Deníček uživatele ovecka

31.01.2012

Ahoj mamky, prosím o radu ty mamky, které si koupily hmotu a do ní obtiskovaly ručky a nožky mimísků:-) koupili jsme nějakou sadu, ale hmota v plechových krabičkách je bohužel moc tvrdá, tak se chci z

15.09.2011

Ahoj holky, spoléhám na vás jak na smilování Boží. Věc se má takhle.

ahojky,já jsem se inspirovala hodně knihou Respektovat a být respektován,od autorů:Pavel Kopřiva a Jana Nováčková.Vlastně se jí inspiruju pořád,je jednoduché si to přečíst,ale zavést do praxe je to těžké!Aspoň pro mě. Děti potřebují,aby je někdo respektoval,ale zároveň musí mít pevné hranice.Dost mi pomáhá,že tímto se řídí i pedagogové v naší školičce,jsou absolventy kurzů,které pořádají přímo autoři knihy a já sama se na něj v březnu chystám.Ale jak říkám bolí to a vždy to nejde...rychle vybuchnu a ječím až je mi to líto a začínáme od znova. Ikdyž jsem od přírody celkem flákač :) tak tohle bych chtěla dotáhnout do zdárného konce a syna vyprovodit do života slušně a prakticky vychovaného! Držím pěsti,chce to kotel trpělivosti! :k:

Nío, tak to máme podobný problém. Jinak na to je expert naše mami, odcela mi s tím pomohla. vždycky, když se malá začne vztekat, tak nahlas zavolá, že tamhle leze pavouček, jede auto, nebo ať jí jde rychle povědět co to je, že to neví. Dlouho o tom mluví, když tam nic není, tak řekne, nevíš kam utelk?? te´d tady byl, koukni se tady... není pood stolem.. docela jsem valila oči, jak to funguje, ni a pak jí řeknem, poj´d se rychle obout, třeba utekl ven, řešíme jakej byl a už jiné starosti, chce se rychle podívat ven, a neřeší většinou, co má zrovna na nohou, ale aby jí pavouček neutekl...
nic nám na vztekání tak nepomůže, ale musí se hned, než je hysterák, pak už nepomůže ani svěcená voda :a:

12.09.2011

Ahojte, koupila jsem si rakytníkový 100 % olej, že ho užiju po porodu, páč si pamatuju, že jsme to těhu kurzu probírali, ale bohužel jsem mezitím ztratila poznámky a nějak přesně zapomn

08.11.2010

Ahojte mamky, uplynulo snad sto let, co jsem tu naposled byla...doufám, že se vám všem daří skvěle !!!

Ahojky, tak se spaním teď taky trochu bojujeme, ale u nás to bude asi tím, že jsme se přestěhovali a Anička si teď 3 týdny zvyká na samostatný pojíček. Ráno vstává mezi 6-7 h, když se posunul čas, ona si to neposunula :( Pak jde ve 12 spát, to usne v pohodě sama a spí asi do 14:00. Pak jde spát večer asi ve 20:30, ale to musím ležet u ní na zemi a počkat až usne. Jen jí stačí, že tam jsem. Zatím jí nechci nechta křičet, když si zvaká spát sama, ale přijde den, kdy jí asi nehcám samotnou a bude se muset vykřičet. Dříve totiž usínala sama i večer a vůbec jí to nevadilo, tak proč teď? Ale od švagorvé malá - má přesně 2 roky už přes den nespí, některé děti už nechtějí a večer jí krásně vytuhne a spí celou noc. Tak nechce Natálka taky třeba spát už jen v noci? Četla jsem, že kolem 2 let se dětem mění spánkový rytmus a všechno se zase upravuje a mění a trochu si vymýšlejí. Tak možná to chce fakt jen čas a Natálce se to upraví. Pití naše Ani taky chtěla do postele, ale teď jsem jí ho vzala a nechala jí tam jen plyšáky a je to lepší, tolik se nebudí. Vysvětlila jsem jí, že se spí jen s plyšákama a ne s pitím a vzala to. Ale málokdy spí vkuse celou noc, taky se probudí a musím ji jít aspoň přikrýt, aby spala dál. Tak nezoufej a neboj, při troše trplivosti se dočkáme nocí, kdy budou spát vkuse (ikdyž já za 3 měsíce rodím a budu to mít nanovo:)) :a:

In reply to by Dani83

Ahojky, tak jsem se sem opět nedostala dřív, jak po měsíci a něco :-( ostuda - většinou se mi totiž přihodilo, že stejně nikdo neodpověděl, tak nemělo smysl sem pořád chodit a nějak mi to oproti jiným stránkám velice pomalu načítá.. Nicméně, takže ty už rodíš za 1,5 měsíce :-) to ti to uteklo, no ale když se vrátím k tomu našemu spaní. Tak právě to začínám řešit na novo:-( sotva se Nat naučila usínat v postýlce sama, dokonce i bez naší přítomnosti a bez flašky, tak teď má taky nový pokoj, tak jsem zvědavá, jak to zas začně na novo... a to jsem taky znova těhu... sice na začátku, ale dává mi to cosi zabrat...No já bych hlavně potřebovala odbourat to noční pití, když ji tu slabou šťávičku (voda s domácím sirupem) vyměním za holou vodu, tak na to je moc chytrá a křičí, že to nechce, že chce něco jiného.... a když už takhle křičí (ale opravdu fakt řve) i hodinu, tak ztratím nervy a aby se i můj vyspal do práce, tak ji tu flašu dám :(((( furt dokola, už mi z toho jebne, bych se potřebovala vyspat celou noc :-(
Tak to jsi dobrá, že to máš takhle po sobě ty prcky :-) ale je to lepší, že ? :-) a Anička už určo nenosí plenky, když už jsme u toho, že ? S tím taky docela válčíme.... písni svoje postřehy...pápá a krásný večer *

In reply to by ovecka

Ahojky, no, tak už opravdu za asi 5 týdnů rodím :|€|: Se spaním Aničky jsme taky začali trochu bojovat. Po pár prořvaných večerech, kdy odmítala usnout sama u ní jeden z nás leží na zemi a pořád chce zpívat nebo říkat pohádky nebo říkanky. Usne, odejdeme a spí. Jenže kolem 1 - 4 hodin v noci se probudí a chce jít mezi nás do velké postele (přitom s náma v posteli spala naposledy, když měla tak 5 měsíců????? Protože už jsem ale úplně zničená, vezmu jí a spíme do rána. Někdy jí ale odmítnu, sednu v jejím pokojíčku na zem a čekám, až zase usne ve svojí postýlce. Jak kdy. Až se ale narodí malá, tvrdě nebude mít do ložnice přístup. Manžel už si shání matraci a bude asi spát s Ani v pokojíčku :00:
Jinak nás teď taky pěkně komanduje, když dám holý čaj, křičí, že ten ne, že chce džus nebo kakao nebo aspoň šťávičku do čaje :€): Jak jsou ti drobci vychytralí, co? Celou noc jsem teda taky nespala už asi 2 měsíce. A už dlouho spát nebudu..... Myslím ale, že ty děti tak 2-3 roky po sobě je dobré mít, ať se trochu užijou. My jsme byli s bráchou o 6 let a byli jsme jak cizinci.
Jinak gratuluju k mimču v bříšku :one: Kdy to čekáte?
Plínku Ani odložila v 21 měsících přes den a teď už se mi týden nepočůrala ani přes noční a denní spaní, takže se chystám koupit nepromokavou podložku a nedávat jí plínky ani přes spaní. Ale byl to taky boj. Mě zase trápí, že se sama vůbec nenají. Ona totiž teď celkově nechce jíst - když sabotuje všechno, tak proč ne i jídlo. Takže až se malá narodí, nevím, kdo jí bude krmit :#o: Ale jinak má jemnou motoriku perfektní, takže se jí fakt jen nechce. Takže jí ještě musím naučit toto.
Tak ať jde všechno líp a daří se usínání i čůrání bez plínky :dance: Je to boj ty děti něco naučit......

In reply to by Dani83

Ahojky, tak vidím, že je všude něco a docela jsi mě uklidnila, že v tom nejsme sami... Jinak dalšího prcka, pokud vše půjde tak jak má čekáme snad v září, jsem teprve 8tt, takže hooodně na začátku, ale řeknu Ti, že tak jak jsem při Natali přibrala jen 3,5 kg a všichni se divili, kde jsem ji nosila, páč jsem vypadala, jako bych byla jen trochu nafouklá :-), tak teď si to vybírám dobře. Břicho už teď mám jako s Nat měsíc před porodem :-( a to mám navrch snad jen zatím kilo až kilo a půl...,ale nějak se mi strašně rychlo vypouklo a všude mě to tlačí,,, přitom jím normálně, ty žranice už mám za sebou... tomu nerozumím... :n: Ale už vidím všechny maminy okolo, jakou z toho budou mít radost, že mi konečně taky naroste banďor :-)) a vyžeru si to do posledního :-)

A nevzteká se ti Anička ? já mám trochu obavy, že je to tím, jakou povahu mám já... bohužel moc klidná být neumím a tak hned na ni křičím... nebo všechno řeším plácnutím přes zadek (a to jen z toho důvodu, že se mi jakékoliv klidné jednání, sáhodlouhé vysvětlování atd. neosvědčilo...) tak mi to teď asi vrací...:-((((( jsem z toho nešťastná, nevyspaná.... i ten můj chlap ji umí líp uspat jak já... ji tam položí, něco ji řekne a ta spí... já tam chodím furt jak blbec a nic :-((( to mi fakt přidá.. :O To nechci vidět, jak to bude vypadat až budou dva :jawdrop: to bude divočina :-)
A k tomu krmení, Nat jí docela sama, ale nevydrží sedět, furt běhá, takže to nakonec vezmu a nakrmím ji sama ať je to rychlej, kolikrát se mi stalo, že jak pořád cárá a vylézá z židličky, tak mi vylila polévku celou... tak to už ztrácím nervy...a kdybys věděla, kolik ona toho pojí, tak bys byla v klidu... to je věčný boj....

Tak pokud nerodíš, a chodíš sem ještě občas, tak písni, jak se před porodem cítíš :-)) ahojky a držím palce *

In reply to by ovecka

Ahojky, tak já mám u té druhé taky větší bříško. Myslím, že je to normální, ty svaly jsou povolenější a bříško se zvětšuje rychleji.
Anička se mi vzteká hrozně. Začala hned po 2. narozeninách, takže bojujeme a jsem taky docela vznětlivá, takže nejdříve jsem dávala na zadek, ale teď už jsem to zvládla a zkouším jí domlouvat a rozmlouvat. Je strašně chytrá, tak se většinou domluvíme :///: Ale občas i to plácnutí pomůže a musí být.
Jinak porod už se docela chystá - jsem otevřená na 2 prsty a hlavička je úplně natlačená dole, takže prý to bude už brzo, ale kdo ví..... Břicho už vláčím skoro po zemi, jídlo se do mě skoro nevleze a je mi děsně. Do toho Anička řádí......No, už aby to bylo. Tak držím palce, ať je všechno v pořádku a hezky se připravuj na druhé dítko :€): Ještě se asi zapotíme.

12.08.2010

Ahoj holky, jsem tu po strašně dlouhé době a už se tu doceli i nějak strácím v tom, kam příspěvky vkládat nebo kde je naopak hledat :-) ale teď k dotazu.

10.10.2009

Ahoj mamky, jak se Vám a Vašim mazlíčkům daří ?? Jak to tady tak čtu, tak jste všichni v pořádku a ve vývoji v ohromném předstihu (teda když to srovnám s náma:-))

tak nam bude 9.mesicu az 26.rijna,ale papkame takto.
v noci 210ml mleka-jak kdy se vzbudi
rano 8-9-210ml mleka
dopo-par krupek,trochu jogurtu od me-aktvia zadny jiny nedavam
obed-masozeleninovym prikrm 220g a hned nato jeste malou frutapuru 100g
odpo-bud lipanek(jednou za 14dni),aktivie s presnidavkou michane,nebo samotna nebo s ovocem,jogurt kupovany hami,presnidavka samotna
svacina vecer-dneska treba pulka morskeho vlka peceneho i koreneneho ;) ,vcera mela rizeto,nekdy kasi,nebo par krupin,jak kdy
pred spinkanim mleko 210ml
jinak pecivo skoro nedavam,to jen kdyz uz je hoooodne protivna,hlavne mame stale jen dva zubaky,takze to moc neukouse.ale ona spis chce to co jime my,jinak nevarim,vse kupuji,kdyz chce co mame my doma tak ji to dam,kdyz je to mozne
jinak pijeme tak 800ml vody,caj ted vubec nedavam a stavy uz nemela tak 3.mesice
vazili jsme 7,8kg,kolik mame ted nevim.

In reply to by krevetka

Ahoj Krevetko, takže chápu to dobře, že má tak 6 jídel denně (plus noční mléko) a 2x denně i větší jídlo (masozeleninový příkrm) ? Tak to jste šikulky.Buď ráda, že Ti tak krásně papká, to bys nevěřila, jaký je to boj, když nechce otevřít na oběd vůbec pusu :-(( Ale abych jí nekřivdila, se mi zdá, že už se popravuje...

In reply to by ovecka

jj tak nejak to vychazi,5-6jidel za den,zalezi jak spi.Jinak v noci davame jen mleko a to jednou,ale treba dneska spala celou noc bez jidla od 19,30-do 9h,jsem cumela jak blazen-to bylo ale jen jednou ;) .No ja jsem rada,ze takhle dobre ji,asi bych z toho taky byla na palici,holt jsme meli stesti,ze male chutna.Ja byla jako dite pravy opak,museli predemnou delat sasky a stejne nic nepomahalo,ale ja jedla cele detstvi dost mizerne,porad mi museli davat neco na chut k jidlu,tak doufam,ze to mala nebude mit po me :spid: .Neboj ona se ti rozji,deji ji cas :a:

Ahojky ovečko, naše Natálka baští jak kdy. Přesnídávky nechce vůbec, po jogurtech je jak divá (miluje Dobrou mámu Piškotovou), jinak jí vařím doma - zmraženou zeleninku s masíčkem, bramborem v parním hrnci, rozmixuju to, může se po tom utlouct, to má k obídku a někdy i k večeři, někdy dám k véče kašičku, někdy jen UM. Třeba dnešní den
5:00 200 ml UM
9:00 bílý jogurt s přesnídávkou
12:00 zelenina s masem 150 g
15:30 jogurt
17.30 zelenina s masem 200 g
20.00 240 ml UM
jinak kromě toho ještě půl litru čajíčku (konečně se zase rozpila, frajerka)
Jo a má 77 cm a 10,5 kg.

In reply to by ivca.konik

Ähojky, i Tebe se zeptám, takže ona má za den už jen dvakrát mléko a dvakrát masazeleninový příkrm ? a je to holka cvalík Ti povím. My budem mít tak s bídou 8 kg :-))) ještě jsem jí nevážila.

19.09.2009

Ahoj holky, mám jednu osobní otázku. Máte některá "zkušenost" s vaginismem ??? A jakou léčbou jste se toho zbavily ?? Děkuju *

27.08.2009

Ahoj mamky, poradíte prosím ?? Jsem z toho smutná, že jsem zas něco po...

Všem mocinky děkuju !!!!!!!!!! Jsem ráda, že jste odepsaly.Můžu říct, že bych Vám to žádné nepřála. Natule prostě zatne pusu, zavíráme a nikdo s ní nepohne... Ale písnu teda, jak se nám to jezení upravilo. Pro začátek musím připsat asi to nejdůležitější. Myslela jsem si, že to bude začátek zubů, ale doteď tomu nic nenasvědčovalo.. Po zubu ani památka. Ale teď už máme dva dny teploty :-( začíná si strkat prsty víc do pusy, v noci se mi začla mnohokrát budit.... tak "doufejme", že to bude jen těma zubama...ikdyž to taky stačí. Závidím maminám, které o zoubcích svých ratolestí ani nevěděly :-)) Jinak jí následovně:
v 5h. - mléko cca 180 ml
v 8h. - třeba Lipánek, jogurt s piškoty a ovoce
v 11h. - oběd - jestli se mi podaří dostat 3-6 plných lžiček tak to je moc (maso+ovoce)
v 14h. - mléko cca 160-180 ml
17h. - přesnidávka s piškotem (dřív mi snědla i celou přesnidávku s 10 piškoty-ale to asi tez nebylo dobře, teď tak půlku se 4)
20h. - mléko cca 160 ml

k tomu přes den čajíky + šťávy + převařená voda cca 2-3 dcl

dřív spávala krásně od 8h. do 5:30 a teď se mi začla budit. Tak snad se to po prvních zoubcích upraví, ale jestli on to není jen moje naivní spásná představa :-))

A jinak, dnes jsem volala dr. a nejspíš jestli teploty nepřestanou, zítra k vyrazíme... i pro radu. Děkuju všem a přeju pěkný den *

In reply to by ovecka

dala bych bud mleko nebo samotny jogurt,ci presnidavku bez piskotu,lipanek bych nedavala,potom se ti zaplacne a nechce obed,nebo dej obed dele.Jinak my teda taky papame jen 5krat denne,takze mozna proto ti nesni tolik na obed,proste je plna,nebo to budou ty zuby.Nevim mala byla sice protivna,ale jedla porad stejne,tak nedokazu rict :a:

In reply to by ovecka

Ahojky,normálně jí natáhni čas mezi polední přesnídávkou a obědem,podle všeho má 6 jídel denně,stačí pět. Já bych jí dala ráno to mlíko,potom přesnídávku v těch 8 a oběd až na dvanáct,normálně jí prodluž čas a uvidíš,že ti toho oběda více spapá,no a po obědě bych přesnídávku taky nedala hned po třech hodinách,ale po čtyřech. My to máme například takhle 8 mlíko 240,11 banán+jogurt+sušenka,14:30 oběd-190 g,18:00 ovocná přesnídávka asi třičtvrtě skleničky a v osm 180 mlíka zahuštěného malinko rýžovou krupičkou -2 lžičky. Takže já bych viděla ten problém v tom čase,že ti nechce papkat oběd,je ještě plná té dopolední přesnídávky,tak jí ten čas prodluž a do večerního mlíka přisyp trošku té rýžové krupičky,nebo zkus normální krupici,jestli ti nebude na večer protestovat se lžičkou. Tak snad to budou ty zoubky a vyrostou rychle,my už máme jeden a druhý se už bude každým dnem prořezávat.

taky si myslim,ze neni potreba panikarit,uvidis co vam rekne Dr.,ale koukala jsem ze zrovna malo ti neji.Tak zkus davat dopo jen bily jogurt,a na obed ti treba sni vic te zeleniny,ale asi je to jedno,protoze ba naopak by mela pribirat vice po te presnidavce s piskotama.Jinak taky dost zalezi natom jak ti spi,protoze dite jako nase,ktere moc nespi,tak vic travi,nez dite ktere spi dopo 2hodiny a odpo taky.A nezapomen,ze uz ma vic pohybu nez kdyz jen lezela,takze toho taky hodne spali.Pokud neplace hlady,proste ji to asi staci a neboj,ona zase pribere

Ahojky oni prcci pak pribiraji uz mene ale shodit by asi nemela.Muze to byt take vahou meli by se vazit vzdy na stejne vaze.Ja bych si pro klid zasla k dotorce a tam prevazila a kdyby tedy zhubla tak ti urcite mudr. poradi co jak.Mym klukum bude tedy 7 mesicu a papaji hipp prikrmi tech 190g zase ovoce jim nejak nejede.Ze by zhubla tim ze ji mene obed?nevim ale zase da dve ovocne presnidavky coz je myslim dobry.Zajdi ji prevazit k mudr budes mit klid preju at mala zas hezky pribyva

30.07.2009

čau maminky. Jak to tak čtu, tak v KLMM jste všechny pořádně s mimčama napřed. My pořád nic moc neumíme.

:\/|: ,prosimte co to tady ctu co blaznis :) ,kdyby byla pozadu tak ti to Dr.prece rekne ne ;) ,chodite na pravidelne prohlidky nebo ne?A jestli je vse v poho,tak se nestresuj,Naty zacne az uzna za vhodne.My taky nejsem zadni obri v pul roce jsme meli presne 7kg coz je taky malo proti ostatnim KLMM,ale taky porodni vaha jen 2830g.Jinak zuby taky nemame,i kdyz nas uz asi trapi,ale porad nikde nic :~!: Jinak me mala ji celkem dobre,ale treba dopolodne ji to musim taky narvat,jinak se nerprihlasi :a\|: .Co se tyce tech svaliku,tak bych davala hodne na zem na brisko,i kdyz se ji to nebude moct libit,uklid lehatko jestli ho pouzivas,od tech pul roku,uz by se tam deti nemeli davat,aby si zvykly prave na pohyb-nase mala je teda dost akcni,lehatko jsme meli nejdyl do 3.mesicu,pak uz jen na dece a tak ji nezbylo nic jineho nez si zkouset nove pohyby ;) ,nos ji hodne na poloho tygrika,aby posilovala ty krcni svaliky.Jinak my papame takto
5h-120ml Beba
10h-140ml kase+zapit vodou nebo cajem,nebo jogurt+5susenek sunarek-piskoty nedavam vubec,kvuli celemu vejci,ktere obsahuji,nebo 150ml beba
12,30h-masozeleninovy prikrm velka sklenicka+zapit voda nebo caj
15,30-16h-ovocna presnidavka,jogurt se susenkama nebo presnidavkou-davam jogurt jednou denne vic ne,takze zalezi co mela na snidani+voda nebo caj
18,30h-150ml Beba
pokud ti spi celou noc,kase neni potreba,muzes to zkusit davat na snidani,aby si nemusela dokrmova sunarem,zkus udelat kasi,vice ji zasyti,nebo muzes zkusit i na vecer,uvidis co to udela.Jinak je taky mozny ze bude Naty mensi,ma byt po kom vubec velka?

In reply to by krevetka

Tam je právě napsané "vejce", tak to bude celé. My teda piškoty dáváme, myslím si, že je to všechno na jedno brdo
______________________________________________
Kristýnka (05/05), Honzík (12/08)
KLMM - klub lednových maminek a miminek

In reply to by Hvězdička blýskavá

Já to taky studovala. Je tam vejce. Právě proto se chci o tom poradit s dr. na kontrole, my máme totiž atopika a ten bílek a cukr v tom je alergen. Pokud v tom nebude problém, tak určo budu kupovat ty normální opavia. Ty sunarky atd. jsou zbytečně předražené.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka