tam přetáčet a plazit jak je jí libo - takže ta postýlka je skoro nevyužitá a docela zbytečná, ale nekupovali jsme jí - obě jsou po mě a po manželovi.

Ahojky my máme dvě postýlky, přes den malou dávám do té v obýváku a přes nos spinká u nás v ložnic ive svojí postýlce, je to lepší, mám jí na očích a pod dohledem.Je to i praktičtější si myslím, než pořád chodit kontrolovat do ložnice jeslti spinká a dýchá:-) a lehátko taky máme.Krmím v něm malou a hraje si v něm, ale celý den v něm rozhodně nevydrží a myslím že miminka by v něm taky neměly být příliž dlouho.

Ahoj... my máme lehátko a hrací deku s hrazdičkou, tak ji mám buď tam nebo tam a nebo ji mám vedle sebe na sedačce a hraji si s ní, a když jsem v kuchyni, tak ji dám do lehátka a vezmu si ji do kuchyně... a nebo je v ložnici v postýlce nebo i ve velké posteli... to má ráda, když ji tam kojím, tak tam krásně usne... většinu já s ní taky...
Celý den v lehátku ji ale nenechávám nikdy...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka