Deníček uživatele pelunda

26.05.2010

Ahojky všem,mám pár dotázků.
1.Vozíte miminka v autě v čepičce?
2.Jak hodně je máte oblečené?
3.Jezdíte s otevřeným oknem,když máme v autě miminko?

1. na delší cesty čepičku sundávám.
2. jako sebe plus jednu vrstvu, když se rozepnu, rozepnu i jeho...
3. no někdy vyvětrám, ale dávám bacha ať na něj nefouká... taky nemáme klimu.
4. ju v kočárku zatím jo, protože pořád dost fouká, uvidíme co dál, jestli bude horko, to už asi nebudu dávat :)

:a:

1.ne
2.svlíkám co se dá, páč se mi zdá, že máme v autě vedro furt :-) ne, tak většinou sundám bundičku a zůstává v mikině a lacláčkách či kalhotách
3.no tak když přijdeme do auta a je tam 50st, tak určitě trošku otvíráme, většinou na místě řidiče, aby to přímo na malého nefoukalo... my klimu nemáme, ale když jedu s máti, tak dáváme klimu, ale na vyšší teplotu než kdybychom jeli jenom my dospěláci
4.ano, ale už jsem ji byla nucená párkrát sundat - malý má jarní fusak a tak na něj ze stran nefouká, ale až bude jen deka bez fusaku, tak sundávat nebudu, jsme přece ještě maličcí a zrovna dnes jsem nakoupila lehké plátěné čepky :-)

Ahojky
1. ne
2. jen v overalu a přikrytý slabou dekou
3. ještě na to nebylo počasí , ale až bude horko , budu volit radši stažení okenka , protože z klimy mě bolí v krku
4. jo, ale slabou

nám je14týdnů a je tady trošku víc teplo než v čr - o víkendu bylo 31C, takže odpovědi budou asi jiné
1. ne
2. podle počasí - v horku jen body
3. při vedru a speciálně při zácpě ano, ale jen na kousíček
4. ve vedrech dávám spíš pirátku, jinak klobouček, ale záleží zase na počasí

Ahoj,nám jsou tři měsíce a kousek (za týden 4.m,ěsíce)

1.v autě nechávám malé jen slabou čepičku, když měla silnou, tak jsem jí sundala,ale až bylo v autě příjemně, ne zima
2.oblékám malou dá se říct stejně jako sebe, většinou s jednou vrstvou navíc. Sundat se to dá vždy:) KLdyž je venku chladno, mám v kočárku fusak a podle počasí ho bud mám zapnutý nebo rozepnutý. Většinou ma malá punčošky, tepláky či kalhoty, body s kr.rukávem a mikinu a podle počasí bundičku+ čepici
3.otevřený okno mám jen, když je venku fakt hodně teplo a v autě je dusno, klimatizaci v autě máma,ale nepoužívám, když vozím děti, syn hned začne kašlat a kašle pak třeba týden...takže když už jí pouštím, tak jen lehce, nikdy ne naplno
4.jj,dávám aspon slabou, sundavám jen když je horko, zatím jsme malé

14.01.2010

Ahoj holky,na netu jsem našla,že mohu septisan v těhotenstvi.Používala jste ho některá a pomohl?
A mohu k tomu jitrocelový sirup?

Ahojky, Septisan se může, lékárník ti to určitě potvrdí. Jitrocelový sirup taky, případně Hedelix, hodně pít a odpočívat. Ta homeopatika bych asi neřešila, nedají moc ordinovat plošně, spíš kontaktovat klasického homeopata a popsat mu příznaky, sdělit, že jsi těhu a určitě by něco na akutní stav našel. Mě na začátku druhého trimestru homeopatka hodně pomohla a zachránila mě od antibiotik na průdušky. Tak držím palečky a pozdrav broučkovi.

Mě ho kdysi doporučuli v lékárně, že se může i v těhotenství. Ale tenkrát jsem ho nakonec nepotřebovala, takže účinnost nevím. Jinak se můžou brát homeopatika - Oscilloccoccinum, Homeovox (na bolení v krku), Coryzalia (na rymu), ale jsou slabší než Septisan. V akutních případech se prý v těhotenství může i Bioparox - to je lokální antibiotikum, stříká se do krku. Ale asi bych ho brala jako krajní možnost.

Mě ho kdysi doporučuli v lékárně, že se může i v těhotenství. Ale tenkrát jsem ho nakonec nepotřebovala, takže účinnost nevím. Jinak se můžou brát homeopatika - Oscilloccoccinum, Homeovox (na bolení v krku), Coryzalia (na rymu), ale jsou slabší než Septisan. V akutních případech se prý v těhotenství může i Bioparox - to je lokální antibiotikum, stříká se do krku. Ale asi bych ho brala jako krajní možnost.

můžeš, má ale pomalejší efekt a jitrocelový sirup můžeš ;) a zalízt do postele odpočívat a odpočívat, hodně tekutin, a desinfekční účinky má zázvorový čaj ;) a jestli sneseš tak česnečka ;)
http://mimiskuv.blog.cz/

05.01.2010

Ahoj holky,mám pár dotázků k lékům v těhotenství.
Mohu:1.mega swiss brusinky
2.urinal
3.physiomer(alergie a nosní dutiny)
4.bioparox

první tři jsou přírodní produkty, takže tam si myslím žádný problém není a bioparox můžeš - to jsem nevěděla, ale když se o mě někdy v polovině těhu pokoušelo nějaké to škrabání v krku, tak mi to moje gynekoložka řekla, že se smí :-)

Bioparox určitě neber bez vědomí lékaře, je to sice volně prodejný lék, ale je to antibiotikum. Ty ostatní nevím, ale když jsem se ptala já v lékarně na začínající rýmu, tak mi magistra říkala, že pokud to zvládnu bez jakýchkoliv medikamentů, bude dobře, pro kapky ať si přijdu, až když to nebudu moct vydržet. Takže bych to moc nepokoušela a raději se zeptala svého doktora. Jsou lékárny , kde ti odkývají všechno, tak buď opatrná.

In reply to by Olga S.

neboj - mám to potvrzené už od 3 gynekologů a dokonce je to napsané i v příbalovém letáků, že v těhu to nevadí (což je asi snad jediný) :) Opatrná bych s ním byla v 1.trimestru - to se všichni bojí doporučit třeba i žvýkačku :) ale teď ke konci těhu by to nemělo vadit - pokud to tedy nebudeš užívat nějak dlouhodobě... Za celé těhu jsem bioparox užila asi 5x a vše je OK a fakt to pomohlo :)

Ahojky, jestli Ti můžu doporučit, zeptej se raději doktora. Já byla v lékarně a chtěla jsem něco na bolest v krku, upozornila jsem lékárnici, že jsem po transferu IVF a nabídla mi Orofar. Samo, že jsem věřila.... Doktor mi dnes vysvětlil, ať nikomu nevěřím a raději se ptám ho, že i to mohlo přispět k neúspěchu. Je to těžké co můžeš a co ne. Dokonce ani čaj na močové cesty je zakázaný. Měj se a držím pěsti :a: :one:

03.01.2010

Ahoj,mám další blbou otázku.Ale podle čeho poznám poslíčky?

me bolely krize a spodek tak jak pred ms a tvrdlo mi brisko -jak by mi ho nekdo stahnul
a pozdeji jak se maly tlacil dolu tak jeste tlak na stydkou kost
:a:

jak to poznám, páč já měla od začátku těhotenství fakt krutý bolesti břicha - úplně stejný jako při velmi silné menstruaci a taky přicházely ve vlnách, tehdá jsem ležela ve špitále a bylo mi řečeno po x vyšetřeních, že to nejsou kontrakce, ale že se mi roztahuje děloha... takže teda faaakt nevím, jak to bude vypadat. Teďka teda musím říct, že kromě takových tlaků v podbřišku je to vcelku v pohodě, přijde mi, že všechny kolem v úlu začíná bolet břicho a já už jsem na to tak zvyklá, že to snad ani nevnímám....

In reply to by barbusacek

Tak já měla teď asi takhle: bolelo mě břicho jako kdybych měla dostat silnou ms, jakobych měla začít zkrátka krvácet a najednou břicho ztvrdlo a od zad taková vlna bolesti, které rostla a pak se zastavila, chvíli držela a pak pomalinku povolovala... zopakovalo se mi to po 15 min. ale pak už ne, až na druhý den...

Poslíčci nebo porodní bolesti
V průběhu posledních osmi týdnů těhotenství můžete zaznamenat nepravidelné stahy. Tyto stahy neznamenají začátek porodu, pouze signalizují, že se děloha začíná na porod připravovat. Poslíčky od porodních bolestí můžete rozpoznat takto: poslíčci jsou od počátku velmi silné a mají slábnoucí tendenci, navíc jsou nepravidelné a časový rytmus se zpomaluje. Naopak porodní bolesti jsou zpočátku slabé, někdy začínají jako tlumená bolest v zádech, která zesiluje a postupuje do břicha. Kontrakce jsou pravidelné a časový rytmus se zkracuje. Pokud jsou poslíčci bolestivé snažte se změnit polohu, pokud trvají dlouho zavolejte lékaře a poraďte se s ním.

Známky porodu

4. Krvavý hlen – objeví se malá krvavě zabarvená " zátka " z pochvy. Hlen se může objevit i několik dní před porodem, proto počkejte na porodní bolesti nebo na odtok plodové vody.
5) Odtok plodové vody – plodová voda vám odteče před nebo při první době porodní. Podle toho, v kterém místě dojde v protržení plodových obalů vám voda odteče náhle nebo pomalu. Odtok plodové vody nedoprovází žádné bolesti. Pokud plodová voda odteče musíte odjet do nemocnice a to i za předpokladu, že se zatím neobjevili porodní bolesti. Hrozí totiž nebezpečí infekce.
6) Kontrakce – porodní bolesti jsou zpočátku slabé, někdy začínají jako tlumená bolest v zádech, která zesiluje a postupuje do břicha. Připomínají silné menstruační bolesti. Kontrakce jsou pravidelné a časový rytmus se zkracuje. Sledujte časový rytmus bolestí, zaznamenejte si, kdy každý stah začíná a kdy končí. Kontrakce by měla trvat zhruba 40 sekund. Na začátku budou kontrakce asi po 20 minutách, později se časový interval mezi kontrakcemi bude zkracovat a kontrakce mohou trvat déle. Pokud máte pouze bolesti a neodešla vám voda, zavolejte do porodnice a domluvte se, při jaké frekvenci a intenzitě kontrakcí máte přijet.

31.12.2009

Ahojky holky,mám na vás pár dotázků.Budou znít dost blbě nejspíš.

tak myslím, že ti Lilian vše krásně vysvětlila :) Já byla ještě včera na VZP a dali mi tam takový kalenářík, který se jmenuje "Průvodce pro maminky" a tam je vše hezky vystvětleno (příspěvky, dávky, tipy a rady, harmonogram ...). Myslím, že to mají i na webu www.vzp.cz - tak tam když tak koukni :)
No a na spinkání máme připravený jak spací pytel, tak zavinovačku a i dečku v postýlce = takže uvidíme co se bude malé nakonec líbit :) to pak vyzkoumáme - neboj!! :dance:

In reply to by Wer-Unka

zavinovačka je dobrá, na pocit stísněnosti,, aby nebyl takový šok pro mimi po porodu, jen my se narodily v červenci, takže krutá vedra, a v zavinovačce řvala horkem.. :)

1. vezmeš si kalendář, a spočítáš si 28 týdnů od nástupu na mateřskou. Tvoje mzdová účetní ti to ale řekne, když přesně nevíš. A platí nově sociálka, teda od ledna 2009 platí mateřské sociálka, dle tvého zaměstnání. Ač jsem pracovala v Brně a bydlím ve Zlíně, platila mi ji Praha 8
2. Záleží jakou varinatu chceš. Pokud 2letou tak se musí myslím před 20 týdnem věku dítěte či těsně po něm.. ale né moc brzy, mě řekli, že kdybych přišla hned po porodu žádat o rodičák, tak mi ho zamítnou a zbytečné vyřizování. Takže tak měsíc před konem tam zajdi s papíry, které to dají, když si půjdeš žádat o porodné :) na pracáku.
3. Mě spává malá v overalku. A v létě, jak byly vedra, tak občas v bodičku a ponožkách. a pod dečkou, takovou malou fleesovou a když je chladněji, tak ve spacím pytli.
4. O porodné žádáš na pracáku a rovnou si tam vem papíry ohledně rodičovské, budeš je muset nechat potvrdit na sociálce, kvůli výši mateřské a toho, kdy ti přesně končí.

5. pokud ti zbyla dovolená z práce, tak si nezapomeň před ukončení mateřské zažádat písemně (emailem) o čerpání dovolené ode dne, přesně následující den, kdy ti zkončila mateřská.

27.12.2009

Pozdrav všem,doufám,že jste všichni prožili svátky krásně.

No taky pěkné Vánoce, koukám... Měla jsem něco hodně podobného... Dopoledne 24.12. mi volala maminka, že chudák táta dostal asi nějaou střevní chřpuku, že od rána zvrací a má průjem a tak ať na večer nejezdíme, že má taťka strach, aby mě nenakazil.. No neodradili nás a tak jsem strávili večer celá rodina pohromadě, tatínkovi bylo už líp a vše proběhlo OK. Jenže jak jsem si lehla - udělalo se mi hrozně zle, bolel mě žaludek, dostala jsem křeče, průjem a zvracela jsem jako divá celou noc... Měla jsem snad i teplotu a zimnici... O přejedení nebyla řeč - moc jsem toho nesnědla a když ano, tak velmi zdravě :) Abych chytila takhle rychle tu virozu od táty je taky nesmysl... Tak nevím co to bylo (?), ještě 25.12. mi moc dobře nebylo, ale pak se to sklidnilo a dobrý... Tak Vám holky nevím co to lítalo vzduchem, ale jsem ráda, že to netrvalo dlouho :) Tak ať už nás nic takového nepostihne!!! :dance:

23.12.2009

Ahojky,mohu si cucnout trochu vína na Vánoce?

me dokonce sam pan doktor :*8*: rikal, ze si uplne v klidu muzu dat sklenicku vina. Takze si ji v klidu dej a pekne si ji vychutnej :C]]:

někde jsem četla (asi na 10 různých místech), že sklenička vína denně tobě ani mimískovi neublíží!!! Takže nazdraví :a:

19.12.2009

Ahojky všem,mám takový choulostivý dotaz.Jak to napsat.Prostě se mi chlupatí prsa a tak si je holím.Než jsem otěhotněla tak jsem byla na odběrech a vše o.k.

Nehol se, nebo se ti ty chlupy zesílí a porostou dál, po porodu budeš mít chmíří a pak najednou vypelícháš :///: a budeš mít klid. :one: :a:

hlavne neholit, to je to nejvetsi zlo!!!! neboj, vse se vrati do normalu az porodis!!!! Kojit budes, chlupy nechlupy!!!!!! NEBOJ!!!!! :a:

30.11.2009

Ahojky,musím se vypsat.Drahé polovičce jsem řekla,že bude mít dneska studenou večeři.No to jsem si dovolila.Prý už zase.Měl jí naposled minulou sředu.Já myslela,že mne klepne.Prý,že t

Kazdy ma sve mouchy! ale ten muj teda uklidi nez prijdu z prace, vytre, vysaje, uvari ( a to vari vyborne) . ja sem zvykla varit kazdy den teple jidlo a to on ani nechce, ma rad i studenou veceri :)
ale neboj je to jen chlap :)

:s: To já svému řekla, že by měl jíst ovoce a on, že když mu to každý den nakrájím na talířek, že to sní.

25.11.2009

Ahojky,u nás je dneska krásně.A svítí sluníčko :-)
A tak jsem se dala do mytí oken :-)
Ale nevím co mám na Vánoce péci-poraďte.
A co koupit za dárky?co kupujete?

já si dneska taky nějak uvědomila, že vlastně už v neděli začíná advent :c: I když jak jsem koukla ven, tak to tak opravdu nevypadá. :n: Dneska jsem si udělala těsto na perníčky, a večer jak dám malou spát, se do nich pustím. A příští týden začínám péat natvrdo }:) Baví mě to, nedovedu si představit, že bych si nechala cukroví upéct od někoho jiného :n: Podle mě, to k vánocům patří. Dárky už mám skoro všechny. Nejvíc samozřejmě dostane naše Lucinka :girl: Včera jsme se byli s malou fotit, tak babičky a dědy máme taky vyřešené :///: Už jen každému nějakou drobnost :c:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka