Deníček uživatele nevimnic

08.08.2015

Ahoj holky, :a:

mám dotaz a budu ráda za každý řádek s odpovědí. ;)

Chtěli jste už v roce dítka zase další dítko?
Dovedete si představit mít doma 5let, 1rok a už zase zahánět myšlenky na třetí dítě?

A ještě prosím o radu, jak nejlépe zahnat myšlenky na třetí dítě? Nějak na mne nezabírá ani, že bychom měli málo peněz, ani to, že by děti měly jeden pokojík.

:a:

mně od myšlenek na třetí dítě spolehlivě odrazují vzpomínky, na to jak mi bylo v těhotenství zle (v obou případech) a jak jsem na tom byla zdravotně bídně (u druhého dítka). Nikdy v životě jsem se necítila tak špatně jako v těhotenství, takže už opravdu netoužím po tom, zažít to znovu.

Kdybych si mě snad nápad na třetí dítě našel, neméně spolehlivě by mi v jeho realizaci zabránilo vědomí, že bychom se nevešli do našeho auta. Ne že by nám finance nedovolily pořídit si větší, to bychom asi nějak "uplácali". Spíš si pořád příliš dobře vzpomínám, že období výběru současného auta bylo velkou zatěžkávací zkouškou našeho partnerského vztahu, protože chlap vybíral skoro rok a pořád ode mně chtěl nějaké "rady", i když jsem mu milionkrát řekla, že chci jen čtyři kola, klimošku a vypínatelný přední airbag, pořád otravoval s parametry motoru, spotřebou, velikostí kufru a spoustou zkratek, o jejichž významu nemám dodnes ponětí...

Ahoj, my jsme taky dlouho rozmýšleli o třetím mrnouskovi ;) Ale manžela nehodlám přemlouvat, ono by to nemuselo dělat dobrotu a přece jen bych chtěla aby to chtěl i na 100% manžel :h: Máme dvě krásné holky 6 a 3,5 . Nemáme dluhy, místa máme spoustu, ale co si budem povídat, ty peníze je pořád kam dávat :00: a to nepočítám různé rodinné oslavy narozeniny, svatby, atd. někdy se toho nahromadí během roku až až :a: Třeba nám to třetí mimčo časem příroda zařídí sama :a:

Rozhodnutí bude stejně jen a jen na Tobě a Tvém partnerovi, ale můj názor? ;)
za 1: já momentálně nemám ani pomyšlení na další - proč? čekám první, potím se už ve 3. vlně veder a to meteorologové hlásí - už se ochladí, přijdou další vedra a tak furt dokola, a ještě už týden přenáším :s:
za 2: má sestra má 3 děti a neměnila by, dokonce si myslím, že to moje bude brát jako své další dítě ;) její děti mají jeden pokojík, věci dědí po sobě, na dovču jezdí podle možností - aspoň po ČR atd.
takže záleží jak se na to podíváš - je ta sklenice poloprázdná nebo na půl plná :€s€:

Tak první dotaz : málé budou čtyři měsíce a už bych chtěla další :D
Druhý dotaz: Ano dovedu si to představit. já zaháním myšlenky na páté! :s: :s:
Třetí : Pokud se netopíte v dluzích, jdi do toho je to super, neměnila bych!! :h: :cc):

Také jsem to tak měla, když byl malé rok a synovi tři, manžel ale nechce ani slyšet :n: . Už je to půl roku přemlouvání, jenže se kvůli tomu začínáme i hádat, takže to pomalu vzdávám :\/: . Tobě přeji brzké těhulkování :one:

17.10.2014

Včera jsem byla na kontrole po šestinedělí. Cestou od doktora jsem manželovi psala, ať mi koupi kojící čaj, když je v obchoďáku a že vezu recept na antinu. Dostala jsem odpověď kojící tee mám a antinu neznám. Tak jsem si řekla, že se stejně za hodinu uvidíme a vysvětlím mu to. Domu jsme došli skoro nastejno. Vyndal kojící čaj a povídá, že je zvědavý na ten recept na antinu.

20.09.2014

Ahoj holky, mám dotaz jak moc pomáhají vaši manželé s miminky? Koupou občas? Přebalí? Vezmou kočár vyvenčit? Pomohou v noci? Vyžehlí plínky? A jak se chovají k vám? Mají o vás zájem fyzicky? Myslím milování. A jak se změnil vztah k vám? Má vás raději/stejně rád/ méně rád než před narozením miminka? "Staral" se o vás v šestinedělí? Třeba, že by vám uvařil či udělal nějakou práci za vás?

Ahoj, tak já musím říct že u nás je to naprosto luxusní. Už když jsem byla těhu, jelikož mi bylo dlouho mizerně. Uvařil, uklidil a ještě mě obskakoval. Teď jsou Vojtímu 3 měsíce a vzhledem k tomu, že manžel chodí brzy do práce a vrací se cca ve čtyři toho moc nestíhá. Když nás trápilo bříško, nosil ho třeba tři hodiny a mě poslal spát. Teď koupe, nosí i odnáší vodu, dokáže i přebalit a to do látkovek a obléct. Plenky mi také už žehlil. Venčí také pokaždé, jen když nestíhá tak jdu já. Vaří i uklízí, samozřejmě se také zapojuji :) A zájem jako fyzický má moooc velký, ale já spíš tolik ne :00: A za malého jsem dostala zlatý řetízek s přívěskem a naše fotoalbum od začátku co jsme se potkali do teď. Myslím, že mě rozmazluje až moc.

:a: když se mi narodila dcera do jejího prvního roku jsem na ní byla sama(též chodil po práci do hospody a moc doma nepomáhal) , po 1. roce si s ní začal hrát učit se s ní,blbnout a když jsem se ho pak zeptala proč až po takový době řekl, že se bál aby malé neublížil(že prý je tatínek poprvé-argument, že já jsem poprvé matka nezabíral-prý mi to máme v sobě) a taky že s ní nebyla nijak sranda-prostě nevěděl jak na ní-že prý si od cca prvního roka řekla co chce a to ho uklidnilo...třeba se to dozvíš po čase jako já :) dneska je to mimochodem milionový manžel!!!!

Ahojky, tak u nás je to takhle, Přítel nekoupe, ale nosí mi vodu ve vaničce, zvykl si na to takhle od začátku (jsem po císaři) tak jí nosí skoro pokaždé. Ráno teď třeba o víkendu mě nechal přispat a malou si vzal a nakrmil, přebalil. Za ty čtyři měsíce si vzal malou jednou ven sám a mě nechal jít spát. Sám si jí převlékl, nachystal atd. Ale to se stalo jednou, protože přišel brzy domu. Jinak má hodně práce teď (podniká). Co se týče vztahu mezi námi, tak po sexuální stránce je to lepší než bývávalo a myslím, že pro oba. A po citové mi předevčírem řekl, že mě miluje ještě víc, než miloval.. Jinak za malou mi nic nedal. Doufám, že jsem tak nějak zodpověděla všechny otázky. :-) Jinak s úklidem třeba nepomáhá vůbec. Máme docela velký byt, veliké pozemky okolo domu a ještě jeden barák rozdělanej na krku, tak jsme si to nějak rozdělili no :-/ Jinak ale jestli jsi ještě v šestineděl nebo tak, tak to vnímáš úplně jinak. Já byla celé šestinedělí úplně v prd.. Jen jsem brečela. Držim palečky :one:

taky bych byla pro to šestinedělí :s: :s: prostě vše vnímáš jinak,do toho jsi nachcípnutá,vyčerpaná,to pak člověk hledá mouchy na zdi :///: holt prostě s dvěma dětma je to náročnější (někdy si říkám,že náročnější než ten začátek s prvním,kdy to byla totální změna) a zvyknout si musíš ty i chlap.Chlap na to,že se toho bude od něj požadovat víc než dosud (ovšem je třeba ho na to připravit,požádat,KOMUNIKOVAT s ním-přeci jen-chlapovi to netrkne jen proto,že kolem něj chodíš a třískáš talířema :///: ) a ty si musíš zvyknout,že té práce je prostě víc a času méně-na děti,na chlapa,na koníčky :///: občas to leze na mozek,to jo,ale jinak to-pokuď nemáš hlídání-prostě nejde :///: prostě mezidobí mezi přebalením,krmením a uspáváním věnuj výhradně staršímu a občas udělej program manželovi s ním-oznam to samozřejmě náležitě dopředu.Jinak u nás to funguje tak,že většinou o víkendu nahlásím,co máme kde za akci a kde budeme manžela potřebovat a on se podle toho zařídí... a sám od sebe?Jo,hraje si s klukama,pracuje kolem baráku,chodí do práce,na nákupy,ale,že by vykoupal,uvařil (zcela výjimečně),uklidil,umyl nádobí????Tak to teda ne :s: :s: Jo a sex?No,když je síla a čas,tak to jde :s: :s: jo a dárky?Tak za prvního kytku a za druhého mop :s: :s: Pravdou je,že jsem si ho dlouho přála-jako ten mop myslím :s: :s:

27.08.2014

Holky, jak (do jakých činností) zapojujete starší brášky a sestřičky?

Ahoj, já mám tříletého synka a skoro měsíčního synka. Ten starší zatím na mimčo nežárlí. Pomáhá odnášet špinavé pleny do koše a podává mi čisté, mladšímu dává dudlík. Pořád ho jen hladí a pusinkuje. Když kojím, snažím se věnovat staršímu. Čteme si, povídáme, nebo ho zkouším z barev, učím ho počítat, nebo ho učím písmenka. Buď něco stavíme z Lega anebo si k nám na gauč dotáhne hračky, on mi je prodává a já jako nakupuju. Když malej spí, tak chodíme hodně na procházky, nebo jsme venku na zahradě anebo na místním dětském hřišti.

14.08.2014

Ahoj holky, dneska jsme byli po prvním týdnu doma u paní doktorky v poradně. Za poslední týden Ládík přibral 175 g. Sestřička nás za to pochválila. A pí doktorka Sykáčková zase pochválila, že je malý pěkně "odžlucený", že nebude mít novorozeneckou žloutenku. Na další kontrolu jdeme 1.9. v 9:45. Jo a taky nám bylo vřele doporučeno, aby Lukášek nechodil do školky alespoň do šesti neděl Ládíka.

No paráda, krásně si vedete :one: akorát s tou školkou teda nic moc. Ráda bych tam starší dceru dala normálně od začátku září, ale zatím ani nevím, kdy porodím :00: Dle doporučení naší dětské dávám dceři od minulého týdne Imunoglucan, aby pokud možno odolávala školkovému náporu bacilů. Tak uvidíme, jak to všechno po porodu bude

10.08.2014

Ahoj holky, :a:

chci se zeptat:

Jsem týden po 2. porodu a už nemám očistky. Přijde mi to divné či že je něco špatně. :?

po prvním porodu jsem je měla 7 týdnů v kuse, po druhém trvaly nesrovnatelně kratší dobu, sice jsem to až tak přesně nesledovala, ale řekla bych, že víc jak dva týdny jsem je určitě neměla

Já je měla celé šestinedělí, byla jsem po císaři .. pak byl pár dní klid a hned přišla první menstruace .. je to různé ..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Mě to nevadí i když mi chvilku chodila 2x do měsíce tak aspoň vim kdy je a částečně poznám i ovulaci .. jelikož jedeme v přerušovanym sexu bez ochrany tak je dobrý mít tu menstruaci pod kontrolou i když bych jí nejradši neměla :///: :s: taky stále kojím ..

Ahoj.. Ja jsem 12 den po císaři a také už nic.. Jen občas jakoby hlen při utreni, ale vložka čistá.. před 5 lety jsem to měla stejně..

04.08.2014

Holky, měly jste vidět, když včera prvně přišel manžel se čtyřletým Lukáškem se podívat do porodnice na ten den narozeného Láďu. Sice jen na čtvrt hodinky, ale byli první, kdo ho viděli.

Ahoj, já vůbec nevěděla, že už jsi porodila, nebyla jsem o víkendu na netu, tak strašně moc gratuluji k Ládíkovi, přeji mu, ať je zdravý a šťastný a to samé i tobě a celé rodině. Moc ti závidím, že to máš za sebou, musím přiznat, že tvoje čtení mě trochu vyděsilo, jak tu každá popisuje, jak je ten porod hrozný, začínám mít pekelný strach :r: tak se držte a těšíme se na fotku :kiss:

In reply to by 1984

Ahoj 1984, :a: děkuji za přání a gratulaci. Můj porod byl super, jen 3 a 3/4 hodiny od toho, co mne to vzbudilo. To je naprosto skvělé. No, né, vážně, já si přála rychlý porod i za cenu, že to bude "koncentrovanější" mazec. Proto jsem brala klistýr i prdnutí vody. Neboj, ten popis porodu zní hůř, než to stíháš pak vnímat. Neboj se toho. :)

03.08.2014

Holky, už ano. :||): Ládík se mi narodil.

ahoj, nakoukla jsem tady po několika dnech a hledám zprávu a konečně nacházím :) Moc gratuluji k malému a přeji hodně zdravíčka a štěstíčka :) :a:

to zavinování dělohy u druhého dítěte byl fakt masakr,ale neboj při třetím už to byla pohodička :s: gratuluju :k: :h:

02.08.2014

Ahoj holky,

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Holky moje zlaté, :h: opravdu jsem koukala a koukám i nadále. :h: :k: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky