Deníček uživatele Pavllusska

30.03.2010

Ahoj, zítra se mám hlásit v porodnici na vyvolání porodu. Holky jaké s tím máte zkušenosti? Říká se že vyvolávaný porod je sice rychlejší, ale má horší průběh (víc bolí).

Me porod vyvolavali a docela brutalne to hnali takze to bolelo, ale nemam s cim srovnavat. Prezit se to urcite da a ver ze az to budes mit za sebou zapomenes na vsechno a bude ti krasne jako nikdy. Muj porod trval od zavedeni tabletky cca 5 hodin.

Já také měla vyvolávaný.. Když se podívám zpětně, tak to mohlo být horší, ale v té chvíli bych asi vraždila, kdyby mi někdo řekl něco podobného..:s: Dali mi jednu čtvrtku vyvolávací tabletky, okolo deváté ráno, druhou čtvrtku mi dali ve čtvrt na dvanáct, protože slabé kontrakce, které se objevily, tak zmizely jako pára nad hrncem.. Přesně ve dvanáct mi začaly bolesti, to už jsem si říkala, že je to hrůza.. Byly hned od začátku po dvou minutách, největší peklo nastalo okolo 16té hodiny... mezery mezi kontrakcemi se zkrátily na minutu a půl a bolest se minimálně ztrojnásobila. A přesně ve 20,00h byla princezna na světě.. Nechci tu opakovat to, co bylo už tolikrát zmíněno, ale ta chvíle, kdy Ti ten uzlíček dají do náruče je jedinečný.. Mě v té chvíli přestalo všechno bolet a najednou do mě vjela neuvěřitelná vlna energie... Budeme Ti s Beuškou držet všecky palečky.. Pac..:k:
-----------------------------------------
Silný je ten, co stojí tváří v tvář lidské hlouposti a dokáže mlčet...

Ahoj, no nevím. Mě ho vyvolávali a rodila jsem celkem 32 hod. Moc rychlý se mi teda nezdál a lehký určitě nebyl. Ale neboj, každý porod je jiný. Každopádně Ti budou pomáhat. Tak držím palečky.pa

Ahoj, tak mě porod vyvolávali tabletama, první moc nezabrala po té druhé se mi hned rozjeli kontrakce, byli jedna za druhou, neměla jsem moc čas na oddych, ale jinak jsem měla porod naprosto pohodovej, na prvorodičku docela rychlej, od těch prvních kontrakcí byla malá za sedm hodin venku, ale je to jak u koho, někoho vyvolávají několik dní, když tam dole třeba není vůbec připravenej. Tak snad to nebude váš případ a mimísek vykoukne na svět raz dva, přeji rychlý a pohodový porod :a:

17.03.2010

Ahoj těhulky i čerstvé maminky.

Já jsem po minulé kontrole taky zašpinila hnědou krví, myslela jsem si mylně, že je to zátka, ale nebyla. V úterý jsem byla v poradně zase a dloubla do mě mnohem víc, tak jsem si myslela, že budu krvácet mnohem více, dokonce mi dala vložku, ale neukápla ani kapka, zato druhý den vyšel dooost velký hlen jen takový narůžovělý, absolutně bez krve, tak tomu už nerozumim a nechávám to být :). Na kurzu nám ale říkali, že slabé špinění je normální, do porodnice že máme jet jen v případě, že krvácení je opravdu silné, že je to na vložku, která ani nestačí, to se pak musí odjet okamžitě, protože hrozí odloučení placenty. Já být tebou, tak počkám, co z toho bude. Po tom zašpinění minulý týden mě taky trošku bolelo v podbřišku.

ahoj, je to uplně normálnní. vždyť už máš taky čas ;) jestli tě bolí bříško a nejsi si jistá, co to je, dej si vanu nebo sprchu a uvidíš - jestli jsou to poslíčci, tak to přejde, jestli se ti rozjíždí porod, tak se začnou bolesti stupňovat.
jestli krvácíš nějak hodně, tak bych do porodnice pro jistotu zavolala, ale jestli ti stačí intimka, tak je to OK

Ahoj , tak se tímto trápím od dnešního poledne....byla jsem poprvé na kontrole v porodnici , vyšetření nebolelo....vše je v pořádku , jsme nachystaní - dnes jsme 40+0 tt , tak na další kontrolu , pokud se nic nestane máme přijít v pondělí.
Ale asi dvě hodiny po kontrole jsem začala špinit a mám bolesti v podbřišku....takže si půjdu dát vanu a čekám , jestli z toho něco bude nebo ne :)
Jsem na tom stejně a taky nevím , co dělat....zatím čekáme :)

10.12.2009

Dneska je super den :a: Všechny vás moc zdravím.

Jee, tak to je dobrý Pavllussko, já se chystám to zkombinovat úplně stejně jako Ty. V pondělí ráno na ten sladký hnus, jak to tady všichni popisují :00: a odpoledne jsem objednaná na UZ, natočení DVD - abych měla k Vánocům hezký dáreček pro sebe i okolí :) Tak jsem si říkala, jestli mimíska spíš tou hnusnou sladkou vodou ráno nevyděsím, aby se chtěl odpoledne ukázat, tak ráda čtu, že v pohodě :///: Teda doufám, že se DVD jakžtakž povede, jsem hrooozně moc zvědavá. Tak se mějte s Filípkem krásně a ať je takových pěkných dnů víc :a:

In reply to by Pavllusska

Ahoj Pavllussko :) Díky za optání. Cukr v pohodě - výsledky mi sice neřekli hned, ale za tři dny jsem šla ke svýmu doktorovi a ten už výsledky měl. Krev mi brali jenom z prstu (z mých neviditelných žil by to byl mazec ;) ) a ten sladký humus se dal vypít, ani mi pak nebylo špatně :D Odpoledne nám to 3D snímání taky vyšlo docela pěkně, takže se teď těším z dvacetiminutovýho záznamu a hlavně to bude supr dárek pro přítele a moje i jeho rodiče :) Tak se měj krásně, pohlaď bříško a pozdravuj Filípka :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Je mi líto, že tě tak malá zlobí, ale neboj, nebude křičet věčně :-D Přeji ti ať se ti to ještě otočí a aspoň večer stojí za to :ww:

27.11.2009

Ahojky všechny. Mám vybraný kočárek z internetu (Baby smile v-max) jenže bych si ho chtěla i vyzkoušet na živo.

Ahoj, možná píšu trošku pozdě, ale zrovna teď tento kočár prodávám. Je černošedé barvy, kolekce 2010. Korbička a autosedačka je nepoužitá, se sporťákem jsem byla 3x venku. Mám v úmyslu ho prodat za sedm tisíc. V této ceně je tedy korbička, sporťák, autosedačka s adaptérem, taška na rukojeť jejíž součástí je i nepromokavá přebalovací podložka. Je tedy nový, zakoupený v prodejně u Podjezdu v Hulíně. Jsem z Přerova, kdyby si měla zájem, tak se mi ozvi na 773 282 272, k odběru ihned. Volat můžeš kdykoli.

Ahoj,my ho máme a max spokojenost,Kubkovi jsou tři měsíce, korbička je krásně prostorná a ovládá se skoro sám.My jsme z KM,ale kupovali jsme ho na jaře na dětským veletrhu v Brně.

ahoj my jsme si taky vybrali tento kočárek,mám termín v prosinci takže zatím ho moc proježděnej nemám,jen tak doma,ale je dobrej,trošku jsem se bála te malé korbičky ale prodavačka v obchodě říkala,že 80 cm stačí,že malýho v létě stejně dám do sporťáku.sporťáček je taky hezkej,jen jsem slyšela nějaký maminy,že je taky brzo malej.nevím no,nanejvýš koupím za 2-3 roky nějaký golfky..mě se moc líbil a cena taky super tak jsme si ho vzali.máme zeleno-šedej.Jinak já jsme z Kroměříže a kupovali jsme ho v HUlíně,takže někde v Brně vůbec nevím-chtělo by to asi obvolat ty prodejny.měj se hezky

In reply to by wjerush

Moc díky. V tom Hulíně ho mají, to jsem našla. Takže bychom si museli jeden den udělat výlet...pořád lepší než jet z Brna až do Chomutova. Mám z toho kočárku dobrý pocit, moc se mi líbí, cena je taky super... těším se na něj, ...a samozřejmě i na mimiška :cc):

25.11.2009

ahoj holky, pomoc. Mám strach, hrůzu, prostě psycho. Potkala jsem kamarádku s dětma a jak se tak bavíme, já se nad nimi rozplívám, tak mi ona řekne, že má to nejmladší spálu.

Ahoj, určitě to řekni doktorce, aspoň uvidí, co ti na to poví. Ale pokud jsi u toho miminka nebyla úplně blízko (jako se mazlit, pusinkovat), tak bys to neměla chytnout.

není nikde řečeno, že tou spálou onemocníš a i kdyby, tak se to léčí normálně penicilinovými antibiotiky a ty jsou v těhotenství pro plod bez rizika... jo a o malého se neboj, o nějakém poškození plodu kvůli prodělané spále v těhotenství jsem nikdy neslyšela.. dokonce jsem kdysi i četla, že se spála ani u novorozenců nevyskytuje, že až tak od půl roku...

to je prima kámoška....takový jsou nejlepší....no, snad bylo minimální riziko, že by jsi jí chytila, ale určitě to konzultuj s dr.

Pavluško, já to řešila minulý týden. Taky jsem se dostala do kontaktu s dítětem, který mělo spálu. Jsem v 16. týdnu a prý už nic nehrozí... Samosebou se to musí ale podchytit včas. Lékař mi doporučil 3x denně měřit teplotu, pokud stoupne vzít si ihned Panadol a pokud neklesne tak šupajdit k obvoďákovi. Dostaneš antibiotika, který to zarazí... Miminku se už nic nemůže stát, chrání ho placenta. Do 12. týdne by to byl průšvih, takhle to dostaneš jen ty... Držím ti palce, aby se to nepotvrdilo. Já mám strach pořád... Spála má inkubační dobu prý měsíc... Takže do Vánoc buď raději doma a nenech si ničím oslabit imunitu ;-)

22.10.2009

Ahojky, v úterý 27.10. jdu na 3D UZ. Je to hodně rozdíl od normálního UZ? Je lepší 4D nebo to vyjde na stejno? Řeknou většinou na tom velkém (3D) už pohlaví? Díky za zkušenosti :-D

Ahojky, já bych tam měla jít mezi 26. - 29.týdnem do Hloubětína a je to nazvané jako 3D/4D ultrazvuk a udělají to hned najednou.
Evča

Ahoj, no já mám podobný problém. V Kolínské nemocnici dělají 3D UL a taky mi říkala o videu, ale všechny maminky říkají že video je 4D. Tak napiš jak si dopadla. Já jsem objednaná na 24.11. do Kolína na 3D a 29.11. na 4D. Pokud nedělají videa, tak Kolín ruším a jdu na 4D :))

In reply to by akner

Nechci ti kazit radost, ale myslim si, ze zbytecne vyhozene penize jit na 3D i 4D.
Video- teda dvd ti udelaji i na 3D, ale jsou to jenom zamrazene fotky po propocitani dat 2D USG, ktere je soucasti vysetreni.

20.10.2009

Ahoj tetičky, tak už jsem taky ta s Angelsouds :one: Přišel mi do práce, tak jsem ho musela jít na záchod hned zkusit.

Ahojky, tak vitej mezi nama :) ....dneska jsem se ptala doktorky jak casto se smi pouzivat a klidne kdykoliv, mimcu tu vubec nevadi :\x: ..jo a nemusis pouzivat jen nejakej ten gel...staci i obyc olejicek, nadherne to klouze, nelepi se a nevstrebava se tak rychle...a navic si to pak rozetres na cely brisko a mas postarano o mazani :qu: ...tam se pise i v navodu ze se muze pouzivat i voda krom toho gelu a oleju....s kremem to taky jde....ale olejicek je u me na prvnim miste :c:

In reply to by Tynik

Tak to jsem ráda, že tím mimču neubližuju nebo nijak neškodím. Včera poslouchal i manžel a byl překvapený. Nejdřív říkal že je to blbost, že jsou to vyhozený peníze, že stačí když chodím k doktorovi. Bylo mi to trochu líto, ale pak když jsem viděla jeho krásný úsměv, tak mi bylo jasný že to nemyslel zle a že je rád že může poslouchat :-D

Ahojky tak Te taky mezi nama vitam :\x: a preji hezke a pohodove poslouchanicko. Ja posloucham pravidelne rano, odpo a vecer :°: Ale ted uz druhy den prd protoze mi dosla baterka :$$: Ale dnes mi ji manza koupi :qu: Jinac snad :°*°: "malou" zacinam cititvic a vic. :)
Papa a opatrujte se.

In reply to by Pavllusska

No sama nevim :-) kazdy dr.rika neco jineho, ale podle posledniho UZ jsem 19+4 takze 20tt. Ale cekam druhe mimi a na brisku kdyz polozi manza ruku tak nic neciti :-( Ale mam hodne specku :-) Ted kdyz pisu tak citim jak se tam vrti. Neboj taky prijde tvuj cas a prcka ucitis. Ono i kdyz vecer lehnes a budes poslouchat srdicko tak uslysis ty rany a uvidis, ze je pocitis i na brisku(teda vevnitr).

16.10.2009

Ahoj všechny, chci se zeptat. Dá se ten přístroj koupit i v nějakém větším elektru, třeba Datart nebo tak?! Nebo ho musím objednat přes internet. Jak jste si ho pořídily vy?

Ahoj,
ja ho videla v " Puntanele" v Letnanech,byl tam i ten monitor dechu atp... to bude zrejme v tech velkych obchodacich, ale o Datartu docela pochybuju.. tam maji hovadiny. :-)

Ja teda pres net, ale obchod meli u nass v Brne, tak jsme tam jen zajeli. Jinak fakt nevim kde by se dal sehnat.

14.10.2009

Ahoj holky, možná budu mít divný dotaz, ale jak poznám že mi tvrdne bříško? To ucítím nějaký bolesti, křeče nebo je to spíš jako když mám z posilování namožené břišní svaly?

nejdříve nemohla poznat, jsem si nejdříve maslela, že se mimis jen nějak blbě uložil, ale teď už to poznám. Je to takový jakoby tlak v bříšku a když si na něj sáhneš, je jako kámen

In reply to by Pavllusska

svému MUDrovi a předepíše ti magnezko. Pokud nejsou změny na čípku, neotvíráš se, tak do 10 tvrdnutí za den je to OK. Znamená to, že si děloha trénuje k porodu ...
Pokud by tvrdlo častěji, přidali se kontrakce (poslíčci) a našel změny na čípku (změnil ti Cervix skóre), tak by tě asi nechal doma s klidovým režimem pro hrozící předčasný porod. Jinak tvrdnutí bříška

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka