Deníček uživatele misarah

07.04.2009

Maminky ... jak se máme vypořádat s rýmou u 10-měs. chlapečka? Chudáček se pořádně nenají a ani toho moc nenaspí.

Přesně tak ,odsávat hleníky a můžeš kapat do nosu (nasivin,libenar)hodně větrat a chodit ven ,protože se jim lepší dejchá.My jsme s tím měli problém když bylo šeredně,tak ven jsme moc nechodili ale doma jsem aspoň větrala.A na noc jsem dala přez postýlku nebo na radiáror větší vlhkou plínu aby se jí lepší dejchalo.

Odsávat, odsávat a odsávat!!! Nejlepší je odsávačka na vysavač, ta mimísky potrápí nejmíň. A z kapek dáváme Libenar.

07.04.2009

Ahojte maminky, kdy jste začali posazovat svoje děti do kočárku nebo kdy jste koupili větší autosedačku?

když jsem měla toma, tak se naučil ssedě až v 9 měsících, jenomže se taky vztekal, že z kočárku nevidí ven, tak jsem ho posazovala, a on už to pak rychle uměl sám. tak ho klidně posaď, je už dost velkej, a myslím, že když to nebudeš nějak moc přehánět, nic se nestane, syn má 4 roky a je v pohodě, nijak mu to neuškodilo

07.04.2009

Ahojte maminky, kdy jste začali posazovat svoje děti do kočárku nebo kdy jste koupili větší autosedačku?

ahoj,možná se zeptám blbě, ale on má nějaké zdravotní problémi že sám ještě nesedí? a ani se v sedě neudrží. No pokud se sám v sedě neudrží, tak bych ho určitě v kočáárku-sportáku sedět nedávala. Níči si tím páteř. Nemá vní takovou sílu. Takže jedině do pololehu a to jen na chvilku. větší autosedačka se odvíjí od kg dítěte a taky od toho, zda už samo sedí, takže i když váhově bude splňovat kategorii sedačky pro starší děcko, tak ne kvůli sezení. Když by nedejbože došlo k nehodě, tak by se mu mohla pochroumat páteř...

In reply to by JaMiOn

Byli jsme s tím jeho pomalým psychomotorickým vývojem u neuroložky už v 5. měsíci - to se ještě nepřetáčel a s držením hlavičky to taky nebyla žádná sláva. Dr. nám řekla, že je vše ok, že ho nemám nutit a nikam spěchat. Každé děcko je osobnost a samo si uzná za vhodné kdy se začně plazit a kdy sedět. Od té doby to nijak neřeším. Ale někdy se nad tím pozastavím, když vidím ostatní děti v jeho věku už lézt po 4 nebo dokonce capkat.
On se ale narodil o 14dní dříve a měl jen 2,5 kg a 46cm.

09.01.2009

Kolik má vypít tekutin půlroční dítě za den? Kromě mlíka. A co dáváte vašim dětem (půlročním) pít?

Ahojky. Mě dr. řekl, že každý dítě je jiný a vypije jiný množství. Že mám nabízet, ale nechat na něm, kolik si dá. V půl roce mě toho malej vypil strašně málo. Snad jen 20-30 ml denně. Dávám dětský ovocný a bylinkový čaje neslazený. Jinak často kojím, takže tekotin má Miuláš myslím dost ;)

ahoj,Marunce sice není šest měsíců,ale necelých devět....ale dodnes neměla k pití nic jiného než mateřské mléko...(žádnou vodu,čajíky,nic),dávám jí pít,kdykoliv si "řekne" a je spokojená. Vodu jí začnu dávat až okolo roku (stejně jako její starší sestřičce). Pokud máš dost mléka,tak miminko jinou tekutinu nepotřebuje (vím od MUDr., z chytrých knížek i z vlastní zkušenosti). :a:

11.12.2008

ahojte ... jak dlouho po porodu se vám vrátila MS? Rodila jsem císařem v červnu a kojit jsem přestala v říjnu .... a pořád nic ...

ahoj, já rodila v dubnu-císař, kojim pořád, ve dne v noci, furt, třeba i co dvě hodiny, v podstatě plně....malej sní denně pár lžiček zeleniny....hodlám kojit dál a předevčírem jsem to dostala :spid: 8)

26.11.2008

Ahoj, jak jste začínaly s prvníma kašičkama a šťávama? Přes lahev nebo lžičkou? Marek 5měs. se u toho zrovna netváří vesele a moc to nechce.

v pěti měsících nám dr. řekla, ať začnu dávat šťávičky na lžicku, aby si na ni zvyknul.. v šesti měsících jsme přešli na příkrmy a bylo to naprosto v pohodě, opravdu si na to krásně zvyknul :-) já nevím, ale flašku máme jen na čajík.. nic proti ničemu a nikomu, ale asi by mě nenapadlo dát "jídlo" do flašky.. a kaše má zasytit a v tekutém stavu asi moc nezasytí, ne? já nevím, nikomu nic neberu, ale ani nevnucuju, ptala ses, tak odpovídám :k: jo a ještě chci dodat, že trpělivosti není nikdy dost :-) papá

Tak my zacinali kasi na noc z flasky. Ale budil se tak ma mliko. A kasi dopoledne ze lžicky. zeleninu taky po lzicce jen obcas zpocatku když nechtekl tak z flasky. Ale je sikovny a po lzicce papa hezky. Chce to vydrzet a pijde to.

Tak my zacinali kasi na noc z flasky. Ale budil se tak ma mliko. A kasi dopoledne ze lžicky. zeleninu taky po lzicce jen obcas zpocatku když nechtekl tak z flasky. Ale je sikovny a po lzicce papa hezky. Chce to vydrzet a pijde to.

13.10.2008

Ahoj, potřebuju radu. Náš malý prďola (3,5 měs.) si poslední dobou rád strká do pusy prsty, zejm. pak palečky. Na doporučení Dr. mu to nemám tolerovat, aby se z toho nevyklubal zlozvyk.

Ahojky, náš malý si taky cpe prsty - až do krku :s: Pokud si je vyloženě nedumlá na uklidněnou, tak bych v tom problém taky neviděla. Opravdu - pusinkou poznávají svět a taky je už fakt můžou svědit ty dásničky. A hračky ještě neumí tak dobře nasměrovat, tak si koušou do prstíků :00: :s:

:cc): ja myslim,ze tomu nezabranis,nas malej to dela porad a jeste k tomu silene slinta a kdyz tvuj prdola :cc): udrzi hracky bude si je do pusky strkat spolu s rukama a kdyz objevi svoje nozky tak si bude cucat i palecky u nohou,nasa Dr. v tom zadnej problem nevidi,treba hleda zoubky :///: ,nektere ditka svedi dasne velmi brzo a dlouho pak trva nez se skutecne objevi prvni zoubek.Ja bych mu nebranila... :a: :a: :a: :a: :a:

13.10.2008

Ahojte, mám malý problém s prckem. Už týden se nevykadil. Volala jsem Dr. a řekla mi, že tak 10 dní je nomal.

Nas malej kaka 1x tydne a nekdy i po 10 dnech (je plne kojenej). Problem v tom nevidim zadny ani pediatr, kdyz jsem se ho tazala.

ahojky, jestli plně kojíš tak je to uplně normální, mě malej poprvý když se to stalo, kadil asi až po 12 dnech, a byl v pohodě, i když jsem mu měřila teplotu teploměrem v prdýlce tak nic, ale zkusit to můžeš :dance: a když se mi kroutil, tak jsem mu dala Sabíky a bylo to v pohodě, pak se mu to srovnalo na každý 4tý den, a od tý doby co dokrmuju sunarem tak mi kadí každý druhý den :one:

Ahojky,u nás je ten samý problém.Moje Dr.říkala to samé,prý popkud je mimi plně kojené je to pro něj natolik stravitelné,že opravdu všechno spotřebuje a může kakat až jednou za 14dní.Ale už jsem z toho byla nervózní,protože jsem jendou přikrmovali nutrilonem.A Dr.mi dovolila čtvrtečku glycerinového čípku,ale to prý jen výjmečně.To malou protáhlo hned.Jinak mi doporučila rektální rourku,masáže bříška a dávat lactobacilus ráno a večer.Tak uvidíme...

07.10.2008

chci se zeptat kdy vám začalo miminko spát celou noc?

My jsme teda na UM od začátku, ale spinkat celou noc začal koncem 2. měsíce. Teď mu budou 4 měsíce a zatím stále chrupe :'zz): :'zz): :'zz):

já myslím že to bylo tak kolem 3tího měsíce, ale pak se nám to tuhle zase rozhodilo, - kojím, takže mi vstává ještě ve 23h a pak kolem 6h.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka