Deníček uživatele petule_

30.01.2009

Ahoj maminy,
měla bych na Vás dotaz, zda máte zkušenost s červenými víčky svých kojenců.

naše malá to má taky takové červené skvrnky na jednom nebo na druhém víčku většinou vylezou když se vzteká, ptala jsem se na to doktorky, nějak tomu říkala, ale název si nepamatuju :-), jen že je to prej normální :-) nějak do roka by to měla zmizet.

06.12.2008

Ahojky holčiny, tak se konečně dostávám k popsání svého porodu čili příchodu našeho malýho Kubíčka na svět.

Gratuluju ke chlapeckovi je moc krasnej a prejem hodne stesti a hlavne zdravi :h: Jinak s tim manzelem to bylo u me podobny, taky byl od zacatku proti ale pak ani nestih rict ,,ne,, kdyz jsme dorazili do porodnice takze semnou byl na sale celou dobu a Cristiankovi i tu snuru prestrihnul ,,hrdina,, :qu: :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jak jsem se tak do toho psaní vložila, uniklo mi pár detailů. Nástřih byl. Takový malý štípnutí. Moc děkuju za gratulace. Hodně štěstí, odvahy a trpělivosti Vám oběma v březnu a hodnýho Davídka:)

09.09.2008

To byla ráno hrůza, jsem stoupla na váhu a nemohla věřit vlastním očím...za dva dny !!!!! o 2kg nahoru.

Já jdu zítra na ultrazvuk, budu 30+1, tak jsem zvědavá kolik měříme a vážíme. S tou váhou se netrap, já už to neřeším :n: 18 kilo nahoře a 10 týdnů přede mnou :00: :a:

do 5.měsíce jsem přibrala 2kg a pak se to nějak rozjelo.Ted mám nahoře 15kg a to jsem se taky minulý týden vážila a měla jsem o 3 míň.Asi mají v poradně blbý váhy :) Jinak taky jsem byla dneska v poradně,malej je v pořádku a už pomalu jdem do finále.

Ahoj já tenhle ranní šok prožívám pořád musim se fakt krotit abych se vešla do těch jejich tabulek,je to hrůza jak váha leze nahoru a to jsem teprve 25tt říkájí mi že bude hůř,tak nevim kolik naberu celkem ale asi hoooodně. :|: :|: :|: :|:

janka.82

Ahojky, Skvělé zprávy ;) :one: A z váhy si nic nedělej. Taky jsem dostala vynadáno, přitom za to nemůžeme, že jo :s: Já zezačátku nepřibírala nic a mám nahoře 18 kg (od 20.týdne) :§) Jinak já už mám v pondělí termín :c:

In reply to by janka.82

tak to přeju, aby se to stihlo v termínu :dance: no a hlavně abyste byli oba zdraví :one:
když jsem si k současný váze přičetla další 2kg, který nejspíš prcek přibere a k tomu nějaký to kilčo navíc pro mě, tak budu mít váhu pěkně kulatou... :§)

28.08.2008

nedopadla úplně podle představ, bohužel mi zjistil šelest na srdci a mám jít na podrobné vyšetření ke kardiologovi. To mám radost:( Zjistili to u Vás v těhu taky?

In reply to by Marketa.SD (neověřeno)

Nejhorší je, že se o tom člověk na netu nic pořádnýho nedočte, jen, že to má něco společného s nedomykavostí chlopní. Dr. mi říkal, že se to v těhu někdy stává, ale nemyslím, že by někdo dřív věnoval mýmu srdci nějakou pozornost...napadlo mě, že je to asi tím, že v těhotenství máme vyšší objem krve a chudák srdíčko to musí všechno utáhnout, jdu tam až za 14 dní, tak už to chci mít úspěšně za sebou. Dnes jsem se dozvěděla, že OGTT dopadl dobře, tak mi spadl kámen ze srdce:)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

gynekoložka mi toho moc neřekla, jen že bych si měla zajít na EKG a k zubaři...šla jsem na EKG jako bl..c a bylo mi řečeno, že potřebuji žádanku o vyšetření od obvoďáka....takže hurá k obvoďákovi....ten se hrozně divil, že mi na gyndě neřekla, že na prohlídku k obvoďákovi musím....pak mi udělal celkovou prohlídku. Dojdi si k obvoďákovi co nejdřív, poněvadž nemusí mít v ordinaci EKG a pošle Tě ke kardiologovi a u nich je teda pěkně dlouhá čekací doba. Když jsem se u toho kardiologa objednávala, sestra mi řekla, že to mají do listopadu plný...no a já na to, že v listopadu rodím, fakt vtipný...takže neotálej a raději tam běž co nejdřív.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jsem na Tvůj účet, teda na datum porodu, tak ať všechno probíhá bez problémů.
Jo a přeju hodně moc štěstíčka u maturity, ať jsou na Tebe hodní, šťastnou ruku při výběru otázek :ww:
Jo a k zubaři se prej chodí za těhu 2x, já jdu teď v září poprvé a na tu návštěvu se teprve "těším":) No, ještě Tě pak dle uvážení gynekologa čeká test na cukrovku... já to prodělala minulý týden (28tt). Hodně štěstíčka :a:

26.08.2008

se svým hodným mužem:) představte si, že nejen umyl okna, ale pověsil mi i záclony...sám a dobrovolně, naopak mě to pověšení záclon neustále připomínal (máme vysoký stropy a já tam

Tak to máš opravdu doma poklad. Já si sice myslím, že můj muž je taky suprový, ale když po něm něco chci udělat, tak abych si to napsala na čelo. :)

13.08.2008

Chtěla bych si s Vámi porovnat výsledky ze včerejška, jak jsme na tom....

ahojky,

já byla minulou středu na velkém UTZ a jsem s toho taky celá zmatená. Byla jsem 25+6 ale v tom papíru jsem se dočetla že odpovídáme 24+6 takže jsme vlastně týden pozadu. Ale Dr. naopak říkala že jsme jako s učebnice, váha 750g ale nic dalšího tu napsáno nemám. Jen že nebyly zjištěny žádné vývojové vady ( jupííííí )..

rada bych ti poradila, ale ja jsem byla naposled na velkem UZ a tam mi akorat rekli, ze je vsechno ok a od te doby nic nevim.... jsem z toho zmatena, protoze tady vsichni vedi kolik vazi a meri jejich miminka a jeste nejake udaje do toho a me moje Dr. akorat prohlidne a da mi poslechnout srdicko, zepta se me na potize a jestli chci s necim poradit a to je tak vsechno.... nerozumim tomu. A to jsem ve 30tt!

In reply to by lulisek

tak to mě mrzí, že toho moc nevíš...ale teď bys někdy měla do poradny, kde Ti udělá ultrazvuk, tak se jí normálně zeptej na to, co Tě zajímá, já pokud bych nedostala výsledky z UZ, který si hradím, tak taky nic nevím... Z toho papírku se snažím něco vyčíst...Snímek tentokrát nemám, páč spal a hlavinku měl otočenou dovnitř...no a to běžné měření mi vlastně Dr. dělá, protože mě má na koze a pro kontrolu a hlavně páč si hradím, jinak by mi biometrii nedělala. Jdu do poradny za čtyři týdny a to mě prý tu bioemetrii a vyšetření orgánů udělá komplexně. Kdybych si ten ultrazvuk neplatila, tak snad ani do té poradny chodit nemusím, protože to ani poradna v tom smyslu spíš není než je. Kromě toho, že mě zváží, změří tlak, vyšetří moč (což je nejspíš hrozně důležitý) a zeptá se jak se cítím...tak nic... Byla jsi na tom cukru?

In reply to by petule_

na cukru jsem byla ve 27tt, trosku humus, ale da se to zvladnout. Takze za to, ze te zmeri si musis priplatit? To jsem netusila. Ja jdu pristi tyden na normalni kontrolu ke sve Dr. a hned druhy den jdu na velky UZ do nemocnice. Me taky akorat zvazi, zmeri tlak a vysetri moc a to delaj sestry a Dr. jak jsem psala, akorat vyhupsnu na kozu, skontroluje me a da poslechnout srdicko........ Ty uz jsi byla na tom cukru nebo teprv jdes?

In reply to by lulisek

ahoj maminy,..koukám,že tu řešíte cukr...nechci strašit,ale pro mě to bylo nejhorší vyšetření.Za celou dobu těhu jsem nezvracela,ale to co mi tam dali vypít...ble...takže zavřít oči,zacpat noc a nádech - kopněte to tam najednou,nebo to tam jinak nedostanete:-)bleee...a srdíčko,to už mám také za sebou.Jen si hajnete a oni vás vyšetří pomocí ultrazvuku.Je super,jak se dá sledovat krev,která je označená modrou a červenou barvou na obrazovce(značí směr krve do srdce a zpět) a také vám dají posledchnout rytmus...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky