Deníček uživatele paolinka

10.01.2010

Ahoj holky

Chtěla bych se zeptat, zda některá nevíte, kde bych mohla sehnat obrazek "folie",ktere se prekopiruji(vetsinou obtahnou tuzkou) na stenu a pak se treba obrazek vymaluje temperama.

10.01.2010

Ahoj holky

Chtěla bych se zeptat, zda některá nevíte, kde bych mohla sehnat obrazek "folie",ktere se prekopiruji(vetsinou obtahnou tuzkou) na stenu a pak se treba obrazek vymaluje temperama.

06.01.2010

Ahoj holky

Moc dekuji za rady. Vecer jsem prso nahrala a masirovala a masirovalo.Nic ale odsat neslo - zkousela jsem to i se Zorkou - aby mlicko odsala ale nedarilo se. Pritel skocil do obchodu pro tvaruzek -naredila jsem ho s troskou slivovice a nechala pusobit. Svete div se PODARILO SE:

Dekuji vsem za pomoc

Pavlina

Ahojky,tak se zánětem v prsu mám bohužel zkušenost a zatvrdlinou to začlo už v porodnici ale nikdo mi neřekl,že se z toho může stát zánět. A po propuštění to začlo 39 horečky a bolest jako :pig:
Takže moje rada : Před krmením pít teplé nápoje,dávat teplé obklady nebo osprchovat teplou vodou. Zatvrdlinu několikrát za den masíruj třeba olivovým olejem,musíš rozmasírovat i přes bolest. Po kojení odstříkej a pak dej zase pro změnu studený obklad. Pokud bys měla to prso horké,pomáhá i obklad z tvarohu nebo slivovice. Jestli ti začnou horečky tak vem paralen,ale smí se brát jen 3x denně a jen tak 3 dny víc né,jestli horečky budou trvat,tak šupajdi k doktorovi a nasadí antibiotika,ale to snad nebude třeba. Budu moc držet palce aby si se toho brzo zbavila a nebyl to zánět. Pa pa

ahoj já jsem ji taky měla ,a pomohlo mi pod teplou sprchou masírovat tu ztvrdlou hrudku,pak odsávačkou odsát. :a:

11.10.2009

AHoj holky

Tak dneska jsem byla pro sirup Nutrolin-B ZA 81.90kč.Tak uvidíme zda to bude lepsi:-).Prej ho doporučují i doktoři,tak jsem zvedava.

In reply to by dvojcatka

jo, na ten jsem se taky v lékárně dívala...nakonec mi lékárník doporučil ty Lactobacílky - je tam více kmenů těch breberek...od kterého měsíce ten sirup je? - zkusila bych to na střídačku s Lactobacílkama...budu muset je dávat do té doby než skončíme s antibiotiky (výhledově je to několik dalších měsíců) ... přeci jen je to finančne fous výhodnější

In reply to by dvojcatka

4 měsíce...takže koupím ještě jedno balení Lactobacílků a ten další měsíc už možná ten sirupek...probiokapky dávám neustále, nakoupila jsem si v PL zásobu...tento týden tam pojedu znova, tak se zase předzásobím :-)

28.05.2009

Ahoj holky

Ahojky, mně dělala Hamiltona v pátek, od té doby mi odcházela zátka a měla jsem poslíčky a v pondělí v noci jsem rodila. Čekej to každou chvilkou. Přeji hodně štěstíčka :c: :k:

Ahojky holky:)) já měla termín ve středu 27.5. a na kontrolu jsem šla včera.Doktor mi taky udělal Hamiltna a ani nešpiním a dneska se cejtím skvěle nevím jestli je to tím, že jsem toho hodně naspala nebo i tím počasím. Já ani potom nešpiním prostě nic je to v pořádku?? Taky už jsem okusila horkou vanu a stále nic. Já už se na toho naše drobečka tak těším...a už mě celkem stresuje jak se mě každý ptá jestli UŽ!!! Mějte se krásně papa

In reply to by Monasek7

já mam termín dle ms 2.6. a poradnu mam stanovenou na 3.6. Uz asi 3. den mam poslíčky, hlavne kdyz vecer ulehnu a nez usnu. Přítel uz by nejradsi aby malej byl taky venku, ale vzdycky se to uklidni, usneme a nikam se nejede. Tak jsem na to zvedava. Jinak s tim ptaní zda uz se neco deje to je fakt sila.... pořád se nekdo ptá...no musime to jeste vydrzet. preju pohodovy a brzsky porod. papa

ahojky, když mě udělali Hemiltna, tak jsem na druhý den večer rodila.. udělala mi ho v pondělí kolem 13hod a na druhý den ráno ze mě začla odcházet zátka i s krví a večer se nám princezna narodila. Takže určitě si myslím, že to hlenovité špinění je normální... pááá :a:

In reply to by Mishuge

ahojky...ja mam sice termin az 30teho ale taky od pondeli mam porad stahy, nebo mi furt tvrdne bricho.pres noc se to zklidni...vcera nez jsem sla do poradny tak me chytl prujem a silene krece..na kontrole mi dr. rekl ze se zatim nic nedeje...pak jak jsem prisla domu zacla jsem spinit, a bolesti az do vecera neprestaly...v noci jsem prestala spinit a jak jsem sla rano na zadoch tak pro zmenu ze me zacalo vytikat cozi zluteho, ale moc toho neni...porad mi tvrdne bricho a furt nic...uz jsem z toho nervozni..:D

27.12.2008

Ahojky holky

Ahojky. Tak já jsem jednoznačně pro 4kolku. Taky jsem z vesnice a mám co dělat i s tou 4kolkou. 3kolka by letěla bojkem ze svahu. Máme náročný terén. A taky nafukovací kolečka jedině. Já ted jsem donucena koupit sporTák lehký místo golfek a má plastová kola, tak to bude tankodrom, na těch nafukovacích to krásně průží.

Ahojky, tak já mám Cortinu 3x evolution. Jsem spokojená, taky bydlím "na vesnici". Ale poradím Ti, malý kolečka jsou na prd. Dívej se po velkých kolech a ne nafukovacích, ty Ti v tom terénu dlouho nevydrží.

No já mám trojkombinaci i golfáč jakoby tříkolu, ale čtyřkolovou, myslím tím to že ty přední dvě kolečka jsou u sebe a stabilita v poho a to jsem s tím trandila po lese polních cestách , lítali jsme s ním celé léto po golfovém hříšti a v poho!!!

Můj názor na trojkolku na vesnici je takový že nekupovat :n: :n: :n: já jsem z vesnice a mám trojkolku s dvojitým předním kolečkem firkon vector 3 air a je nestabilní a myslím že to přední kolečko brzy oddělám :( tedy ty péra tam... moc mě to mrzí takže ten kočárek prodávám a chci si koupit jiný a ted už sporťák malá už je přeci jen větší, takže jsem využila jen korbičku a to cca 6 měsíců :00: jinak do města je super, velká korbička ta mi vyhovuje :one:

26.11.2008

Porod s oční vadou.

Ahoj,
u některých očních vad je opravdu již předem naplánovaný císařský řez. já mám např. zvýšený nitrooční tlak (riziko zeleného zákalu), takže musím jít před porodem na kontrolu k očnímu a ten buď císaře doporučí nebo ne )podle naměřených hodnot). Mě se taky gynekolog na nic neptal, musela jsem mu o tom říct sama. Myslím, že na to hodně zapomínají a spoléhají na to, že se když tak ozveme samy. Při vystavení těhotenské knížky se mě ptal jen na vývojové vady a tak... Při klasickém porodu, když vlastně hodně tlačíš, tak se ti může poškodit zrak - odloupnout oční sítnice (zvyšuje se totiž ten tlak i v očích) - takže pokud má rodička některou z očních vad, tak je skutečně indikován císař. Vadí i dioptrie nad 5 nebo 6, glaukom.... Ale je potřeba probrat to s očním lékařem a gynekologem....
Eva

In reply to by e.v.a

tak ještěže se to dovídám až teď... :-) Podle toho, co píšeš - mám na pravém oku 5 dioptrií a na levé jsem tupozraká a nevidím skoro nic - bych nejspíš na toho císaře musela. Každopádně jsem rodila normálně, měla jsem pohodový porod. Zrak se mi nezhoršil. A je fakt, že mne se na to taky nikdo neptal a ani mne nenapadlo, že by to mohl být problém.... Tím pádem, beru zpět, co jsem napsala, že je to kravina a vzkaz pro Pavlínu... Zeptej se na to svého očního lékaře či gynekologa.

In reply to by Motyčka

Neboj se vlka nic - zeptám :-), jsme tu od toho aby jsme debatovaly - a tak děkuji i za Tvůj názor alespoň se díky němu více rozjela debata :-). Co Tvoje miminko - je v pořádku - občas mi v hlavě hlodá - zda je to dědičné.

P.

In reply to by paolinka

malé je 3,5 měsíce, takže zatím se žádné oční vady u ní nezjišťovaly. Každopádně tupozraký je i manžel, takže pokud je to dědičné, je jasné, že malá to bude mít taky. Na druhou stranu v naší rodině jsem byla jediná, kdo tuhle vadu měl. Tak snad to bude v pohodě. Tím se aspoň utěšuju :-) A třeba můj brácha vidí jak rys. Na druhou stranu máma měla se mnou dost komplikovaný porod, kdy mě tahali kleštěma, takže bůhví, jestli třeba to nemůže být tím...ale to fakt střílím...

In reply to by paolinka

Oční vady jsou bohužel většinou dědičné.... moje babička má šedý zákal a je na jedno oko už slepá, děda má riziko zeleného zákalu.... Moje sestra má 6 a 6,5 dioptrií a zvýšený nitrooční tlak a já mám taky zvýšený nitrooční tlak (naštěstí ale nepotřebuji brýle jako ona).... Myslím, že je to asi stejně dědičné jako alergie - u jednoho dítěte se vyvine a u druhého nemusí... Nebo to přeskočí generaci.... Ale jsou horší dědičné nemoci, takže to musíme brát s nadhledem :)

04.11.2008

AHoj všechny snažilky, těhulky či maminky

měsíce po 28 dnech, ale normální nee. Takže posílám pomůcku, kterou tady nějaká těhule dala do placu na normální kalendář používaný normálními lidmi - přeci nebudeme říkat, že jsme v 10.týdnu, to by nám nikdo nevěřil :s: :

Týdny a měsíce těhu!

1měsíc ukončen 4+3tt
2měsíc ukončen 8+6tt
3měsíc ukončen 13+2tt

4měsíc ukončen 17+5tt
5měsíc ukončen 22+1tt
6měsíc ukončen 26+4tt

7měsíc ukončen 31+0tt
8měsíc ukončen 35+4tt
9měsíc ukončen 40+0tt

Ahojky jde o to, že těhotenství podle lékařů trvá 10 lunárních měsíců, což je 40 týdnů (1 lunární měsíc má 4 týdny, takže se to krásně počítá). A podle normálního kalendáře je to jen 9 měsíců, protože každý měsíc je jinak dlouhý. Já jsem se orientovala podle toho lunárního- těhotenského kalendáře. A neboj do těch počtů se dostaneš. ;)

In reply to by Aajka007

No snad jo - jsem z toho trošku zmatená - samozřejmě bych ráda tu radostnou novinku oznámila rodině ale dohodli jsme se s pritelem, ze pockame do 3 měsíců a já z toho teď začla být zmatená - kdy vlastně ty tři měsíce jsou. uffff :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka