Deníček uživatele Opinka

05.08.2013

Ahoj holky, u druhého miminka plánuju využít látkové plínečky, jaká je podle vás nejlepší značka, a aby nebyli úplně veliký na prcince? Celkem se mi líbí Anavy, Haipa daipa a Popolini.

Ahojky, já látkovala, když bylo malé cca půl roku, koupila jsem dvoje kalhotky "All in one" od T-tomi ( u kalhotek jsou 2 bambusové vkládačky) a pak klasické čtvercové plenky 70*70cm, které jsem skládala na novorozenecký sklad a dovnitř jsem šupla ještě jednu plenu složenou na uzko, nebo tu bambusku a na to jsem nandala ty kalhotky ( nevkládala jsem do nich) a bylo :) Prdelku ale měla větší, jak pučmeloud :D Na čas jsem pak látkovat přestala ( kvůli častému praní, doopravdy se mi látkovky nevyplatí) a teď jsem zase před 14dny začala, jen tak. Malé je rok. Stále skládám na novor. sklad, jen teda mám plíny 80*80cm a do nich na uzko skládám ty menší čtvercovky a kalhotky máme stále stejné, bo "rostou s dítkem" :)
Podle mě novorozenci stačí jen sklad a kalhotky, tak by mohl mít menší prdýlku, ne jak pučmelín :D Na noc a na delší výlety dávám jednorázovku.

In reply to by Opinka

no já když to složím na novosklad a pak dám na dupinu, tak mi to hrubý nepřijde, ono se to tak nějak sežmoulá, že je to docela v pohodě :) žehlička to zas až tak nevytrhne.. zkus koupit sůl na změkčení vody, třeba to bude lepší :one:

19.07.2013

Ahoj holky, co čekáte mimi v březnu :€O: , psala jsem o klubík a už ho máme založený, tak se připojte :)

Ahoj, ráda bych se přidala do klubu březnových 2014, ale nějak nevím, jak na to :? Díky, Romča

10.07.2013

Ahoj holky, co čekáte miminko v březnu 2014, hlásím se mezi vás. Doma máme už jednu breberku Elinku, která má 20 měsíců a včera po dvouměsíčním snažení máme // na testíku :€s€: .

Gratuluji k těhu. Pamatuji si Tě ještě ze říjňátek 11 :€O: Taky někdy přemýšlím, jaké by to bylo být zase těhotná, Ráďovi už je 21měs ... Vždycky si vzpomenu, že s Matýskem už jsem skoro čekala v tomto věku Radovana.
Užij si těhotenství a ať je vše OK.

In reply to by Opinka

To zvládnete uvidíš. Já jsem hrozně ráda, že jsou kluci takhle celkem blízko u sebe. Jsou to parťáci.
My jsme začali odplenkovávat asi před 2měs, pak měl průjem, tak jsme je zase dali a byli jsme na dovolené, tak jsem to moc neřešila. Jak jsme se před týdnem vrátili, tak jsme zase sebrali a dobrý, ale sám si ještě neřekne, musím nabízet a doma chodí s nahatou prdelkou a to si dojde parádně. V podstatě kopie staršího bráchy, stejným způsobem a ve stejném věku. Počítám, že do konce léta si začne říkat a na noc je bude mít ještě o Vánocích ...
Tak ať jde vše dobře :one:

21.02.2012

Ahoj holky, někde jsem vyčetla, že když máte první mimi císařem, že se doporučuje mít jen 2 děti, zajímalo by mě, jak to máte vy, jestli jen 2 nebo i 3???

kamarádka má 4 děti, první 2 císařem a druhé 2 spontálně:-) A manželova babča měla dva císaře a pak také porodila spontálně.Vše v pořádku.

Známá čeká třetí, všechny císařem (tedy beztak i ten třetí bude), má je přesně 2 roky od sebe ;)

co jsem slyšela, tak tři. a znám i jednu mamminu co má čtyři. ale je to nezodpovědný (ale na druhou stranu, co mají dr. dělat, když prostě mamina otěhotní protože dítě chce)

14.02.2012

Ahoj holky,
16.2. nám budou 4 měsíce. Vážíme cca 6,7kg a měříme kolem 63 cm. Kojím a dokrmuji UM.Krásně pase koníčky, ale zatím se moc nepřetáčí, to si dává na čas.
Pa
Verča a Elinka :a:

Za dva dny budeme mít 4 měsíce :)
Za dva dny budeme mít 4 měsíce :)
Za dva dny budeme mít 4 měsíce :)

To je prdelka roztomilá :h: ,paseme taky vcelku ukázkově,ale na otáčení ještě prdí :///: ,taky dobře aspoň si ještě chvilku užiju toho klídku,Ondrášek moc dobře ví,že není kam spěchat :s:

10.02.2012

:a: Ahoj holky, prosím vás nemáte někdo zkušenost s aquaaerobikem a kojením???

ahoj, já na aquaerobik chodila cca od půl roku synka - už měl příkrmy, ale stále jsem ho kojila. chodila jsem pravidelně a nemám pocit, že by to kojení nějak ohrozilo - jak tvorbu mléka tak nějaké "nemoci, plísně atp" dodržovala jsem stejnou hygienu jako běžně (sprcha s mýdlem před i po bazéně....bohužel to mýdlo před bazénem lidi moc často nepoužívají :-( )... ale jestli chceš jít moc plavat a přesto máš obavy, tak si poříď nějaké antibakteriální mýdlo

13.11.2011

Ahoj holky,
máte některá zkušenost s tím, že jste dítko nekojili, ale jen jste odsávali a dávali mu svoje mlíčko? Jak dlouho jste to takto dělali... (jak dlouho jste měli mlíčko)

Přes lahvičku se při pravidelném odsávání dá "kojit" neomezeně dlouho... dokud se udržuje 3 hodinový interval (ve dne i v noci!), pak by laktace klesat neměla... bohužel u odsávání je laktace více náchylná na stres, únavu, atp... takže pokud budete v psychické pohodě, dostatečně jíst, pít a spát, pak by v tom být problém neměl... a chce to opravdu kvalitní odsávačku... já doporučuju Medela Pump in style - je dvoufázová, na obě prsa naráz (což dost zkracuje čas potřebný na odsávání) a hlavně v kompaktním batohovém balení... po dokojení opět snadno prodatelná - na aukru a mimibazaru se po nic vždy jen zapráší...
Ale prvním krokem bych doporučila návštěvu laktační poradkyně a zkusit kojení normálním způsobem zachránit... jiné je to v případě zaměstnaných maminek, kterým v podstatě nic jiného nezbývá... ale i tak se dá laktace udržet opravdu i ten rok...

Ahojky. Já jsem teda rozhodnutá kojit (samozřejmě pokud to půjde, ale už teď vím, že s jedním prsem budou problémy) no a pak, až bude miminku 6 měsíců a já budu dokrmovat (nebo možná už v 5) tak chci odstříkávat a dávat miminku mateřské mlíčko, protože je to pořád dobré pro mimčuško, ale to je všechno ve hvězdách. Nevidím na tom nic špatného, pokud je nějaký problém s kojením. Některou maminku to třeba bolí, nebo ji to prostě není příjemné, tak je to dobrý kompromis :-)

Ahoj,já to takhle praktikuji už od narození druhé holčičky.S kojením jsem měla problémy i po narození té první,tehdy jsem kojila a pak dokrmila.Kojení mne ale bolelo,ani laktační poradkyně si se mnou nevěděla rady.V druhém těhotenství jsem si pořídila kvalitní odsávačku a řekla si,že když to nepůjde klasicky,zkusím to alespoň takhle.Odsávat jsem začala už v porodnici,protože opět mne kojení moc bolelo a hydrogelové obklady na bradavky moc nepomohly.První 4 měsíce jsem odsávala každé 3-4h,teď už odsávám jen 4x denně.Ze začátku jsem mléko z obou prsů slévala dohromady,po rozjetí laktace každé zvlášť do kelímku a teď už je opět zase slévám dohromady.Doporučuji kelímky na úschovu mléka od Aventu,dají se dobře označit tužkou,vyvářet a mohou se dát i do mrazáku.Já mám 12ks a jednu dobu to bylo akorát.MM může být v lednici max.24h,v mrazáku až 3měs.Ohřívat pouze ve vodní lázni a nepotřebované jednou ohřáté mléko vylít.
Odsávačku mám dvoufázovou Medela swing.Je to moc zvláštní,ale odsávání mne ani jednou nebolelo.Ze začátku jsem byla moc zklamaná,že nedokážu své dítě klasicky kojit,ale jsem hrdá na to,že jsem vydržela alespoň takto a dávám své holčičce maximum.Pozítří jí bude 5 měsíců.

ahoj, já to tak teda začala taky dělat..protože malej plakal, nespal...takže teď to tak dělám druhý den..odsaju a dávám z lahvičky, k tomu ještě nutrilon, protože mlíka mám málo..takže jedna dávka je nutrilon, další jídlo je mlíko z lahve...včera spal už líp, tak snad to bylo hlavně tím jídlem...přes noc mu dávám prso.

tak ja mam doma rijnatko 09 a prvni 2 mesice jsme bojovali s kojenim, pak jsem to vzdala a do pul roku odsavala, ale proste bych uz to nedelala a sla bych na nutrilon, prsa to fakt odnesly, mela jsem elektrickou a s miminkem se to srovnat proste neda :)

10.11.2011

Ahoj holky, :a:

ahoj,
z toho si nic nedělej... to má každý druhý dítě...
- jakmile dosáhne určité váhy (většinou kolem 4,5kg) tak už má sílu si mléko vytáhnout na jeden zátah a u prsa neusíná...
- do té doby musíš prďolovi trochu pomoct

1) před kojem prsa namasíruj teplou sprchou nebo gel. polštářkem (krouživé pohyby směrem k bradavce) a kopni do sebe hrnek něčeho teplého - mléko se snáz a rychleji spustí
2) koj tak, že prsa prohodíš každé 3 (!) minuty!!!! prsa prohoď cca 6x - mléko se spouští při každém přiložení a dítě při prohození "ožije"... za kratší dobu se tak dítě nají víc...
3) po koju 10 min odsávej - ať se zvýší celkově poptávka - za 3 dny se laktace navýší cca o 100ml a odpadne tak nutnost dokrmovat UM... budeš nějakou dobu dokrmovat odsátým mlékem... jakmile dítě zesílí, ze dne na den zruš odsávání a nech to jen na něm...
4) žádný dokrmování lahví... jen stříkačkou po malíčku... lahví si dítě akorát odstavíš... z lahve se pije snáz a jinak než z prsu...

kdyby cokoli, písni¨

Jitka

In reply to by Kytiii

Díky Jituš, zkusíme to :) ;) . My jsme teď byli obě nachlazené, tak jsem začala odsávat a nekojila jsem ji. Měla jsem děsně rozpraskaný bradavky a celkem se začaly hojit, ale z jednoho prsa, to pořát bolí a malá tahá i s krví :r: ... V nemocnici mi doporučili mastičku purelan, ale nic moc... Myslíš, že je pravda, že když člověk jen odstříkává, tak se pak brzy laktace zastaví?? Cosi takového mi říkala děcká dr... Díky Verča

In reply to by Opinka

nemusí to být pravda... pokud je kvalitní - nejlépe dvoufázová - odsávačka, odsává se v pravidelných 3 hod. intervalech (ve dne, v noci), tak se dá laktace udržet v podstatě neomezeně dlouho... většinou... jsou maminky, které přes lahev "kojí" víc jak rok...
- spíš jde o to, že takhle si práci moc neulehčíš (spíš naopak - vyvařování lahví, odsávačky, čas na odsávání, klid, soukromí...)
- proč jsi nekojila, když jsi byla nachlazená? to mi nejde moc do hlavy...
- jestli máš rozpraskané bradavky, je to téměř stoprocentně špatnou technikou kojení... doporučuju pečlivě nastudovat na www.kojeni.net - dítě musí mít ouško, ramínko i kyčel v jedné rovině (tj. dítě hlavu neotáčí, nepředklání, nezaklání atp.), dítě má v puse co největší část dvorce (ne jen bradavku - správné přisátí nikdy nebolí), dítě má v prsu zabořenou bradu i nos (neboj, neudusí se)...
- při správném kojení se i prasklinky rychle zhojí, je dobré pomazat bradavky po kojení MM - a Purelan je opravdu dobrý... k tomu třeba oplachy vývarem s řebříčku a heřmánku... taky pomáhají rychlejší regeneraci

Ahojky skus odstřikavat a dokrmovat jí svym mličkem a až malá povyroste tak u kojení spát určo nebude a budeš plně kojit!držím palečky :) ;)

Nás trápilo to samé, pomohlo to, že jsem se smířila s tím Nutrilonem. Kojili jsme z jednoho prsu a když malej usnul, přendala jsem ho k druhýmu. Když neusnul, kojili jsme 10min z jednoho a 10min z druhýho. A když měl ještě hlad, dokrmili jsme tím Nutrilonem.
Po kojení jsem pak odsávala a postupně jsme tím odsátým mlíčkem nahrazovali Nutrilon. Myslím si, že je to hlavně o tý psychice (nejdřív jsem byla špatná z toho, že musíme dokrmovat, a že nejsem schopná malýho nakojit :\/: ), pak jsme najednou přes den jen kojili a před spaním dokrmovali a po 4týdnech se to upravilo a už jsme jen kojili.
Tak hodně štěstí :a:

26.09.2011

Holky už asi 2 dny mě bolí břicho jako u MS, ale většinou jen ráno a jen do té doby než si vezmu magnésko a taky hrozně záda, myslíte, že by to mohli být poslíčci, když mi netvrdne b

jinak...já u prvního poslíčky neměla...až rovnou porod
u druhého jsem si poslíčků užila...začínaly zhruba 4 týdny před porodem a postupně byly častější a silnější
pamatuji, že mě chytly jednou v noci /cca týden před porodem/ a byly rovnou po 5 minutách asi 3 hodiny....už jsem chtěla budit partnera, že jedeme do porodnice, když to ustalo....poslíčci totiž NESÍLÍ na rozdíl od porodních bolestí

In reply to by Ala

Ali vydrž už to máš za pár :metal: ,já trpím tedy v noci při otáčení,jinak přes den to rozchodím a je dobře,ale jakmile dýl sedim,tak je to děs než se rozejdu,100-letá bába hadr,fakt :€[€:

In reply to by kaliopka

Teda musím říct, že konec je síla... jak mi celou dobu nic nebylo, tak teď si to užívám. Muž se mi smějě, že jestli budu mít to břicho ještě týden nebo dva, tak už ani nevstanu a budu přepadávat dopředu.... mně to zase tak vtipné nepřijde ;-)
Včera a dneska je mi nějak líp, tak tajně doufám, že je to klid před bouří a že se den D blíží.... Zítra poradna a přeměřování ultrazvukem, prý když bude Kluk moc velkej, už si mě tam nechají, takže pojedu už s kufříčkem a uvidíme.
Tak zdar a sílu kočky, musíme to vydržet a dočkáme se těch našich miminek. A třeba se narodí některá říjňátka i v říjnu, zatím je to samé září..... ;-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka