Deníček uživatele PETRULINKA

23.03.2010

a pořád nic.Minulý týden už to vypadalo !!!!!Já se snad už zblázním,to čekání nemá konce,nic nepomáhá :n: Zítra první termín a to si mě už :*8*: ani nezval na další kontrolu,ta

však já jsem tu taky ještě přeci :). Termín dle PM dnes, dle UZ za týden. Zítra bude kontrola, tak se modlím, aby se to hnulo, snad i chci Hamiltona :). Už je mi taky hrozně, ráno se budím s oteklýma rukama a obličejem a mám pocit, že se mi celý mimčo tlačí pod žebra a má tam nejvíc práce. Už ani nemám sílu psát, napíšu co zítra. Doufám, že se to už u tebe rozjede. Já poslíčky nemám, teda jen mi tvrdne břicho, jestli ty je máš už takhle hodně, tak už to musí přijít, uvidíš !!

ahojky, já mám termín až za týden, takže dnes jsme 39+0 a termín máme vlastně jen jeden tento. Nicméně jak se to blíží a člověk to fakt čeká každým dnem, tak nervozita stoupá a není lehké na to nemyslet...takže to vlastně neutíká :( chvílkama se mi chce taky brečet, když na to moc myslím. Zrovna dnes jsem četla radu lékaře, že se nemá na to datum termínu příliš upínat, že vše má svůj čas...ale je to těžký, když se čeká 9 měsíců a nevíš, kdy ten konec přijde. já už si taky přeji chovat :°O°: :e): :cc):

Petrulinko soucítím s Tebou..Jsem asi podobně vyšťavená jako Ty :spid: ..Viz. můj příspěvek..Taky mám pocit, že už to nedávám a přitom jak píše Dagmarka..ještě žádná mamča si mimčo v bříšku nenechala napořád..Pořád si říkám těch pár dní roli nehraje, ale nějak to nezabírá na to, abych se uklidnila :€[€: ...Musíme holt vydržet..nic jiného nám nezbývá..Drž se spolutrpitelko :one:

ale už toho mám taky tak akorát dost, připadá mi, že už to břicho tahám po zemi, jsem oteklá jako blázen, už 14. dní chodím se skříplým sedacím nervem, takže pajdam jako pajda, v porodce se na mě koukají, prý, jak chci takhle rodit? Blbá otázka, že? No jak, jak to půjde. Malý Jiřík se v břiše drží jako klíště, taky už má kolem 3,5 kg, tak snad nebudu rodit sloníka, poslíčkuju o 106, vždycky, když začnu, tak se modlím, ať už se to rozjede a ono to vždycky přejde :( . Do porodky na kontrolu si mě pozvali na příští pondělí, a že se určitě ještě uvidíme. Takže vydrž, je nás tady ještě březňátkových dost co to máme před sebou...... :a:

In reply to by RendulkaR

taky bolí kostrč a gtaky si říkák čím dýl tam je tím to bude horší co se váhy týká,ted přibírají nejvíc,já už jsem fakt s nervama hin.Mě taky začne večer břichi tvrdnout třeba i 5 pravidelně,tak si říkám že třeba už a to jsem si vždycky říkala večer néééé,že jsem unavená a že ten porod nedám pokud by byl dlouhý a ted je mi už uplně už šumák kdy to přijde ,hlavně už.J e to fakt vyčerpávající na psychiku.A to mprý hlavička je tak nízko-kecy kecy kecy,alespon jna mě je tady vidět ,že i když nález je ok tak to vůbec nic neznamená.

19.03.2010

máte něco??? :+^*: :+^*:

3 zakys. smetany, balíček piškotů, konzeru nějakého ovoce a 2 želatiny. Dortovou formu vyskládám piškoty cca 2 patra, prostě aby nebylo vidět dno, zakyslý smetany hodím do mísy, osladím dle chuti, naleju na piškoty, pokladu ovocem, uvařím želatinu, přeleju a dílo je hotovo. Ale je lepší, když se to přes noc uleží v lednici, piškoty krásně změknou.

já dělám na rychlo "tiramisu" :one: mňam
2tvarohy, 2pomazánkový másla a trochu rumu na provonění vyšlehám. Předtím si do hrníčku připravím kávu. Do dortové formy vyložené alobalem naskládám první vrstvu piškotů namočených do vychladlé kávy a na to dám vrstvu krému, pak zase piškoty a zase krém - tak to střídáš.. Zkoušela jsem to proložit i banánem a taky to nebylo špatné... :a\|:
Vrchní vrstva by měl být krém, který na závěr posypeš grankem nebo kakaem (jak kdo má rád sládké) Pak už jen nechat pořádně vychladit a při servírování si to ještě posypu grankem a je to bašta :€p€:
Nebo ještě jedna možnost. Koupit hotový piškotový korpus, na to dát puding, ovoce a želatina dle návodu je taky jednoduchá - a je to!!!

tak ať něco dobrého vybereš a hlavně ať ti to strávníci pochválí!!!! :€s€: :a:

Ahojky, mám velice jednoduchý recept od mojí tety,nedávno jsem ho dělala manželovi na narozky.Takže , záleží, jak velký dort děláš, ale na jedno vajíčko dáš polévkovou lžíci cukru krupice, polevkovou lžíci polohrubé mouky, trochu prášku do pečiva. Bílky vyšleháš s cukrem do tuha, pak k nim přidáš žloutky a ještě chvilku šleháš, vmícháš polohrubou mouku a prášek do pečiva, dělal jsem dort z plátů(jako by na roládu) a plát byl a celý plech, na jedem plát jsem dávala 3 vejce a asi čtvrtku prášku do pečiva.Dáš do trouby na 250 stupňů a hlídáš, je to celekm rychle upečené. Tak doufám, že jsem ti pomohla a bude vám všem chutnat, měj se hezky :a:

v pondeli sem delala... za 15minut byl hotový :D
koupila sem korpus,potrela marmeládou na to uvarila puding,naskladala jahody a zalila želatinou :D

17.03.2010

schválně holky,zajímalo by mě co jste dostaly za porod potomka :a: pokud vůbec :w:

já dostala za první mimi 28 růží, sestry v porodce se na ně chodily dívat ;) , teď čekám druhé a už vím.....kytka ani zlato to nebude

Ahoj, muj milacek mi koupil nadhernou kytici a jelikoz vi, ze na sperky moc nejsem a ze si delsi dobu preju kavovar Dolce Gusto, tak jsem ho dostala :///: Vim, ze je to netradicni darek zrovna k narozeni miminka, ale mela jsem z nej ohromnou radost :) Vubec jsem necekala, ze neco dostanu.

Já dostala kytku hned v den porodu,druhou obrovskou když jsem šla domů.Pak jsem dostala ještě řetízek a prstýnek :) Taťka čekal první své vytoužené miminko,tak byl celý natěšený :dance:

Když jsem zjistila že jsem těhu,tak jsem mu to volala ze Švýcarska.Byl z toho úúplně hotovej a když jsem přijela domů.tak jsem dostala obr kytku,doma bylo prostřeno,dostala jsem vytištěné menu "Salát Franty kudrnáče" :s: To snad nikdy nezapomenu :€m: Mám doma romantika :dance: .

17.03.2010

docela zklamaná-včera to vypadalo tak nadějně po přichodu z poradny a zas nic.V noci tvrdlo břicho jako hrom,ale žádná pravidelnost,Přitom je to tajk nachstané prý,hlvička nízko,čípek

Peťo neboj..to už bude brzo..Jde vidět, že je to u vás na spadnutí..Mě večer taky už pobolívalo břicho a musela jsem i vstát a rozdýchavat to, ale pak se to uklidnilo a pohoda klídek celou noc..Zítra jdu na kontrolu, tak uvidím, jestli se něco dozvím..V Sobotu mám termín, tak uvidíme..No jsem na nás posledňáčky tady taky zvědavá :-).

Ahojky, vydrž, určo to bude co by dup!! :s: Prostě si ti naši prckové s námi trošku hrají, taky jsem byla po kontrole v napětí že užuž a pak se všechno uklidnilo a v noci spíme jak mimi :c: . Bříško mi postupně padá dolů, sem tam bolí podbřišek a tvrdne bříško, ale kde nic tu nic. Posíláme pozdrav a držíme pěstičky.

Čauky,nechci tě strašit,ale já měla doma 2 dny slabé kontrakce-jako při menzes,ale po 12 minutách,někdy po 5 a málem jsem porodila doma :)Do porodky jsme pro jistotu jeli,když jsem je měla co 10-12 minut a za hoďku byla malá na světě.Třeba to ještě bude,neboj,mimi uvnitř nezůstane.Přeji klidný a hezký porod :)

Ähoj. TAk to mě mrzí.. Já už jsem si říkala, že asi budeš v noci rodit.. Teda já jsem si říkala, že budu rodit i já, protože od včera od tý kontroly mě strašně bolí břicho. :( žádný pravidelný kontrakce, prostě furt :( A nic se neděje.

12.03.2010

takmám takový pocit,že většina z Vás už odrodila a diskuse mám nějak utichají,je tu ještě vůbes někdo z čekatelek?a pokud jo tak jak prožíváte poslední chvilky 2 v 1??já už jak vi

Ne neboj, nejsi sama, ještě jsme 2v1, jen sledujeme dění a nějak už nemáme sil moc diskutovat :s: . Máme to za 14 dní ale je to už k nepřečkání, oteklé nohy a ruce :jawdrop: , prostě děs. Už chodím do obchodu v taťkových botech :r: . A nesmutni, mrňousek ti v bříšku nezůstane, taky dostane chuť kouknout na ten náš svět, otázkou zůstává KDY? :00: :s: .

Ahojky, nejsi sama, já měla TP 9.3. a zatím se nic nechystá, jsem zavřená. Včera jsem měla bolesti po 15min a dneska je to v pohodě- nepravidelné, ale to už mám 14dní. v pondělí jdu na kontrolu, tak je snad ukecám na vyvolání co nejdřív. Ale poslední měsíc mi přijde nekonečný.Tak se drž a přeji co nejrychlejší porod.

Ahojky,neboj,nejsi sama....Já měla termín 11.3.a pořád jsem 2v1...Nějak se té naší holce asi do zimy moc nechce..Ale už to brzy určitě přijde i na ten ostatek březnových maminek,musíme doufat a hlavu vzhůru....

neboooj, ještě nás tady je dost a dost, co čekáme ;) . Mně ve středu :*8*: řekl na můj dotaz jak to asi vypadá, že už se to připravuje no a je sobota a ..... čekáme. Přítel si už dělá každou chvíli srandu - tak jedem? :) , ale Štěpíkovi se ještě asi nechce. Jinak tvrdnu a občas mám pocit jako bych to měla dostat. No, uvidíme, termín je 18.3. takže čas. Pěkný víkend a kdo si počká ten se dočká :) :) :) :)

Ahoj. Neboj, já měla termín 10.3. a pořád se nic neděje.. :) Tak nějak mi to už ani nepřipadá, že by se něco mělo začít dít, takže jsem absolutně v klidu. :) Ve středu to vidím na vyvolávačku.. Aspoň doufám, že to bude už ve středu. :) Ty tázavé sms už mi snad ani tak nevadí te´d, jako mi vadily před termínem, kdy jsem byla taková nervózní, kdy už to konečně přijde.

12.03.2010

:e): Vzkaz od Susan z breznatek-dnes 8 36 jsem konečně vykouknul mamince z bříška,jmenuji se Michael,vážím 3,70 kg a 53 cm a moc se na Vás těším.Tak velká gratulace :qu: :one:

:\x: :\x: :\x: :\x: další miminečko huráááááááááá :\x: :\x: :\x: gratulujeme celé rodince, a přejeme hlavně hodně zdravíčka :k:

10.03.2010

zdravím holky,chci se vás zeptat,zda-li si k porodu berete manžela či přítele?a pak z čeho máte u porodu největší strach??? :a:

Ahojka Petru, tak taťku-manžu si k porodu urču přibalím :) ...i když jsem člověk který od sebe lidi spíš při bolesti odhání a chce mít klid :€[€: , tak u toho porodu jsem ho opravdu potřebovala... kvůli psychice, stačilo mi už jen to že tam je a že ho při kontra můžu držet za ruku. Hned se ta bolest snášela lépe :) .
A bojím se hlavně komplikací- toho, že budu malého tlačit zase 3hodiny a taky nástřihu...Minule mě nastřihávali 3x a ani jednou při kontrakci, takže jsem to dost cítila :|€|: a jiných...... jsem bohužel poznamenaná prvním porodem, který nebyl zrovna hladký :€\€: .

Mám strach z komplikací a bojím se o malého, aby byl v pořádku - to je to nejhorší. A manžel jde se mnou. Prvně se mu nechtělo, ale při prohlídce porodnice ho PA ujistila, že do přední linie rozhodně nemusí a že stačí, že tam bude :)

Ahojky, já jsem sice čekatelka až za moooooc dlouho (jsem teprve na začátku), ale jeden porod už za sebou mám. Největší strach jsem měla z toho jak to bude všechno probíhat, jestli to zvládnu a snad ze všeho kolem. Ale jak to na mě přišlo, tak jsem ani neměla čas nad tím vším uvažovat a ke konci mi bylo už pak všechno fuk. Neboj všechno dobře dopadne a já si navíc říkala, že to zvládlo už tolik ženských, tak proč ne já. A co se týče doprovodu - manžel se strašně dušoval, že k porodu nepůjde, ale když už tam se mnou přijel a vypadalo, že to půjde rychle, tak nakonec šel a vůbec nelitoval i pupeční šňůru přestřihl a já byla za jeho přítomnost moc ráda - byl mi velkou oporou.

Ahojky, přítel chce být u porodu, v žádném případě mě tam nechce nechat samotnou, a já jsem ráda. Rozhodl se tak sám. A největší strach mám z toho, že mě budou dávat všelijaký urychlováky a oblbováky, aby se mě už zbavili :) nevím proč, ale cítím, že já budu rodit minimálně 10-12 hodin, tak uvidíme... :)

In reply to by marcy

Mací to je jeste dobry ma mati rodila 24hodin a babi to same takze ja se obavam,ze u me se to taky potahne,ikdyz udelam vse proto aby ne,piju malinik,lnene seminko taky bastim a doufam,ze ten porodni maraton ustojim a neusnu beru si sebou energetak a snikersky,ale nevim nevim jestli mi to bude neco platny :00:

09.03.2010

jak jste se na dnešek vyspaly?já už začínám mít pocit,že to snad neskončí,malý kopal celou noc,včera mi asi odešla zátka tak jsem kontrolovala pořád -co kdyby :#o: :00: jak magor poř

Ahojky, tak u tebe to vypadá docela nadějně, a brzičko už to musí být tady, ne? ale chápu, že seš nerv a hlídáš každý píchnutí :) tak žádné zdržovačky :one:

to mas teda pravdu :00: ...ja se vzbudim pri kazdym otoceni, pac me uz tak tahne brisko, ze si ho musim prehazovat rukou :s: Me vyhrozovali, ze se maly narodi brzo a uz je mesic a porat je v brisku :00: ...povzbuzuju ho kazdy den at se uz de na nas kouknout, ale nejak to nezabira... :n: Tak snad to brzo prinde...vlece se to cim dal vic

In reply to by JanulkaPJ

mě právě taky doktor pořád vyhrožoval už 32 týdne,to jsem teda měla strach,že je to moc brzo,ale ted už prý se může narodit.v noci břicho tvrdne hrůza,tak snad se už něco bude dít,čípek se mi zkracuje a změklý byl,tak snad už to přijde,závidím všem co už to maj za sebou :/;x:

Ahojky, tak tak...žádné zdržovačky ...moje řeč :one: . Už aby to blo za náma, bříško už je na obtíž, chodím jak blbě naprcanej kačer (omlouvám se za přirovnání, ale já to asi líp napsat neumím), kostrč bolí, malej se mele jak o život a hlavička která nalíhá tak tlačí jako blázen.
njn, musíme to ještě chvilku vydržet, pak nás čeká to nej nej nej :h: .
Takže se drž :) , měj se pá pá

04.03.2010

:C]]: zdravím všechny březnátkové,tak naše poradna dopadla dobře,křivka v nejlepším pořádku,malý váží přes 3 kilča,trápí nás opět streptokok,ale stím se nějak poperem.Jsme hla

Ahojky, tak jsme na tom stejně, taky už se nemůžu dočkat provoněného jara :-) ale koukám dneska ven, že to zase vůbec nevypadá :-) Lucka

Gratuluju k úspěšné poradně :one: Tak ať ti to rychle uteče a máš prcka u sebe. Už se taky moc těším :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka