Deníček uživatele mikoss

29.08.2011

Ahoj holky, ráda se k vám přidám. Ještě jsem teda u doktora nebyla, ale vím, že jsem v 7 týdnu, takže porod mi vyšel na duben.

Holky od červíků!!! Hernajs vy jste zvědavé, tohle jste ještě číst neměly! :s: :€Ss€: Já jsem si říkala, že čtete jen svoje kluby! No tak co už, je to venku. ;)
Jinak opět na první pokus, jako minule, tak snad to dobře dopadne. Jinak moc díky za gratulace. :a:

Gratuluju!!! Já jsem taky z červíků 09 a dle utz i ms jsem dneska 5+5tt ( resp. 5+4tt a 5+6tt ). Zatím chci být děsně tajná tak jsem se přihlásila pod novou přezdívkou, ale tak do pěti týdnů se možná vrátím ke staré ;).

26.05.2011

Nazdárek holky! Tak je to tady. Daník má dva roky a já si zoufám, jak ten čas letí. Já vím, je to ohraná fráze, ale nemůžu si pomoct. ;)

2. narozeniny :)
2. narozeniny :)
2. narozeniny :)
2. narozeniny :)
2. narozeniny :)

Teda, mas pravdu, ohrane, lec pravda, leti to, tak dodatecne vse nej nej a brzy brasku nebo segru :)

__________________________
Muf a Niky

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Terko, no vidíš, když se ti zdá Samík menší z 88cm, co mám pak říkat já? Ale vážně má tak málo. Strašně dlouhou dobu se držel na 80 a teď z velkou slávou poskočil :///:
Nedostal nic zvláštního, nějaké hračky, knížku a oblečení. Ještě budu kupovat helmu na kolo. Co dostal Samík?

In reply to by mikoss

Dostal odrážedlo, taky helmu k tomu, toho koně, nějaké knížky, hadry, skluzavku, a dřevěné a umělé hračky. A peníze.
Daník to dožene, neboj. Mě to u Sama taky napadá v souvislosti, že máme kámošku, která je o dva měsíce mladší a skoro o hlavu větší, ale ona má být po kom velká.

Gratulujeme k narozeninám, nás to čeká za měsíc. S tím mluvením si nic nedělej, Eriček říkal všechno jen na první nebo první dvě písmenka. A teď během týdne se tak rozmluvil, až sama nechápu. Taťka se nám teď vrátí po 3 týdnech z Anglie, kde pracuje a bude hóóódně překvapený :$$: Ono to chce fakt čas, všechno přijde samo. Držím palce, ať se miminko zadaří, taky bych to chtěla zkusit na podzim, tak uvidíme. Pa :a:

20.05.2011

Ahoj holky, vlastně jsem si teď uvedomila, že ve čtvrtek bude mít Daník narozeniny a já vlastně nic pořádného nemám, ani mě nic nenapadá.

Tak já taky nevím co mám koupit :? Ondrášek má všeho strašně moc.Přemýšlela jsem že koupím to auto Chuck od Hasbro,tak uvidím.Traktorů a bagrů má plno

Ahoj, Markétka dostane kočárek trojkombinaci, povlečení medvídek PÚ a přátelé a přemýšlela jsem nad Mončičákem. Ale tento dárek dám jako tip babičce a druhá nejspíš koupí plenky pro panenky a ještě nějakou drobnost aby to bylo cenově vyrovnané. Myslim si že to bohatě stačí :-)

opět budem kupuvat potřebné věci-dostane svůj vlastní spacák,vestu-vše nutně potřebuje,abysme mohli vyjet na vodu,jinak chci velký plastový bagr na písek a kolo-pdrážedlo

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nejdříve zkusíme Sázavu,nějaký krátký úsek na jednu noc,pak máme jet začátkem července přes svátky a opět asi na SÁzavu.Převážet nebudem.

Ahojky. já chci malýmu pořídit stoleček a 2 židličky z Ikei - Mammut. už máme skřínku a poličky z tý sady, tak chci pokračovat

26.01.2011

Ahoj všichni. Už jsem dlouho nic nepřidávala, tak když už má Daneček těch 20 měsíců (uff), tak přihodím pár fotek.
Nemáte ten pocit, že nám ty děti nějak rychle rostou?

Ten čas hrozně letí :-/
Ten čas hrozně letí :-/
Ten čas hrozně letí :-/
Ten čas hrozně letí :-/
Ten čas hrozně letí :-/

Kde jsou ta naše miminečka?? To není možné.. Daneček vyrostl moc, z mluvení si nic nedělej, u nás je to stejné!! Mějte se krásně!!

Hrooozně to letí! Máš stavou pravdu, zrovna včera jsem se kochala miminkovským videem naší Vali. TO snad ani neni možný. :( Za chvíli je jim 18 a vyletí z hnízda. :(

Ahojky! Daneček už je hrozně veliký, od tý doby, co jsem ho viděla naposledy hrozně moc vyrostl. :) A koukám, že by si rozuměli s naším Sebíčkem, taky máme doma závodníka, kterej je u volantu od rána do večera. :s:

Zuzi, Daneček je fešák, moc se mi líbí první dvě fotečky. A taky mě pobavil ten molitan nebo co to je pod nočníkem... :$$: Chicht! A mimochodem, asi by mě to ani nedošlo bez tebe, ale Sam má zítra taky 20 měs. :cc): :heart:

26.11.2010

Nazdar děvčata! Jak se vám vede?
Jelikož čas letí a už jsem tu snad 2 měsíce nic nenapsala, dám aspoň vědět, že se máme dobře :)

Danielek má 18 měsíců :)
Danielek má 18 měsíců :)
Danielek má 18 měsíců :)
Danielek má 18 měsíců :)
Danielek má 18 měsíců :)
Danielek má 18 měsíců :)

Ahojky Zuzko, Danielkovi koukají rarášci z očiček :-) A to zrcadlo to je jak u nás a asi všude :-D
Taky chci ukecat manžela! :-D Tak mi dej vědět, vlítnem na ně ve stejnou dobu :c: My furt cvičíme, ale já už na to dost peču, spíš docházíme na rehábko a mačká mu nožky krotitelka ;) , už se tam těší, má tam svý oblíbený hračky, je tam jak doma.
Jinak s tou řečí, oni maj každej to svý. Např. jsem zjistila, že jakýkoliv pití se řekne BÉPÉ, Nechápu kde to vzal, ale budiž :s:

In reply to by Martta

Ha, ha, Marti co myslíš se zrcadlem? Jako že tak opatlané? :///: :s: Jj,On je hrozný manekýn, takže se tam pořád zhlíží a navíc v něm pusinkuje sám sebe. :€Ss€: Já už se s leštěním moc nenamáhám. To je jako když hrách na stěnu hází....
No já plánuju snažení až někdy po létě. Ať mám mimi zase na léto. :heart: Navíc už bude Daník trochu samostatnější. Teď bych dvě teda nedala :€[€: :s: No ale manžel z druhého není moc odvázaný. :€\€:

Jen jsem chtěla napsat, že jsem tady hatila naši obávanou Mudr. na Neonatologii a nakonec mě překvapila, řekla, že je Daník moc šikovný, že všechno dohnal a už k ní nikdy nemusíme! Tak mám radost! Dokonce ho uměla tak ukecat, že ani neječel, jako obvykle :///:

Gratulace Danečkovi, je to fešák!
A jinak bych neřešila, co umí, či ne.. než půjdou do školky, ta se to srovná :)
Jinak, všichni plaší kvůli kontrole.. já ani nevím, že se tam bude něco řešit.. kolik slov umí, či co?

30.09.2010

Ahoj holky, tak my se taky přidáváme k chodcům. Teda Danda chodí už tak dva týdny, ale chodil jen po kousíčkách, asi před týdnem začal víc a teď už i venku.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nene Zuzi, já myslím, že u nás to ještě nehrozí.. :€\€: ale nedá se, nehroutím se z toho.. ;) Daneček je na tom videu rozkošný.. :€s€:

14.09.2010

Ahojky holky. Mám takový zvláštní dotaz. :help: Zatím máme zakázané dávat Dandovi boty, dokud nezačne sám chodit. Nosil jen takové látkové do kočárku, aby mu nebyla zima na nohy.

jak na boty + trápení s jídlem
jak na boty + trápení s jídlem
jak na boty + trápení s jídlem

Nějak mi uniklo, proč nesmíte nosit botičky?
Mě v obuvi řekli, když jsem se tam stavila, když se začala Kajka stavět, že se mají botiččky dávat hned, jakmile se děti začnou stavět, protože potřebuje nožka oporu, aby při stání naboso nekrčily prstíčky, jak se budou snažit zpevnit postoj. A proto je potřeba botičky, aby při postoji neměly skrčené prsty,ale uvolněné. Je pravda, že při prvním obutí botičky jsem si nebyla jistá, zda tam nemá prstíky skrčené, proto jsou asi lepší sandálky, je vidět na prstíky.
Zatím netuším jaké botičky koupit na zimu.. kdyby měl někdo dobré odkazy, tak mi je prosím pošlete.. díky
S jídlem.. Kajka mi poslední dobou taky jí málo, asi zuby, naštěstí kojím, takže když nechce, tak to dohání v MM.

In reply to by lilian

Tak to ti v obuvi řekli lež jak :pig: chodíme cvičit už od narození a taky jsme měli botičky zakázané až dokud nezačnou holky samé chodit .A ted k těm skrčeným prstíků to rozhodně neznamená že máš dát botičku na oporu ty skrčené prstíky jsou že dítě není ještě dostatečně vyzrálé na chůzi a nemá připravenou nožičku na správný nášlap proto pokud začne dítě zatím jen stoupat má být pouze na boso až když začne samo chodit mohou se dávat boty aspon mě to tak bylo vysvětleno naší terapeutkou.Oni někdy v obuvi nevědí co plácnout aby něco prodali ,Jinak pokud budeš kupovat botičky dohlédni na klenbu a aby měli měkou podešev v ohybu a správný opatek 3 zákládní kryteria
http://www.fare.cz/content/view/44/1/

ahoj my máme od santé až dolů proplé na sucháče vše odepnu a odsunu jazyk a boty pohodlně nazuji ,s jídlem si myslím že to máte dočasné od zoubků ,taky tím procházíme dávám jin víc jogurtů a polévek ať mají co potřebují ,ale taky jsem někdy z toho špatná pak přijdou bábrle nacpou jich sladkým a tvrdí že papajií tak to by mě čerti vzali .tak snad to budete mít brzy dobré :€s€:

Ahoj Zuzi, no k prvnímu dotazu..máme stejný problém, ale už jsem ho vyřešila..byli jsme u Bati vyzkoušet botky a seděly nám asi až 10-té a to o číslo větší jinak by se tam nedostal.. :00: takže jsem se na to vyprdla a koupila od Adidasu superstary na 3 suché zipy..nožka tam vpluje jak po másle a jsou super.. :dance: koupila jsem je na MMB né nové, ale vypadaj jak nové za 500kč..což není moc, za kvalitní kožené boty..Borísek též ještě nechodí, takže je má jen do kočárku..
S tím, že Daník teď nejí ti neporadím, jen mě napadlo, že možná jak člověk něco jí často tak se toho asi přejí, ale spíš to budou ty stoličky.. :€\€: ale fakt nevím..
A vztekání? Taky to zkoušel, ale chlapec nepochodil... :€Ss€: uvidíš, že se to zase srovná..on prostě zkouší..a většinou když mu něco nejde, tak s tím švihne do kouta..nebo Danečka jen prostě zlobí ty zoubky, tak je více nevrlý.. :|€|: zuby jsou otravná záležitost.. :€[€:
Mějte se krásně, Daneček má už velké háro.. ;) je to šikulka.. ;)

04.08.2010

Ahoj tety! Jak se pořád máte? Teď už tak nestíhám sem chodit, ale snažím se. :) Chtěla jsem si trochu postěžovat.

Zase cvičíme :(
Zase cvičíme :(
Zase cvičíme :(
Zase cvičíme :(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak mě řekly rehabilitační sestra i doktorka proč zatím boty ne, přesně to, co ti napsala Mariana. Je to bez bot zdravější a ta nožka by se měla napřed dovyvíjet sama a zvykat si na povrchy a srovnat se. A až začne opravdicky sám pořádně chodit, teprve koupit boty. Ale žádné bačkůrky ani nic podobného. Ale opravdové kvalitní pevné kožené kotníčkové boty a to i na doma. Já jim teda stoprocentně věřím, takže to tak udělám, jak mi řekly. Kdyby se mu daly boty teď, mohl by pak chodit špatně (prostě nějakým způsobem šmajdat) Už teď si všímám na ulici školních dětí, které chodí vážně hrozně.
Ono se to může Matiaskovi srovnat i samo. My jsme taky čekali asi dva měsíce, co to udělá, ale protože se to nijak nezlepšilo, musíme to řešit.
Jinak taky máme výskací období. Někdy ječí tak, že mám pocit, že ohluchnu :s: A to ,,E" používá taky pořád :€s€: :a:

In reply to by mikoss

Díky za info...dneska jsem mluvila s Dr...řekla mi celkem to samé, ne papuče, ale kožené boty, vysoké, kotníkové, pevné.
My takhle tu nohu vytáčíme, co se postavil...v 10 měsících...teď nám bude 14...
mám se tam stavit a Dr ho prohlédne, tak uvidíme, příští týden budu mít volněji v práci, tak tam hopsnu...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Přesně vím o čem mluvíš. My měli jít naposled a takhle jsme dopadli...a ten neurolog nás taky ještě čeká :00: To jsou ty předčasně narozené dětičky (a to jdem ještě dneska na oční, aby toho nebylo málo :€[€: )
Jj, z babiček jsem taky zoufalá. Momentálně kvůli sezení. Když řeknu, že ho nemají posazovat, tak jsem ta špatná, která to přeháním, že ve 14 měsících už přece může sedět!! A nedají si vysvětlit, že Dan prostě není běžné dítě, ale že má svalovou distrofii (hypotonii) takže se s ním musí zacházet trochu jinak, než se zdravýma dětma...ale jako by neslyšeli...a pak se diví, že jim ho bez mého dozoru nepůjčím. On si sám ještě nesedne. Jenom tak do kleku, jako je na fotce, ale normálně ne. Já myslím, že u tvých holek to nevadí, že sedí, pokud si sednou samy od sebe. Pokud by si Dan sednul sám, taky bych ho nechala, ale to on neudělá.
No jinak ten můj tvrdohlavec taky neudělá, co mu řeknu i když mi rozumí, ale to je asi normální, spíš se divím, jak už tady některé děti tak kecají a my nic. Uvidíme, jak se to vyvine. Tak dej pak vědět, jak jste dopadly. Možná pokud holky dají ty chodidla rovně, bude všechno v pohodě. Tak přeju, aby bylo! :€s€:

In reply to by mikoss

já jsem povině kdysi vzala obě babky k té dr at jim řekne že se holky nesmí stavět a měli po vtákách ted mě už prudí s těma botkama tak jsem jim řekla že o5 povině půjdou s nama na rehabky at jim to tam dr znovu řekne jinak mě prostě nevěří a jsem citlivka a nejhorší je že mě perují za to že nemaj čepici a samy by jim ublížili jinak nemluvě že je obě vytahují za ruce div jim je nevykloubí to bych je vraždila nevím co to maj za debilní zvyk přeci chci vzít dítě vemu ho normálě no děs :€z€:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky Teri, budu doufat, že se to taky nějak pohne. Je fakt, že já toho taky moc nenamluvím, nejsem moc upovídaná. Tak uvidíme :)

26.06.2010

Ahoj holky. Vzhledem k tomu, že Danda spí a já se nudím, hodím sem aspoň pár fotek, když už máme těch 13 měsíců... :)

jen tak....
jen tak....
jen tak....
jen tak....
jen tak....
jen tak....
jen tak....

Ahoj Zuzi, sem vás jaksi přeskočila.. :00: Daneček je frajer, jako vždy..myslím si, že bude hrozně hodný.. :c: co se týče toho úrazu, tak to musel být teda megašok.. :€[€: člověk neví co má dělat.. :€\€:
My máme teď moncla na bradě a dnes mi spadl na obočí, takže taky dobrý.. :|€|:
No vidíš, že sedíte..Borísek tady sedí jen v kleku..jako usedí i normálně, ale sám si sedá dokleku a já ho nijak jinak neposazuju.. :)

In reply to by rena88

Jé, máte novou ikonku, tady je Borísek docela k nepoznání. Ale moc pěkná fotečka. No s tím slovem ,,hodný" bych to poslední dobou nepřeháněla...není to, co to bývalo :€Ss€:
Chodíte ještě cvičit? My jdem zítra po dlouhé době a kéž by naposledy. Ale nejspíš ne, oni asi budou chtít vidět, jak chodí.... :€[€:

In reply to by mikoss

Zuzi, děkujeme..:-) s Borískem necvičím už 3 měsíce.. }:) jako naše neuroložka, řekla cvičte a dětská dr řekla necvičte.. :€[€: takže necvičíme..a vůbec si to nedovedu představit, že bych s takovým chlapem měla zápasit.. :€\€: ty ho přepereš jo?

In reply to by rena88

No my doma už taky necvičíme. Právě proto, že ho nepřeperu. :n:
Naše ,,teta" mi řekla, že radši, než špatně, necvičit vůbec. Takže to máme naopak. Dětská myslí, že cvičíme, ale my ne. Ale na kontroly na RHB chodíme pořád a občas se s ním tam ,,pokouší" cvičit. Ale sledovat ho prý bude až do toho chození, takže myslím, že dnes nekončíme... :( ...A navíc Daník chrchlá, jak hrnec, tak ani nevím, jestli nemám jít spíš k doktorce :€\€:

Zuzi, Daník je krásnoučkej.
S tím úrazem, to ti věřím, že to muselo být hrozné... Bych snad ani nevěděla, co dělat (zdravotní sestra!).
A my máme dneska 13. měsíců, tak se pojedeme podívat na zvířátka a pak asi na zmrzku.

24.06.2010

Ahoj tety. Už jsem se dlouho na nic neptala, nebyl žádný problém.

Z andílka ďáblík
Z andílka ďáblík

Ahoj Zuzko,
u nás je to to samé. Z "nenene" má legraci a opakuje to po mně stejně jako "tytyty". Plácání přes ruku mu absolutně neva, občas musím odhrnou plínu a plácnout na holý zadek, aby pochopil, že to myslím vážně. Nejsem pro bití, ale nějaké mantinely mít musí, nenechám ho aby si cíleně ublížil.. Stejně už si sáhnul na horkou troubu atd.. Ale že by se jí od té doby vyhýbal obloukem, to ne. Snad se nám větší karamboly vyhnou, hodně sil :one:

In reply to by Betat

Ahoj Marti, já vidím, že to dělá teď snad každý prcek. Jen doufám, že to nebude trvat dlouho, protože už fakt šílím. Už jsem hrozila, že se ostříhám na ježka, protože jedině to je řešení. :s: Manžel má na hlavě jen pár milimetrů a má klid!! A co pak následuje, když Martínka plácneš po zadku. Myslíš, že to pochopí? Že je to trest za to, co udělal?

Ahojky, myslím, že je to všude stejné :°~°: U nás je to to samé. Dneska mě malej kousnul do nohy - ale cíleně, ptže jsem mu nechtěla dát něco, co nesmí. Vztekle se ke mně přisál a kousnul, tak jsem ho malinko plácla přes papulku, načež spustil... - a tchýně zaperlila, když řekla, ať mi udělá "tytyty", tak jsem jí to hned vysvětlila : udělá na mě tytyty a já mu jí plesknu přes prsty ... :spid: . Ona je totiž tchýně zřejmě názoru, že dítě může mamce skákat po hlavě a dělat si, co chce, ale já chci mít doma vychované dítko ne nějakého rozcapence.. - jistě mě chápete, že? :$$: :s:

Ahojky Zuzko, tohle co popisuješ je naprosto normální a trvalý stav u nás doma. :00: Krom toho, že mám vyrvanou půlku hlavy, tak malej se naučil vytahovat zástrčky ze zásuvek, to mě děsí víc. Protože nějaký spotřebiče prostě zapnutý doma mít musíme a on to vyrve a pak tam strká prstíky do těch dírek. :jawdrop:
Musela jsem dát všude zábrany, aby k tomu nemohl, takže tady máme překážkovou dráhu... Nechápu jak to může vyrvat, i já mám co dělat, prcek jeden malej, nemá ani 8 kilo a sílu má jak dřevorubec :s:
A taky moc dobře ví, že to nemá dělat, ale ten jeho vítězej úsměv, když se mu to povede :n: Plácání přes ručičku nazabírá

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka