Deníček uživatele mirkaberkys@seznam.cz

Tak po dlouhé době zase nahlížím a vkládám fotku druhé dcerky Snad si ještě někdo vzpomene. Kateřinka je už velká holka, které táhne na 2 roky. Je přes den i na polední spaní bez plenek. Pořád je to takový ukřičený tvoreček, snad z toho někdy vyroste. Už má 11,5 kg a cca  87 cm. Je to zlatíčko.

Kateřinka 20 měsíců
Kateřinka 20 měsíců

Ahoj. Tak jsem 12.5. oslavila svoje první narozeniny.
Mám 8850 g a 77 cm.
Už sama chodím, ochutnávám první dospělácká jídla - jedla jsem i dort, říkám první slova, kterým nikdo nerozumí, když není po mým umím se pěkně vztekat. Z hraček u mě vede lego duplo, baví mě sbírání kamenů a trampolína. :a:

Kateřinky první narozeniny

Ahoj, tak včerejším dnem je Kačce 9 měsíců. Uteklo to jako voda, ostatně jako každé mamince tady. Stále má jen dva zuby dole, stále se v jídle hrabeme a někdy je ještě dost ukřičená. Má zavedené 4 příkrmy a občas si se mnou dá k snídani pečivo se žervé. Moc se jí líbí koupání ve vaně a přitom jako miminko strašně brečela. Sama si stoupne a zkouší obcházet nábytek.

Kateřinka 9 měsíců
Kateřinka 9 měsíců
Kateřinka 9 měsíců

malá je taky krásná a sestřičku miluje jak ta moje. Už by s ní nejraději dělala blbinky. Tvoje holčička je přesně o měsíc starší jak moje, je 12.6. I my máme vztekací nálady a pak je zas strašně hodná.

Ahoj všem, tak právě dneska je Kateřince půl roku. Uteklo to strašně rychle. Už to není malý vzteklounek a za to jsem moc ráda. Už si dokáže sama hrát na dece a v autě už nepláče, takže připadá v úvahu i delší výlet. Váží 7400 g a měří 70,5 cm. Od poslední kontroly přibrala jen 200 g, tak jsme začaly dávat zeleninový příkrm a večerní kaši. Zatím toho ale moc nesní.

Kateřinka - 6 měsíců
Kateřinka - 6 měsíců

In reply to by Bebe

Ahoj, jojo, utíká to nějak rychle. Zoubky ještě nemáme, ale je to na spadnutí. Poslední 4 dny má častější stolici, hůř jí a spí... Spousta lidí špatné spaní přisuzuje nedostatku mléka, ale ona mi ty zeleninové příkrmy nechce. Už to zkouším 3 týdny a pořád bere jen tak 2-3 lžičky.

In reply to by mirkaberkys@se…

tý jo, my dáváme zeleninku od ukončeného pátého a teď vlastně po měsíci a půl mi zbaští k obědu 150 - 190 g, ale jestli kojíš, tak koj, malá si řekne, až bude chtít i něco jinýho ;) to mi taky řikaly nějaký kamarádky, že jí to nestačí, proto že se budí, tak si myslím svoje ;)

In reply to by Bebe

Taky si myslím, že jsem měla začít dávat dřív, ale neva. Musí se to časem zlomit.Taky jsem zkoušela dávat skleničku První lžičku, něco jsem vařila doma, ale žádná změna. Když jí do příkrmu přidám brambor, tak to musí být hodně řídké, aby vzala aspoň ty 2 lžičky, jinak jí to nutí na zvracení.

Tak jsou Kateřince 3 měsíce pryč. Už je to velká holka. Má něco kolem 65 cm a 6,75 kg. Zatím se nám daří plně kojit a jsem moc ráda. Zatím je dost pohodlná na přetáčení, její sestřička byla šikovnější. Pořád je dost plačtivá, je jen málo dní, kdy je v pohodě. Přes den toho moc nenaspí, jen občas v kočárku to natáhne a to s ní musíme ještě běhat.

3 měsíce pryč
3 měsíce pryč
3 měsíce pryč

Tak je Kačence 7 týdnů. Minulé úterý jsme byly na kontrole. Má 59,5 cm a 5,66 kg. Jen jsem si myslela, že budeme mít doma spavější miminko :///: .

7 týdnů

Miru tak to krásně rostete :h: Naše malá měla ve 2. měsících 5,60 a 58 cm :) Jinak v pátek jdeme na první očkování, tak jsem zvědavá jak to zvládne a taky zvědavá kolik bude malá vážit :) Prej mám místo mlíka smetanu :D ale jsem ráda, že jí chutná :) taky vás čeká očkování nebo už jste byly? mám trošku strach, jak to bude na malou působit, tak uvidíme... ale jinak naše už taky moc nespí, ale v noci to jde :) začla už krásně pozorovat a snaží se žvatlat... je to každý den jiné :D tak ať dál rostete :h:

In reply to by Bebe

Ne, my jsme ještě na prvním očkování nebyly. Verunka je snášela dobře, tak snad i u Kateřinky to tak bude. Máme jít až 22.7. a to máme i kontrolu kyčlí. Kateřinka se v jídle taky nenechá odbýt. Konečně si natáhla intervaly krmení na 2-3 hodiny. Pokud chci, aby přes den víc spala, tak jen v kočárku a pořád být v pohybu. Žádné vysedávání :s: . Dneska jsem chodila po dvoře v tom největší dešti, si musí sousedi myslet, že jsem divná :) . Čekám na zprávy od vás :a: .

Tak už jsou naší Verunce ve středu 4 roky. Oslava byla v sobotu. :€s€:

Verunka 4.roky

s těmi dětmi to hrozně utíká, viď? :) no je krásná princezna :h: máš krásné holky :)

Ahoj, tak se jdu pochlubit. Kateřinka se narodila 12.5.2014 v 11.12 h s váhou 4050 g a 53 cm. Termín jsem tedy měla mít 2. a 5.5., ale nakonec mi porod museli vyvolat. Malá byla za 4 hodiny venku. Měla teda obmotaný pupečník 2x kolem krku a má zlomenou klíční kost, ale to bude brzy v pořádku.Přikládám jednu fotku malé a jednu fotku se sestřičkou. :a:

Naše Kateřinka
Naše Kateřinka

Miru je nádherná :h: Strašně moc gratuluji, už jsem si říkala, jak jsi na tom, že už bys to určitě už měla mít za sebou :€s€: Celá naše rodinka vám přeje jen samé štěstíčko a zdravíčko, ať je malá brzy v pořádku a dělá vám jen samou radost :) :k: :a:

Veliká gratulace.Hodně zdravíčka přejeme. Také závidím, já mám termín 20.5. a zatím se nic nechystá :r: a už je to ted obrik.

Tak mám za sebou poslední kontrolu. Dneska jsem 41+0 tt. Pokud zítra neporodím, tak nastupuji v neděli dopo do nemocnice na vyvolání. Malá má odhadem 4150 g,doufám že udělali špatný odhad, jinak to vypadá zase na pořádný kus ženský - první měla 4250 g.

Užívej si posledních hodin bříška a snaž se odpočívat, ať nabereš sílu a energii do zásoby :-). Tohle jsou ty nejhezčí chvíle z těhotenství - doba čekání na to, kdy "to" přijde. A pak pochopitelně moment, když poprvé uvidíš své miminko, to je nezapomenutelný zážitek (já díky jedinému pohledu na syna v momentě zapomněla na celý 12hodinový maraton na porodním sále :D. Přeji rychlý a bezproblémový porod.

Ahojky, jen jsem zvědavá, jak si vedete vy, co čekáte miminko v květnu? Já mám první termín přesně za týden, ale kdyby se malá už narodila, vůbec bych se nezlobila. Jsem nepoužitelná pro svou první dcerku :s: . S váhou se raději chlubit nebudu. Jak šla pomalu v první půlce těhotenství, tak teď jsem si to vynahradila. I když, u první jsem šla víc do boků a teď se hodně kulatím na břiše.

Ahoj,tak to jsme na tom stejně,s tou nepoužitelností :s:
Až mě to štve,že se nemůžu malé tolik věnovat a jen funím.Termín mám až 20.5.Ale moc bych chtěla rodit dříve.Malej je o týden větší.A prý má i větší hlavičku s celkově prostě nějaký obříkk.Dnes jsem byla na ko a prosila jsem ho at změří hlavčku,tak měřil a viděla jsem na monitoru číslo 99,9.Což mě teda děsí.Není to nějak hrozně moc?Někde jsem četla,že max.na porod je 101.o víkendu jse radějitaké zabalila tašku.
Přeji brzký a rychlý porod.

In reply to by ivana2009

Tak ono je kolikrát lepší nevědět, jak to miminko velké. První dcerka byla taky větší, měla 54 cm a 4250 g. Velikost hlavičky mi nikdy nikdo nesděloval a asi to bylo lepší :s: . Teď mi utz dělal naposledy v tom 30-31 tt , tak nevím, na čem jsme.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky