Deníček uživatele Olina77

30.05.2011

Ahoj holky, překročily jsme sedmý měsíc a našla jsem zoubek jak se krásně klube, akorát mi ho Eliška nechce ukazovat. Holt pořád je co slavit, je to moje nejkrásnější stvořeníčko.

7 měsíců a klube se zub!
7 měsíců a klube se zub!
7 měsíců a klube se zub!
7 měsíců a klube se zub!
7 měsíců a klube se zub!
7 měsíců a klube se zub!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

au, tak to si dám na to pití z hrnku pozor, ona by tam tý vody v puse měla ráda co nejvíc, baví jí kloktat. Ale asi mi nic jinýho nezbyde, když flašku nechce, zkoušela jsem různý typy, jako hračka dobrý. A děkuji všem za pochvalu:)

23.05.2011

Ahoj holky, u nás nic novýho, Elišce bude pomalu sedm měsíců, ještě neplazí, ale má nakročeno.V sedu se udrží jen chviličku.

díky, stačilo si postěžovat tady a rodičák včera došel! S dudlíkama teda koukám že nic neudělám, při mytí tam nateče voda (myslim šidítka,savičky nepoužívám), taky to nemůžou dělat vodotěsný:)

Ahojky. Je to šikulka. Malý se taky plazí :°O°: a zvedá se na kolínka. Žvatlá si po svém! :C]]:
1. Silikonové savičky vymývám štětkou na dudlíky a saponátem pod teplou vodou a asi jednou za týden vyvařuju. Jen občas chytí barvu po pití nebo spíš po jídle, ale jinak v poho.
2. Rodičák mi chodí po 20. (moravskoslezský kraj). Záleží jestli vychází datum na víkend, jinak se to posouvá po víkendu.
3. Plenky používáme od 9kg. Čili 4 až 4+. Vyhovují nám Tesco zelené.
Tak ať ti mimi hezky roste a KLÍD!!! :one:

1. dudliky jsem hodila do sterilizatoru jen jednou, kdyz byly novy. ted je tu a tam oplachnu vodou a ciry jsou furt (ten tonduv dudlik melo v puse uz tolik deti, valel se vsude mozne...) - asi se tu zas objevi vase reakce, jak jsem nezodpovedna matka...
2. rodicak mi chodi, neposila mi ho ale praha
3. ctyrky davam na noc, pres den se zbavuju trojkovych zasob

ahojky, tak savičky myju jarem a používám kartáč na lahvičky, zašlé nejsou :)
jsem ze Žatce, takže taky ústecký kraj, ale mě i švagrové chodí 18. v měsíci..jinak jsem na rodičovský od 28.3. a už mi ppřišla jedna rodičkovská plus doplatek za březen..
a plenky 4 už taky používáme dobrej měsíc

12.05.2011

Ahoj holky prosím poradíte slunečník na kočárek se kterým jste spokojeni a jestli ho využíváte?

slunečník
slunečník
slunečník

Deštník fakt nevím, ale uvažovala jsem o něm, ale zase nechci aby to vypadalo blbě. Když si představím ty deštníky na kočárech - brrrrrr. No ale asi to taky tak budu muset řešit.Koupila jsem čepičku s kšiltem.
No a ohledně toho příkrmu. Už dáváš víc jak pár lžiček, ne? Kubík má příkrmy cca 3 týdny a už toho spapá dost bych řekla, takže zítra mu přídávám masíčko. No a jak budu krásně papat masíčko, tak za cca 2 týdny najedu na další jídlo - sváču dopoledne - ovoce. Dávej to tak co měsíc další věci. Podle sebe - podle instinktů. Já toho mám pročteno fakt hodně, ale dávám si to podle toho, jak uznám za vhodné.

sluneční máme takovej vyloženě univezál :-) a bez něj ani ránu , jsem kapku estét a když vidím ty pleny hozený přes kočárky ,otáčím zrak jinam :-) já s masem ještě nezačala :-) příkrmy už baštíme měsíc ,první týden jsem dávala po pár lžičkách zeleninu a pak to slupnul celý :-) my dali na dva týdny zeleninu a pak přišlo vovce , maso budem poprvé dneska ,jsem na něj zvědavá :-)

In reply to by katerina-kaca

MOje spořivá sestřenka si ho nekoupila, přitom bych řekla, že by se jí teď vyloženě hodil, koupila něco jako golfky a trošku víc tam svítí, malá tam v pařáku těžce usíná a stejně jí to nepřesvědčí a řekne "vystačíme si s plínou" . Ta plína přeci nezakryje hlavu, nohy, ruce...No škoda někomu některé věci říkat :-)

Nám se teda o víkendu vyplatil i na déšť :-) Je to fakt super věc! neváhej a kup ho. Samo, že ho musíš pořád natáčet, aby nesvítilo, ale my bez něj nemůžem být. No dnes mi máma hned u příchodu dávala litr, bo mi zlomila jané za 820Kč :-) Škoda, mluvit, místo za tyč zabrala za plast...hlavně, že sem jí to vysvětlovala :-)
Jinak, ať žije OZZÁK :-) http://img268.imageshack.us/img268/6465/gt099.jpg

30.04.2011

Všechny zdravíme, ve středu nám byl taky půlrok (proč jen to tak utíká!!) Na prohlídce Elišce navážili bez pár gramů 8 kg a dostala poslední dávku synflorixu nebo jakže se to jmenuje.

Taky půlrok!
Taky půlrok!
Taky půlrok!

jsem koupila od nivei 50 ale budu ji tím jen mazat obličej a ručičky co koukají z rukávu,vzala jsem menší balení a na tělíčko pak chci třeba 30 stejně ji na sluníčko dávat cíleně určitě nebudu.Jinak tu někdo psal daylong tak ten mi dr řekla at nekupuju že jsou na něj hodně reakce a vysušuje že se může stát že ho nebude snášet a jestli ho chci at ji ho nejdřív zkusím na rukou než na obličeji a moje mamka ho používá a říká že to má přesně tak :-( mluvila jsem o tom s kamarádkou a prý nějaký výzkum a na 1 místě byl dětský opal krém od garnieru,tak možná koupím potom ten :-)
Jinak neboj Eli se vše naučí a dožene :-) pa pa

Vy ste tu všechny nějaké uplakané citlivky, to je hrozný :-) My mažeme laverou, protože bývala červená i přes slunečník, když na ni nesvítilo :-) A nesouhlasím s kačkou-nejhezčí je ta první :-)

Jééé, mimčo je super! Nejkrásnější je na poslední fotce! No a taky komentář k tomu videjku..... vidím, že všechny děti se to asi učí stejně!

Že si umí dát v noci dudlík :jawdrop: !! Tak to je nejenom krásná, ale i chytrá :one: . Neslyšela jsem o žádném dalším půlročním miminu co toto umí. Lézt a stoupat si sice umí v tomto věku taky velmi málo miminek, ale dudlík :cc): v noci, to je přece něco. Filípek se také rád krmí sám, navlíkacích bryndáků máme hned několik typů a nejlepší je ten z Tesca co je zvrchu látkový, ze spodu 'igelit' a má rukávky s gumou. Když jsme doma krmím bez tepláčků jen v bodíčku nebo i jen v plínce, pokud je teplo. Když jsme na cestách, dávám ještě přes nožičky plínku. Eliška je kóča.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Filípek si taky umí dát dudlík, ale přes den. V noci to moc miminek samo nedělá. Buď musí dávat mamka a nebo ho prostě vracet nepotřebujou. Filípek ho teda v noci nevyžaduje, spí celou noc i když mu dudlík vypadne.

07.04.2011

Ahoj všem, konečně mám trochu času něco napsat, Eliška se naučila spát pravidelně aspoň dopoledne.

pěkně ostrý nehtíky
pěkně ostrý nehtíky
pěkně ostrý nehtíky

Ahooj,tak malá je fakt kočka..Ta první fotka je hezounká.To vstávání nezávidim.Ale je fakt že já taky vstávam jednou.Ale malej teda chodí spát už tak v 17 až 17.30.Pak vstane ve 3hod ráno a ještě chrníme do 8-9hod.Neni to pozdě že chodí spát až ve 21.30????S nehtíkama taky bojujeme.Tak to taky zkusim zapilovat jak to tady píšou holky.Já už mam jen 3 kg nahoře.Snažim se chodit každej den tak na 3-4 hoďky ven a sladký jsme úplně vyházela.A jde to dolů fakt dobře a to jsem v těhu přibrala 22kg..Ale uvidíš že až dokojíš,tak už budeš moct držet nějakou dietu a cvičit.Hubnutí zdar:-)

In reply to by veruninka

ty jo tak to máš dobrýho spáče, a to ti spí ještě i přes den? No Eliška chodí spát pozdě aby vůbec znala tatínka:) Ten chodí domů v sedm večer. Kousek jí to spaní pomalu sunu dopředu, ale nerada bych s ní pak byla od pěti vzhůru:) Jinak závidim tvou vůli nejíst sladký. Asi budu muset úplně vynechat nákupní centra..Milka za 12,delisa za 3, no nekupte to:)))

In reply to by Olina77

:-) To je fakt levný..Ale musíš stejně odolat i kdyby to bylo zadarmo:-) Jojo spí i přes den,ale tak hodinu dopoledne a hodinu odpoledne..Pak tak jen čučí v kočárku no pak přijdem domů dáme koupel a malej už u jídla usíná.Musim ho pořád budit aby vypil tu 180ku..:-) Je nějakej spavej.Ale teď jsme měli takový divný období trvalo to asi měsíc a to vstával každý dvě hodiny,ale najednou zase dobrý.Tak nevim co to bylo.To jo to je blbý stim že tatínek chodí domů až dlouho.To se ti nedivim to bych taky malýho nutila chodit spát dýl.Náš taťka má takovou volnější práci,takže je to dobrý.A pak večer máme celej pro sebe to je taky super..Pohlaď malou je fakt hezounká

nevstávám v noci vůbec ,jedna z mála výhod um :-( jinak nehtíky stříhám kleštičkama a řekla bych ,že dobrý nikde se nedrápe :-) váha stojí :-( a jak to vypadá asi se jen tak nehne , dneska jsem posnídala česnekový brambůrky a kakao a k obědu jsou haušky se zelým a uzeným }:)

25.02.2011

Ahoj všem, potřebovala bych poradit, jestli má cenu kupovat nosítko nebo jak se tomu řiká:) Kdybych měla letní mimi, tak ho určitě koupím, ale když už jí jsou 4 měsíce a má 7 kileček

Máte nosítko?
Máte nosítko?

Ono je rozdíl mezi klokankou, kde dítě visí za rozkrok a ty ho táhneš jen na ramenou a mezi nosítkem, kde dítě krásně sedí a váha se ti rozloží na ramena a kyčle. Já mám tohle nosítko: http://www.branakdetem.cz/ergonomicke-nositko-liliputi.htm, jsem s ním max. spokojená, malý má přes 10kg a kdybych neměla :€O: , nosím ho klidně dál. Teď se budu muset naučit ho nosit na zádech :s: V zimě mu není zima, hřejeme se navzájem a v létě je to taky v pohodě. Mě to vyhovuje, mám volné obě ruce a malý si lebedí. Možná ti napíšou ještě jiné maminky, které nosítka doma mají. Jo a to od Chicca je klokanka, proto s ní není nikdo spokojený:)

ahoj tak mě dnes přinesla klokanku kamarádka budu ji mít půjčenou,nevím asi nemá cenu ji kupovat, protože tahle od chicca je do 9 kil a to budou mít jedna dvě.ona ho využila dvakrát a já ho chci jen proto, že moje dr na štítnou žlázu má ordinaci ve 3 patře a není tam výtah a kočár není kam dát.Takže to budu muset nějak vymyslet s tou klokankou :-) pokud budu muset sama s Nikolkou busem ale uvidíme. Taky máte dobrého plaváčka :-)

a myslis nositko na bricho nebo na zada? ja mam nositko na bricho od chicca http://www.chiccoshop.cz/Catalog.aspx?ItemNo=71569&VarCode=%2E0408&Act=… ale malymu se v tom vubec nelibi, takze to vubec nepouzivame. pokud se rozhodnes si klokanku poridit, nejdriv vyzkousej, jestli v tom tvuj prcek vubec vydrzi. a potom mam krosnicku http://www.chiccoshop.cz/Catalog.aspx?ItemNo=69503&VarCode=%2E0778&Act=… ale na tu je jeste cas, az malej zacne sedet. ale tam doufam vydrzi, protoze si jinak nedovedu predstavit, jak bysme s nim chodili v lete po horach a tak.

děkujem! Tak s nosítkem asi nic, chtěla jsem to na ven a až bude konečně teplo tak se mi asi 10 kilo na břiše bude těžko nosit:) Ten koupací kruh bude supr do bazénu, zkoušeli jsme ho ve velký vaně a Eli se ani nebála. Ale když ho má na sobě tak stejně nejde umýt hlava ani krk, tak to na mytí moc neni. (Sehnal nám ho známej z Ruska, tady se asi koupit nedá. www.babyswimmer.ru)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky