Deníček uživatele pešule

10.02.2014

Ahoj holky, potřebuju poradit dřív, než mě ten můj uličník zničí úplně :s: Honzík je fakt živel. To že se ve dne nezastaví, to mi nevadí, ale ty noci :00: Donedávna jsme každou chvíli kojili, to už se nám podařilo odbourat, ale stejně. Večer jde spát v 19h, spí tak max 4 hodinky, a pak se začne vrtět, každou hodinu brečí, protože se šoupe po postýlce a vždycky někde uvízne.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak v tomhle jsou asi děcka stejná. Máme na spaní takového " nuníka " a bez něj ani ránu a neusne, dokavat ho nemá... Zapomenout ho, tak jsem v háji. Už jsem koupila i nové do zásoby, pač ten první se už začíná rozpadat... Držim palce, aby něco zabralo. Moc dobře vím, jaké to je se nevyspat... :a:

In reply to by Jurajda

Já bych právě potřebovala vymyslet něco jiného než tu plínu, protože když ho kolikrát vidím, jak ji má omotanou kolem krku, tak se děsím. Zatím máme monitor dechu, ale nechci ho mít do puberty než se odnaučí na tu plínu a bez něj se zatím vzhledem k té plíně docela bojím. I vám přeju klidné noci ;)

24.01.2014

Holky, vím, že to sem nepatří, ale možná někdo máte zkušenost? Rozbil se mi zip u bundy, kterou jsem si koupila novou loni v říjnu přes jeden e-shop. Myslíte, že mi uznají reklamaci?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To je fakt, s tím, že zaplatím poštovný počítám. Bohužel zip není krytý, je vidět a zipů je na bundě víc a že bych sehnala stejný asi nehrozí. Jinak bych si ho přešila sama a měla bych to za padesátku vyřešený.

In reply to by femme.fatale

:+^*: Zase jsem o něco moudřejší. Právě mě docela zarazilo, že jsem platila poštovné, když jsem chtěla poslat jinou velikost (objednala jsem si vel. L ale byla velká - trochu se sekli s rozměrama, tak jsem bundu poslala zpět, zaplatila jsem poštovné a když mi poslali menší, tak jsem opět doplácela PPLce 99Kč :€{€: )Jsem zvědavá, jak to dopadne :#o:

Ahoj, pokud se fakt jako rozbil bez tvého přičinění, tak by měli ;)
Pokud se neplatu, tak když se vada objeví do 6 měsíců od koupě, považuje se, že ta vada už tam v byla.

11.12.2013

Jdu si k Vám pro radu :) Poradíte mi někdo mastičku na pusinku? Včera jsme byli v poradně na 10m a paní doktorce se nelíbila Honzíkova pusinka, má ji poslední dobou dost podrážděnou (čevenou), protože hodně slinká a ručkou si přes ní jezdí a breptá :s: Tak jsem čekala, že mi v lékárně poradí a nic, dali mi jen jelení lůj od Neutrogeny. Až pojedu zase do města, tak zkusím jinou lékárnu.

14.10.2013

Ahoj ženy, koukám po hračkách k vánocům a docela mě zaujalo toto: http://www.megahracky.cz/pohadkovy-polstar-medvidek-pu/ Akorát nechápu, jak to funguje?

13.10.2013

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, jak často kojíte vaše ratolesti v noci? Honzíkovi je 8m a je to čím dál horší. Časy, kdy se budil cca po 3h dávno pominuly a teď máme interval tak 1-2h :00: Spíš tu 1h. Co s tím? Už to trvá moc dlouho a je to fakt vyčerpávající :( Mám pocit, že to ani tak není hlad, jako závislost. Nemá dudlík (nechce ho) a tak si to nahrazuje prsem.

Díky za odpovědi. Rozhodla jsem se to konečně řešit, ale den D (teda spíš noc) nastane až v pátek (s ohledem na manžela a dcerku). Tak jsem na to zvědavá a upřímně řečeno se toho děsím a ani z toho nemám dobrý pocit, ale už je toho fakt moc a já jsem pak ráno jako mátoha :|€|: Tak uvidíme. Nachystám lahvičku s vodou,...

... mužeš odsát mléko a dát je do lahvičky a vyslat tatku. .. a uvidíš zda je hlad a nebo se chce jen uklidnit něčím důvěrně známím... (já musela taky odsávat a teprv pak jí ho dát, ode mě pila po malých dávkach, takže taky tak každou hodinu byl hlad, ale když sem odsála, přesně jsme veděla kolik vypila a dostávala každé tři hodinky.. naposled ve 23 hodin (pokud byla vzhuru) a byla naprosto spokojená :€s€:

na kojeni.net změnila názor. má to něco do sebe. tak člověk dál hledá to sobě nejblíš :)
u nás, u syna to bylo podobné, v 9 měsíci k němu, v zájmu zachování mého zdraví, začal vstávat manžel. a cucáček brzo pochopil, že v noci je zavřeno. množství jídla před spaním neměl vliv. u prvorozené dcery jsme stopli večerní alotria u prsu už v 5 měsíci estvilem. vzbudila se pak cca 2x a já mohla vyspaná študýrovat ;) :a:

Tak to je super rada, kojte a užívejte si to. Pokud je člověk vyčerpaný, tak o užívání není řeč. Děti jsem kojila 22 a 18 měs., podruhé jsem končila najednou kvůli lékům. Dcera měla dudlací období dlouho, já jsem neměla sílu ji to odnaučit. Když jsem s ní byla, tak byla neodbytná, když jsem vytrvala a nedala, tak se budila co 15 minut. COž jsem nevydržela. Nakonce nastoupil tatínek,malá dostala o půlnoci a pak ráno, tatínek s ní spal 3 noci a bylo po noční kojení, přestala sje budi i o té půlnoci. Ale to jí bylo 13 měs., čekala jsem než manžel odstátnicuje. Podruhé jsem to nevydržela dřív, syn se budil co hodinu a půl od narození. Pil krátce, málo a často. V 7 měsících si ho vzal do parády manžel, nosil mi ho co 3 hodiny. To jsem pak vydržela do necelého roku, pak jsme dali o půl noci a pak ani to ne. TO vždy párdní chodil tatínek, dal jim cucnout vody a byl klid. Synovi to v tom půl roce trvalo dýl, asi 6 nocí, než pochopil. Navíc byl vztekloun, tak první dvě noci byly výživné, pak si zanadával a dobré. Ale mělo to i pozitivní dopad, začal odmítat dudlíka, protože mu ho cpali do pusy, když chtěl matku....Podle mně, prcek ví, kdo má mléko (nebo u koho se ududlá), a je pak vytrvalejší. Jinak v 8 měsících bych se nebála kaše na noc, klidně i s kojením. POstupně jsme pak ukončovali kojení venku (asi po roce), pak přes den až nám zůstalo po ránu a na dobrou noc. To jsme ukončili naposledy.

vystihla jsi to přesně,v tomto věku to není ani tak o hladu jako o zvyku,podudlání,já nikdy takhle dlouho nekojila ale taky mi děti od pul roku spaly celou noc.V noci dej místo prsa prostě vodu na lžičku,nakoj 1x,ale vždy ve stejnou dobu,zbytek noci ne,časem se budit přestane když zjistí že mlíčko nebude a max se vzbudí v tu dobu kdy mlíčko bude,chce to trpělivost a nervy,pač bude plakat bude se vztekat ale výsledky se dostaví

17.07.2013

Okolnosti nás nutí koupit novou autosedačku a nemůžu se rozhodnout jakou.

Tak já taky koupila Cybex Solution X2 a naprostá spokojenost. Ty kapsy na boku se mi teda taky moc nelíbí ale je to bezpečnější tak to přežijem :-) a kdyby náhodou jde to oddělat ale to teda osobně dělat nebudu to jsem si jí nemusela kupovat a mohla jsem vzít tu řadu X. Cenově teda jsou momentálně za stejnou cenu tak nevidím důvod proč si kupovat starší model :n:
Jinak Naty měla v červenci 3 roky a dneska první den ve školce. No byla celkem v pohodě ale jedna holčička tam dostala takový záchvat vzteku, že si lehla na zem a mlátila tam sebou a to bylo něco pro ostatní. Nakonec tam brečela celá třída a kdyby jen brečela ale křičela no co ti mám povídat já bych to nemohla dělat bych se musela zbláznit. Seděla jsem ještě s pár maminkami v šatně a čekala co bude dál no jak to spustilo tak jsem jí tam šla uklidnit a dobrý pak jsem už šla domů. Když jsem tam po obědě přišla tak mi paní učitelka říkala že pak ještě brečela ale když se šlo v 10 ven tak úplně otočila a už pak byla v pohodě. No a jak mě odpoledne viděla tak nasadila úsměv a byla šťastná, že tam jsem. Při cestě domů jsem jí řekla, že mi paní učitelka řekla, že tam plakala tak že tam chodit nebudeme a ona na mě že tam zase chce a že si tam hrála s Adélkou no a už to jelo, takže uvidíme co bude zítra. Já si myslím že to bude asi to samé co dnes ale třeba překvapí. Každopádně jsem ráda, že do školky chodí protože už jí potřebovala jako sůl. Zítra jdeme domů zas po obědě protože mám odpoledne doktora a nevím jak bych jí stíhala vyzvednout no ale pak to risknem i se spaním a uvidíme. Tak snad u Vás to bylo bez pláče :a:

In reply to by Baarunka

My jsme byli včera taky poprvé a relativně dobrý, šla po O a křičela na mě, že ještě domů nechce, ale dneska už se jí moc nechtělo z domu a ve školce to bylo s brekem. Navíc jsem ji tam nechala spát, tak uvidíme jak to zvládne.

In reply to by Slunko

Ahojky, já jsem nakonec koupila cybex solution x2 a zatím naprostá spokojenost, akorát manželovi se nelíbí po bokách vzduchové kapsy, prý to vypydá hrozně a zabírá to kupu místa, ale mě to teda vůbec nevadí, na 1. místě je u mě bezpečnost :one: A jak se jinak máte? My celkem v pohodě, zásadní změna příjde až s nástupem Klárky do školky, na což jsem fakt zvědavá, jak to zvládneme :)

12.07.2013

Ahoj děvčata :) Můžete mi poradit něco osvědčeného na posílení imunnity? Klárka nastupuje od září do školky a tak bych jí chtěla od toho září preventivně něco dávat, ale nevím co?

ja skousela imunoglukan a dobry..ale pri dlouhodobem pouziti neucinny :/
davam preventan a super..tuk tuk uz skoro 6m mimo tetka jednech aft nic
a pokad chce davat cokoliv to stak od hned ne az od zari aby to stihlo zacit ucinkovat

Ahoj, já malému na posílení imunity po neštovicích dávám Imunoglukan ( je to výtažek z hlívy ústřičné). Dávala ho i sestra svému synovi když byl ve školce pořád nemocný. A nebo je prý dobrý i Oscillococcinum, to se prý dává jako prevence jen jednou týdně.

29.06.2013

Poradíte někdo co na průjem u 4m miminka? Už od pondělí kakal častěji, ve čtvrtek a v pátek byl pokakaný tak 6-7x, dneska zatím asi 4x.

ahoj,
aby to nebyly rotaviry
ty teď prodělává syn, skončili jsme v nemocnici, dnes nás pustili na domácí doléčování
zvracel, pak horečky, pak průjmy, pozitivní nález na rotaviry...u každého se to může projevovat jinak
šupajdi k dr.

Mam stejně starýho, taky jede do zelena, ale jemu prosvítaj dole obě jedničky, má i lehkou teplotu, takže předpokládám, že je to od toho - pokud ale kadí takle často, minimálně bych doktorce zavolala, 6x denně mi přijde hodně, můj tak 1-2x, měla bych strach, aby nebyl dehydratovaný..

4měsíční kojenec má týden průjem a Tys to ještě neřešila s doktorkou? :O

A ten čaj je dost peklo. ;)

Pokud má průjem od pondělí a očkovaný byl v úterý, tak to asi nebude očkováním, ne?

25.06.2013

Ahoj holky, nevíte, jestli ČPZP (205) proplácí doplatek (u nás 450Kč) na Prevenar13?
Díky :)

Tak před chvílí jsem volala na pobočku ČPZP k vůli vyřízení papírů na mateřskou a kromě toho jsem se ptala na ten doplatek za prevenar 13 a paní mi sdělila, že proplácí i doplatek :s: :a:

Ahoj, prý od loňského roku proplácí i ty doplatky za prevenar, alespon takhle mi to říkala naše sestřička u dětské doktorky :a: .

Neproplácí protože se jedná o doplatek.Musela byste zaplatit celou vakcínu aby to pak proplatili.Já tam ted byla,proplatili mi vakcínu na syna na žloutenku A a na dceru sem chtěla Prevenar 13 ale bpohužel

04.06.2013

Ahoj holky, tak nás vzali do školky. Mé pocity jsou smíšené, ale převažuje radost :one: Jen se toho trochu děsím. Jak vaše ratolesti zvládly první den a tak celkově? A jak se všichni máte?

Anketka-první den ve školce
Anketka-první den ve školce
Anketka-první den ve školce

Ahoj Péťo, nás také vzali do školky a také z toho mám lehké obavy. Na jednu stranu ale vím, že přes to nejede vlak a že pokud k tomu budu tak od začátku přistupovat, tak i Péťa to ze mě vycítí a nebude snad problém. Minulý týden jsme tam byli na informační schůzce a hračky ho děsně zajímaly, hrál si a učitelka, která ho bude mít, s ním i mluvila a chválila, jak si hezky hraje. Tak snad nějaký kontakt již navázal a v září to bude v pohodě.
Přeji i Klárce ať se jí tam líbí. Mně děsně uklidňuje, že oni prostě ví, jak s nimi zacházet - hlavně mají zkušenost, takových dětí je tam spousta aještě nikdy jsem neslyšela, že by dítě odmítalo školku nějak extra dlouhodobě. U mně je štěstí, že už od března pracuju, takže je zvyklý být celý den beze mně, což je první důležitý krok. Teď aby si tu školku nějak nezošklivil a snad to bude OK :)

Jé, Klárka na scéně :€s€: Suprácká jako vždy. A bráška jaký budulínek puclík :) Dnes čtu tvůj zápisek a hurá ... po dlouhé době je venku celkem obstojně, až bych řekla letní sparno. Se školkou...myslím, že před dnem DÉ si maminy dělají větší starosti, než to pak doopravdy je. Zkus na to nemyslet, takových mrńat nemluvících, bojavých, divokých, nebaštících a pod., už učitelky zažily až na hůru. Sedne si to, neboj. Eliška šla do školky prvně ve 3 letech a 7 měsících a absolutně bez problému, hned tam chtěla i spávat,mluvila ( a vlastně pořád mluví) docela špatně, doma byla ( a vlastně pořád je) vybíravá v jídle. A hle, ve školce od paní kuchařky od začátku slyším na jídlo samou chválu, jak si přídává a tak... Štěpík nastoupil teť v září, nejprv jen 5 dní v měsíci, po novém roce už na "celou směnu"...taky absolutně ok a to oblékání a mluva taky nebyla nic moc...Držím pěsti, ať to máte taky takhle ok.

In reply to by genevie

Ahojky, díky za tvůj komentář. Doufám, že to bude taky tak v pohodě jako u vás. Zrovna dneska jsem si říkala, že už tu školku potřebuje jako sůl. Doma se fakt nudí, potom akorát vymýšlí blbiny, je protivná,... No a Honnzík, to je fakt puclík. Dnes má přesně 4m, je to můj andílek,... s ubrečenou Klárou se nedá srovnat, tak snad mu to vydrží.

Holky, díky :) Já vidím největší problém v jídle, je hrozně vybíravá a taky v oblékání. Nevím jak jsou na tom vaše ratolesti, ale ta moje cácora je hroznej nervák (mám pocit že i lenoch :s: ), když jí něco nejde, tak se začne vztekat nebo se rozbrečí a je konec. Snad se to v kolektivu srovná, až uvidí že ostatní děti sedí u stolečku a jí, oblékají se,...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No to doufám, doma s ní prostě nehnu, ani po dobrým, ani po zlým :00: Takže doufám, že taškolka pro ni bude přínosem. Doma už se fakt nudí.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka