Deníček uživatele peetulka

20.03.2009

Ahoj holky, chci se zeptat,máte některá zkušenost s mastičkou Pupík?

Ahoj, nám pupík určitě pomohl, já ho používám od narození doposud (5mm) každý večer po koupání, a nemůžu si stěžovat. Nejde o to jestli ho používáš jen při bolestech, ale je důležité aby se používal pravidelně. :a:

nám ani jednou nezabrala :|: nejvíce nám zabrali kapičky Sab Simplex :one: ,ale u každého zabírá něco jiného nám kolika trvala přesně 3 měsíce a pak to zničeho nic odeznělo přeji ti at se toho brzy zbavíte :a: :a:

09.03.2009

Ahoj holky, tak rosteme jako z vody, nedávno jsem jela do porodnice rodit a už nám jsou tři týdny, zatím stále kojíme po dvou hodinách, ale už i v noci, i mi dnes vydržel tři hodiny, dří

01.03.2009

Ahoj prosím o radu zkušenější kojící maminky:)je nám 12dni a do teď proběhlo kojení každé dvě hodiny a Patrik usnul, jenže teď poslední dva dny, Patrika nakojím, on na mě usne a kdy

Ahoj. Ja sem kojila malýho do roka a půl, také každé dvě hodiny. Ke konci mu však prso sloužilo i na mazlení ne jenom na papáni. No Patrik chce byt prostě u maminky, cíti tam bezpečí. Skuste ho nechat trochu vybrečet, pak by to bylo určitě horší. My sme si malýho vzali k nám do postele když mu bylo něco přes rok, to víte můj malej mazlíček. No už se moc roztahuje, člověk se pořádně nevyspí a tak sme mu dnes koupili pokojíček. Od pondělka ho dáme spát vedle. Prostě miláček - nemiláček přišli sme na to, že někdy se na to musí tvrději.

ahoj, já měla to samé...
bohužel u mě to bylo špatným spouštěcím reflexem... prostě u prsa se malý uklidnil, i když teklo málo a on byl slabý (měl žloutenku), aby si vytáhl víc... pro nezkušenost jsem musela dokrmovat a příkrmů jsme se zbavili až na 5 měsících (ale kojíme dodnes)...
takže zkus klasiku: před kojením prsa namasírovat teplou sprchou a během kojení popíjej teplý nápoj (ať mu to rychle a dobře teče), během dne také hodně pij a odpočívej, ať se mlíčko může v pohodě tvořit...
...dítě během kojení buď - ať jen nedudá - šimrej pod bradičkou, tahej za ouško a když to nepomůže, prohoď prsa... je daleko jednoduší dítě, které je po kojení vzhůru uhoupat ke spánku (v náručí, ve vaku), než pak odnaučovat usínání u prsa... dítě musí při každém kojení alespoň 10 minut účinně sát (tedy může kojení trvat i půl hodiny, když si mimčo u toho odpočívá, ale to se musí korigovat :) )...

když zjistíš, že pláč nebyl způsobený nedojedením, ale opravdu potřebuje lidský kontakt, tak si pořiď baby vak - já nosila Kryštofa do půl roka a byl v něm maximálně spokojený - zlepšil se mu i spánek v noci!

My měli stejnej problém, malej spal jedině u prsa a se mnou v posteli, ve své postýlce jenom řval. Pomohlo dát mu do ní kolem hlavy kojící polštář, přitulil se k nemu a spinkal. Taky mu to pěkně drželo dudlík v pusince takže ho nebudilo když mu vypadnul. Asi před měsícem (to nám byly 4 měsíce) jsem mu polštář vyměnila za mantinely a je pohoda, už je na postýlku naučenej a spí krásně přes den i v noci.

Doufám že to pomůže,

Lucka

tak to samé jsem řešila předminulý týden, jen jsem vešla do ložnice, malý už začal pobrekávat (je nám 1 měsíc) lumpik jeden :///: Babička s dědou mu koupili nad postýlku kolotoč s písničkama, plyšáky a světlem. Přes den malý pospává v obyváku v koši, jednou denně odpoledne jej dávám do postýlky do ložnice a pustím mu muziku a točící se plyšáky a ze začátku jsem tam byla s ním a hladila jej po hlavičce a pobrukovala s tou muzikou. Docela rychle pochopil, že nyní je čas spát trochu déle než to pospávání v koši a že máma je 100% někde kolem. Asi 5 den to začalo fungovat i v noci a malý je spokojený. :'zz): :c:

Náš prvorozený měl snad na zádech knoflík, který se po položení do postýlky zmáčknul a spustil řev. :§) Zkoučela jsem všechno možné - kojení v zavinovačce, aby byl pořád v teple a neprobudil se odložením do studené postýlky, kojení na podložce do postýlky... Za chvilku vždycky zjistil, že je v postýlce a spustil brekot. Nakonec jsem to vzdala a spal se mnou, jinak bych se vůbec nevyspala. Pak se narodil mladší a ten spal úplně sám v postýlce od začátku. V duchu jsem se omlouvala ostatním maminkám, o kterých jsem si myslela, že kecají, že jejich dítě spí samo. Opravdu takové děti existují :s: . Prostě je každý jiný. I babičky pochopily, že jsme staršího nerozmazlili, jen prostě potřeboval být víc s námi a mít jistotu (to mu vydrželo dodnes - ještě ve skoro 7 letech občas k ránu zajde k nám do postele se přitulit), z mladšího zase roste pěkný samorost. No a dudlíky jsme nepotřebavali ani u jednoho - nechtěli je, máma byla lepší dudlík, než kus silikonu :cc):

27.02.2009

Ahoj holky jsem moc ráda, že vám můžu popsat svůj porod, pořád jsem si četla jiné porody a bylo pro mě neuvěřitelné, že sem budu jednou psát já, ale každá se dočká.

Ahojky,
tak jsem to zase orvala jako kazdej popis porodu tady :) Ja se zatim nebojim a zatim se i tesim(spis mam strach ze tam budu plasila driv nez to bude nutny) :s: Jinak gratuluju :qu:

já jsem si opět pobrečela, jak mívám ve zvyku, když čtu o porodech :-)
napsala jsi to moc hezky a moc vám gratuluji ke zdravému miminku.
My máme rodit za měsíc a zatím se nijak zvlášť nebojím, spíš už se těším, až budu mít zdravé miminko u sebe :-)

:one: :one: Moc gratuluji k miminku, i k tak pohodovému porodu :k: Přeji Vám hodně zdravíčka a ať Vám malej dělá jen samou radost. :a: :a:

16.02.2009

Ahoj holky, potrebuju poradit, od stredy trpim zacpou a vcera od sesti do osmi mi tvrdlo bricho tak kolem deseti minut a trochu bolest, ale opravdu trochu, pak se to ustalilo a v noci od pul druhe do

Cauky :) Ted resim uplne to stejne, Peti. Pomaha mi svestkovy kompot, cerny rybiz, merunky, Activia s vlakninou a takovymi temi kousky musli, kafco a kdyz si uz uplne zoufam, tak se jakoby kolibam v bocich nejlepe do rytmu ;) a to mi pekne pohybuje s peristaltikou. Z toho ma nejvetsi srandu muj manzel a kdyz muze, tak se ke me prida a tancime spolu. U toho jeste dostanu zachvat smichu, protoze on zacne zpivat do rytmu a na zachod bezim do par minut :s:
Taky mi tvrdne brisko, ale to uz je ted asi normalni. Doktor mi rikal, ze s ukoncenim 38. tydne uz na tvrdnuti nemam brat magnezko, aby nas hosicek pak nebyl jak hadrova panenka aneovlivnilo to spravnost kontrakci.
Drzim palce, aby aspon neco z toho zabralo :one: pa

10.02.2009

Ahoj tak mám za sebou první kontrolu v porodnici a bylo to super, monitor to je hukot:) a prohlídka docela bolela, protože si ještě do mě hrábla učenka a od ní to nebylo moc příjemné, ka

ahojky petulko...myslim si ze se nemas ceho bat...projdeme si tim kazda...my uz to mame za sebou,uz nam bude 19.2.mesic,jsme sice po cisari,protoze malej byl KP ,ale ja se citim uz bezvadne,pred peti lety jsem rodila normalne aje pravda,ze bych radsi rodila 10krat normalne nez cisarem... :a:

03.02.2009

Ahoj holky, tak jsem dnes absolvovala posledni poradnu a od pristiho tydne uz zacinam chodit na monitor do porodnice, hrozne se tesim.

Mně do porodnice stačil troje - ale prala jsem si je. Koupila jsem si antibakteriální mýdlo, kterým jsem si myla ruce a s ním to vždy i přeprala. Bylo to raz dva a byly i hned suché.

Já taky doporučuju víc ks - nejlepší jsou ty nohavičkový síťovaný kraťásky. já jsem je nosila potom i doma, aby jizva líp dýchala. Dají se přeprat a jsou hned suché.

3 ks je málo,v DM prodávají po 5 kusech,já jsem měla 2 balení a to bylo akorát,a to jsem byla v nemocnici 8 dní

Ahoj, letí to všechno jako voda. Si pamatuju své první těhotenství no a najednou jsou synovi 2,5 roku a v červnu čekáme druhé :s:
Doporučila bych ti koupit si ještě jedno balení. Troje jsou málo. Přecejen budeš ty 3dny v porodnici hodně krvácet. Koupila sis ty nohavičkové? ty jsou perfektní, všimla jsem si totiž že prodávaj i takové-co vypadaj jako klasické kalhotky. ty nohavičkové líp udržej vložku-teda spíše 2 vložky...

Ahojky, máš pravdu, že to hrozně letí. Mně přijde, že to bylo nedávno, co jsem druhý týden v září byla s manželem na dovolený a to jsem byla asi ve 14. týdnu :00: . V tu dobu mi to taky vůbec neutíkalo a podzim se mi zdál nekonečný. Teď jsem ve 33 tt a utíká to jako voda. Já už mám všechno nachystaný i tašku do porodnice. Pořád si říkám, že štěstí přeje připraveným. Jinak těch jednorázovek mám celkem 5 kusů, na doporučení švagrový. Samozřejmě mám s sebou přibalený i obyčejný bavlněný. :a:

23.01.2009

Ahoj holky potrebuju radu, taky se vam mota hlava? V utery jsem byla na kontrole a vse ok.

to bude určitě spojené s těhotenství a určitě to souvisí tlakem, já teda těhu nejsem, ale trpím na nízký tlak, takže kdykoli se trošku mění počasí, tak si tyhle příznaky "užívám" :a:

jsem 37 tt a cca týden je mi každé ráno šoufl, jako bych 3 dny nejedla ://: . A taky mám tlak normální. Myslím, že to je hlavně proto, jak prcek tlačí na orgány a tělo prostě jinak všechno zpracovává. U někoho se to projevuje motáním hlavy, u mě nevolností, někdo má křeče, jiná zase hooodně oteklé tělo a tak. Mě jednu dobu bolívala denně hlava, ačkoliv před tím jsem to mívala tak 1x za rok. Prostě se tělo neustále s něčím vyrovnává - a to po svém 8) ! Tak hlavně odpočívej a přeji příjemný zbytek těhu, už se to blíží, co? :k:

04.11.2008

Ahoj holky, dnes jsem byla v poradne, dve hodiny jsem cekala v cekarne, doktorka me uz ani neprohlizela, jen poslouchala miminko, vse je ok, tak jsem si musela koupit rychlozavinovacku:)dnes mam pocit

:dance: Tak já si tak připadám hlavně večer,ale musíme to vydržet za to nám ty naše zlatíčka stojí. :cc):

KOULE DĚLOVÁ :///: Občas se valím a funím ulicemi :///: Jsem 25 tt a mám pocit, že už bych tak nějak měla rodit každou minutu - někdy :s: Moje doktorka má UTZ, takže každé 3 týdny vidím toho svého neposedného potomka. Ale hlavně cítím kopance a tak se mi ani do poradny moc nechce. Než začaly pohyby, tak jsem se pokaždé těšila, že ho zase uvidím a hklavně se ujistím, že je vše OK. Ale teďko... Dělová koule musí funět do poradny - přístí středu... }:) Ať se daří a pěkně rostete! :h:

15.10.2008

ahoj holky musim se s vami podelit o radost. Vcera jsem byla na ultrazvuku 19+6tt a cekame kluka, tak moc jsem si ho prala az mu ten pinda narostl:)jsme zdravi, organy mame vsechny v poradku.

tak to vam mooooc gratuluju ke zdravemu chlapeckovi a preju .... jen tak dal, at je porad vsechno v poradku a ty prozivas krasne tehulkovani :///: :///: :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka