Deníček uživatele Petinka

02.05.2008

ahoj holky, chtěla bych poradit co s hemeroidem...myslím, že jsem si ho vytlačila při porodu, první týden jsem ho necítila, ale teď je pro mne utrpením dojít si na velkou..zatím to mažu g

Teď jsem si ještě vzpomněla,že existují nějaké čípky,ale ty jsou pouze na recept.Celkem slušně to zklidní-manželovi pomohli.Ale bylo to pro něj potupné ;)

Ahojky-kup si v lékarně hypermangan a pár jehliček si přidej večer do sedací koupele-zklidní se to.Pokud by Ti to často krvácelo,musela by jsi na gastro na podvázání.A jez nedráždivou stravu,která nedělá zácpu-hodně ovoce,mlč.výrobků atd.

01.05.2008

holky zapomněla jsem se zeptat...u malé se včera objevily na čelíčku potničky a já nevím, co s tím..tak kdyby některá měla zkušenosti, budu ráda, když poradíte...díky.

ivka222

jak přišly,tak odejdou :one: asi jsi jí dala teplejší čepičku než bylo zapotřebí ;)

01.05.2008

ahoj holky, tak se tu opět hlásím asi po 2měsíční odmlce..na konci února jsme se stěhovali do nového bytečku, kde jsme ještě neměli zařízený internet..teď už nám krásně funguje,

24.02.2008

holky, před chvilkou jsem se vrátila z prochajdy..venku bylo tak krásně, že jsem vydržela venku skoro tři hodiny..dneska u nás v budějovicích naměřili teplotní rekord 21 stupňů, vyrazil

No jo, taky jsem si vzala dlouhý rukáv a na to svetr a bylo to skoro moc :-) ale byl to opravdu krásný den, už aby takhle bylo pořád :-)

tak to jste měli hotové léto skoro...u nás bylo taky moc krásně, ale bojím se abych náhodou z toho běhání po venku něco nechytla, chodila jsem fakt docela na lehko jen v tričku...no uvidíme

19.02.2008

holky prosím o nějaké odkazy na houpací lehátka pro mimi... :)

19.02.2008

tak zrovna před chvílí mi přivezli domů balík pro miminko, který jsem objednávala na netu..čekala jsem na to už 14 dní a už jsem myslela, že to ani nepřijde..takže konečně mám doma matraci do postýlky a pak dvoje krásný povlečení..na jednom jsou beránci na mráčku ve žlutém a na druhém jsou včeličky..tak se těším, až to vyperu a bude to pěkně voňavý...jo a je

Ahoj Petinko. Ty se máš :) Já už mám taky víc jak 14 dní objednaný u různých firem nějaký věci a pořád mi nic nechodí. Postýlku s matrací mám objednanou snad od Vánoc a měla by mi přijít zítra. Dávají si fakt na čas. Hlavně že někteří chtějí peníze předem a pak kde nic tu nic. Furt tam maj jenom napsaný "Objednávka přijata nebo že se vyřizuje" :( Ach jo. Jinak kolotoč mám taky a už dost dlouho a každej den ho malýmu v bříšku pouštím, aby byl pak na tu hudbu zvyklej :ww:

In reply to by Petinka

Já už jsem sama na tý hudbě závislá :ww: Navíc jsem někde četla, že prej je dobrý naučit mimčo ještě v bříšku na nějakou melodii a pak mu ji pouštět, že ho to uklidní, když slyší něco známýho :one: :s:

16.02.2008

holky, užíváte v těhu nějaké vitamíny?

Já žádný vitamíny neberu. Jen první 4 měsíce jsem brala kyselinu listovou. Teď beru samozřejmě hořčík a poslední dva týdny i železo, protože jsem měla hraniční krevní obraz. Doktorka mi řekla, že je to čistě na mě, jestli bude brát nějaký vitamíny, určitě nejsou na škodu, ale já jim moc nevěřím... Snažím se jíst hodně zeleniny a ovoce a celkově žít zdravě (jen jak to jde :///:), tak snad mám vitamínů dost. No a poslední týdny piju čaj pro těhotný a taky gravimilk :-)

vitamíny beru, protože nejim skoro žádný maso a nechci ublížit cipískovi. B12 skutečně podoruje chuť k jídlu, ale nemyslim, že že by to v těhu nějak výrazně ovlivnilo, takže je klidně ber ;)

ta "béčka" (zejm. vit. B12) jsou tuze moc důležitý na tvorbu červ. krvinek (spolu se železem a vit.C). na asistentku nedej...spíš se zeptej gynekologa, nebo dietologa. Ale všude najděš, že těhu vitamíny se vřele a velice doporučují - předejdeš spoustě potíží...Porodní asistentka nemá dostatečné vzdělání, aby to dokázela posoudit. Hodně těhulek bývá chudokrevných, protože miminko si vše co potřebuje stáhne pro sebe a maminky pak trpí (hůř se pak sráží krev, což není moc dobré u porodu,a v těhotenství jim bývá mdlo, jsou bleďoučký a unavený). Já jsem v podstatě vegetariánka takže by mě těhotenství asi úplně rozsypalo :) Denně si proto dávám panáka min. vody Vincentky (pro vysoký obsah jódu), pak dlabu kalibrum mami, ten mi teď došel, tak mám od Vitaharmony přípravek Gravital (po něm je mi teda trochu težko od žaludku) a na doporučení lékaře mám brát Osteogenon (rozemletý kosti :) , přírodní preparát který prospívá správnému kostnatění kostřičky miminka a zabrání odvápnění kostí maminky)

Já jsem si na doporučení lékaře koupila na 1 trimest Calibrum a ani jsem je nedobrala, měla jsem po nich zácpu a jelikož to bylo zrovna v letním období a bylo dostatek vl. ovoce i zeleniny tak jsem se na to vykašlala a dostávala to do sebe jinak.

16.02.2008

ahoj holky, tak jak je při sobotním ránu? já jsem vzhůru už asi od 7, přítel totiž vstával a při mém lehkém spaní se vždy vzbudím..doufám, že mi to vydrží, aby mne potom probudilo békaní malé bublinky.. :s: :s:

Dobré ránko!! Tak já vám povím, co se spaní u dětí týká: když jsem doma sama, slyším jí a vstanu plně v pohodě. A když jsem vážně moc unavená a Marek je doma, nevzbudí mě vůbec nic. Nějak asi funguje podvědomí

Dobré ranko :k: Je to přesná pravda, co píše Marťa, protože já mám doma 4 letou holčičku a stále spím jen tak lehce, už si prostě člověk zvykne a slyšíš pomalu i když se jen v posteli obrací :s: :s:

06.02.2008

holky, chci se zeptat, jaký máte názor na kojící polštář? myslíte, že bude hodit. jelikož mě pořád bolí záda, tak myslím, že při kojení by mi přišel vhod..kdyžtak písněte i nějaký odkaz, abych mohla vybírat..díky

Já jsem za něj dala 1500kč, ale zase je opravdu kvalitní a já bych se bez něj při kojení neobešla, na normálním polštáři bych obě najednou nenakojila.

Ahoj, já mívala Natálku na zavinovačce a úplně normálním polštáři. Sedla jsem si do tureckého sedu, na koleno dala polštář a o ten opřela loket. A ušila jsem si jeden potah - 85x45 ( do toho se dá nacpat normální polštář - jen je hodně naducanej) a s tím teď i spím. Normální pod hlavou a tenhle mezikoleny... Nechtělo se mi utrácet za ten kojící a taky, co s ním, když už nekojím

Ahoj Petinko.Já nad ním uvažovala pač mám od dob práce trochu problémy dlouho mimi udržet tak proto,ale nakonec do něj asi nendu pač mi bude stačit obyčejným polštářem podložit ruku.

06.02.2008

ahoj iwuschko, taky nemůžeš spát? já jsem vzhůru už asi od půl 3, hodinu jsem se převalovala v posteli a pak to raději vzdala. tak jsem zapla pc a brouzdám po netu..to bude zítra den, určo ho celý akorát prospím..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka