Deníček uživatele monji

02.07.2010

Zdravim damy, jak to je kdyz prechazite z materske na rodicovskou? v kterem mesici jste to vyrizovaly? musely jste do prace? nebo staci socialka a potom.. normalne na pracak v miste bydliste? diky

Na mateřskou nastupuješ 8-6 týdnů před porodem,trvá 28 týdnů,tak že nějak do 5 měsíců miminka,vyřizovala jsem si to 2 měsíce před ukončením.Na sociálce si vyzvyhni 3 formuláře ohledně rodičáku , ten fialový ti vyplní a orazí tam odkud ti chodí mateřská a potom všechny 3 pošly nebo odevzdej na sociálce kde spadáš podle svého bydliště -do práce nenastupuješ -hned jak zkončíš s mateřskou nabíhá ti rodičák.

Na mateřskou nastupuješ 8-6 týdnů před porodem,trvá 28 týdnů,tak že nějak do 5 měsíců miminka,vyřizovala jsem si to 2 měsíce před ukončením.Na sociálce si vyzvyhni 3 formuláře ohledně rodičáku , ten fialový ti vyplní a orazí tam odkud ti chodí mateřská a potom všechny 3 pošly nebo odevzdej na sociálce kde spadáš podle svého bydliště -do práce nenastupuješ -hned jak zkončíš s mateřskou nabíhá ti rodičák.

25.03.2010

ahoj damy, tak este necelych 14dni.. je to desny.. uz mi to taky leze na mozek:D clovek kdyby se aspon nebal tak toho porodu.. A taky nevim jestli ten epidural jo nebo ne?!

09.03.2010

ahoj damy, chodi detsky lekar po porodu k Vam na navstevu? bydlime v Praze v ganzonce sousedka nas priserne vytopila.. je to na 2mesice nez to uschne, no jsem zvedava..

Ahoj, k nám přišla týden po porodu. když jsme přišli z porodky tak jsem jí zavolala a domluvily jsme se kdy příjde.

ahoj, tak k nám dětská dr po porodu nešla. Když jsem přišla z porodnice tak jsem jí zavolala a ona si nás objednala těsně před zavřením ordinace. Máme doktorku ve vedlejším vchodu baráku. Když jsem porodila první dítě, tak jsem doktorku měla asi 500m od baráku a taky knám nešla. Asi záleží na doktorovi...
To že vás sousedi vytopili může být dětské dr. jedno. Jen je důležité dostatečně větrat aby se vám na zdi neudělala plíseň

Ahoj!Jojo dr po porodu chodí na kontrolu.Taky bydlíme v Praze a byla u nás,ale třeba to tak nemá každý dr. Ale nedělala bych si z toh hlavu,prostě bych řekla,že jsme vytopení a hotovo

Zdravim detska doktorka by mela prijet na navstevu se podivat na mimco,hned jak se vratite z porodnice.No zkusit ji to vysvetlit,nebo poslat za sousedkou :)

09.03.2010

ahoj Damy, jsem v 36+1 a uz mi zacina lezt na mozek:D .. no zadnej porodni plan nemam, ale zajimalo by me co na tiseni bolesti, jaky mate zkusenosti s epiduralem, nebo jestli dolsin ?

Já rodila s Epidurálem a příště do toho půjdu určo zas :) Od té doby co my ho píchly jsem se o dost rychleji otevírala a v podstatě necítila nic moc bolesti, jen tlak na konečník. Díky Epi mě i šití po porodu tolik nebolelo (ještě trochu účinkoval).

pro epidurál, mám problémy se sedacím nervem, v pátek jsem skončila na kapačkách v nemocnici, manžel mě musel doma popomášet, nebyla jsem schopná dojít si ani na záchod, tahala jsem nohu za sebou....naštěstí si mě tam nenechali, i když mi doporučovali hospitalizaci na neurologii a serii infuzí. Ale i tak, i kdybych ty problémy neměla si myslím, že epidurál je velká pomoc, když se neotvíráš a první doba se prodlužuje. Říkala jsem si, abych pak měla sílu toho našeho Jiříka vůbec vytlačit ven. Po dolzinu budeš spavá, je to opiát, takže tě pěkně oblbne...já jsem pro epidurál :a:

07.03.2010

Damy, tak se balim do porodnice, teda to uz asi od 20tt:D no a ted resim co do autosedacky, co davate do autosedacky na prevoz z porodnice? zjistila jsem ze nemam jeste fusak do kocaru..

AHOJ!JA mela jen deku,ale to bylo v Cervenci ted v az pojedu v Dubnu tak take jen deka,ale teplejsi ;-) cepicka a teplejsi obleceni,ale nebud tomimi zase balit at to..ma se dat vrtva navic nez mas ty :-) a doma urcite cepicku davat nebudu ani fusak nekupuj,ale ja rodim na konci Dubna,takze ot uz zima nebude...v postylce ani perinku mit nebudu jen decku tady zas nas uci kuli tomu SID ze novorozenatko ma byt v dupackach a na plnem konci postylky to aby se dotykal nozickama konce postylki a slaba decka ne perina ci to...ja to tak dela i u Heli a i ted jak mi radi tady.Je npres den a vkocarku urco zavinute ;- )od tri tydnu dam spaci pytel tne je super.Ale cepicku sme nikdy nedavali u nas detem,ven urco jo,ale urcite dam rukavicky ponevac se myslim 14dnu ci 3 nedele,ale myslim 14dnu nesmi strihat nechtiky,takze aby nebyl poskrabany :-)

06.03.2010

aoj Damy.. jsem v 35+5 obcas pozoruju tak jednou dvakrat denne ze mam takovy divny prasknuti, jakoby plesknuti v brisku:D co to je..? a tlaci me to na predni stene bricha:D nevite?

ahojky tak ja jsem v 31 tt a mam to taky, uz delsi dobu a uz jsem to tu taky nekde psala, ja si myslim ze jsou to kosticky toho miho prcka, ale jiste to nevim ze...

Ahoj holky, ja jsem 30.tt a mam to uz tri tydny a slysim to denne 3-4x, ptala jsem se na to PA a ta mi rekla, ze to jsou streva, ale to je podle me blbost, rekla bych, ze to jsou kosticky mimiska...obcas je to neprijemny zvuk :D ale nejedna se o nic vazneho...

Ahojky. Holky to tu už kdysi řešily, že prý jakoby jim něco občas luplo v břichu. Některé tam psaly, že by to prý měly dělat kosti miminek (tak jako když vám třeba lupne v koleně, když kleknete). No prostě se tam ti vaši kuliferdi vrtí a chrastí jim u toho kostičky ;) Ale doufám, že nekecám ;) Mě se to totiž v těhu nestalo - teda vlastně jó - v 8. měsíci mi v břichu taky ráno luplo a já si říkala - jé, tak to je to lupání kostí, jak psaly holky. No a prdlajs - praskla mi voda :s: Ale u vás jsou to určitě ty kostičky ;) :a:
________________________________
http://www.prckoviste.cz/nelaslezkova

ahoj,tak já nevim co to je,ale mám to taky..takový jako prasnutí nebo jak to popsat vid..třeba nám někdo odpoví..já jsem 34 tt... :a:

26.02.2010

Zdravim Vas damy,

Ahoj. Já jsem teda teď na konci těhu strašně akční. Jsem na konci 39tt a je mi fakt dobře, mám spoustu energie, takže každý den vařím, vysávám, peču obden, dneska jsem myla okna, samozřejmě procházka tak 2-3km taky.. :) Ale je to počasím.. Když je hezky, tak mám energie na rozdávání, jak se zatáhne, tak jsem uplně shnilá. A co se manžela týká, tak ten je od rána do večera v práci, takže doma opravdu neudělá nic. :(

já jsem na konci těhu byla strašně aktivní,budíček v 5"40 nachystat dceři svačinu,uvařit čaj,vzbudit jí vypravit do školy,pak uklid,vaření,žehlení,vycházky ze psem,mezi tím přikládání do kamen,jít dceři na proti k autobusu,poučit se s ní,vycházka s dcerou,večer jsem nemohla spát tak jsem zasedla k pc.Ze začátku jsem jen vstala do práce a když jsem s ní dojela tak jsem hned zalehla,tu šílenou unavu jsem si odbyla v 1 trimestru.Ty pořádně odpočívej a naslouchej hlas svého těla,když chce spát tak mu to dopřej,pak až se mimi narodí tak na to budeš ráda vzpomínat,,protože pak už si neodpočineš.Manžu máš šikulu že uvaří a pomůže ti ten můj by se na mě vyprdl.

Ahoj,
já jsem 34+3 a musím přiznat, že únava na mě zatím tolik nepadá. Na začátku těhu jsem byla kolikrát unavenější. Teď dopoledne uvařím, uklidím, vytřu zem, vyžehlím nebo cokoliv jiného .. třeba minulý týden jsme zvládli s malým i umýt okna. Kolikrát odpočívám až odpoledne, kdy manžílek dorazí domů, sednu si, nožky nahoru, aby se mi líp dýchalo a třeba si jen čtu. Jinak nákupy zatím zvládáme taky v pohodě. Co nám dělá problémy, tak je jen to zadýchávání, někdy je nepříjemný jak se malej vrtí, a občas bojujeme s bolestmi v podbřišku a zad, takže jsou chvíle, kdy si ráda odpočinu. pa

tak já musim říct, že na mě v poslední době taky zase leze únava, jsem ve 37tt a k vaření se musim nutit a k nějakému úklidu jakbysmet a pak většinou na hodinu vytuhnu :D Můj přítel je zlatej a naprosto to chápe, když neuvařim, nevadí mu to, buď koupí nějaku hotovku a nebo mi uvaří. Nádobí myje bez řečí, teda většinou, až když se nakupí, tak se snažim ho mít já. Taky je mi trapně, že jsem doma celej den a třeba jen vytřu,ale mám pocit, že mám únavový syndrom :s:

no teda ty se máš.Můj přítel teda uvaří,ale to je asi tak vše :hu: .I kdybych měla lézt po čtyřech a já nevím co ještě,tak nehne ani brvou a to třeba fakt vidí,že mi u nádobí není dobře :sick: a navíc mě od začátku těhotenství trápí bolesti zad,že i na záchod chodím po 4.Ale prostě chlap je chlap :spid: a i když to vidí,tak co by se namáhal!!Všechno je bohužel na mě ://: !!Tak snad mě ta dřina k něčemu bude a bude se mi líp rodit :qu: .Máš hodného manžela!!!!

26.02.2010

Zdravim Vas damy, mate nekdo stejny problem? tece mi bila tekutina ... spis teda kdyz prs zmacknu...je to normalni 34+4tt? diky

ahojky já jsem 26tt a teče mě mlezivo..kdyby ti to moc teklo tak si zajdi do drogerie pro prsní vložky..ale jak ti tady už psaly nemačkej..někde jsem četla že prý když si to mačkáš může dojít i k předčasnému porodu...ale jinak to není nic vážnýho:D drž se

je to mlezivo,nebo-li kolostrum, to je normální,někomu to vytejká mnohem dřív, nemačkej to, nech to být, tohle pije miminko asi dva dny od narození,dokud se ti neudělá mlíčko :one: a pak se těš :$}:

Ahoky, me uz to teklo ve 27.tydnu a to sem to ani nemusela mackat, vypadala jsem jako cunatko, nejdeno to zaclo desne tyct a mela jsem celou zlutou kosili. Ted uz to tolik netece, en malicko a vzdy mi to udela stroupky na prsou. Hlavne to nemackej.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka