Deníček uživatele pepunka

01.03.2012

Ahoj holky,prosím o Vaše zkušenosti.12.1.2012 jsem měla poslední menstruaci,dělala jsem si 4 těhu testy jsou negativní,je mi blivno.divně.můžu být těhotná?? dle testů ne!! a že by se 4x spletly??

Ahojky a kdy jsi vysadila antikoncepci. Ono po vysazení bývá MS dost rozhozená nebo mě v tom hroznej binec dělala cysta. Každopádně držím palečky do příštího měsíce jestli tento opravdu nevyjde :€s€:

Ahoj je mi líto, ale těhotná nejspíš nejsi, jestli si měla naposled ms 12.1. tak by ti test ukázal //. Být tebou šla bych k dr ať se mrkne a dá ti něco na ms.

30.04.2010

ahoj holky,máte tu některá dětátko s Downovým syndromem???

pepunko,nemam ale s moji starsi dcerkou chodi do skolky holcicka a ta DS ma,kdyz jsem ji tak pozorovala,tak krom oblicejicku-na kterem to je poznat-tak bych ja osobne nic nepoznala,je strasne sikovna,povida,kresli,maluje a pekne zdravi,dekuje,proste je fajn,myslim ze se nemas zase tak moc ceho bat,posilame pozdrav Terezce!(jsem taky Tereza) :a:

.............................................................................
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=140544

In reply to by pepunka

vubec nemej ber to tak ze tve dite zije a je tady s tebou,ja jsem verici a rikam si ze vsechno zle je k necemu dobre a ze neni tak spatne aby nemohlo byt jeste hur!!!!krom toho dnes je doba ktera si s takovymi detmi vi rady,maji pro ne specialni skoly,tridy,uceni,konicky,dokonce ta mala umi ovladat i pocitac a obcas jezdi na koni,rikala jeji maminka,ma rada zvirata,ber to takhle a bud rada ze malou mas.
Ja mam kamaradku,uz strasi-ta ma petileteho chlapecka a ten se vylecil z leukemie,rok stravili v nemocnicich a cekali na darce,nekonec boj vyhral............toto je pak uz strasne!!!!!

.............................................................................
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=140544

11.09.2009

ahoj holky,mám 5 měsíční holčičku a zadní rýmu,odsavačkou ven nic nejde a občas se mi poblinká,nebot ji zřejmě tečou hleny do krku,poradte,díky moc

ahoj, mám 2,5měs klučinu a máme tay rýmu jako hrom, nešlo mi moc odsávat, i když mám tu odsávačku na vysavač, tak jsem si pořídila mořskou odu ve spreji, před odsáváním stříknu a jde to mnohem líp, stejně tak můžeš i tu vincentku...kapičky bych dávala na noc, ať se vyspinká...já je nepoužívám, tak nějak mám pocit, že má na to prcek ještě čas, jinak mi teď taky bobek blinká...někdy v tom jsou i ty snoplíky, takže mu stékají do krčku a natahuje ho to :-(...papa brzo se uzdravte

Ahoj!
Ajakou máš odsávačku? Nejlepší je ta co se dá napojit na vysavač odsaje většinou i zadní rýmu. Můžeš jí dát kapky nasivin pro kojence nebo vincentku trochu to naředí a jde pak lépe odsát.

04.08.2009

Ahoj holky,jsem tu po dlouhé době,chtělajsem se zeptat mám 4 měsíční Terezku a cca 2 měsíce na umělé stravě,začínáme s příkrmy a chutná nám mrkvová štáva,napište prosím čím

Já sice s příkrmama nemám vlastní zkušenost, ale synovec má právě dnes 5 měsíců a už měsíc ho krmí jablečnou přesnídávkou. Minulý týden měl i pribináčka a brambory s mrkví, a banán.

Ahojky, tak já osobně ještě s příkrmama žádný zkušenosti nemám, malý jsou dneska 2 měsíce, ale švagrová začala s příkrmama ve 3,5 měsících a začala první lžičkou od Hami (myslím, že říkala, že to byla mrkvička) no a jinak kupovala ty skleničky od Hami pro miminka od 4 měsíce. Malý to prý hrozně chutná. Myslím, že ta sklenička stojí kolem 15,-Kč, záleží na tom kde to kupuješ. Vím, že jsem moc nepomohla, ale já jen že jsme se o tom se švagrovou bavili. Tak ať pěkně papkáte! :hu:

ahojky ja nevim.my sme kojeny a ja zacla s prikrmama az v 6mesicich,ale urcite existuji hotove prikrmy uz od 4mesicu tak mrkni v obchode :a:

29.04.2009

Ahoj holky,tak jsme byli v pondělí v Motole,Terezce braly krev a 13.5 budou výsledky jestli má downův syndrom nebo ne.Držte nám palce,ale jsem asi pesimista a nevěřím že to bude negativní.

musis verit!!! drzim moc palce. ja myslim, ze to dobe dobre, mala tak nevypada :n: :h: :h: :h: :h: :h: :h: :h: zabka+kaja

24.04.2009

ahoj holky,moc vás zdravím.Chtěla bych se přidat 11.4 2009 v 9.31 se nám narodila Terezka.je skvělá.Jen mé štěstí trvalo jen pár hodin.večer přišel dr.a neomaleným způsobem mi oznámi

Zkušenost mám jedinou - čekání na výsledek. Byla jsem na odběru plodové vody právě kvůli vyloučení DS. Výsledky byly do 3 týdnů.
Pepunko, tolik bych tě chtěla povzbudit, ale nevim přesně jak. Jedinné co zmůžu, je držet ti pěsti. Zuzana

určitě to bude v poho!Přece není možné tolik výsledků negativních....pak přijde blb který neumí mluvit s lidma a řekne ,,máme PODEZŘENÍ''....to ještě nic neznamená...spíš to bude jen jejich nějaká doměnka a Terezka bude naprosto v pořádku!!!!Já věřím tomu že je malá naprosto zdaravá!!!

moc vám držíme palce, ať všechno dobře dopadne a vaše štěstí pokračuje pěkně dál a naplno!

ahoj pepunko, taky ti moc držíme palce... Já teď končím 34tt a náhodou nám zjistili, že má malá něco v malé pánvi. Příští středu jdeme na vyšetření, tak doufám, že to nebude nic vážného. Ani z toho nespím. Tak se drž!!!

24.04.2009

ahoj holky,moc vás zdravím.Chtěla bych se přidat 11.4 2009 v 9.31 se nám narodila Terezka.je skvělá.Jen mé štěstí trvalo jen pár hodin.večer přišel dr.a neomaleným způsobem mi oznám

Ahoj, držím palce, ať je genetika v pořádku. Jinak na rýmu, taky nás potkala chvíli po narození, kapičky Libenar, jsou to takový ampulky, je to jen fyziologický roztok, podle doktorky se může dávat bez omezení. A odsávat.
Hodně síly, Petra :a:

ahoj, to je mi líto že má dr. takové podezření. Bohužel downuv sindrom se nemusí odhalit ani z testů ani z ultrazvuku. Je několik druhů downova syndromu a každé to postižení je trošku jiné.Taky se na ultrazvukovém vyšetření podepisuje, že ultrazvuk neodhalí všechny vrozené a vývojové vady, které se mohou objevit po narození dítěte. Mám sousedku, která šla se 4 letým chlapečkem na testy ohledně downa. Naštěstí se podezřní nepotvrdilo. Chlapeček je jen silně opožděný ve vývoji a silně hyperaktivní. Taky to má chudák těžké (manžel se na ni vyprdl a je snim sama).
Snad testy dopadnou dobře a down se vyvrátí. Moc držim palečky :a:
Tak jsem s dovolením taky koukla na fotku a nedivim se že měl doktor podezření. Ale krevní testy ukáží víc...moc přeju aby byla malá zdravoučká...

Co to je za pitominu? Down by poznali hned v porodnici! Sama jsem byla u porodu Downa a vím jak takový novorozenec vypadá - hodně odlišné od zdravého miminka, nevejde se mu jazyk do pusinky - furt vyplazeno, má typickou downovskou rýhu na ručičce, i na nohách je patrná, šikmé oči. Prostě se to pozná na první pohled při prohlídce po porodu a už bys to dávno věděla! A hned by ti dítě vzali na pozorování srdce - mají srdeční vady.
Mně to zní jako blbost.. navíc projasnění šíje a nosní kůstka nelze nediagnostikovat - jsou dobře na UZ vidět. Nemluvil o jiném syndromu?

In reply to by Kašíkus

no nevím,ale opravdu o tomto syndromu spekulujeme jak my tak doktoři.,jazýček má v pusince normálně-nemá ho vyplazený,rýhu na ruce má,ale já jí mám na obouch rukách také,přes celou dlaň rovnou čáru, a očíčka má asi po manželovi,manžel je má malé a trochu šikmé.v pondělí jsme byli na vyšetření srdce a srdce je v pořádku.pokud mrkeš na www.mělnickydenik.cz je tam anketa o nejsympatičtější mimi týdne.a naše Terezka Čížková vede,mrkni jestli když jsi mimi s Downem viděla,jestli uvidiš nějaké rysy.diagnostikovali nám to podle vzhledu,po porodu byla taková malátná a ne moc hezká,nateklé oči atd..díky za napsání.a drž nám prosím palce.

07.04.2009

Ahoj holky jak se Vám daří,už se nám to krátí,že.Mě je fajn,už bych šla klidně rodit,nemáte nějaký recept na porod??

Ahoj holky,
tak jsem vyzkousela vsechno: vygruntovala jsem od zakladu byt, uz treti den si dopravam hodne teplou koupel, jim paliva jidla, no a samozrejmne pohlavni styk. Ja jejda, jsem porad v tom :///:
Proste maly vyleze, az se to bude hodit jemu.... ale velikonocni zajicek to asi nebude :n: :r:

teda holky, zitra jeste mam docela dulezite behani, ale vecer si dopreji teplouckou koupel, sex s manzelem a ve ctvrtek budu gruntovat byt :) hihi Pak vam napisu jestli neco z toho zabralo .... :)
Ja uz bych taky rodila, pres ten pupik uz vubec nevidim, vam nahore 21kg a v tom horku se vubec necitim dobre :(

ahojky maminky,
dneska jsem 41+1 a zkoušela jsem snad všechno, chtěla jsem rodit před termínem a nepomohlo vůbec nic.. Sexík i několikrát a nic.. Svařák a nic.. uklízení a nic.. pomáhala jsem i na stavbě, schválně jsem uklízela i těžší věci a nic.. skákání po schodech a nic.. teplé koupele a nic.. dráždění bradavek a nic.. Takže je to opravdu o štěstí.. Dnes mi v nemocnici dělali Hamiltona a vypadalo to, že pojedeme a uklidnilo se to :-(.. Takže přeji hodně štěstí, ale i když to asi moc ráda neuslyšíš (taky to nemám ráda), mimi si samo řekne.. Přeji rychlý a pohodový porod, Janča..

recept nemam,ale me se povedlo porodit 20.3.2009 ve 38tt ,podle UTZ vic jak 2tydny pred terminem :s: 29.3.podle MS a 4.4. a 7.4. podle UTZ
Je fakt,ze 18.3. jsem si dala teplou koupel,19.3.jsme byli na predporodnim kurzu,na nakupu a bylo mi tak nejak divne ,citila jsem se unavena a takova nesva,navic sem mela sen,ve kterem budu rodit a nikdo nebude doma... a 20.3. ve 2:30 rano mi odtekla plodovka...Ja sama doma,pritel pryc,atd...Takze jsem si to vyvestila :s:
A taky 19.3. mel pritel svatek a delali jsme si srandu,ze Davidka by mohl dostat k svatku...No skoro jo-nas malej se narodil 20.3.09 v 8:21hod.
Tak preji at cokoli pomuze a jede se rodit :s: :a:

25.03.2009

Ahoj těhulky a maminky,dnes jsem 36 týdnů a nějak se blíží porod a já se nějak bojím.Máte stejné pocity,?Nebo nějaký návod jak obavám předejít??Vím na konci bolesti bude vytoužené

Mockrát Vám děvčáka děkuji za napsání,snad to zvládnem a vidím,že ten strach nemám jen já.Ne snad my to zvládnem!!!!Mějte se krásně a díky Pepi

nervózní jsme asi všechny. Já to zatím moc neřeším, o porodu se mi akorát zdá v noci, protože přes den nestíhám. Akorát se modlím, abych neporodila předčasně, protože bych nestihla včas dokončit zakázky...Snažím se k tomu přistupovat pozitivně a hlavně být pořád v dobré fyzické kondici, abych ten nápor zvládla. Každý porod je jiný a i my jsme každá jiná, takže univerzální rada asi neexistuje. Mě teda pomáhá zacvičit si jógu nebo si zajít na bazén. Ale tu jógu můžu jen a jen doporučit. A snažit se zaměstnat se, aby člověk neměl čas přemýšlet nad blbostma. Stejně to neovlivníme, tak co.

ahojky ja sem 38+2tt a mam taky šíleny strach, že se něco stane, mně nebo miminku, že to nezvladnu atd...asi navod neni, a stejně jak to na nas příjde tak na to myslet nebudeme :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka