Deníček uživatele peta0404

23.10.2012

ahoj maminky a miminka, máme za sebou vítání občánků. bylo to úplně stejný jako u kačenky akorát nás tam bylo víc, jinak vše fajn. moc vás zdravíme

vítání občánků
vítání občánků
vítání občánků
vítání občánků

Opravdu krásná rodinka :€s€: . My máme Vítání občánků v sobotu, tak jsem na to zvědavá, protože u nás je to teď nově udělané tak, že nejdou miminka hromadně, ale každé zvlášť :) .

22.10.2012

ahoj holky, teď sem budu psát věci které sem vůbec nepatří, ale kdo dočte dokonce a bude mi moct poradit budu moc ráda.

Je mi to líto. Pro mamku-tchýni můžete asi udělat jediné (pokud se nestane zázrak - a i ty se dějí...) - přemýšlet nad tím, jak jí umožnit důstojně odejít a odejít pokud možno mezi vámi -rodinou - pokud vás to osloví, je určitě dobré nakontaktovat se na toto sdružení nebo nějaké podobné - určitě by poradili: http://www.cestadomu.cz/

Co se týká zavřeného švagra - pokud má opravdu chuť začít znova a myslí to vážně, má napůl vyhráno. Ano, bude to mít po návratu těžké, ale pokud na to nebude sám a bude mít podporu ve vás, určitě si časem najde zaměstnání i partnerku a bude OK.

Držím pěsti.

mrzí mi co se vám do života přihodilo :( ale poradit asi neumím.. byla bych na tom stejně jako ty.. držím palce at se z toho dostanete a má vše dobrý konec..

22.10.2012

ahoj maminky a miminka. tak mudr nám naměřila 60cm a 5010g nejsme úplně největší, ale kojíme plně. zkoušela jsem nutrilon AR a bebu HA ale bez úspěchu.

tak máme za sebou 4měs. poradnu
tak máme za sebou 4měs. poradnu
tak máme za sebou 4měs. poradnu

Peto, ty očička :c: nádhera :c: Hnědá nebo zelená, viď? Na poslední fotce vypadá jako panenka ;) Náš Ondrášek (30. taky čtyři měsíce) má taky takový veliký očka :///: My jsme byli taky posláni na rehabilitaci, tak trošku cvičíme na zpevnění zádíček a kvůli pasení koníků, ale není to nic drastického (snad to dělám správně, příští pondělí jedeme na kontrolu). A taky se malý nepřetáčí (ani nevím, kdy by vlastně už měl...). Jinak jsme na tom úplně stejně - mám doma starší zlobidlo (kluka), co je místy na zabití, procházíme si asi to "blbý" období (2,5 roku) a kdyby mi bylo míň, klidně bych šla ještě do jednoho prcka. (Pokud ale budou hoši praktikovat mamahotel, pak je budu mít na krku ještě v sedmdesáti :00: :00: nedej bože :s: ). Ať se maximálně daří :a:

Opravdu moc krásná holčička :€s€: A ty véélike očka :) Jak panenka :h: :€s€: Ať vám krásně roste a je hlavně zdravá! :one: A za pár let ať si taťka pořídí nějakou flintu :P až bude odhánět ty nápadníky :) :dance: :€s€:

Ta je nadherna!!! Dlouho jsem nevidela tak krasnou holcicku s takovyma kukadlama! Vypada jako panenka:-)

19.09.2012

ahoj maminky a miminka,tak jsme byly na 3měs.kontrole a máme 4.290g a 56cm. váha nic moc přibíráme 130g týdně a mělo by to být 150g minimálně.

máme 3 měsíce
máme 3 měsíce
máme 3 měsíce
máme 3 měsíce
máme 3 měsíce
máme 3 měsíce
máme 3 měsíce
máme 3 měsíce

Petí, malá je krásná! A u tebe mi přijde, že ti pohubl obličej, není to tak? Z Kačky už je slečna, co? To teda koukám, jaká z ní roste frajerka, fakt se vám povedla!

krásná princezna... spíš než nad dokrmem zauvažuj nad odstříkáním po kojení - je to to nejtučnější zadní mléko a tím přes stříkačku dokrmit... je to těžké mléko - usadí se hezky v žaludku a daleko víc se po něm přibírá... takže kdyby se ti zadařilo 10ml po každým koju dokrmit, tak týdenní přírůstek bude až o 100g víc...

09.09.2012

ahoj červíci, tak naše kačka už je velká slečna, chodí do školky.

kačenka a školka
kačenka a školka
kačenka a školka
kačenka a školka

ahoj,
dcerce se taky ve školce líbí a jsem za to ráda, ikdyž jsem si ze začátku nebyla jistá, zda ji tam dát.
A teď po týdnu už vidím změnu - taky co se jídla týče. U nás byl vždy problém udržet ji, aby seděla. No a byli jsme na hřišti, dala jsem ji banán a ona si sedla na lavičku, snědla jej v klidu, vyhodila šupku a pak si šla zase hrát na písek :P Předtím to bez okřikování a málem držení nešlo, jídlo si chodila jen přikusovat ke mně. :///:

09.09.2012

ahoj maminky, mám doma 3měsíční miminko a 3letou dcerku kterou mi vzali do školky.

mateřskou bereš na nové miminko... pokud bereš i rodičovský příspěvek - máš povinnost ho vrátit... až ti skončí mateřská, budeš pobírat nový rodičovský příspěvek - na nejmladší dítě v rodině

Mateřskou a rodičák budeš brát na mimčo, ne na malou, ne? Ale raděj bych si zavolala na sociálku...

14.08.2012

ahoj holky, chci se zeptat do kdy se vybarvují oči. moje první dceka má tmavě hnědý po mě, ale vůbec si nepamatuju kdy jí zhnědly.

ahoj :a: :a: tak nam je zitra 6 tydnu a na pohyb ruky nebo chrastitka (i kdyz s nim nechrastim) reaguje..otaci se za nim...ale ne pokazde, spis jak ma naladu a jak se mu to povedeme ocima zachytit ten predmet, tak pak se za nim otoci, jinak kdyz ho nezachyti pohledem ten predmet, tak pred nim muzu mavat cim chci a nezareaguje :s: a ocicka mame taky zatim sedomodre, takze cekame co z toho bude, ja mam modre, manzel hnede, tak uvidime ;) :a:

:///: malej má tři roky a modrý oči. Pořád zkoumám jestli se ta barva trochu nemění a ono nic :s: Každopádně mě oči změnili barvu když mi bylo 8 let! Měla jsem je modrý a v těch osmi letech se mi změnila barva na zelenohnědou, takže šance ještě je :one:

ahoj, tak starší dcerka se narodila s hodně tmavě šedo-modrýma nyní ve 2,5letech je má hodně tmavě hnědý po mě. vybravovaly se jí postupně a hodně dlouho- asi do roka a půl jí posupně víc a víc hnědly. taky jsem zvědavá jak to bude u druhé dcerky, taky je má hodně tmavé šedo-modré(jsou jí 3týdny)a předpokládám že je bude mít zase hnědé po mě.

Ahoj, tak my se s hnědýma narodili - hned jsem věděla, že ty už nezmodraj :€s€: , manžel chtěl aby měl malej modrý očička po mě. Jinak jsem někde četla, že do toho roka by se měly vybarvit.

Ahojky, muj malej mel ty modrosedy ocka asi do cca 4 mesicu, ted uz ma hnedy po nas. S tim pohybem, ona te urcite vidi, trn prst pred oblicejem urcite jo, jen je jeste mala, aby se za nim porad koukala:-) Dany zacal reagovat taky az pozdeji..

13.08.2012

ahoj maminky a miminka, pěkně to letí, eli má už 3.900g plně kojíme přes den po 2a půl hoďce a večer kolem 9 pak ve 4ráno a v 6hod. máme to už tak asi 14dní a mě to moc vyhovuje.

zítra nám budou 2měs.
zítra nám budou 2měs.
zítra nám budou 2měs.
zítra nám budou 2měs.
zítra nám budou 2měs.

Ahojky :a: , obě holčičky jsou výstavní :h: . Eliška má úžasný kukadla :€s€: . Máme to s večerním spaním podobně. Richie usíná před 21:00, pak se vzbudí po 4:00.. nakojím ho a potom spinká do skoro 8:00. Tak jsem ráda :) .. tenhle režim má od tý doby, co jsme přišli z porodnice, takže se v noci vyspím luxusně :dance: . Cvičit taky začínám, ale jen doma jak mám chvilku čas. Hodně se taky protahuju, protože bude mít prďolka k 5 kg a už se pěkně pronese. Beruškám pusinky a ať jsou hodňoučký, papa :a: .

In reply to by Linda85

dřív jsem budila, protože porodní váhu měla jen 2.640g, ale ted se budí sama, je to její rržim a mě vyhovuje. jinak v porordnici přes den doporučují budit, po 2-3hod aby v noci spali pokud možno bez kojení co nejdýl. u první dcerky jsem s tím dost bojovala, protože přes den spala jak zabitá a nedala se skoro zbudit a večer od cca 10 do 3až4 řvala a řvala a to trvalo 3měsíce než se to spravilo. takže teď si to celkem užívám.

no je nadherna :one: a sestricka taky ;) :dance: to Ti krasne v noci spinka :one: nam je 5 tydnu a kojime v 8h vecer , ve 2v noci, ve 4, v pul 7 a vstavame v 8h :00: takze to mame takovy roztahany, celou noc...no treba se to casem zlepsi i u nas...espumisan taky davam a zda se mi, ze nam pomaha, ale stridam to, jeste mam jine kapicky a tak nevim ktere zabiraji vice. Jinak jsi teda rychlik, byt po dvou mesicich na puvodni vaze :one: ja uz jsem se pustila taky do cviceni, tak nam preji hodne zdaru a at se ty nase vytahany pupky brzy smrsknou ;) :00: :s: :a:

In reply to by fnecice

určitě se vám to spraví. já kojila ještě před 14dny v 8 pak ve 12 ve 3 a v 6.teď je to paráda že mi spí 6hod v kuse, ale pak už je to po 2a půl hodkách. no a k tý mojí váze, já přibrala 12kg a v porodnici nechala 6, a těch zbylých 6 šlo dobře. horší je, že mi zůstalo 10 z předchozího těhotenství, takže nic moc. při svých 165c mám 70kg :(

13.08.2012

ahoj holky, chci se zeptat jak vypadá moučnivka a co to vůbec je? moc díky za info.

Ja tii uz pisou jine maminky.. je to bilej povlak v pusine a muze se rozsirit az do hrtanu. Uz se zacna fialova vodicka na to nepouziva, ale jsou na to specialne antimykotika / Nystatin. Je to samozrejnme na predpis u detstkeho,ale muzu ti zarucene rict, ze do dvou dni mas moucnivku pryc a hlavne zacne fialove smouhy na vecech, ktere nelze vyprat.Katka

Ahojky je to takový bílý povlak v pusince malá to jednou měla šla jsem s ní k doktorovi dal nám na o mazání, prý se to musí mazat jinak se to rozšíří až do hrtanu, je to plíseň my to měli z toho že malá pila hodně kakao.

14.07.2012

ahoj holky, tak jak se cítíte po porodu a co vaše kila a jídelníček? tak já jsem v těhu přibrala 12kg v porodnici nechala 6kg a teď přesně po měsíci mám nahoře 2kg, tak sna d je brzy shodím.

Ahoj :a: tak ja budu zitra 2 tydny po porodu. V tehotenstvi jsem pribrala 23 kilo, v porodnici nechala 8, takze 15 jsem si prinesla domu :00: za ten tyden co jsem doma jsem shodila 3 kila, takze jeste zbyva 12 sundat :D doufam,ze to pujde rychle a ze se to nezastavi nekde na nejakych 10kilech, no to by me teda kakalo :s: :00: stale mam ocistky a siti taky jeste dost citim, zatim mi nevypadly ani stehy...do predevcira jsem mohla sedet jen na nafukovacim detskem kruhu, ale ted uz 2 dny sedim normalne...Jinak se musim hlidat co jim, protoze uz jsme 2x zazili desny rev a plac a prdiky bo kolika, pomohly az kapicky...poprve to bylo z brambor a podruhe ze salatu majonezovyho, ve kterem byly malinkate cibulky ( toho jsem si samozrejme vsimla, az kdyz jsem ho zhltla :( )Maly se budi 2x za noc a vstavame kolem 8-9h spankovy deficit dohanim odpoledne, kdyz Matysek usne, dam si taky hodku a potom jsem fit :a:

ahojky.. tak já mám 3 týdny po porodu, z nabraných 25kg mám dole zatím "jen" 13kg, ale jde to docela rychle, tak snad mi kojení pomůže k tomu to shodit. Jinak se cítím skvěle, sice ještě sem tam cítím šití a konečně se mi hojí bolavá bradavka, takže za pár dní už to bude nejspíš 100% pohoda :)
jinak s jídlem jsem zatím vcelku v pohodě, nějaký extra chutě nemám.
souhlasím s více spánkem ;) ale jinak si to užívám!!!
papa a opatrujte se :a:

Ahoj, tak nám je skoro 7 týdnů, cítím se skvěle. Přibrala jsem 15kg a nahoře mám stále 6, tak snad to půjde pomalu dolů.
Akorát čekám, kdy přijde MS, po prvním porodu přišla hned po 6N a teď nic.
šití neřeším vůbec, měla jsem jen 1 steh, takže pohoda. Snažím se posilovat pánevní dno, ať předejdu problémům s inkontinencí.
Břicho mám pořád takové pověšené, ale nejsem žádný štíhlík, takže to ještě potrvá.
Malý spí od 5ti týdnů skoro celou noc, takže pohodička, užívám si to víc než porpvé, ale to je i tím, že byl teď super porod bez následků...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka