Deníček uživatele moni

04.02.2011

Ahoj maminky a těhulky,

1.doba porodní: asi 20hod, bolesti celou dobu tak za 2,ale ke konci tak za 4
2.doba porodní: cca 35min, kolik tlačení fakt nevím, nástřih ano
příprava k porodu ne
celkový dojem z porodu za 2

na výsledek jsem zvědavá, bude to zajímavá statistika :\x:
Pa pa

Ahojky,
Tak 1. porod
1. doba porodní2,5 dne, bolesti tak na 3, ale únava nad 5+ )nespala jsem 3 noci)
II. doba porodní- ani nevím jednou jsem zatlačila a nic a napodruhé mě nastřihla a malá vylétla jak špunt (3150g, 48cm)
nástřih asi 5-7 cm a hodně potrhaná uvnitř. To šití bylo asi to nejhorší z celého porodu.

2. Porod
1. doba porodní 12 hodin, bolesti tak na 3, ale po prasknutí vody bolesti na 5 ( ještě štěstí, že se malý narodil do 30 minut)
II. doba porodní 3 zatlačení a malý byl venku (3700g a 52cm)
bez nástřihu jen malé ranky sem tam

3. porod
1 doba porodní 6 hodin, bolesti na 3 když jsem ležela a když jsem chodila nebo šla do sprchy tak nad 5, píchli mi vodu a malý byl do 10 minut na světě
II. doba porodní 2 zatlačení u kterých jsem nemohla tak moc tlačit, takže mě nutili, tlačit málo :jawdrop:
malá ranka jen 1 steh, malý měl 3660g a 52cm

Všecny 3 porody bez epidurálu, nepila jsem žádný maliník ani semínko a hráz mi masíroval manžel :///: :s: :*O*:

:O první porod:
1.doba porodní-15 hodin
bolesti 5-6 :D
2.doba porodní-15 minut,na pět zatlačení,téměř nebolestivý
nástřih ano
příprava jako hrom-gravidjoga,maliník,len,masáž svinsky drahým olejem,dopadla jsem potrhaná i vevnitř dost.
:€): druhý porod:
1.doba porodní-pět hodin doma se slabýma bolestma ani ne menstruačníma :j), dvě hodiny na sále s bolestma tak do 2,když jsem mohla dřepět a dejchat podle svýho,jakmile mně přikurtovali na monitor a na bok,byly bolesti asi taky 5,ale to jsem ze sebe vyřvala.
2.doba porodní-10 minut,čtyři zatlačení,nebolelo,jen velká euforie
nástřih ano,a ještě mi buřtík čtyřkilovej natrh konečník,takže mi ho šili :r: -to bolelo víc,než oba porody dohromady.
příprava jen maliník a psychicky-nějaká ta meditace-celkově jsem věděla,jak to bolí a že se musím uvolnit a maximálně se tomu oddat a malého ze sebe pustit,nebát se každý další kontrakce ale naopak na ni nasednout jako surfařka a svézt se po ní až k vytouženému miminku.Byl to krásnej porod,řvala jsem blahem,byla jsem z toho tak překvapená a celá moc hrrr,že mně pak prostě rupnul ten konečník a to byl teda neromantickej závěr,ale doktor mi to řekl až tři dny po porodu,bolel mně spodek celkově,tak jsem to nepoznala.A na velkou šla až doma :€}€: :a:

moc děkuji všem... už vás je 18 za pár hodin... to je super, potřebuji tak 50 aby to mělo smysl... pak se na to hned vrhnu :-)

Porod:

I.doba porodní
čas: cca 5 hodin
jak by jste hodnotily bolesti: 1

II.doba porodní
(čas:) tak to nemám odhad, 20-30 min? nedokážu rozlišit mezi první a druhou dobou, počítám čas, kdy bolest byla hodně intenzivní, musela jsem ležet na boku, aby se malý správně natočil + tlačení ... měla jsem to extra rychlé :-). Bolest hodnotím 3, čekala jsem to mnohem horší :-).
(kdyby jste věděli tak i kolik zatlačení) na 3
nástřih: ano

příprava k porodu Ano
maliník - stihla jsem ho pít 2 a půl týdne, sypaný, 1. týden 1 hrnek, 2. týden 2 hrnky, 3. týden 3 hrnky (byla jsem 38+4)
lněné semínko - jedla jsem drcené, ale flákala jsem to
masáž hráze - pokus proběhl asi 2x :-)

celková délka.. ( přibližně od prvních bolestí po narození): 7 hodin
celkový dojem z porodu: 1 - ač se to někomu může zdát divné, pro mě to byl sice bolestivý, ale nádherný zážitek

epidurál - ne!!!!! ani klystýr (nestihli mi ho dát - a ani nebyl třeba :///: )

03.02.2011

Ahoj, dnes další poradna 37+2, tlak i moč OK... sice mám trochu otoky, ale to už k tomu patří.. Váha se mi zase rozeběhla nahoru 67kg, tzn. že už mám 17kg+ :-O děs.

27.01.2011

tak dnes po první kontrole v poradne v nemocnici jsem celá spíše zmatená a znechucená... Doktor odpornej umaštěnej slizoun hned od pohledu... brrr...

Ahoj moni, bych toho doktora prastila asi! oni maji pocit, ze kdyz si tehotna a budes rodit, ze musi vsechno bolet nebo co.. me napsali v 29tt CS1, byla jsem z toho napred vypleskla,ale ono je to asi bezne.. nevim.. a jestli se to muze takhle zmenit, to bych nerekla, kazdopadne hlavne ze je vsechno v poradku... akorat nerozumim te vysce fundu :?

20.01.2011

Tak teď jsem dorazila domů z poradny. CS nám pěkně poskočilo. V 33tt jsem měla CS1, teď už mám 5. :00: Doktor říkal ať si pro jistotu zabalím tašku.

15.01.2011

Našla jsem pár odkazů o Homeopatikách k porodu, tak jukněte, a přidávejte názory na homeopatika, já osobně jsem jim velice nakloněná :-)

brala jsem je, měla jsem rychlý porod, nevím jestli k tomu pomohly, ale když tomu člověk věří, tak to funguje :-)

ahoj holky, tak co se týká homeopatik k porodu tak jsem jim také nakloněná, kolegyně v práci je užívaly před i při porodu a byly spokojené, takže já se chystám taky; nevím přesně co měly, ale poradila jim to naše doktorka v práci, jedny byly na urychlení první doby porodní atd., tak pa pa

09.01.2011

Ahoj holky, asi jen zbytečně plaším, ale přijde mi že se mimčo posunulo ještě víc dolu. Divně se mi čůrá, jako když mám oteklou močovou trubici nebo jako by na´ni mimčo tlačilo.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no, ani nevím :-) já jsem totiž druhý den ráno měla příšerný loping přímo na bříško, takže jsme letěli hned k doktorovi, tam mi udělal UZ a prohlídnul mě. Naštěstí absolutně vše OK. Prý i čípek. Takže to vypadá že vše při starém... :-) Tedy ale ten pád, vážně šok!

já už skoro 2 měsíce mám poslíčky a problémy s čůráním,chodím často,hlavně když někde jsem a chodím...a cítím se poslední dobou hrozně těžká,v úterý budu 36.tt a termín mám 6.2....taky čekám druhý a můžu říct,že tohle těhotenství je fakt jiný.. v noci se budím protože se mě chce na malou a bolí mě z toho břicho,někdy mám pocit jako bych měla jít rodit,ale pak to přejde a je to ok,zítra jdu do poradny,tak jsem zvědavá v jaké je poloze a hlavně kolik už má malá kilo,minule to jsem byla necelý 33. a měla 1650,což mě přišlo dost málo,ale dr. říkal,že je to ok. Tak at jste v pořádku.

ahojky, já mám něco podobného. Divně se mi taky čůrá, jako by na vícekrát. Ale je pravda, že jednoho klučíka mám dole už déle a cítím jak mi tam kope do močáku. Za poslední týden mám i pocit, že bříško mám trošku níže. Zítra jdu k dr. tak uvidím co mi řekne. Minule jsem měla cs6, tak se nebudu ničemu divit. Už dva dny mi bříško někdy začne tvrdnout a včera večer mě i trošku bolelo, ale to byla slaboučká bolest. Však ještě musíme vydržet!! I když jsem s tím nepočítala tak jsem dnes 34+2 :-) a to jsem se modlila v říjnu ať vydržíme 25tt. Podle doktorů, pokud by mi odešla voda, tak jsou schopni 3 dny oddálit porod, tak doufáme s přítelem, že 35-36tt by jsme mohli zvládnout. Tak se nám hezky drž a odpočívej co nejvíce jde :-)

no asi tam raději zajdu, sice nechci vypadat jako blázen, když čekám druhý a takhle plaším... a to břicho tvrdne každých 15 minut, ale bolest jako při MS nemám... ale asi raději pro klid duše tam dojdu :-)

07.01.2011

Ahoj, holky, tak mi od včerejška pořád tvrdne bříško.

poslední tak týden to mám taky, jak šutr. někdy to přejde za chvilku, ale někdy mám pocit, že to je skoro celej den. Do toho se malá pořád strašně hemží. Pan doktor nám na monitoru řekl, že vidí malé stahy, já teda zatím nic neregistruju, ale máme termín za necelé čtyři týdny, tak doufám, že to ještě chvilku vydržíme. Jinak tady často píšete jaké máte CS, prosím, co to je? V průkazce ani ve zprávě jsem nic takového nenašla, jen čípek. Taky už asi začínám magořit, dvě noci po sobě se mi zdálo o porodu. Moc toho nenaspím a když už usnu, tak takovýhle sny :-)

In reply to by EvikP

Zralost děložního hrdla, která signalizuje připravenost organismu matky k porodu (17). Schematicky se hodnotí jako cervikální skóre (CS) podle modifikovaného 0-10bodového Bishopova skóre. Za zralý čípek, tj. připravenost matky k nástupu děložní činnosti se považuje hodnota CS >5 bodů. Pokud je indikována indukce porodu a hrdlo není zralé, je nutné provést preindukci.
Takže laicky je to tak, že čím vyšší skore je, tak se blíží porod :)

Ahoj jo to znám, akorát teď ho mám tvrdý jak medicimbal... :dance: ale akorát jsem doluxovala tak se nedivím. :metal: Kolikrát mám takovou bouli až si děláme srandu že malá sedí a hraje karty. :girl: Byl den že jsem ho měla tvrdý snad celej den bez přestávky a nejhorší je to když jdu na WC na malou a pak vstanu :€[€: beru na to magnézko ale přijde mi že to moc nepomáha :€\€:

Ahoj Moni,
tak já dneska vůbec nemohla spát. Přišlo mi, že mám v noci břicho nějak moc tvrdé,ale přes den je to v pohodě.

04.01.2011

Ahoj holky, tak dnes začímáme 34tt. Byli jsme ráno v poradně, pan doktor neměl dnes zrovna nejlepší náladu, tak jsem mu ani neříkala o UZ, takže stále nevím koho v tom bříšku mám..

Já v sobotu 36 tt, taky jsem nabrala přes Vánoce 3 kg, nadšená z toho jsem moc nebyla, páč do té doby jsem přibrala jen 6..ale zase si říkám, že to žádná hrůza není. Sestřička prý, a co bysme pak z těch Vánoc měli, kdybysme se pořádně nenajedli :s:

Ahojky, tak já jdu do poslední poradny zítra, tak jsem zvědavá co mi dr. řekne. Jinak minulou poradnu jsem měla CS2 a k dnešnímu dni mám nahoře 14,7 kg :00: a jsem 33+4. Kyčle a záda mě taky bolí, nejraději bych už rodila, ale vím, že to naše mrně má ještě čas :h:

Taky už mám CS1 od 32 tt. Jsem zvědavá co mi řeknou za týden. Bolest kyšlí znám, poránu vstávám jako stará babička a než to člověk rozhýbe tak teda se nesměju.

jé, tak to cs1 máš krásné. Já mám už cs6, ale to je těmi mými problémy. Ale doufám, že ještě nějak přežijeme alespoň do 36tt. Dnes jsem 33+4tt, tak bojujeme. Já bych asi nevydržela nevědět co čekám... S kyčly taky mám problémy , auau, ale to holky vydržíme :-) Jinak mám od začátku těhu 10kg nahoře, tak kyčle dostávají zabrat. Drž se pa

In reply to by ramirez

Ahoj Renco, no to se mas jenom 10 kilo nahore, ja jsem dneska 34+3 a ja mam nahore 22 kilecek :pig: !!!!Jinak me boli cely clovek :c: , nejradeji bych uz rodila, ale kazdy den co jsou prdolci v :€O: se pocita.
Super, ze jsme vubec vydrzely az takhle daleko :one: , me kazdy strasil, ze s dvojcatkama porodim predcasne a podobne....
Mej se pohodove a at vydrzite 3v1 co nejdele!!!
Hanka

31.12.2010

Ahoj holky, nevíte proč se motám? Normálně sedím a najednou jak kdybych byla opilá nebo tak něco jak na vodě, šíleně se mi začala motat hlava. Ale ne tak jako od tlaku, jinak.

ahoj, měla jsem skoro celý těhu taky motáky. řešila jsem to s dr., tlak byl normální a ty motáky byly jako když se mi dělalo blbě v autě. vlastně i dr. říkal, že je to spíš kinetickýho původu a že se s tim nedá nic moc dělat. takže do porodu jsem to nějak přežila, snažila se nikde se sebou nešvihnout a porodem to zmizlo

já to mám taky :( a když se mi to stane doma, tak si občas změřím tlak a mám ho ukázkový, takže u mě tím to taky neni. A stává se mi to i několikrát denně :€[€: . Prostě už to musíme vydržet ;)

mě to posledních pár dní dělá taky. Někdy dokonce hned ráno jak se vzbudím, ještě ani nevylezu z pelechu a už se se mnou točí svět. Test na cukrovku mi dělali a dopadl dobře, takže tím to asi nebude. Dneska se mi to stalo v obchodě, tak jsem se zastavila a z hluboka dýchala. Asi to je jak píšou holky, tělíčko má toho hodně, tak všechno nestíhá ;o). Ještě chvilku to musíme vydžet s našima cvrčkama v bříšku. Tak se opatruj, pa Janka ;o)

Mě se to ke konci těhu stávalo taky (prý je to tím, jak se prokrvuje placenta a nezbývá tolik krve do mozku), teď jsem 22tt a začínám to mít opět, je to nepříjemný, nic s tím ale nenaděláme :) Mě občas pomůže se hodně napít, nebo pokud je možnost si lehnout nebo když seš venku, tak si dřepnout a dát hlavu mezi kolena. Mě se to hodně stávalo v obchodácích, tak taky pomáhá jít hned na vzduch :a:

Já to ke konci těhu taky mívala, i venku při chůzi se mi najednou točil svět jak při opici :s: Takový jakože najednou nevíš kde je vpavo a kde vlevo a někdy mě to i táhlo jakoby na stranu. Sice to není vyloženě tlakem, ale prostě tělo nezvládá prokrvovat všechno, tak prý je dobrý lehnout a schoulit se do klubka. Mě to většinou do minuty přešlo.

29.12.2010

Taky už ho máte? Na mě dosedl tento týden a jsem jak kvočna co se chystá snést vajíčko a pěkně si ušlapuje hnízdečko. Mám neskutečný nutkání už mít všechno připraveno.

Joo taky mě to popadlo jsem sice u toho klidná, ale jen pokud jde všechno hladce, protože jsem ted taková, že musím mít všechno hned :-D a jak to není tak jsem z toho nerozní a protivná :-D

In reply to by J-anulka

To mám stejně :s: Teda já teď dala na chvíli "pokoj". Přítel mě o Vánocích požádal o ruku, tak se mi na chvilku mozek zahltil myšlenkama na svatbu a jak to bude krásné, když na ní bude i náš syn. Ale teda tenhle stav uhnizďování jsem měla cca před 2 týdnama. Vytáčelo mě, že ještě pořád nejsou udělané žaluzie v pokojíčku, kde budeme s malým spát, není hotová postýlka atd. atd. :s: Postýlka už naštěstí stojí, ale zase se k ní musí dokoupit ještě nějaké šrouby a ty žaluzie pořád nejsou. Ale s těma si teď hlavu nedělám. Slíbil, že to hned po Novém roce zařídí, tak snad to stihneme všechno včas. Teď taky řeším v čem půjde malý z porodnice. Nemám vůbec tušení.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

My máme jet ještě příští víkend k dalšímu příbuzenstvu pro dárky, tak je možné, že tu soupravičku dostanu. Teda já už jednu koupila, jenže na krabici psali, že je univerzální a když jsem to rozbalila, tak mi to přišlo jak velikost 62. Tak asi potřebuju menší. V jaké to máš velikosti? Kombinezu budeme mít taky, ale taky v 62. Jenže u ní to nevadí, ta je jako fusak, takže v pohodě.

In reply to by moni

někdo mi právě říkal, že má i 54 nebo 52, teď nevím přesně, ale to mi přijde fakt maličkaté. Tak jestli nic nedostanu od zbytku rodinky, tak asi taky pořídím tu 56, ta 62 mi fakt přijde moc velká.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky