Deníček uživatele Misha_

02.02.2010

Byl to velký chlapík - 54 cm a 4,290kg - taky jsme nakonec zkončili císařem. Ale hlavně, že jsme oba v pořádku a můžeme si to teď společně užívat ;o)

17.1. se nám narodil Kubík
17.1. se nám narodil Kubík
17.1. se nám narodil Kubík

Moc krásnej klouček a ani nevypadá,že byl tak velkej,spíš mi připadá maličkej :qu: Ale to bude asi tím,že malá už bude mít 9m a když se narodila tak měla taky 53cm a 4,2kg a musela ven císařem a ted mi na fotkách připadá hrooozně malinká :cc): Tak at roste a je zdravej a spokojenej :one: :a:

01.12.2009

Ahoj,

JJ, uz jsme to cele martyrium absolvovali a uz i mam rodny list u rodicu. Dneska letime domu, takze s tim rodnym listem a potvrzenym obcanstvim zajdeme vyridit pas co nejdrive.
Kde v Rumunsku jste? Ja tam pracovala od r. 2004 do 2007 v Aradu.

In reply to by Andrejka80016

Transylvánie a hlavně pak okolí Brašova, Sighisoara a Sibiu jsou úplný opak - mají svoji atmosféru a vůbec svým charakterem docela připomínají střední Evropu. Západ země jsem bohužel pouze projížděla, ale slyšela jsem, že Arad nebo Timisoara jsou docela fajn. Jsme tam od července 2007 a manžel má kontrakt na 4 roky, takže už to nějak doklepeme ;o) Ale na návrat do Čech se už docela těším. Je to přeci jen Balkán se vším všudy (i když tohleto Rumuni zrovna rádi neslyší...), ale na druhou stranu je to taky dobrá zkušenost ;o)
Jaké byly tvoje dojmy a kde jste teď? M.

In reply to by Misha_

V Bukuresti jsem nikdy nebyla, ale docela si to dovedu predstavit. Ohledne Brasova, Sighisoary, Sibiu a Timi s Tebou souhlasim. Arad byl taky ok. Je to Balkan to mas pravdu. My se tam za tu dobu 3 x stehovali :). Hruza. Pratele tam mam super, ale je fakt, ze po profesionalni strance jsou nekteri desne dravi a chteji toho spoustu dokazat. Nekdy mi prislo, ze se snazi vic nez u nas - vseobecne. Ale BUkurest je urcite uplne jina kultura nez co znam ja. My jsme jezdili na vikendy do Budapesti :), firma nam tam pronajala maly bytecek, at mame kam utikat pred depkama a tak.
Ted zijeme v USA, ale momentalne jsme v Thajsku. Ja vlastne uz odjizdim dnes s bobkem (8 mesicu) do CR, kde stravime vanoce a pak poletime do USA. V Thajsku jsme byli skoro 3 mesice a manzel jeste 14 dni zustava.
Co delate v tom Rumusnku, jestli se muzu zeptat?

In reply to by Andrejka80016

..teda teď už jen můj muž. Já pracovala na konzulárce (proto ty info ;o) ) a v polovině listopadu jsem skončila. Naše ambasáda má úřad i bytovku v jednom baráku, takže kdo nechce, nemusí se příliš kontaktovat s okolním světem... ;o( To nebyl můj případ, takže mám několik známých mezi Rumuny. Ale spíš jsme víc v kontaktu s českými expaty, kterých je v Bukurešti docela hodně ;o)
S tou rumunskou snahou máme spíš opačné zkušenosti (i od Čechů, kteří tam mají vlastní byznys). Většina spíš trpí "lachtaní nemocí" a když je potřeba něco udělat, tak víc času stráví na vymýšlení důvodů, proč to nejde, než aby na tom začali dělat... Ale samozřejmě jsou i výjimky. Taky jsem potkala už pár velice schopných a cílevědomých lidí. Je to jako všude jen o lidech a nechci je tímto všechny házet do jednoho pytle.

Ve které části USA žijete? Já měla možnost kdysi navštívit Utah (Springville) a Idaho (Rexburg) a upřímně si moc nedokážu představit, že bych tam zakotvila. Ale ve větších městech je to určitě úplně o něčem jiném...

Jinak jak bobek snáší cestování - nás to taky čeká (i když samozřejmě v mnohem menším vzdálenostním měřítku ;o) M.

In reply to by Misha_

Na ambasádě = tak to až budu potřebovat poradit, tak se ozvu . Ja na všechny ty papiry hleděla jako tele a četla to snad 4x :).

Možná, že Bukurešť je blíže Balkánu než Arad, tak proto :)), ale kdo ví.

S cestováním je to fajn. My máme úplně pohodovou holčicku, která skoro vůbec nepláče....pořád se řehní. Cestování tedy zvládá úplně v pohodě. I dlohé přelety a cestování v autě. Ani nevím jestli si tak hodného bobíska zasloužíme, ale asi jo :).

Vůbec se nedivím, že budeš rodit doma a ne v Rumunsku. Já bych tam do nemocnice nepáchla ani s kuřím okem. Teď přeháním, ale to jediná věc, z které jsem měla po dobu pobytu strach.

Teď bydlíme kousek od Denveru. Utah je nádherný, ale divoký a mormonský a žít si tam nedovedu představit. Denver je fajn. Hlavně pro rodiny s dětmi - veškeré sportovní vyžití, nádherná příroda, směsice kultur, skvělé školy... ale dovedla bych si představit žít i jinde.

21.10.2009

Ahoj všechny těhulky a maminky,

Miško, švagrová je zdravotní sestřička a ještě k tomu na pediatrii a paní doktorka, u které je, je i specialistka na homeopatika a Oscillo je prej naprosto super :one: . Já jsem teda flink, nic nejím, žádné vitamíny nic, ale cpu se hodně ovocem a zeleninou a neznám nemoci, tak doufám, že nám to vydrží i nadále. Ale o tom Oscillu taky přemejšlím.

In reply to by Ajicek

:qu: Já mám s homeopatiky docela dobré zkušenosti hlavně teda s Arnicou (hojení ran) a Apis ...? (z hlavy to nevím - na včelí bodnutí). U toho Oscilla mně ale hlavně překvapila rychlost, s jakou zafungovalo... :///:

Ahoj Míšo,
taky ho beru už pár týdnů (Oscillo) a včera mě škrábalo ráno v krku, tak jsem hned přidala dávku a dneska jsem ok. Tak věřím, že funguje :one:
Tak hodně zdravíčka :a: Andrea

16.09.2009

Ahoj maminky. Mám jeden dotaz ohledně povlečení do malých postýlek. Některé z vás píšou, že používají cestovní postýlku s takovou tou nadstavbou pro úplně malé miminka.

ahoj, existují i menší peřinky. Já jsem koupila v tescu malou peřinku - rozměr 100X75cm. Mám jí teda v kočárku, ale určitě se dá použít i do postýlky. Taky se dá koupit menší deka-kterou lehce povlíkneš. Já mám také povlečenou dětskou deku. Na zimu jsem malé koupila (opět v tescu) větší peřinku 150X90 cm. Je lehoučká s motivem tuleně.

15.06.2009

Koukněte na to:
http://marek.blog.respekt.cz/c/2563/Kazda-maminka-je-Mozart.html
Tak co? Zpíváme, ať máme klidná, usměvavá a chytrá miminka, ne? :cc):

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka