Deníček uživatele Nika_Moni

05.01.2012

Ahoj těhulky,maminky a budoucí maminky.

10.1.2012 nám budou 2.měsíce.

Ahoj, no on je ti podobnej :a: krásnej.
Je vidět, že hezky rostete.
NO a úklidu se asi jen tak brzy nezbavíme - teda byl i předtím,ale včul se u nás nějak více pere a žehlí :00:
Jo a my měli v 6ti týdnech 57cm a 5,4kila

In reply to by 3M

Ahoj,promiň,že jsem nějak nezareagovala na tvou zprávičku,ale nebyl čas. :( A kolik měl při narození? Že v 6týdnech měl 5,4kilo to je docela dost...to je větši chlapák než my :-) hlavně že jste zdravý

In reply to by Nika_Moni

Ahoj, vpohodě :a:
No při narození měl přesně 4kila a 52cm....takže trošku větší,jak ten váš...a teď teda fakt roste neuvěřitelně... :h:
A chudáčka ho taky trápí prdíky...snad už je to brzy přejde!

In reply to by 3M

Tak to je teda větší...netušila jsem že se ti narodil takhle velký chlapák :-) to je dobře...aspoň není problém s váhou ...Jooo tak to nám pomohl Sab simplex...ale 30ml stojí 90Kč a on to má do 3dnů pryč :( takže to je cenově dost drahé.Tak jsem teď začla dělat dvojnásobný fenykl.čaj.Prostě místo jednoho sáčku dva a i když to trvá než to zabere,ale zabere a pak prdí.Prostě fakt to jen přetrpět a čekat kdy se to zlepší,většinou kolem toho 4měsíce,páč pak už se dávají i ty příkrmy,takže je to pak lepší na prdíky :) bych řekla

Ahojky Matyášek je moc hezoučkej!A je hrozný jak to letí.Ale já jsem ráda!Jako mimínko byl náš Matýsek hodně uplakanej,teď už je to lepší.Už se nechá chvilku zabavit!
Na dvou měsíční kontrole jsme měli 5.2kileček a 57cm! :a:

18.11.2011

Ahojky maminky a těhulky,

Náš Matyasek...Porod popíši jindy.Zatím nestíhám :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Moc vám všem děkujeme :) užívat si to určitě budeme...já jsem mladá a mám z miminka velikou radost a přítel to má naopak...ten už měl nejvyšší čas na miminko,takže ten je taky úplně šťastný...jinak mi nemáme MatyáŠka,ale MatyáSka :-)

In reply to by Pajik

Moc děkujeme..Mě se líbilo Matyáš a přítel přišel z práce,že se mu nelíbí Matyáš ale Matyas...a mě se to pak tak zalíbilo...že jsme to nakonec dali...nu a jak krásně se to k němu hodí :)))

10.11.2011

Tak se nam dnes v 18:24 narodil syn Matyasek 3820g a 52cm.Je to kus chlapaka,ale silnyho a krasnyho :-* Zbytek pozdeji :-* mejte se

Ahoj, tak copak je s vámi, jak se máte a co děláte ? :)
Asi se máte skvěle, jelikoíž sem ani nechodíte :one:

In reply to by 3M

Tak to moc děkuji...hned jsem klidnější...nu on si tu ručičku dává sám...říkala i DR,že se to hojí samo a že on i hezky hýbe tou ručičkou takže to nebude problém...oblékat a zvedat ho musíme nejdříve za tu pravou stranu nu...Jinak prosím chybička nemáme MatyáŠKA ale MatyáSKA :-)děkuji

09.11.2011

Ahojky maminky a spolutěhulky,

Ahoj, no od pondělka na tebe furt myslím, jestli už jsi náhodou neporodila....a vidím, že se zatím akorát chystáš....Tak držím palce, bolest se vydrží a zapomene, protože za to mimčo to rozhodně stojí (sem vtipná - já prvorodička si to tak aspoň namlouvám :-) )
Každopádněš držím palce a těším se na zprávičky!

PS: A taky závist - U mne stále žádné náznaky, tak jsem zvědavá, zda nakonec nebudu ještě přenášet.

Ahoj, já jsem rodila vyvolávaně 17.10. dávali mi žilně oxytocin - nevím, jak se to píše a žádná hrůza, až tak poslední 2 hodinky byly krušnější, to už byl záhul, ale dalo se to vydržet, porodila jsem za 5 hodin a to jsem byla považována za prvorodičku, páč první dceru jsem měla císařem. Držím palečky, ať to máš taky rychlé!

Tak přeji, ať ti to rychle uteče a na bolest se co nejdříve zapomene.
No já jdu zítra na kontrolu a doufám, že se mnou taky už začnou něco dělat, akorát po císaři se vyvolávat prý nesmí... Ty budeš v tom Olomouci? Třeba se potkáme ;-)

In reply to by mamuška

tak ono i v této porodnici, kam chodím je co lékař to jiný postup a názor. Tak uvidíme. Zítra jdu znovu na ultrazvu, kde mi zase poměří mimi a kouknou na jizvu, tak snad.... já už doufám, že už co nejdřív porodím.
Jaké máš pocity? Je to po normálním porodu rozhodně lepší?

06.11.2011

Ahoj maminky a spolutěhulky,

Zase jiný přístup.... taky mám těhu cukr..teda já i bez těhu mám malinko zvýšený, ale vždy v normě....ale už jsem po 3TP a dr. mě vyvolávat chce až 10dní termínu z UTZ ve 12tt. tj. ode dneška za 8dní..až :(
41+6tt jsem podle toho prvního TP...co kraj to jiný mrav..koukám... mě šlehne

Nu a co se týče vyvolávaného porodu.. nechci strašit, tak jen napíši, že mám za sebou dva vyvolávané a jeden spontální a raději by jsem,aby malá šla sama...ale ty ho můžeš ho mít v pohodě a rychle ;)

Ahojky, já měla první porod vyvolávaný a vůbec by mi nevadil vyvolávaný ani ten druhý ;-) A jelikož termín máme za 14 dní a u nás se nic neděje, tak to tak možná i dopadne :-) Jinak jsem v 10 h dostala tabletu, ve 14 h jsem začala cítit jakoby slabší menstruační bolesti, od 18 h už byly silnější a po pěti minutách, v ve 23 h, kdy jsem měla silnější bolesti, ale nikde nic otevřeného ani pro Jezinky, tak mi sestra dala nějaký prášek a injekci, ve 2 h jsem byla konečně otevřená na 2 prsty, ale kontrakce žádné jen silnější bolesti. Napíchli mě na KTG a na něm jsem byla až do 6 h, kdy byla výměna sester, přišla tam taková rázná sestra a všechny spsula, proč mi už nepíchly plodovou vodu, že už jsem tam 3 hodiny nemusela být, místo toho natáčí 4 km křivek :-D aTo už jsem začínala mít kontrakce. Volala jsem manželovi ať dojede, sestra píchla vodu, za chvíli jsem byla na 8 prstů, pak branka zašla a já mohla tlačit, kontrakce nic moc, ta poslední si dávala na čas a malý se narodil v 7:20 :-) Bylo to unávné, ale teď mi přijde, že ani ne moc bolestivé (je to už přes rok a půl :-D ) Takže za mě klidně opět takhle :-D. A neboj, to zvládneš ať to bude tak nebo tak, nic jiného stejně nezbývá :-) Ale přeji ti, aby to bylo tak, jak chceš ty ;-)

muzu rict,ze s vyvolanim u prvniho rychlovka,ale praskla mi voda v 5 rano zadne bolesti a po tabletce kterou sem dostala v 10.rano sem se zacala otevirat bolesti perfekni dali se pekne zvladnout ,ale u klarky opet voda v 5 rano praskla,a za ten den do pulnoci bolesti co 5,3,2.min a trvala jedna kontrakce minuu a to jsem mela 3 tablety vyvolavaci a porad zavrena v bolestech pak dali infuzi a jak sh rika za 5.dvanact kdy mi hrozil cisar jelikoz to bylo uz 16 hod bez plodovky se cipek skracoval a tak rychle sem porodila ale uz ve spanku,nic si nepamatuji byly tam semnou kamaradky a manzel tak vse hlidaly jen si pamatuji vydim hlavicku slo to samo netlacila sem.zitra me ceka to same termin sem mela v sobotu a mimi ma pres 4 kg tak doufam ze mi pomuzou.tobe drzim palce at to mas rychle jako ja u prvniho.

Ahoj, tak hodne stesticka preji,docela zavidim,ze uz budes mit mimiska u sebe..a nezoufej,treba to prijde jeste samo..a s tou cukrovkou to nebyva tak vazne..kamaradka ji mela taky,musela si vazit davky jidla a nakonec porodila miminko po terminu s vahou ani ne 3kila..prijde mi,ze to doktori nekdy zbytecne resi..

04.11.2011

Ahojky maminky a spolutěhulky,

Ahoj, tak jsem na tebe včera myslela, že nastalo to datum, kdy jsi chtěla a vidím, že nic....no neva, každopádně závidím, že nejpozději do pár dnů už budete tři každopádně.
Já zrovna dnes taky psala příspěvek, jsem přesně 37+0 :-)

In reply to by 3M

Ahojky,tak na příspěvěk se pádím hned mrknout...jinak ano...datum nám nevyšlo...ale to je jedno...hlavně aby byl malej zdravej nu... :) Každopádně není co závidět :-D to čekání mě ubíjí... :( jsem čím dál těžší co se bříška týče...celou dobu nic a poslední dny,jak čekám kdy to přijde tak si přijdu neohrabaná...fakt... :( nic se mi nechce a to tu mám dnes takový binec ze včerejší oslavy přítelovo narozenin...slíbila jsem mu že to uklidím,nechtěla jsem aby se do toho včera pouštěl...on je takový,tak jsem slíbila že to udělám a tááák se mi nece :D

In reply to by Nika_Moni

:-) když si vemu, že jsem o dva týdny pozadu a tu lenoru mám taky - tak se nechci vidět co bude za chvíli :-) Ono se říká něco o hnízdícím procesu,ale já mám dojem, že jsem si dohnízdila kolem 30. týdne a od té doby,co mám vše nachystáno, tak sem línější a línější.... Já ti normálně snad tu cukrovku začnu závidět....aspoň prostě už víš, kdy nejpozdějc.... To čekání je fakt hrozný!!! A hele, taky nemám vůbec žádný poslíčky ani píchání (to jen občas, když třeba jdu z procházky,ale nic moc)...asi to pak přijde z ničehož nic a budu se divit.
Tož sákriš, ať nám to utíká!

In reply to by Nika_Moni

Neboj, vše OK bude!!! Ale chápu stres i strach...já to mám celé těhotenství furt kvůli něčemu....a nejhorší je, že za můj stres může i má doktorka...chjo

31.10.2011

Ahojky maminky a spolutěhulky,

Fotečka bříška 38+3 :-)

In reply to by Makak

Nu vydrž ještě chviličku,už je listopad.....těch pár dní uteče jako voda :) Za chvilku si tu sotva něco napíšeme,protože budeme mít co dělat s těma prťouskama :) Jinak když ti DR něco malého povolila,tak je to OK a mimi bude určo v poho...já si také něco malého občas dám a srdíčko je v naprostém pořádku,tak uvidíme až malý vyleze...snad to bude VŠE OK :) jinak já poslíčky nemám a na KO jdu 3.11. byla bych celkem ráda,kdybych se na ní už nedostavila :)

27.10.2011

Ahoj maminky a spolutěhulky,

In reply to by Nika_Moni

No odbyli teda,ale nevadi v patek jdu zas a to udelaj pry i ultrazvuk,rikali...tak uvidime..Jinak jak to ze jdes na vyvolani?(nerikej ze kvuly datumu :-) ) delam si srandu...ne vazne proc?
Me vyvolavaly poprve a nic moc,to vyvolavani neboli,daly me cipek ale ta doba nez se neco hne...sla jsem 10dni pres termin tak snad uz se to nebude opakovat...!!!
No tak ti preji at ti to vyjde na toho 3tiho,by mel pritel radost co?To verim...
Bud rada ze jsi mlada,budes pak mlada maminka...vem to pozitivne...lepsi nez mit dite v 35ti...to bych nechtela...nic proti ale ja sjem rada ze je to jak to je...
Takze ty nevis co budes mit?
Tak pisni papa :-)

In reply to by o.l.i.n.k.a.82

Ahoj Oli,
no vidis jsem si rikala ze nas bude vic....to ja to mam obracene podle ms mam na 5.11. a podle utz to mam na 11.11. tak jsem taky zvedava,datum je moc krasnej na to aby to byal pravda vid?No kez by... :-)
Jinak to uz jsi otevrena?me nikdo nekontroloval ale mam nepravidelne poslicky tak si myslim ze se to tam dole uz pripravuje...uvidime...jsem zatim v klidu nejak nic neresim i kdyz uz bych chtela mit malou u sebe...
Jinak ucurana jsem taky,piju jak ryba 4l denne takze zadnej div,vody mam v sobe ze bych ji mohla rozdavat,otykaji me nohy z te vody,ale njn uz to nepotrva dlouho...a pak je tu mame u sebe...my to zvladnem....
Tak se drz a dej vedet jak sjte na tom,preji klidnej a rychlej porod at je vse v poradku... :-) pa my 2v1 :-)

13.10.2011

Ahojky maminky a spolutěhulky,

já používám jedině stérimar s mědí, není to dobré po 2 dnech, ale do týdne se to výrazně zlepší nebo vincentku sprej do nosu, ale cokoliv jiného mi jak na gynekologii, tak obvoďák zakázali, že se nesmí vůbec nic a i při kojení jsem směla max to, co měl prďolka, tedy např. nasivin pro kojence.

Můžeš normálně jakékoliv kapky. Moje doktorka mě ujistila, že pokud se kapky používají dle návodu (né 20krát denně), tak to nemůže ublížit. Já už asi dvakrát za těhu používala Olynt sprej do nosu, měla jsem tedy dětské, společně se synem:-) Ale pomáhali i tak. Nemá cenu se trápit. Jestlichceš můžeš si zadat rýmu do vyhledavače na stránkách www.porodnice.cz

Vzhledem k tomu, že jsi už úplně na konci těhotenství, určitě prckovi neublížíš, když si párkrát donosu kapneš ;)

Kamarádka-ač není těhu- tak nemá ráda chemické věci a používala jakýsi sprej do nosu s mořskou vodou, co koupila v lékárně...tak snad to pomůže....Já dnes ráno úplně super kýchala,ale od té doby nic....tak snad nic :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka