Deníček uživatele noodies

18.10.2013

Holkyyy, prosím radu, jsme už zoufalí :r: ...syn 2roky a 7měsíců, se nám začal ze dne na den počůrávat.Přes léto jsme přes den odplenkovali, ale na noc jsme plenu doposud ještě dávali, krásně si říkal, že chce čurat, chodil už i sám a pak z ničeho nic,je to asi před dvěma týdny, si začal ucvrkávat než doběhl na záchod a dnes už se mi dvakrát pročural durch.

ahoj,
jsme stejně staří a začal to dělat taky! Zřejmě období vzdoru, on nebude chodit čurat, když to chci já, on nepůjde tam, kam chci já, tuhle nám ležel na zemi a vztekal se, nebo nám hodinu řval a vztekal se v autě...on chtěl ještě na kaštany...Jak kdyby byla všechna práce vniveč ;)

01.10.2013

Ahoj maminy, malému je 31měsíců a od ledna má nastupovat na občasnou docházku do školky...teda nevím jak to teď je, paní ředitelka ještě minulý týden tvdrila, že od ledna může chodit celkově na 5 dnů v měsíci (záleží jak si to rozvrhnem), dnes mi říkala, že už se může chodit neomezeně, pokud na dítě nebudu brát rodičák, no a proto, že s naší paní ředitelkou je trochu horší domluva, tak by mě zajím

Ahojky, zrovna nedávno tu probíhala jedna diskuze na téma rodičák a školka. Teď, asi rok, je to tak, že můžeš dávat dítko do školky neomezeně. V každé školce by ti měly umožnit návštěvu dítka spolu s tebou. A ačkoliv já se synkem chodila už od narození k nám do školky, tak i přesto si ty začátky ve školce protrpěl, téměř jako každé jiné dítko :)

In reply to by Jablotro

ahoj, děkuji za rady... ono to s tou naší školkou asi nebude vůbec jednoduché..paní ředitelka nechce ve školce děti mladší 3 let.. dělá výjimku, že třeba 2 měsíce před 3 rokem, se dítě může začít na 5 dní do školka dávat..dnes jsem s ní vedla rozhovor a když jsem se jí ptala, jestli už teď .. je nám 31 měsíců..by jsme mohli za našeho doprovodu sem tam někdy školku navštívit..třeba na hodinku..mi bylo sděleno, že to možné není, protože je Ondra ještě moc malinkatý na to aby se účastnil jejich společného programu, bylo by to pro něj nepřínosné a bezúčelné a prej ani není normální, když děti ve školce pláčou (za dob kdy si maminky děti nechávaly doma do 4 let to bylo velkou výjimkou)... takže teď uvažuju jak se s naší "milou" paní ředitelkou slušně bavit, aby se pak nevozila po mých dětech :/

In reply to by noodies

No tak to je opravdu mrzuté, když není s člověk normální domluva. To bude opravdu dost těžké. A na školku si zvykají lépe děti mladší než starší, ale je to spíše o osobnosti dítěte. To bych to chtěla vidět u nich v září ve školce nebo při nástupu nového dítka, že jim tam nebrečí. Bože, že může být někdo takhle hloupej. Asi to budete mít těžké :(

16.07.2013

Holky, poradí mi někdo prosím....asi mám přiblblý dotaz, ale opravdu se v těchhle věcech nevyznám...zajímalo by mě,jak to je když mám do března roku 2014 rodičák, ale čekáme druhé mimi, které se má na

Ahoj, asi mesic pred nastupem na ppm si musis zrusit RP. Pokud pobiras starou variantu RP, tak mas moznost prejit na novou ale netusim, zda uz pro tebe neni nyni pozde. U nove varianty se ti bude pocitat RP z 220tis. A netusim zda nyni nemas vetsinu castky vycerpanou. Nejlepsi by bylo zajit si na socialku a nechat si to zjistit. Ale to co pise maminka nize se mi zda malo pravdepodobne -to, ze bys nyni pobirala tak vysoky RP.

Já měla to samé. V první řadě si hned běž navýšit rodičák na těch 11500,- abys vyčerpala do listopadu co nejvíc. Jinak když se to láme v listopadu, tak za ten konec už dostaneš ppm a tu částku ti odečtou od rodičáku a zbytek vyplatí-tzn., že za listopad dostaneš zase 11500, ale část bude ppm a část rodičák... Snad jsem to napsala srozumitelně, kdyžtak se zeptej :s: :a:

In reply to by En11

děkuji asi tě chápu :) a těch 11500kč by to bylo i když mám ještě tu starou variantu rodičáku...ne těch rozpočítaných 220tis. , ale klasiku 3letá varianta-7600kč???? panejo,tak tohle pokud by klaplo by jsme ani nevěděli co s tím :D

14.07.2013

holkýýýý, tak cooo jak vám jeee??jak zvládáte začátky???a co vaše pupíčky, už rostou??? já jsem až zděšena rychlostí růstu mého břicha :/ jsem 14+5 a mám banděro jak .....

Ahojky, tak já jsem si u první dcery psala obvod břicha od pátého měsíce.. takže to mám zaznamenané a teď když si to čtu.. tak se děsím toho jak budu mít velké břicho.
Teď na začátku 4.měsíce mám obvod břicha, jak u dcery na začátku 6. měsíce, takže jsem dva měsíce dopředu :( Nejvíc mi břicho vyleze na večer, to je na mě už jasně vidět, takže asi tak.. a to jím minimálně, protože mám stále nevolnosti a zvracím. Ale pupík se prostě rozhodl vylézt nějak brzo :a:

Ahoj :)
Bříško?.. No dávala jsem sem fotku mého a psali mi že takový měli až 18tt a to dnes jsem 14+3 a nejvíc to začali odnašet záda :(

In reply to by kotaska k

Ahoooooj :a: ,
tak to si můžeme podat ruku, ja mám takový pupik, ze mi nikdo nevěří, ze jsem 14+3 :s:
A to čekám svoje první. Taky jsem tím byla hodne zaskocena, neschovam to a hlavne se do ničeho nevlezu, takže jsem musela obmenit pekne letní šatník ....

24.06.2013

Holkýý, tak co, jak se daří, co je u vás nového?? už znáte někdo předběžně pohlaví svého broučka?? já dnes byla na Ko a pan dr..

Tak to je teda fakt rychlost,gratuluju! Já jdu 1.7. na screening,tak jsem zvědavá :s: ,ale moc s tím nepočítám,že už by nám to doktor řekl. U 1.dítka jsem si myslela,že to bude kluk,ale v 19.tt,jakoby mě zatahala za pup.šnůru a volala:"mami,já jsem holčička" a já jsem obrátila,byl to zvláštní pocit...a mám holčičku. No a teĎ jsem měla takové malinké "vnuknutí" nedávno,že mám v bříšku zase holčinku...tak jsem zvědavá...pardon,nějak jsem se rozvášnila,ale Tobě ještě jednou gratuluji!!!! :a:

In reply to by mamijani

Děkujeme :). Jéé 1.7 je už zítra, tak dej pak vědět jak bylo na screeningu a zda se tvoje tušení potvrdilo a ta vaše "holčička" se vám ukázala :). Já už při prvním věděla strašně brzo, že to bude kluk, taky jsem měla takové cítění a dr. mi to strašně brzo potvrdil, i když přítel asi ještě pořád doufá, že taky u nás taky proběhne to zatahání za pupeční šňůru a z kluka bude holka :D ... u nás je to takové opačné, jak vždycky chlapi chcou kluky a ženské holky tak u nás to nefunguje e je to úplně obráceně :D. Tak dej zítra echo, pa :a:

Teda to je fofr, že to takhle rychle víš :///: . U nás to říká dr až v tom 20tt a já jsem tentokrát stejně rozhodnutá, že si to nechám jako překvapení, snad to vydržím až do konce :s: . A gratuluji :one: !

Jeeee, gratuluju k chlapeckovi :one:
Ja jsem 11+3 a na ko jdu až 4.7. a screening až 9.7., tak jsem strašně zvědavá, jestli se nám mimi ukáže.
Ja mám zase pocit na holčičku, tak uvidíme :dance:

04.02.2011

Tak by me holky, prvorodicky..co uz mate drobecky u sebe zajimalo..zda ste nejak resili porodne?dostali jste ho nektera?zajimali ste se o to pred porodem nebo to jde vyridit i zpetne??

tohle jsem ti nasla na netu:

Od ledna 2011 se bude porodné ve výši 13 000 Kč vyplácet pouze na první dítě a jen v případě pokud příjmy obou rodičů nepřekročí 2,4 násobek životního minima. Životní minimum dvoučlenné rodiny dospělých je 5480 Kč (pro první dospělou osobu v domácnosti 2880 Kč + 2600 Kč pro druhou a další dospělou osobu v domácnosti).

V případě rodiny s prvním narozeným dítětem činí 2,4 násobek částky životního minima částku 16 992 Kč (životní minimum rodiny s prvním narozeným dítětem je 7 080 Kč, tj. pro první osobu v domácnosti 3 126 Kč, pro další osobu v domácnosti, která není nezaopatřeným dítětem 2 600 Kč a pro nezaopatřené dítě ve věku do 6 let 1 600 Kč).

V roce 2011 by tak vláda mohla uspořit na sociálních dávkách okolo 11 miliard korun. Pro nastávající rodiče ale neradostná novinka. Kolik z vás se dostane do 2,4násobku životního minima? Za částku 13 000 Kč ve většině případů nepořídíte ani kočárek.

Argumentem vlády je, že při narození dalšího potomka už nemívají rodiny takové jednorázové výdaje. Obvykle mohou použít kočárek či oblečení po předchozím dítěti.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jinak porodne se resi na Uradu prace na socialnim oddeleni po porodu s rodnym listem miminka.
Mej se krasne
Meena, Rozarka a :€O:

Otázka je, jestli na něj máš nárok? já ne, jelikož můj přijem byl vyšší než 2,4 násobku životního minima...

26.11.2010

Ahojky maminky..děkujeme za podporu:)).tak to máme konečně za sebou....je fakt, že sem to čekala horší...vypít se to dalo.Po prvních pár doušcích mi to přišlo jako čajík s dvěma kost

Ahojky,
to je zajímavý...já to mám taky o jednu desetinku vyšší a nemusim nic. Jenom mi doktorka s úsměvem do telefonu řekla, že se nemam sladkym moc přecpávat. A když jsem tam byla na kontrole, tak koukla ještě jednou na výsledky a řekla že je to v pořádku.... :? Ještě že tak, protože já bez sladkýho nevydržim ani den.... :hu:

In reply to by Mekii

Jeee ty se máš...mně práve řekli, že i když je to jen o jednu desetinu, že už mě musí vést v evidenci...a proto, že mě povedou, už se musím odpichávat a na kontroly......no zatím se učím nepřecpávat se jako dřív a jest spíš menší porce..no a ještě jsem od té doby neměla žádnou sladkost, ale včera už sem si brousila zuby na mou milovanou čokoládu :D .... No asi se budu muset naučit sníst jí od rázu místo celé tabulky jen půlku :) a dávat si pozor před kontrolou :)

25.11.2010

ahoj spolutěhulky:) tak ještě necelé tři hoďky a začneme hladovět..budeme se připravovat na OGTT, které nás zítra čeká.Začínám se toho obávat, jestli vydržím hladovět:) dnes už t

Ahojky maminky..děkujeme za podporu:)).tak to máme konečně za sebou....je fakt, že sem to čekala horší...vypít se to dalo.Po prvních pár doušcích mi to přišlo jako čajík s dvěma kostkama cukru a lžičkou medu :) .... a to ja můžu :)... pak sem trošku přestávala moct, ale nakonec jsem to zvládla vypít vcelku rychle...až potom to vstřebávání toho cukru mi dělalo, zle a mimísek také pěkně ožil:) Poté následovalo nekonečné čekání na výsledky a pak zazněl ten verdikt.... máte gestační diabetes....no jsem nad hranicí normy o pouhou desetinu, ale už i to znamená, že musím být na dietě, cukr si doma měřit a dojíždět na kontroly ... No ale jak já to zvládnu bez sladkého...to bude pro mě ta největší zkoužka...odříct si čokoládu :) ...no, ale co by člověk pro to naše bejbátko neudělal :)

Ahojky maminky..děkujeme za podporu:)).tak to máme konečně za sebou....je fakt, že sem to čekala horší...vypít se to dalo.Po prvních pár doušcích mi to přišlo jako čajík s dvěma kostkama cukru a lžičkou medu :) .... a to ja můžu :)... pak sem trošku přestávala moct, ale nakonec jsem to zvládla vypít vcelku rychle...až potom to vstřebávání toho cukru mi dělalo, zle a mimísek také pěkně ožil:) Poté následovalo nekonečné čekání na výsledky a pak zazněl ten verdikt.... máte gestační diabetes....no jsem nad hranicí normy o pouhou desetinu, ale už i to znamená, že musím být na dietě, cukr si doma měřit a dojíždět na kontroly ... No ale jak já to zvládnu bez sladkého...to bude pro mě ta největší zkoužka...odříct si čokoládu :) ...no, ale co by člověk pro to naše bejbátko neudělal :)

a dej vědět, jak jsi to vydržela.
Já jím každé dvě hodiny, a když nejím nebo nepiju (piju skoro pořád), tak se skládám. To by mě zajímalo, jak bych se někam dopravila, kdybychom neměli auto, nebo kdyby byl manžel někde pryč. Já bych se ostatně složila i tak, protože já se prostě ráno MUSÍM hned najíst. A ještě nejíst večer...

Ahojky, já už to má za sebou měsíc a můžu říct, že to nebylo tak hrozné jak to mnoho holek říká. Mnohem horší jsou porodní bolesti tomu věř. Prostě tu vodu co nejrychleji vypij nejlíp uděláš když to vypiješ naráz. Já to udělala a bylo to v pohodě. Když tam půjdeš s hrůzou bude ti blbě. nemysli na to vem si nějaký časopis třeba betynku a čti potom na to zapomeneš a bude to. držím palce

no mě teda nikdo nenutil na to chodit, takže jsem se tomu úspěšně vyhnula ;) . A když jsem čekala dcery, tak se to ještě těhotným nedělalo, pokud neměly cukr v moči, takže jsem na to nešla ani jednou. Ale když jsem ještě dělala v laborce, tak se to dělalo diabetikům a není to tak hrozné, jak se zdá. I jsem to ochutnala a je to taková sladká voda, mě to nepřišlo nijak strašný. Tak ti držím palečky :one: , ať to v pohodě zvládneš a výsledky ať jsou OK :h: :€s€:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka