Deníček uživatele Nesquicek

04.11.2012

Ahojky holky, malá si včera podruhé stěžovala, že jí bolí srdíčko a držela se za něj a při tom byla schoulená do klubíčka, nechtěla se zvednout nic. Asi 5 min. Myslíte, že jí fakt může bolet srdíčko?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Mě na kardiologii řekla, že tu šelest způsobuje jakási nětěsnost(laicky řečeno), že jak srdíčko poroste, "mezírka" zmizí. Ale může ji způsobovat i něco vážnějšího. Pokud ji má dcerka od narození a nic jí není, tak to nejspíš opravdu budejen to co mají moje děti. Ale obě jsou sledovány. Starší byla naposledy kolem 2 let, už to měla dobré, ale šelest ještě občas slyšet být může. Jdeme na další kontrolu kolem 6 let. S tou mladší půjdu ještě min. na 2 konroly a když to bude v pořádku, tak také až v 6letech. Ale jistota je jistota, divím se že vás tam dr.pro jistotu neposlala. Opravdu je to běžná "věc", to mi sama říkala, ale nic se nemá podceňovat.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to mluvíš o šelestu na srdíčku? tak ta normální neni. Je sice celkem častá ale ručitě bych se nespokojila s odpovědí že je normální. Znám ve svém okolí opravdu hodně dětí a jen jedno z nich má šelest na srdíčku. Je to dcerka mé kamarádky. Každý půl rok chodí na kontrolu zda se její stav zlepšuje nebo ne. Zjistili jí šelest ve 3 letech. Doktorka jí říkala že v 80% zmizí do 6let. Jí je 6,5roku a stále šelest má.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

co je u dětí normální? že je v těch místech bolí????
mám dvojčata s nevýznamným šelestem, ale stejně chodíme na kardiologii na echo a EKG, co půl roku....i když zrovna jejich vady by se jejich růstem a věkem měly zlepšit až ztratit.
zrovna kardiopulmonární problémy bych hlídala více( v nadsázce) než ploché nohy....

ahoj, u dětí s tímto zkušenost nemám ale u sebe ano. Někdy se mi stane že si skřípnu nerv a bolí mě nádech a i narovnání se a nebo zvednutí ruky :00: . Už dlouho se mi to teda nestalo ale je to hrozně nepříjemný pocit a opravdu to bolí.
Určitě bych zašla k lékaři. Děti se nesmí podceňovat :-)

Určitě bych teda zašla k doktorce.Ale mě osobně se občas stane že se mi skřípne nerv asi do žeber v oblasti srdce a fakt to chvilku bolí tak že mám strach se i nadechnout a do pár minut to přejde...

14.02.2012

Ahojky holky, jdu se Vám pochlubit :D Strašně se mi líbí podložky do kočárku od Pinkie, ale přijdou mi docela drahé. Tak jsem si jí zkusila vyrobit sama.

Moje dílko :-)
Moje dílko :-)

Jé všem moc děkuji za pochvalu :-) Přivydělávat si tím nevím no, jak jsem psala, tak se teprv učím se šicím strojem a docela jsem bojovala s knoflíkovou dírkou na ty pásky, kterou mi ten stroj ušil na tom tlustém vatelýnu špatně, takže jsem dírky nakonec udělala entlem. Kdyby jste tedy někdo chtěl, tak můžu zkusit ušít, akorát mi došla látka, vatelín, hnědá a bílá barvička na látku. To by jste si museli koupit :-) Nic jiného bych za to zatím nechtěla, protože ani nevím jetli by se líbilo. Tak třeba na zkoušku. Klidně bych mohla namalovat jakýkoliv jiný obrázek, není problém :-)

In reply to by Nesquicek

Kdyby jste chtěli vybírat látku, tak tahle je opravdu kvalitní, z ní jsem ušila tu podložku http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=46258858&tab=0 ale, můžete si najít i nějakou levnější :-) Výpočet cca
1m látky 120 kč (dalo by se rozpočítat mezi 2 zájemkyně je to šířka 2,4m tzn 60kč ) + 1m vatelín 65 kč + poštovné k vám 60 kč (+ ještě ty barvičky a poštovné za objednání těch látek- pokud vás bude víc, tak rozpočítám) Barvičky nevím kolik stojí po jednom musím se podívat u nás v papírnictví. Akorát holky nebude to hned- tzn. než by přišly penízky od vás ke mně - pak než mi dojdou látky a než to vyrobím . Mám 32 měsíční holčičku- ďáblici a 8 měsíčního klučíka ;) Pak podle vašich reakcí, bych začala prodávat nebo toho raději nechala :s:

páni...to je jak přímo od pinkie...my máme tuhle taky,origoš zelenou:)) skvělá práce,je to k nerozeznání:)

Parádní :-) Taky miluju Pinkie-máme z tama pár věciček a co nemám přibude u dalšího :-D Já byc si určo přišila prsty ;-)

23.08.2011

Holky, nevíte co by to mohlo být za vyrážku? Objevila jsem jí, když jsem malou převlíkala do pyžama. Pátou, šestou nemoc jsme měli. Nesvědí jí to a má to jen na zádech.

Co to je za vyrážku?

Aha tak jo holky, asi to budou ty potničky už to bledne. Fujky a já měla strach, aby to nebyla spála :-) Tak to jste mě překvapili, že to může mít i teď. Kačce se udělali asi jako dvoutýdennímu miminku a od tý doby nic

Ahoj, syn to má taky, 2,5 roku, mám pocit, že to má z autosedačky a to jsem kupovala schválně drahou, která zaručovala prodyšnost........No nic sou to potničky:))

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Myslíš? Malý je 27 měsíců, to jsem myslela že už takhle staré děti nemývají ?

05.08.2011

Ahojky holky, honem utíkejte do Tesca! Mají tam akci na balení tří čajů teekane s pohárken AVENT.

14.06.2011

Ahojky holky, co myslíte? Je tohle moučnivka? První dcerka to nikdy neměla, tak se ptám.

Je tuto moučnivka?
Je tuto moučnivka?

Ahoj, mojí malé je tedy už roka a půl a přesně tohle se jí udělalo nedávno v pusince...vůbec nevím, co to je a od čeho to je, dr. nám na to nic neřekla, dělala že to nevidí na 18-ti měsíční preventivce ... Takže já mazala genciálkou a ono se jí to ztratilo. Malou dávno nekojím, takže fakt nevím, co to v té pusince měla.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, jazyk má bílý, patro nevím asi ne, podle fotky. Ale co jsem se teď dočetla, tak močnivka může být ve formě puchýřků a se mu právě udělalo už druhý den po porodu, a ani primář nevěděl co to je :-( Za porodu jsem dostala antibiotika na streptokoka takže to prckovi vybilo střevní mikrofloru a proto se mu udělala ta moučnivka. Pořeším ještě nějaký laktobacílky :-) Děkuji za komentík :-)

Ahoooj, je to moučnivka, my jsme ji měli poprvé jen malinko a pak se asi 2x opakovala podobně jako u vás :n:!
Tady je foto, jak vypadala naše první a pár rad od maminek :///: - http://www.mojetehotenstvi.cz/moucnivka-v-pusince-jak-se-ji-zbavit ! Nejvíce nám pomohla ta genciána a homeopatika Borax, nejdříve to nezabíralo, tak jsem z toho byla špatná, ale jak mi tam psaly holky, musí se vydržet a moučnivku to dostane :///:!
Kamarádka malému moučnivku potírala smetanou a prý to také pomohlo, ale nevím, my to nezkoušeli!
Pak taky vše vyvařovat, mazat si tou genciánou i bradavky, pokud kojíš!
Držím palce, ať vám brzy zmizí :k:!!!

In reply to by mimilinko

Děkuji, tak jsem to pročetla a budu potírat zatím boraxem, zkusím koupit i ty homeopatika borax a příští středu mi mají přijet příbuzní z Německa, tak je zaúkoluju ať mi koupí ten gel. Myslela jsem, že tu mám tu genciálku, ale už je prošlá půl roku, to riskovat nebudu vzhledem k tomu, že je karcinogenní. Nebo tu mám mundisal gel, ale nevím jestli to můžu natřít dvoutýdennímu miminku. Jednou jsem měla afta a tak jsem si to na to natřela a asi je v tom hodně alkoholu, protože to pálilo

tak toje na 100 % moucnivka :(. nasad ji gencinaku a pokud pouzivas dudany, tak poradne a dlouho vyvarit a hlavne je stridat. Drzime palce, aby byla rychle pryc.Katka

26.05.2011

Ahojí holky, tak možná vyrazíme do porodky. Zatím mám kontrakce nepravidelně po 4-2-2-7-3-6-3-4-4-7 min a jedna kontrakce je dlouhá i tři a půl minutky.

Ahojky holky, tak hlásím, že se nám 27.5.2011 narodil Tomášek má rovných 4000g a 50 cm. Jinak v porodce ráno kontrakce ustávaly takže ricin k ničemu asi vyvolal jen silné poslíky, ale je pravda že jsem si dala jen polovční dávku.Zkoušeli mi pak dát oxytocin, aby se to zase rozběhlo, ale nezabral. V 11:30 se rozhodli že mi porod vyvolají a píchli mi plodovku, no a ve 13:15 byl na světě. Až budeme doma, tak napíšu trošku víc. Jsem strašně unavená, zatim jsem od 26.5 dohromady naspala jen asi 4 hodiny, malýho bolí bříško a hodně ublinkává :-(

16.05.2011

Holky mám od poledního tvrdnutí bříška. Jen jsem si to zkusila stopovat, ale zdá se mi,že je to hodně nepravidelné.

Asi poslíčci že?

Já mela takhle nepravidelne kontrakce 12 hodin na začátku porodu, pak za dalších 12 hodin se syn narodil! Držím palce, jinak zajímavej odkaz!

In reply to by sycatko

Jé děkuji, tak aspoň trošku naděje. Bříško mi tvrdne pořád, ale už si to nepočítám, musím ještě vykoupat malou. Takže raději ještě dobalím zbytek tašky a připravím holce věci kdyby náhodou musela k babičce. :a:

06.04.2011

No nevim no. Já bych to teda kolem krku asi nedala, ale mimčům se to asi líbí
http://www.youtube.com/watch?v=reNJUCT474g&feature=related

něco podobného, jen z jiného materíálu jsem viděla teď u jedné kamarádky co je s její holčičkou v lázních.. je tady z MT kano80 co má Adinku s epilepsií.. takže je to jistě velice dobrá věc, když se to používá i v lázních... ;))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky