Deníček uživatele Mishata23

22.02.2012

Ahojte maminy tak sme ve 40 tydnu vcera na kontrole uz sla na monitoru videt kontrakce a s CS sme psotoupili na 7.

Ahoj :a: tak snad bude co nejdříve u Vás :h: :€s€: Já mám první termín 26 takže taky už jen čekám kdy se bude malé chtít ven taky mám poslíčky k doktorce jdu zítra tak se uvidí co mi řekne! Drž se hlavně rychlí porod přeji :a:

16.02.2012

Ahoj maminy chtela sem se zeptat jak je to letos s dorovnavanim PM.

Ahojky, já byla v úterý na sociálce a tam mi řekli, že od narození dítěte doplácí PPM do těch 7600,-. Ptala jsem se na to, protože v červenci čekáme miminko a mě by mateřská vyšla 6 tisíc..Mě paní už dala i formulář, který pošlu na OSSZ až mi dá dr. papír na mateřskou ;)

In reply to by Mishata23

Mě paní na sociálce dala takový fialový formulář, ale teď nevím nadpis, mám to ještě v autě:) A ten jak dostanu papír na mateřskou od dr. tak to pošlu na tu OSSZ. Ta mi tam vyplní vyměřovací základ bo co a s tím pak dojdu na sociálku (uřad práce - sociální odbor). Uplně do detailu nevím, od prvního jsem to zapoměla a druhé budu řešit až v červnu.

15.02.2012

Ahoj maminy. Pisu, protoze zacinam byt nervozni.

Ahoj,neboj mimčo si řekne samo a máš ještě čas.já přenášela 4 dny a dr. mi udělala dr. Hamiltona že to zkusí protože se malej vůbec ven nechystal :n: a ejhle do večera jsme porodily.Skus se na to zeptat,třeba by ti ten porod taky spustila,když je to dobře provedené.Tak se opatruj,at vše dobře a rychle dopadne.Pěkný a rychlý porod papa :a: :a: :a:

Tak já ti taky moc asi neporadím, ale já měla vyvolaný porod 3 dny před termínem a to jen proto, že zrovna měla v porodnici službu moje dr.
Já byla už měsíc otevřená na prst a do toho 10 dní poslíčky a dosti silný, ale vždy se to nerozjelo. V pondělí mě ještě udělala hemiltna a ve středu jsem měla nástup, možná bych to i do pátku zvládla sama, ale proč toho nevyužit. Mohla jsem si alespoň vše naplánovat a zařídit hlídání starší cácorky. Tak se zkus domluvit, je to o tom. Mě moje dr, vyšla se vším vstříc.
A do lékařské zprávy při příjmu napsala časté poslíčci, nepravidelné kontrakce a větší váha plodu. Měla jsem odhad 4200g naštěstí měl malej jen 3880g. Jinak držím pěsti ať to zvládnete včas s taťkou !!! P.S. a popros dr. o hemiltona, opravdu to pomáhá

In reply to by Pufinka

Poslicky mam posledni tri dny v nedeli to vypadalo i nadejne ale jak rikas tak se nic nerozjela navic mam i takovy tlaky do panve, ze si rikam ze prece neni mozny aby se nic porad nedelo cipek mam podle doktora taky propustny na jeden prst tak prave nevim a o toho hamiltona teda pozadam pri dalsi kontrole :) diky za radu muj doktor je celkem v pohode akorad me nebude rodit uz porodnika nedela no :) takze si spis asi budu muset mozna zavolat nebo zajet do porodnice kde mame rodit....

U prvního mě strašili dva týdny před termínem že odrodím, nakonec sem 13 dní přenášela a začali mi porod vyvolávat 12 dní po termínu. U druhýho mi zase bylo řečeno že neodrodím do termínu a nakonec den před termínem to přišlo(CS 8)...u prvního sme zkoušeli vyvolávat teplou vanou, skleničkou vína, procházkama, sexíkem a nic..u druhýho(jelikož byl velkej) tak nezabralo nic až na to, že sem si poskakovala na míči a prcek zřejmě sestupoval rychleji, takže bych doporučila tohle. ale stejně bych to nechala až se mimisovi bude chtít. to si to manža nemůže odložit?

In reply to by Nikky

Bohuzel na to skoleni musi uz je tam zapsany navic to je tak ze on bude prechazet od jine lepe placene prace takze si musel vzit i dovolenou. Jeho nynejsi sef jeste nema tucha ze bude prechazet a jeho budouci zamestnavatel uz ho prihlasil a zaplatil mu to. Nynejsi zamestnavatel totiz slibuje uz dva roky ze mu zvedne penize bohuzel se tak nestal oa to dela prescasy i vikendy a ten novy mu nabizi 25 000 cisteho nastupniho coz oproti 14 000 je pro nas ted rozdil. Navic ted je to v Praze jinak by pak musel az do Brna a v PORaze ma pribuzne u kterych muze prespat takze je to trochu slozite ted no....

18.01.2012

Ahojda uz mam pomalu nastoupit na materskou. Pracuji ale na zkraceny uvazek tak jestli nevite nekdo jak je to s dorovnavanim PM v roce 2012.

Taky jsem zvědavá,jak to budu mít.Dělám na půlúvazek a na mzdovce mi říkali,že mateřská bude jako z celého úvazku.Jestli néé,to bude teda bída :-((((

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

diky za info takže jestli to dobře chapu da se dorovnat mateřska teda zpětně když nástup bude cca 6 tydnu před porodem??

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:\/: aha no tak to bude zajimavé co ten měsic před nastupem nikoho nezajíma asi co?no jo a nenadělame nic budme radi aspon za to

16.01.2012

Ahoj maminy chtela sem se zeptat zda nema nektera zkusenost z usteckou porodnici jestli tam propichuji ouska na pozadani u holcicek diky za info :)

když jsem rodila v Žatecke, bylo mi receno, ze v porodnicicch neradi propichuji ouska. my jsme cekali az po konci sestinedeli:) a propichovala nam je nase obvodacka a pohoda:)

09.01.2012

Ahojda maminy chci se zeptat jak je to s rodicakem v tomto roce.

muzes mit rodicak za tatinka. Staci jeho papir z prace o potrvrzeni vydelku - presne ti reknou na pracaku. A muzes jit i na dva roky, pokud splnuje on podminky. NOve neni podminkou, ze on musi byt den jakoby doma.Pobirat rodicak zacnes v den narozeni miminka. byla jsem kvuli rodicaku na pracaku se ptat, takze vim.

04.01.2012

Ahoj maminky tak sme včera byli na posledním UT a tam nám řekli, že měříme 35 cm a vážíme 1630 g. Prý máme nižší váhu než bysme měli mít.

já envím, že vás ti doktoři tak straší. Naše miminko má v 31tt 1675gr a je to naprosto v pořádku, možná až moc:D Protože naše první dítko, dcerunka měla v tu dobu o 200gr míň a narodila se s váhou 3 650gr, myslím, že se nemusíš obávat

Ahoj, myslim si, ze muzes byt v klidu, co ja bych dala za takovou vahu miminka :-) my meli ve 30.tt jen 1000g a jsme o 4 tydny mensi, pri tom do 24.tt rostl normalne, pan doktor hrozil, ze mam vic papkat a vykrmit ho...

drzim palecky :-)

:a: ahojky ja myslim,ze muzes byt v klidu ja jsem ted 33tt a nase mala ma 33cm a cca1700g taky mam drobecka a to merim 180 a manzel 195 ono zalezi pry na rodinych dispozicich ja i moji sourozenci jsme byli uplni drobeckove,myslim,ze nemusis mit strach jeste nam do konce neco malo chybi a drobeckove se jeste zakulati :)

Ahojky, já myslím že můžeš být v klidu, my měli ve 33+1tt 1800g a teď ve 35+0 tt 2200g, a mě řekl mudr. že je to v pořádku, koukala jsem kolik měl syn touto dobou a měl 2300g a po porodu 3730g takže pak pěkně nabral a nebo taky podle UTZ je to +-500g takže to nemusí být úplně přesné ;) já ani nevím kolik malá teďka měří, to mě ani mudr. neříká, vždy jen řekne že váží zhruba tolik. Nejvíc miminka přibírají ten poslední měsíc, to už jsou vyvinutá jen nabírají tuk, takže to můžete vše krásně dohnat a aspoň nebudeš rodit cvaldu :)

Ahojky, tam my jsme se narodili v 32tt a měli jsme 1850g 45cm a 1440g a 44cm. Nicméně u sona je to vždy odhad. Váhově bych řekla, že jste ok, jen možná ta délka neodpovídá danému stáři plodu, ale jsou to rozměry z UTZ, neboj :€s€: až se miminečko narodí, bude mít ideální míry :h:
Papa Gabka a bobci

24.11.2011

Ahojda vsichni jsem ve 27 tydnu a chtela sem se jen zeptat zda je normalni ze mala nekdy kope ze si pripadam jak boxovaci pytel a nekdy cejtim jen takove jakoby vrteni a nekopne vubec nebo jen tak tro

Ahojky, taky si myslim, ze se neni ceho bat. Mne dr. u prvniho tehu rikala, ze i mimco v brichu ma faze spani, kdy se relativne nehybe a faze bdeni, kde kope, protahuje se, hraje si a tehulky citi pohyby intenzivneji. A ze cim vic je tehotenstvi pokrocile, tim vic se faze spani prodluzuje a je pravidelnejsi. spi v pravidelnych intervalech.

Ahojky, už jsem nad tím taky přemýšlela a asi to bude OK, včera jsem byla u :*8*: kuli tvrdnutí a všechno je OK, zrovna včera večer jsem si připadala jak fotbalovej balon a boxovací pytel dohromady, nahoře u pupíku i dole kde má nožičky t byly rány..i přítel držel ruku aby cejtil a říkal, že má sílu :ooo: naše. A někdy jen takové slabounké chrounění. Když sedim tak to cejtim snad pořád. Určitě je vše v pořádku neboj. Pohlaď :€O: a raduj se :h:

In reply to by katynka1984

Jj to chrouneni cejtim taky kazdej den vetsinou v praci kdyz sedim:) a prave nekdy kope tak ze to de uz na brisku videt to mi to pak pride jak naka membrana kterou se hce mala prorvat ven a kope hodne v kuse a nekdy treba kopne 2 nebo 3 vetsinou rano a pak treba celej den nic jen to chrouneni :) pritel uz ji taky parkrat citil ale vetsinou kdyz kope a on uz pride polozi ruku tak kopat prestane mrska:)

07.11.2011

Tak premyslim jakou porodnici zvolit jestli KAdan nebo Litomerice jsem z Duchcova nejbliz by pro me byla mozna Teplicka porodnice ale po zkusenostech kamaradek a kdyz sem tam byla na ut ve20 tydnu kde

Ahojky, tak já rodila v Kadani, ale už je to skoro 2,5roku. Já byla moc spokojená, ale prý se to tam trošinku zhoršilo a také hodně prý záleží zda jsi na nadstandardu nebo na obyč pokoji.

tak já jsem už dvakrát rodila v Litoměřicích a teď tam budu rodit po třetí,teď je to tam nově zrekonstruovaný,nedávno tam rodila moje sestřenice a byla spokojená.Taky mám kamarádku,která bydlí v Teplicích a bude rodit už po druhé v Liťáku. :)

Ahojky,
čekám sice první miminko, ale v 18. týnu jsem byla kvůli bolestem na týden hospitalizovaná v litoměřicích na gynekologii a musím říct že personál byl super včetně paní primářky, vše co mě zajímalo mi vysvětlili a při kontrolním UT vše podrobně popisovali. Akorát jídlo hrůza ale to je asi všude stejné.

In reply to by venduliena

Ahojky no jidlo moc neresim to slisim vsude ze je hrozny. jako co sem koukala Limoerice mam bliz o neco hlavne pro jednu z babicek by byli lepsi ty navstevy ze by nemuseli z usti az do kadane a slysela sem prave na obe porodnice jen klady tak prave premejslim ale asi zvolim ty limoerice

tak já mám za sebou jednu dobrou zkušenost s Litoměřickou porodnicí a dneska vyrážím rodit opět do Litoměřic, tak doufám, že nebudu zklamaná...

19.10.2011

Vcera sem si tak trochu nadelila k svatku 3D ultrazvuk :) A musim rict ze to byl nepopsatelny zazitek kord, kdyz nam pustil jeste srdicko ktery sme slyseli poprve:) Bylo hezky videt jak se tam hybe a

Tak sme vcera byli na 3D ultrazvuku a i tam nam potvrdili holcicku :)
Tak sme vcera byli na 3D ultrazvuku a i tam nam potvrdili holcicku :)

gratuluji k holčičce, krásná.....jako by již ležela v postýlce. Je to úžasné když se člověk může vkrást do toho jejich mikrosvěta a alespoň na chvilku už být alespoň přes obraz s nimi, myslím že i vzájemný vztah s mimískem se prohloubí. Nedivím se že byl muž naměko, kdo by nebyl.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka