Deníček uživatele Petulka85

19.06.2010

Holky poraďte, už jsem z toho neštastná a ani já ani přítel nevíme jak dál.

Malá mi pořád nespí v noci, budí se po hodince už vážně nevím co s ní - PORAĎTE!!!
Malá mi pořád nespí v noci, budí se po hodince už vážně nevím co s ní - PORAĎTE!!!
Malá mi pořád nespí v noci, budí se po hodince už vážně nevím co s ní - PORAĎTE!!!
Malá mi pořád nespí v noci, budí se po hodince už vážně nevím co s ní - PORAĎTE!!!
Malá mi pořád nespí v noci, budí se po hodince už vážně nevím co s ní - PORAĎTE!!!

Malá je krásná, jako panenka:) S tím spaním si tedy užijete určitě všichni tři:( Mě malý spinká celou noc, ale to co popisuješ, tak jsme měli po očkování. Malý musel při tom dostat diazepan, ale místo toho, aby ho uklidnil, tak naopak byl nabuzený a nebylo možné ho uspat nebo uklidnit. V noci nespal, přes den nespal... ale za asi 3-4 dny se to upravilo. Nepíšeš, jaký máte režim přes den, nemůže mít obrácený noc a den? Taky hodně vzruchů přes den může potom v noci mimíska budit

Ahojky Peťulko, tak jsem sem vkládala taky článek a najednou koukám níže a píšeš tu také o nespavosti tvojí princezničky. Je moc krásná !!! Jinak teda jsme na tom stejně, nám je tedy 6měsíců a týden, takže od vás moc daleko nejsme, ale i u nás je to fakt děs. Taky už jsme zkoušeli všechno monžný jak píšeš a taky nic nezabralo, u dr. taky nemám úspěch, vždycky to na něco shodí a konec. Ale já už taky začínám mít strach, aby to nebylo hlubšího charakteru, fakt nevím, co si počít už !!! Denísek u toho nehorázně vyvádí, hlad nemá, prostě sebou jen hází a staví se na čtyři a přetáčí se a má u toho zavřené oči, když se vzbudí, chvilku třeba brečí, pak hned neusné, chvilku mu trvá než zabere a když zabírá začne sebou znovu házet a tak, už taky nevím co dál. A ty jsi to dr. říkala, třeba jako co ti radila a tak???

In reply to by lucousek

teda tak to co popisuješ je přesně náš případ, chvilku vydrží spinkat v klídku a pak s sebou začne házet ze strany na stranu občas se přetočí i na břísko jak píšeš a někdy u toho má zavřený očička, vlastně většinou. Doktorce jsem to říkala a ta mi řekla, že je to u dětiček běžný, že chce jen být u maminky, a jak ste dopadli vy??? Ne že bych ti to přála ale jsem ráda, že nejsem sama a že mi třeba něco poradíš

In reply to by lucousek

já už jsem ten tvůj článek četla a je to úplně přesný. Když byli Lucince 3 měsíce tak jsme se přestěhovali, pořád jsem to připisovala tomu, že si tu musí zvyknout ale už je to dost dlouhá doba a pořád nic a před tím spala docela dobře. Od osmi - do jedný a pak se ještě dvakrát vzbudila, takže pohoda. Je fakt, že mě nenapadly ty injekce. Asi je to opravdu od tý doby. Mě už to taky normální nepříjde ale co s tím

14.05.2010

Holky chtěla bych sehnat noviny ze dne kdy se Lucinka narodila. Kolegyně mi je měla schovat ale někde je ztratila a já bych je Lucince chtěla schovat na památkku. Nevíte???

Kde sehnat noviny ze dne kdy se malá narodila??? Poraďte!!!

ahoja zkus tu knihovnu a udelat kopie, nebo presne napis datum a mozna nekdo bude mit noviny doma ...ja mam teda jenom Blesk, takze jsem Vikce schovala aspon ten :-)

tak treba se nekde najdou , napr. u nasich prarodicu se noviny schovavaji, takze ti mrknu, co je to za datum presne? napisu dedovi at pohleda :-)

15.04.2010

Čau mamči, tak jsem se včera rozhodla že zreguluju noční kojení po hodince aspoň na kojení po dvou hodinkách. V 8 jsem jí naládovala kaší a po koupání dala spinkat!!!!

tak s tímhle Ti nepomůžu,....malá v noci krásně spinká,...(tuk tuk)...věř ale, že Tě upřímně lituju a určitě dej vědět, jak pokračujete s novým režimem

ahoj, dítě po půl roce už kojit v noci nepotřebuje - podle příruček :) - ale já se odhodlala zrušit noční kojení (sice jen 2) až na 22měsících... 2 noci jsme se moc nevyspali, ale pak si zvykl a byl klid :)
- u vás bych stanovila takový postup, že budeš každou noc protahovat pauzy mezi kojením o 10-20 minut - prostě, jak se vzbudí, tak ji budeš 10 minut jen nosit a chlácholit a když se neuklidní, tak ji nakojíš... a každou další noc budeš intervaly prodlužovat, až se ustálí na nějakých únostných třeba 2-3 nočních kojeních...

In reply to by Kytiii

Děkuju za radu, pustím se do toho hned dneska. Mě by bohatě stačilo kdyby se budila po 3 hodinkách, to bych byla štěstím bez sebe. Dneska jsem si všimla, že to dělá i přes den. Spinká hodinku v postýlce a když jí přiložím spinká další a pak další a další. Prospala by celý den, jen chce po tý hodince jíst. Ale zkusím tu tvojí metodu :-)

In reply to by Petulka85

jíst po hodině může max kojenec, co má růstový spurtík... nevím, kolik vám přesně je (růstové spurty se objevují kolem 3. a 6. týdne a 3. a 6. měsíce - trvají max týden, vyjímečně 14 dní)...
a určitě by neměla prospat celý den, to pak bude řádit v noci... už jste na příkrmech?

Peti to tě opravdu lituju ... já když jsem malému v 6m zrušila noční krmení UM tak to asi trvalo týden a zvykl si, řev nebyl páč jsem mu pokaždé když se vzbudil dala cucat čaje, dudlík a jka byl zabalený v dece tak jsem ho kolíbala až usnul - trvalo to cca týden a byl klid VYDRŽ!

13.04.2010

Ahoj Mamči, potřebuji se s Váma o něčem poradit.

Příkrmy smím nebo nesmím??? Prosím o radu!!!
Příkrmy smím nebo nesmím??? Prosím o radu!!!
Příkrmy smím nebo nesmím??? Prosím o radu!!!
Příkrmy smím nebo nesmím??? Prosím o radu!!!

To je krásný kulíšek:) Ta čepička jí hrozně sluší:)
S příkrmama bych řekla, že je to zbytečné, pokud máš dost mlíčka. Já zatím jen kojím, malému je 4,5m a plánuji jen kojit do 8. měsíce - ale uvidíme, co plánuje cvrček :s: I když jen kojím, tak Saška spinká celou noc :€p€: Ale takhle to vyhovuje nám, tobě to třeba vyhovuje s příkrmama, tak proč ne :dance: :a:

Ahojky Péťo, ta je tak kouzelná a ten kabátek jí tak sluší. Prostě princezna. :-)
Mě Venda taky vstával co dvě hoďky. Tak jsem začala zhruba před třemi týdny s kačiškami. Týden nic a pak se to začalo lepšit. Jen je dávám jinak, než ty. Zkoušela jsem dávat kašičku na noc, po koupání, ale Venda byl tak unavenej, že ji moc nesnědl a stejně se brzy vzbudil. Tak jsem ji začala dávat místo svačinky odpoledne v 17:00 (plus, minus). Na půl sedmou koupeme a v 19:00 mu dávám ještě 150ml Nutrilonu HA na noc. Jinak plně kojím, tohle jsou jediné dvě krmení, kdy dávám Vendovi něco jiného, než svoje mlíčko. A musím říci, že máme úspěch. Jde spinkat na tu sedmou večer a poprvé vstává po mezi půlnocí a druhou ráno. Jak kdy. To ho nakojím a pak zase jedeme co dvě hoďky až do rána. Včera jsem zkusila dorazit ho i v noci Nutrilonem. Nejdřív jsem nakojila, pak mu dala ještě 60ml Nutrilonu a spal až do půl 6 ráno. Asi má tedy opravdu hladík a mlíčko mu nestačí....

Ahojky, jestli plne kojis, tak je to uplne zbytecny:)))Sice v 5 mesicich uz ji nijak neuskodis,ale ani neprilepsis:) je to jina chut, docela i sladke, a ji je to uplne jedno:)))) Kdyz mas dost mlicka,tak bych nejakou presnidavku fakt neresila:))) Toho si uzijes pak jeste dost:)Zlaty kojeni:) Jinak s tou kasi, ja taky nevydrzela a parkrat jdem vecer dala kasi,ale vubec nam to nepomohlo, stejne se porad budil:))) Ted je nam 9 mesicu a vstavame porad, myslim si, ze kojeny mimca vyzaduji kontakt a prso vice, nez to , ze maji hlad:)))))My jsme jinak moc pekne pribirali, tak jsem s kasi prestala a zacala az po ukonc. 6 mesici.
http://jassiejazz.rajce.idnes.cz/

Lucinka je nááádherná a ty vlásky .Moje Ellenka má 5měsíců a dávám mrkvičku vařenou a pomixuju,nebo jablíčko ,banán ,taky občas koupím v DMty příkrmy a dám ji tak 2dny po sobě ,stejně moc nesní ale vá´ím co ji už chutná .Čajík dávám občas moc ho nechce .Taky plně kojím a v noci to buzení je tak 2-3hodinky jak kdy ,tak uvažuju o té kašičce taky ,jestli to teda zabere. :a:

myslím že to neva, jen bacha aby si nenavykla na tu sladkou chuť a pak nechtěla zeleninu..já malé zkusila dát ve 4 měsísích broskvovou přesnídávku a pak i mrkvičku a nechutnala jí ani jedna...v 6 měsících jsme začli teda s příkrmy a papá jedna báseň a nejvíc jí chutná zeleninka...když už jí zkoušíš občas tu přesnídávku tak zkus i mrkvičku třeba, ať si nezvykne jen na sladký...

31.03.2010

HOlky nemáte nějakej fígl, kterým bych mohla tu mojí rošťandu naučit sosat z flašky? Mám doma všechny možný druhy a pořád mi z ní nechce nic vzít.

kdyz se s flaskou neseznami zavcas, tak uz ji nechce, ja uz jsem ho to nebyla schopna naucit v 5ti mesicich, tak jsem mu soupla hrnicek s naustkem a to si vzal... flasku neumi a nechce a uz to ani nezkousim... dudlik nechce spousta deti, tak ho asi hold nebude mit no :-)

ja bych to zkusila, jako ho mamimco trosku osidit, jako ze ho jdes kojit, tak mu sito prsu dal lahvicku,trosku aby po otevrel pusinku a zkusil se prisat,

Ahoj,ráda bych poradila,ale bojujeme s tím samým už půl roku a bezvýsledně. Po lžičce vezme všechno, ale na lahev už je alergický. Teď jsem mu začala dávat pít normálně ze skleničky a jde mu to,takže s lahvemi to asi vzdám. S dudlíkem byly taky problémy, ale pomohlo občas na něj kápnout Sab. :a:

27.03.2010

Čau maminy, tak ve čtvrtek jsme byly s Lucinkou na 4 měsíční kontrole. Malá má 5120 g a 62 cm!!! Roste jako z vody.

4 měsíční prohlídka a 40-tky horečky!!!

Uff, to jste si užily... nás to teprve čeká, tak jsi mě trochu vystrašila :€z€: Hrozně vám to sluší, máte obě vlásků :qu: To Sašenka je plešounek a já s ním začínám držet basu 8)

Tak hlavně, že je Lucinka už dobrá!! :h: Peti, strašně ti to sluší :k: a malá je taky kouzelná :c:

Ahoj, tak my máme také po kontrole (4měsíce), očkování jsme zvládli bez teplot, ale od té doby fňukáme, spaní vcelku dobré, kojíme a budíme se 2x a někdy i 1x za noc. Jinak máme 7700 gr. a 67 cm :one: :qu:

Ahojky,ty jo to je zajimavy..my kdyz jsme byli na ockovani,tak nam dali hexu a synflorex a sestra mi rekla,ze si mam sice pro jistotu koupit paralenovy cipky,ale zaroven dodala,ze 24 hod po ockovani je horecka normalni,ze mu ho davat nemam,ze pry je to normalni reakce na ockovani...a vam rekla at ho date i preventivne..tak to jsem z toho blazen..

21.03.2010

Ahoj maminy, tak se opět po dlouhý době hlásím!!! Měli jsme toho plno, stěhovali jsme se do novýho bytečku tak jsem neměla vůbec čas.

Lucince jsou 4 měsíce a v noci se budí každých 45 minut!!!!!!!
Lucince jsou 4 měsíce a v noci se budí každých 45 minut!!!!!!!
Lucince jsou 4 měsíce a v noci se budí každých 45 minut!!!!!!!
Lucince jsou 4 měsíce a v noci se budí každých 45 minut!!!!!!!
Lucince jsou 4 měsíce a v noci se budí každých 45 minut!!!!!!!
Lucince jsou 4 měsíce a v noci se budí každých 45 minut!!!!!!!

Peti, ještě mě napadla jedna věc, ulehčilo mě to práci :s: Kuba sundal z postýlky tu stahovací část, přisunul postýlku k mojí posteli a vyrovnal matraci v postýlce s tou mojí, a je to super :one: můžu tak hladit Kubíka, on na mě krásně vidí a přitom spinká u sebe v postýlce :~!: :|P: a když mu vypadne dudlík nemusím ani vstávat, natáhnu ruku a je to :one: nevím, jeslti jsem to dostatečně vysvětlila :///:

In reply to by Lenis

NO vidíš to je nápad, musím se zeptat mýho chlapa jestli by to nešlo :-) Jo včera v noci jsme jí zkoušeli zavinout. Nelíbí se jí to hystericky řvala. Lucinka je strašně živá a ráda se v posteli převaluje a tohle se jí fakt nelíbilo, takže zase nic. A před stav si, že se mi včera budila každých 25 minut, je nemocná a blbě se jí dýchá chudince, tak to bylo kvůli tomu, ale nakonec si říkám že lepší každou choďku než každou půlhoďku :-)

In reply to by Petulka85

to je šílený!! každých 25 minut!! doufám, že nás něco podobného nepotká :? no tak zavinutí nepomohlo?? u nás teda jo! ale třeba zabere něco jiného, ale fakt teda nevím co :j) ale ty na něco přijdeš :one: možná, až bude Lucinka zdravá, tak začne spávat líp :~!: moc bych ti to přála :|P: :€p€:

Peti, zdravím vás, dlouho jste tu nebyly holky :c: Lucinka je překrásná :c: jaký má vlásky nádherný :one: no k tomu spaní/nespaní ti moc neporadím, mě se sice Kuba nebudí po hodině, ale po 3 hodinách!! a už to je pro mě náročný, takže si nedovedu představit, co prožíváš! ale je fakt, že jednu noc se mi taky budil po hodině a půl, tak jsem ho další noc svázala do velké plíny, dala jsem ho do rychlozavinovačky (lezli mu nohy :s: ) a světe div se, pomohlo to! sice se nám spánek prodloužil jen na 3 hodiny! ale co, díky i za to! teď už nesvazuju, dělala jsem to skoro 14 dní... možná ti to pomůže, jinak fakt nevím, jak poradit, pokud to jsou zoubky, tak stejně skoro nic nezabere!! Přeju, aby malá už brzo spinkala celou noc :~!:

17.02.2010

Ahoj holky, potřebovala bych od Vás radu, protože už si sama rady nevím. Lucinka je zlatíčko, přes den spinká s max. 1,5 hodinovými přestávkami dvě hodinky v kuse.

Z Andílka ďáblík... (potřebuju radu!!!)
Z Andílka ďáblík... (potřebuju radu!!!)
Z Andílka ďáblík... (potřebuju radu!!!)
Z Andílka ďáblík... (potřebuju radu!!!)

Ahoj lucinka je pěkna princeznička,jako panenka :qu: .Bohužel nepopradim,doufam že se to u vas brzo zpravi..

Napiš mail, pošlu ti knížku o spaní. Mám jí od kamarádky z červíků a je super!! Sami podle ní naučili klučíka spinkat za 4noci!! Je sice pro mimi od 6m, ale může se začít už s prckama od 6t. Já na ní s Vivinkou už najíždím a zkouším podle ní různý fígle a tento týden láme rekordy ve spaní, dám jí ve 22h a pak až v 6h ráno!! Tak si jí přečti a třeba to zkusíte... je v elktr. podobě. pápá

In reply to by blonďák

Ahoj, prosím tě, četla jsem o tý knížce na spaní.Myslíš že by jsi mi ji mohla taky přeposlat?Malej s tím má taky problém:(My jsme vzhůru každou hodinu a půl:(

Jinak jsem koukala na kočárek, je fakt nádhernej, co to je za značku a jak se ti s ním jezdí?Ten co mám mi moc nevyhovuje tak přemýšlím o změně.

Děkuju:)

In reply to by Laduse

Knížku pošlu, napiš mi sem mailík. Kočárek máme Quinny buzz - barva juice, já jsem spokojená moc. Jak na design, ovládání a nejvíc si nemůžu vynachválit to skládání a převážení podvozku (ten je na hydrauliku, takže se složí rozloží sám). Každý den ho tahám autem a tak je super, že je to takový lehounký prďolka a přitom ta korbička je docela velká na dnešní kočárky. Máme celou trojkombinaci, sporťáček je tedy menší, ale já mám v plánu na příští zimu pořídit větší sporťáček s brzdičkou. Přední kolečko neni moc do terénu, takže na vesnici nee, ale když jedu za mamkou a jdem na prochajdu tak zvládne i malý terén. Ve sněhu je to sice nic moc, ale to asi s každym kočárkem je teďka po těch chodníkách něco jít.. no a u tohodle se dá to přední kolečko zaaretovat a nebo se prodává i přední nafukovací spec.do terénu asi za 1500,-. Já na to kašlu, mě to stačí takhle a sníh už snad mizí :)

In reply to by blonďák

jsi poklad děkuju:) mejl je: ladahejdova@seznam.cz

No jsem Z Prahy takže terenu tu moc není:)Ten sníh mě teda dělal problém, ale to asi s každým kočárkem. Hele a v předu je jen jedno kolečko nebo tam jsou dvě ty maličký? No já na něj musím juknout. Hl chci aby to mělo větší korbičku abych v půl roce nekupovala zase novej, protože se tam malej nevleze. Ale psala jsi že je docela velká vid.No a s tím skládáním do auta by to bylo supr...juu tak já se musím juknout na nějaký stránky.

Díky za radu:)

09.02.2010

Holky mrkněte na tohle, já nevím jak vy, ale já bych na tohle nedělala ani náhodou!!!! http://www.ct24.cz/domaci/80429-kolarova-sudikova-letani-miminek-je-pou…

Tak to mě zvedlo ze židle. Nejlepší je pročíst si diskuzi, kde většina lidí je normálních a nepodstoupila by to, ale přirovnání, že je to přirozené jako jízda na kolotoči...to je fakt síla!! Nerada věci odsuzuju na první dojem, ale ty mámy nemají rozum a zahrávají si. Díky za ten odkaz!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky