Deníček uživatele Muška

23.04.2010

Ahojky vcelicky,

jÁ BYCH POKRAČOVALA V KOJENÍ........POKUD MIMINKO NENAŘÍKÁ HLADY TAK MU ZŘEJMĚ STAČÍ.
rADĚJI NEŽ S DOKTORKOU BYCH SE PORADILA S LAKTAČNÍ SESTROU.....TA PORADÍ A POMŮŽE URČITĚ VÍC NEŽ MUDRA DĚTSKÁ :€s€: :a:

my jsme dostali jednu dávku Nutrilonu na den asi ve 3 týdnech, protože jsme nepřibírali, potom se to zlepšilo, takže jsme jenom kojili a teďka to máme tak, že malej přes den v pohodě, ale večer chce pít více než mám, takže buď se mi podaří noc předtím odstříkat nebo tak 2-3x týdně dám Nutrilon. Snáší ho dobře, řekla bych, že ho stačí určitě menší dávky než mateřského mléka - podle mě je víc energičtější. Dávám mu ho každý den normálně flaškou, nemyslím si, že by to byl nějaký problém.

Ahojky, nic si z toho nedělej, uvidíš jestli ti malá přibyde. Mojemu broučkovi jsou 2 měsíce a úspěšně kojíme a zároveň přikrmujeme Nutrilonem už 1,5 měsíce. Všichni mi říkali, že brzo skončím, že jak pozná flašku nebude nic jiného chtít a zatím mu chutná i mlíčko ode mě a pěkně saje. Nejdřív ho nakojím a potom dostane ještě flaštičku. Když mu byly dva týdny vůbec nepřibíral, naopak mi ubral a protože měl nižžší porodní váhu a do toho žloutenku byl hrozně spavej a slabej, tak moc netahal. Obrečela jsem to, ale teď je spokojený, má asi 4700 g a přibírá krásně. Hold každé dítě je jiné. Mám půjčenou i váhu, abych věděla kolik vypije ode mě a máme to tak půl na půl. A co se týče Nutrilonu, jsme spokojení.

Myslim si, ze 350g neni malo...moje Dr. rikala, ze 100-150g za tyden ji staci...
Klidne koj dal a hlavne bacha na prikrmy...ne pres lahev, aby pak vcelatko nezacalo odmitat prso...nebyla by si prvni ani posledni, ktera by pak prestala kvuli tomu kojit.
porid si vahu a skus zacit vazit mimino, pred a po kojeni kolik si vypije...
Mnelo by ji stacit 100-150ml / na 1kg vahy a hlavne dulezite jsou pocty pomocenych plenek.

24.03.2010

Ahojky vcelicky, tak dnes jsme byli na 6ti tydenni kontrola s Kajou. Pani doktorka z nas mela radost, vyrostli jsem o 1cm, takze 53cm a ztloustli od posledne o 500g, tekze 4150g.

Kontrola v 6ti tydnech

Ahoj tak jsem se ze srdce zasmála! :) náš drobek za 6 týdnů orostl o 9cm a přibral 1.70 takže si nedovedu představit jakou radost by měla vaše doktorka z nás :) Jen tak dál rostěte :) doufám že my se zastavíme

já nevím marcelce je 7týdnů ale takhle hezky nepase...když jí mám na ruce to jo to kouká drží hlavičku ale když leží tak ji sem tam zvedne ale nic moc tedy

11.03.2010

Ahojky maminky vcelicky a miminka vcelatka, tak dneska je to mesic co Karolinka prisla na svet. Hezky jsme se spolu uz sehrali :C]]: .

Tak dnes je nam mesic !!!!
Tak dnes je nam mesic !!!!
03.03.2010

Ahojky vcelicky, tak jsem se rozhodla ze vam popisi svuj dlouhy porod.

Porod
Porod

ahojky, nadherna holcicka :) a docela velka ne? No mozna to dela jen ta fotka...... Z porodu si opravdu nic nedelej, mas to za sebou a ted uz vas cekaji jen ty prijemne starosti :) Jinak ja kdyz zacala rodit, tak mi doktor rikal, ze to nic neni, ze to jsou poslicky a ze to muze trvat treba tyden!! Bylo mi jasny, ze je to blbost, ze tyden TOHLE opravdu trvat nemuze, protoze by bylo po mne. Myslim, ze kdybych nelezela na rizikovce, tak me taky posle domu. Tohle se stalo vecer a rano uz byl syn na svete :) takze nekdy je lepsi dat vic na sebe, nez doktory :) Ale dnes uz mam z toho jen srandu a ty ji taky budes casem mit, preju hodne stesticka pa :a:

Moc ti gratuluji ke Karolince,je nádherná.A z toho porodu si nic nedělej,některá to má rychly,jiná zase dlouhý,ale všechna tá bolest stojí za to.Příště to bude možná jiný.V té porodnici tě měli nechat hned a né posílat domů,aspon by tě sledovali.To se mi nelíbí takový přístup.Ale co naděláme,oni rozhodujou.Tak at je malá zdravá a roste do krásy... :girl:

15.01.2010

Ahojky vcelicky :{~{: ,
tak dnes jsem byla naposledy u pana doktrola, priste se pry uvidime az po 6-ti nedeli. To mi asi bude smutno, jelikoz na me byl moc hodnej a desne fajn :C]]:

Blíží blíží... Ke svému dr. jdu naposled v pondělí, a pak už do porodky... aspoň, že už to tam znám... a jsem ráda, že díky tomu našemu otáčení už máme papíry vypsané, a že už mě nikdo nebude s tím otravovat :s:
22.1. je dobré datum na první návštěvu porodky :s: Jsem moc zvědavá, kdo po Andrejiice bude další rodilka... a začínám být mírně nervní.

GRATULUJU a tak trochu závidím ....taky bychom to chtěli mít za sebou a už počítat prstíky :-) .
Ať se Vám oběma daří , jako doposud a moc ti přeju aby porod byl co nejlehčí :-)....
A ty máš termín 22.1 ????

18.12.2009

Ahojky tehulky, vcelicky a mimiska v brisku,

Masticka

No nejsou ti tatínkové báječní? Já bych to do toho svýho před otěhotněním neřekla, že bude tak natěšenej a bede se snažit ulehčit mi spoustu věcí a trávit se mnou a s Rozárkou tolik času.
Jinak gratuluju k tak krásným výsledkům.

No to jsou hezke zpravy!!!!! Sup sem s dalsima!! Tak se opatrujte holky a hlavne davej pozor venku, ja ve ctvrtek uklouzla na ledu a od ty doby nemuzu chodit, mam neco s nohou. NAstesti snad ne s briskem! To by me kleplo!

09.12.2009

Ahoj vcelicky, jak jsem tak koukala na ta vase briska, tak jsem si rikala ze by to chtelo taky nejakou fotecku poslat :s: Tak tohle je domecek pro Karolinku :girl: Nastesti co tak jsem pribrala od

Bruch v 30 tt
02.12.2009

Tak jsem vcera byli na kontrole. Vsechno je v naprostem poradku, akorat se Karolinka otocila hlavnou nahoru, tak snad se otoci zase zpet hlavou dolu jak ma :dance: . Jinak nam byje hezky srdicko.

zprávičky :-) se ještě otočí, ten můj raubíř taky pořád nějak v tom břiše pochoduje, my jdeme na UZ 2 dny před tebou, tak uvidíme, jak jsme vyrostli a jak to s náma vypadá ....

Včera jsem byla taky v poradně a můj bobek je hlavičkou dolů,tak doufám,že se nepřetočí zpátky, Tobě držím pěsti ať se malá umoudří a udělá si z močáku polštářek :s: :a:

30.11.2009

Mile vcelicky, dnes si nutne potrebuji postezovat, pokud to reknu manzelovi tak hned, ze jsem se vsim nespokojena.

Ahojky, nic si z nich nedělej, postýlku můžeš zrenovovat,třeba jak píšou holky ale matraci určitě novou..chtěla bych vidět, jak by si zbytek rodiny sám lehl na takovou matraci :spid:
Jinak koukni se na str. sambaby.com, mají i e-shop,já jsem tam koupila většinu oblečení.. jinak taky jsem dostala nějaké věci..ráda jsem si je vzala, vybrala jsem si a zbytek jsme vrátila s velkým díky,že jsem si vybrala to co se mi líbí.. Držím palečky..

ahoj, se starými věcmi (po mě a po příteli- takže 25 let)na mě vyrukovala jak moje matka, tak i tchýně :00: . Mamku jsem neřešila, vše jsem hodila do popelnice (mamku to trochu sebralo, ale pak začla nakupovat nové věci a uživala si to) a tchýni jsem to nebrala, vzala jsem si pouze pleny s tím, že ty věci může u sebe nechat a když tu malá bude tak jí to obléct třeba na venek(když to nevidím, tak mě to nes...). To bude sice za pár let, ale aspoň mám klid. Jen se neboj říct svůj názor, :spid: myslím, že přece není nic tak divného, že chceš pro své mimčo to nejlepší a radovat se z nakupování - oni přece taky kupovali nové věci, nééééé??? Tak proč by to tvé dítko mělo chodit jen v obnošených.... :°O°:

Přesně jak píší holky, manželovi vysvětli že pro vaše miminko není vůbec vhodné spát na staré matraci, že potřebuje novou (nejsou drahé), aby se předešlo všem možným alergiím a vůbec všemu fuj... :) Na manželovou rodinu a jejich názory či představy s pokud možno povznes a mysli si své, ale své si taky dělej - jsi už přeci velká holka, miminko je tvoje a ty si budeše rozhodovat (s manželem). Tu starou postýlku bych taky tak nešťastně neviděla - umyješ jí, žbejku vyndáš, obrousíš, natřeš, nějak nazdobíš a ještě to bude moooc hezká postýlka - uvidíš :) Jen tu matraci holt prosaď novou... No a oblečky (jo to znám, taky jich mám už spousty darovaných - i když z některých nejsem 2x nadšená, ale tak jsem je šoupla do krabice a vybrala si jen ty hezké), nových jsem koupila pár v menších obchůdcích a na bazárcích - mají tam super věci za pár korun. Za ty darované bych rodině poděkovala a k nim si dokoupila co se líbí mě.... Uvidíš že to bude zase dobré Muško ;) Hlavně se nenervuj - ať mimínek není taky poděšený, za to ti to nestojí. Ať vše dobře dopadne!!!

Ježíšmarjá, já bych to neřešila vůbec a prostě šla a koupila novou matraci... manželovi to důrazně vysvětlíš, že přece tohle není zdravé a je to plné roztočů a plísní atd... postýlka se dá umýt, vydesinfikovat atd., žvýkačka vydloubnout, ale matraci bych si prostě prosadila novou... třeba už jen kvůli tomu, že ji později využijete na druhé miminko atd... však sama víš nejlíp, na jakou strunu hrát, aby ti šel na ruku... ale na první mimčo bych si nejspíš prosadila takové ty trvanlivější věci - postýlku, kočárek, autosedačku atd. - nové... už jen pro ten pocit... samozřejmě, v případě, že nepočítáš koruny do výplaty a nákup všeho nového by vás nezadlužil na deset let dopředu... to se potom počítat musí...

Ahojky,tak představ si,že já budu mít postýlku,kde spal ještě můj 16 letej brácha :///: rozhodla jsem se ji trochu zrenovovat. Natřu ji na bílo a ubrouskovou technikou tam nalepím modrý kytičky. na drobný dirky bych koupila tmel na dřevo ;) udělej si z toho zábavu a sama budeš mít z toho radost,až uvidíš,jaký krásný nový kabátek má :) a Tvojí zásluhou!!!! :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka