Deníček uživatele plucka

28.04.2015

Přidávám pár fotek :)

Zuzanka a bráškové
Zuzanka a bráškové
Zuzanka a bráškové
Zuzanka a bráškové
Zuzanka a bráškové

Pluci, Zuzanka je veliká! A je moc hezká, vypadá šťastně a spokojeně, navíc ta fotka s brášky je to taky moc hezká, můžeš být na své děti pyšná :h:

25.04.2015

Jsem maminka tří dětí (9let, 6let a 7měsíců) a za těch 7 měsíců, co jsem trojnásobná maminka musím říct, že nesouhlasím s tvrzením, že je jedno jestli dvě nebo tři děti. Obdivuju maminky, co tohle říkají! Nevím, jestli je to postupem věku...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

díky za povzbudivá slova :) má pocit, že od těhotenství jen lítáme po dr. Starší syn má alopecii (plešatění), přišel o všechny vlasy, řasy a obočí a po všech vyšetřeních a hospitalizaci mu na nic nepřišli, mladšímu synovi teď vyběhávám dvě malé operace, aby mu je udělali při jednom a doklad školy, a dcerka se narodila s vrozenou vývojovou vadou mozku, takže taky samý dr., ale v podstatě mám děti zdravé! Občas jen pomůže trochu si vylít srdíčko, zjistit, že v tom nejsem sama a vypnout, když děti konečně vykoupané nakrmené a spokojené spí :)

No já mám syny 6 a půl roku, 4 roky a teď roční holčičku. Já ti nevím, nepřipadám si jinak než když jsem měla jen kluky. A to podotýkám, ve spoustě věcí jsou kluci zhýčkaní, takže trošku víc po nich šlapu asi až teď, co máme i malou. Ale jsem spokojená, kolikrát si najdu i čas na knížku třeba. Jenže já nejsem perfekcionista, takže když je tu třeba bordel a já si prostě potřebuju orazit, tak si orazím a uklidím až druhý den ráno. Jediné chvíle, kdy je toho hodně a dětí až dost a povinností nad hlavu jsou, když mi není dobře. To si pak říkám, jak by mi bylo jen s klukama, kteří už by mě nechali i lehnout, ale místo toho tu tahám ještě cácorku :s:. Ne, vážně, s každým dalším dítětem se cítím líp, efektivnější, praktičtější a taky mi přijde, že jsem si dost přehodnotila priority...všechno holt stíhat nejde. Příklad za všechny..někdy se mi prostě o víkendu nechce třeba vařit. No tak holt dostanou jednou za dva měsíce děti a manžel k obědu namazaný chleba a jdeme všichni spíš třeba na procházku. Mám spoustu kamarádek, které by tohle třeba přes srdce nikdy nepřenesly a o tom to pak asi taky trošku je - možná jsem jen o trošku větší lajdák než jiní a proto jsem spokojená :ww:

In reply to by plucka

:s: Vidíš a já žehlit přestala :s:. Snažím se věšet hezky hned po vyprávní a pak nenechat přeschnout a poskládat...co není dokonalé, to se vytahá na nás, ale vzhledem k tomu, že snad peru denně, tak bych se šla se žehlením oběsit a na sušičku zatím není ani prostor ani peníze :///:. A jak jsem to tak četla, tak ano, jak se do toho zamíchají nemoci a doktoři, je to pěkně pitomý a zoufám si i já. Tak hodně sil do dalších dní :a:

No, myslím, že to je taky hodně dětima, jak si je vychováš. Někdo má jedno hodně živé a divoké dítě, které vydá za dva a opravdu se s jedináčkem nezastaví. Pak má někdo tři kliďásky a pohodové děti. Některé dítě je v 5 letech šikovné, samostatné a jiné má ještě dudlík a vyžaduje neustálou pozornost. Chce to od začátku děti vést k tomu, aby si po sobě stlali postel, uklízeli hračky, snažili se oblékat a tak. Kamarádka má tři kluky, když k nim přijdu tak je má naučené jíst jen za stolem neběhají po domě s rohlíkem a opravdu jsou vypucovaný, že má pohodovou domácnost, sama je v klidu a pohodě. Další známá má dvě děti, sušenky jí drobí všude, malej si neumí nalít v 5 letech sám čaj a celkově jim nechává volnost v bordelaření, to je pak opravdu rozdíl :s: a když si mi pak stěžuje, jak je vyřízená, tak vlastně vidím, že si za to může taky z velké části sama.

18.03.2015

Naše skoro půlroční slečna zdraví :a: a posílá pár foteček, na druhé má chudinka nateklé očička po velikém dovádění ve vaně a na poslední s bráchama :\x: :one:

budeme mít půl roku! :)
budeme mít půl roku! :)
budeme mít půl roku! :)
budeme mít půl roku! :)

Krasna holcicka.Ja mam listopadovou a ma take dva starsi brachy.Takova holcicka po dvou rostacich je krasna zmena :#~:

01.03.2015

Ahojky, tak jsme oslavili pátý měsíc :) Zuzanka nám krásně papá a přibírá asi víc než by měla, přitom nepapá víc než by měla, asi to bude sunarem... Obídky papá ukázkově, jablíčko už taky ochutnala, ale to takovej úspěch nemělo. Přece jen je kyselejší, než mrkvička :s: to byly ksichtíky :s: Cvičně jsme si udělaly domácí poradnu a váží cca 7,5kg a měří 67cm.

5. měsíc
5. měsíc
5. měsíc
5. měsíc

Zuzanka je krásná holčička :girl: a vůbec není tlustá :n: Kdyby viděli moji dceru jak vypadala ve 4 - 5 měsících (plně kojenou), tak to by teprve čubrněli :s: . No a můj syn teď 8 měsíců (opět kojený, sem tam příkrm) 10,5kg :) . Jinak dcerka má nyní 6 let a vůbec to na ní není vidět, že by kdy byla "mišelinka" :///: To že se bojí cizích je i o povaze. V tom se u mě děti lišili. Dcerka byla nepřístupná a bojácná. Syn by šel za každým ;) :a:

Pluci je krasna! A šikovná! S tim pláčem nevim, uz si to u malého nepamatuju a malá je ted jeste zatím v pohode, tak se jenom směje. Je to pohodarka. Je ji jedno kdo je u ni, hlavne, když neni hlad :D. Dej vedet, jak jste dopadli na neuro. Pa

ahojky,je krásná :one: :one: nemá žádný malý nožičky,ani ouška,je trošku větší,ale nic extrémního-náš měl na půl roční prohlídce tenkrát 9500g :s: :s: takže já jsem na větší dti zvyklá.A co myslíš,každý říkal,jak je veliký,u prvního zase,jak je hubený,to si nevybereš,když někdo chce,vždycky si něco najde :) Na UTZ držím palce a co se týče toho řevu-naši oba to měli tak kolem toho půl roku,kdy prostě chtěli chovat jen ode mě,ale když pak někoho vidí častěji,tak to nebyl problém-zvykli si.Proto u bráchy neřve a u tatínka jo.Až bude tatínek víc doma,nebude řvát ani u něj ;)

In reply to by lucininenka

jj je to tak, kdyby byla hubenější, tak všichni říkají dej jí najíst... :00: Právě mě překvapuje, že už tak brzo nesnese nikoho "cizího", kluci to měli později. Tatínek bohužel víc doma hned tak nebude, jezdí na víkend jednou za 14 dní, ale dělá to jen ten první moment, za chvíli už jí nevadí, tak aspoň že tak, pak je to tátovi líto a je to pro něj těžký :( .

16.02.2015

Se zpožděním týdne dávám fotky prvního papání mrkvičky :///: Zuzance moc chutnalo a už papá i další druhy zeleniny. Na oběd zvládne skoro celou malou skleničku. Takže za necelý měsíc začneme s ovocem ;) . Jen pořád váhám nad kašičkou na noc. Malá mi spinká krásně celou noc. Co myslíte mám dávat kaši? Přibírá myslím docela hodně i bez ní, aby pak nebyla obzvlášť přecpávaná a tlusťoučká.

papáme mrkvičku :)
papáme mrkvičku :)
papáme mrkvičku :)

:one: ahojky, už se těším taky na naše začátky...každé dítě je jiné a první mi snědl hned napoprvé celou skleničku tak uvidíme s čím překvapí Lukášek. Zuzanka je moc šikovná,hlavně i s tím spaním :one:

ne,kaši bych určitě nedávala,dala bych za měsíc to ovoce a za další měsíc mléčný příkrm-tudíž kaši,jogurt ;)

In reply to by lucininenka

mě právě překvapilo, že někdo začne s kaší a až pak dává zeleninu. V letáku od dr. je kaše psaná od ukončeného 4. měsíce, ale dr. nám řekla že máme dávat zeleninu, tak dáváme jen zeleninu. Není kam spěchat ;)

In reply to by plucka

většinou se dává kaše,když dítko méně přibírá,protože je výživnější než zelenina... proto někdo začíná s kaší na večer a až pak přidává postupně zeleninu.Taky je to způsob,ale pokuď dítě přibírá v pohodě a mlíko mu stačí,není třeba spěchat a v klidu začněte se zeleninou.Kor v tom čtvrtém měsíci ;)

Pluci, to je sranda :s: je to tak roztomilý :dance: nemůžu pořád uvěřit, že už Zuzanka baští zeleninku, pořád nás vidím jako naříkající těhulky :s: s tím spaním celou noc moc závidím, já vstávám i 3x za noc, poslední dny je naše princezna nějak protivná, možná reakce na očkování? Jinak Zuzanka je super, krásně přibývá tak buď spokojená a moc to neřeš. Já tajně doufám, že my se zeleninkou začneme až po tom 6. měsíci, byla bych ráda, kdyby stačilo zatím kojení, uvidíme.

04.02.2015

Zdravím po měsíci :a: Naše kočenka má už 4 měsíce, váží 6300g a měří 61cm. Je to kus ženské :$}: Znovu se nám odložilo očkování, kvůli bakterii v moči a byl jí nasazen Sumetrolin. Zdálo se mi, že ho špatně snáší, tak jsem neváhala a šla k dr. znovu. Zatím jí ho dávat nebudu a raději jsme se domluvili, že nejdřív tu moč znovu zkontrolujeme.

4. měsíc
4. měsíc
4. měsíc
4. měsíc
4. měsíc
06.01.2015

Ahojky, hlásím se s novinkami od nás :) Zuzanka byla před vánoci v poradně ve třech měsících, váží už 5230g a měří 56cm, takže je to takový malinký buřtíček :s: :€s€:

novinky po svátcích
novinky po svátcích
novinky po svátcích
novinky po svátcích
novinky po svátcích

:) Ahojky, snad se brzo uzdraví a bude pokoj. Je blbé, že už musí antibiotika. :O Náš Matýsek je u Lukáška taky furt a je to docela doják :h: Jen tak dál že? :a:

21.11.2014

Na fotce to tak možná nevypadá, ale všichni jsme onemocněli. Nejstarší Kubíček má rýmu, Honzíček antibiotika a Zuzanka taky rýmu, přesto se tak krásně smějí a mávají vám na pozdrav. :a:

Marůdci
Marůdci
Marůdci
13.11.2014

Tak takhle jsme vyrostli :€s€: První fotka je focená po ránu, když jsem jí vybalila z deky, pořád je jí nejlíp pevně svázané ;)
U druhé fotky jsme si povídaly a vypadá na ní tak rozumně a jako veliká holka už :s: :)

Rosteme :)
Rosteme :)

Jste kouzelní. Naše princezna měla včera 4 měsíce. Na 4 měsíční kontrolu jdeme příští týden, jsem zvědavá, jak moc se vytáhlá. ve třech měsících jsme měli 63 cm :-) a jinak, jak se Vám daří ?

In reply to by Iwule

My jsme byli minulou středu na prohlídce v šesti týdnech a měla 48cm a 3130g, takže pořád je malušenká, i když na fotkách vypadá mnohem větší :) .
63 cm ve třech měsících? tak to je pěkně dlouhá princezna :)
Daří se nám docela dobře. Bohužel už nekojím, protože mlíčko nestačí - malá je pořádný jedlík, jak s klukama říkáme... brzo sní i mámu a tátu :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka